MX Comp ETA nebo Skareb Comp s lock outem

47 nepřečtených
  • hnipak

    Zdravim,

    uvazuju si koupit vidlici na maratony a obcas ostrejsi XC (a vazim asi 80 kilo), a rozhoduju se mezi MX Comp ETA 85 mm nebo Skareb Comp 80mm s lock-outem. Vychazi cenove zhruba stejne… Muzete je treba nekdo z vlastni zkusenosti porovnat? Dik!

    0 0
    • wroum  

      skareba sem chvily mel. je to hrozne mekky, na kotouc nepouzitelny a s tvou vahou bych sel do M.

      0 0
    • Ondra Marin  

      Mam Skareba Comp s lock outem(na Ravo Racing) a sem maximalne spokojenej. Ale určitě budeš potrebovat tvrdsi pruzinu. Vubec ji nesetrim a je uplne v pohode a mam sni najeto 3000km za neceli 3 mesice a bylo v tom dost zavodů.Ale bez toho lock outu to fuck nejde!!! Vazim 62kg.

      0 0
      • Jogador  

        A votom to je. Já mám 70 a už je to tak akorád, na 80 už by to šlo na maximum, svezl jsem natom kámoše s 100 kilama, a šla hned na doraz, spíš tu Marcožku:) Ale jestli máš 62 kilo, tak to ti závidím, to musí makat fakt pěkně:)

        0 0
        • Ondra Marin  

          Me de taky na doraz a myslim si, ze az moc casto ale je pravda, ze ji fakt nesetrim. Ale nemel by bejt problem vymenit pruzinu!!! Uvidime jak dlouho to moje bikovani vydrzi:))))

          0 0
        • boulder  

          měl jsem jí loni mám 110. vyměnil jsem pružinu a chodila pěkně.teď mám MX compa s ETOU je lepší ve víc rozbitejch sjezech ale míň žehlí

          0 0
          • hnipak  

            Cau, nejak jsem nechytil… :-) co jsi mel loni – skareba? A ceho mas 110 – kilo? A u ty MX Comp ETA mas jakej zdvih? Diky!

            0 0
    • Aiax  

      Loni:skareb elite s lockoutem Letos:MXC105mm air (bez ETY)

      Tyhle dve vidle se nedavaj moc srovnavat, skareb byl citlivejsi a lehci, mxc je pevnejsi a daleko jistejsi ve sjezdu. Kdyz pises ostrejsi xc, tak bych asi prece jen vzal to mxc. ALE POZOR: necekej, ze ti to bude brat kazdyho mravence jako to dokaze pri urcitym nastaveni skareb. Ale zase se ti pri jizde ve stoje nebude propadat na doraz. Ted na www.bikestore.cz MXC s alu krkem a marathon korunkou, coz me pekne na.rali, protoze v zime nic takovyho nebylo :)) Do ni bych sel. ETA imho neni potreba.

      0 0
      • Aiax  

        A ted je tam uz i vaha: 1,85 kg i s celym sloupkem!!!! WTF! To se na to vazne vykaslu, ten muj bomber vazi minimalne o 300g vic! Tak to bych definivne sel do MXC, ta nejvetsi slabina se proste kompenzuje alu sloupkem. Zajimalo jaky rozdil je mezi vyrobnimi naklady na ocelovy krk a jaky na alu…

        0 0
        • Aiax  

          A na koloshopu uz maj MXC 2005. Samozrejme zase s ocelovym krkem – pokud se tedy da verit tomu jejich pomatenymu popisu (u air verze rozhodne neni pruzici system „ocelová pruzina v olejové lázni, oboustranně“). Fotka tam bohuzel je z 04.

          0 0
        • lubos  

          Prelisovani krku z oceloveho na alu stoji u bartonicka nejakych 1200,– cz. Rozdil vahy je znacny, lze se na to mrknou na webu marzocchi, pres 250g myslim. Jinak, marathon korunka nema ty debilni diry, tudiz bude mnohem lepsi na kotouc. Jinak osobne si myslim, ze asi nekdo vzal zbyle dily z maratonky a nacpal do zbylych dilu mxc :)

          0 0
          • vlk  

            jinak myslíte, že na materiálu u krku, pokud neberu v úvahu váhu nějak záleží?

            0 0
            • TinkTink  

              Ano, jednokorunku na CP DH HT bych si s duralovym krkem nebral ani za nic…ocel je proste ocel…na XC je to jedno…na 4X, DS, DH ne… :)..s.i myslim :)

              0 0
              • Aiax  

                No a to je ten problem. MXC je vidlice na XC, takze neznam duvod, proc tam cpou tu ocel. Rozdil ve funkci neni, ve vaze zasadni a v cene nemuze byt zas az takovy. Proste me to zarazi.

                0 0
            • wroum  

              ano zalezi. napriklad teplotni roztaznost duralu je mnohem vetsi nez ocele. duralova korunka a duralovy krk je lepsi kombinace. mel sem vidlu se zlomenym krkem (ocel) nechal sem tam nalisovat novy krk (ocel a delali to ve sfinxu) pri prvnich vedrech sem protocil krk v korunce. kdyz sem dal krk do sveraku tak sem s tim otacel v pohode rukou. nechal sem tu vidli zchladit v lednicce a pak sem s tim uz nehnul. ohral – hejbalo, zchladil – nehnulo.

              jinak u origo krku je to asi jedno ale az zas nejakej ohnu nebo zlomim tak tam necham dat urcite dural. a na 1000% to bude delat nekdo jinej nez ve sfinxu. vypadalo to jak kdyby to delali poprve. spousta kecu a vysledek? nebezpecne udelanej spoj za strasny prachy. fuj. sfinx never more.

              0 0
              • vlk  

                jo podobný zkušenosti mám v Olomouci u parku první zastávka od křižovatky tramvaj 2.U toho překladiště.Tam už nikdy.Naštěstí už mám jinou vidlu.Kamoš si to nechal dělat v Olomouci u toho chapíka co má obchod -teda spíše je to servis než obchod u Androva stadionu.-vedle sportovního centra sajm a je velice spokojen.

                0 0
            • lubos  

              Jeste maji nejaky zesilovany hlinikovy krk, Z1 to maj.

              0 0
          • biker007  

            1200kc vcetne noveho krku a prace? to nezni spatne.. to bych mel marzochu s vahou 1600g:) nechaval ste si to tam nekdo uz delat?

            0 0
            • vlk  

              raději bych do toho nevrtal, pokud máš krček v pořádku.Po každém přeražení je ten spoj o něco horší.Já nechával přelisovat kdysi starou suntour vidlu a po 1 roce po přeražení začalo v místě spoje praskat-myslím tím vydávat divné zvuky.

              0 0
            • lubos  

              Ja jeste ne. Ale mozna v budoucnu …

              0 0
          • vlty  

            proč myslíš, že bude lepší korunka bez dír na kotouč? dy? v tý korunce se to ani nehne ne?

            0 0
            • lubos  

              Pozri treba mtbreview. Vsichni se zhoduji na tom, ze diry na korunce prispivaji k tomu, ze vidlice se krouti s kotoucem. Proste je tim oslabena, no. Ale neumim posoudit z vlastni zkusenosti.

              0 0
              • vlty  

                no pozřel bych ale když já se taktak domluvím česky… takže ti musím věřit :-)

                0 0
                • lubos  

                  No, ja jsem tez odkazan verit tem lidem .. dost mozna to neni zas tak hrozna vec, pokud se dodrzi tech 160mm na kotouc.

                  0 0
                  • vlty  

                    a co když sed to nedodrží? a prdne se tam 180mm to se pak bude víc kroutit? moc tomu nero, kotoučkovky znám jen z vyprávění :-)

                    0 0
                    • lubos  

                      Urcite se to bude vic kroutit. Ale nejake blizsi info o tomhle tematu uz bude muset rict nekdo jiny. Treba Pa-dlista :)

                      0 0
                      • lubos  

                        Ale doplnim, ze na to ma vliv asi i oska. TO uz ale zachazim do oblasti, o ktere moc nevim.

                        0 0
          • retro  

            No odřezal jsem cca 45mm z krku RS Duka a váží to 47 g , Celej krk teda váží cca 300g jak bys chtěl ušetřit 250 g pokud to M nedělá z lešenářské trubky?

            0 0
            • lubos  

              Lehce. Tvuj krk je alu a Marzocchi to ma z ocele :) Vyssi modely uz maji samozrejme tez alu. Akuraj jsem se splet a neni to 250 ale 200g.

              Viz. treba http://www.marzocchi.com/…kWeights.asp?…

              Steer tubes weight (kg.)

              Alloy Super T/Junior T 0,166 Alloy XC Marathon/MX 0,173 Reinforced Alloy Z1/Drop-Off 0,226 Steel Marathon/MX/Junior T 0,381 Reinforced Steel Z1/DJ/Drop-Off 0,535

              0 0
              • lubos  

                Cili odpoved zni, ano je to lesenarska trubka :) Coz taky castecne dava odpoved na otazku, proc jsou Marzocchi tak silene tezke. Dalsi imho zbytecne (na MX radu, Marathon) gramy pridali na vnejsi nohy.

                0 0
              • retro  

                mluvil jsem samo o oceli

                0 0
                • lubos  

                  kerej duke ma krk z ocele ?

                  0 0
                  • lubos  

                    Zapomnel jsem :-O, jakozto vyraz prekvapeni :) Sic jsem to z te vahy odhadoval, ze to bue divnej matros, ale v tohle jsem neveril :) Zda se tedy, ze u M. skutecne uzivaji ty les. trubky :)

                    0 0
            • Aiax  

              No to je jen muj odhad. Moje mxc vazi temer 2,2kg. Ale to je uz se zkracenym krkem. na druhe strane mam 105mm, zatimco na bikestore asi vazili 85mm. Takze muj odhad je u zkraceny 105mm s alu a marathon korunkou oproti stejne zkraceny 105mm s obyc.korunkou­+ocel.krk neco pod 300g. Neni to samozrejme vedecky podlozeno, ale pro ucely meho vykriku to staci. Ted jsem prijel z venku a jsem ve vetsi pohode, takze uz mi to vubec nevadi, at treba vazi 2,5kg, jezdi se mi na ni dobre.

              0 0
      • hnipak  

        A u ty MXC se neda nejak rozumne nastavovat citlivost?

        0 0
        • biker007  

          jedine tlakem vduchu. pokud ji nafoukas tak aby brala i mravence tak se ti bude pri jizde ze sedla doost houpat. neni ale problem najit rozumnej kompromis. ja ji na mejch 72kg foukam ma 35PSI a pri jizde v sedle se ani nehne. ze sedla zajede tak o 2 cm potom se pohupuje jen o par mm. citlivost je taky celkem dobra (na vzduch).

          0 0
    • Frost  

      Mám MX Comp ETA a je fakt super, jestli hodlas jezdit po silnici a pak treba nejakej prudší terén tak ji ber, na silnici si zamknes ETU a jede to nadherne, zkousel jsem s ni trosku drsnejsi sjezd a naprosta parada, vychytava upne obří díry, je pravda že male nerovnosti nebere tak hladce ale koho zajimaj kdyz najednou vlítneš do nejakyho sutru a tam te ta vydle fakt podrží.

      0 0
    • bajker  

      Mám Skareb super 2004, vážím 80Kg kotouče a je v pohodě neškrká jsem spokojený z Marz. nemám zkušenosti takže nevím. Pokud se rozhodneš pro Skareba tak jedině model 2004 je tužší.

      0 0
      • hnipak  

        Je to opravdu znat ze letosni model je tuzsi, ty jsi nejaky strasi rocnik mel? Dik.

        0 0
        • bajker  

          Neměl, ale vyrobce se tím chlubí, že zvyšil tuhost – sice a úkor váhy, ale to já neřeším. I v recenzích o to píší.

          0 0
          • lubos  

            Hmm. Jeste kdyby model 2004 mel 30mm vnitrni nohy, tak se vahove muze srovnavat s Marzocchi Marathon Sl 2004.

            0 0
    • hnipak  

      Chlapi moc diky za vase nazory a zkusenosti!

      0 0
      • Jogador  

        Nemáš zač, chlapče:)

        0 0
        • hnipak  

          :-)

          Jsem rozhodnutej pro tu MXC, ale jeste ted o vikendu zkusim pro jistotu kamosovyho Skareba… Zdar!

          0 0
    • hnipak  

      No, tak to je zajimavy… tak jsem se dozvedel, ze letosni skareby maji nastavovani tuhosti pruzeni a ze jsou tuzsi (a diky tomu nepatrne asi o 5 deka tezsi; ale porad nadherne lehky), takze se mi zapas MXC vs Skareb zase vyrovnal… no nic, o vikendu zkusim na kamosove kole Skareba ;-)

      0 0
      • lubos  

        Podle weightweenies by rekl ze asi i vic, nez 50. Ale porad je lehkej, to je fakt.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.