Marzzocchi MX comp eta ano či ne?

34 nepřečtených
  • pazur

    Uvažuji nad koupí výše zmíněné vidly, ale řeším zda koupit dražší model bez ety nebo raději přišetřit 2500 Kč (docela problém) a pořídit model s etou. Čekám vaše zkušenosti z praxe, jestli je eta opravdu takovou výhodou nebo stačí pro pohodové ježdění levnější model (2× ročně marathon, jinak pohodové vyjížďky v terénu – loni 5000 km)

    0 0
    • Pá-dlista1  

      dražší model bez ety se mi zda krajne nevyhodny :)

      0 0
      • pazur  

        sorry. Samozřejmě tam mělo být „levnější model“

        0 0
    • Jogador  

      Napsal jsi to zajíamvě, každopádně Mx comp s Etou jde koupit i lenvěji, a myslim, že je to hodně dobrá věc, a že se to vyplatí…

      0 0
    • RUMcajs  

      Mno, ja mel 105mm a ted mam 120mm a obe s ETA.

      Chvilku pockej, nasetri na model s ETA. Az jednou koupis model bez ni, tak uz ho horko tezko predelas na ten s ETA…

      0 0
    • expen  

      určitě s ETOU!mám ji od letoška a je to naprostá paráda a za 7tis. opravdu luxuska.jakmile před sebou vidím nějaký delší kopec tak ji okamžitě zamykám a je to hodně znát,o jízdě ve stoje nemluvě!každopádně i před nějakými krpály ji zapínám pač se ti sníží předek a vyjedeš o dost prudší kopce…vřele doporučuji a vůbec nevadí že není ovládání z řidítek(jinak ta vidle,když se dopbře nafouká je perfektně citlivá)

      0 0
    • Garyk  

      Hlavní přínos systému s ETOU vidím ve větší citlivosti díky pružině v levé noze. Snížení zdvihu taky není špatné, ale využívám ho jen v největších stojkách, abych nepřepadával na záda :-)

      0 0
      • Jenda  

        jojo presne tak, myslym ze za ty prachy solidni vidle ktera i s etou neni prilis slozita na udrzbu ani ladeni.

        0 0
    • wheelman1  

      Já mám objednanou 105 s ETOU, čekám až mi dorazí. Na bagbike je za 6990,– myslim, že to je bezkonkurenční cena. Chci se zeptat, čím ji dofukovat? Bude na to stačit „obyč“ pumpa s manometrem? Nebo je třeba koupit nějakou spešl pumpu na tlumiče a vidlice?

      0 0
      • Garyk  

        Ideální je tlumičová na nízké tlaky, protože budeš foukat cca 30–50 PSI podle váhy a chuti. Takový tlak těžko vychytáš na normální pumpě. Asi to půjde, ale bude to spíš pokus – omyl…

        0 0
        • wheelman1  

          no mám asi 98kg, takže asi budu muset foukat fest. Takže říkáš, že raději tlumičovku za 1000? Hmm, no raději bych koupil velkou pumpu kolem 500

          0 0
      • RUMcajs  

        Hele, to s tim tlakem nijak neres. Jestli foukas jen do jedne nohy, tak manometr ani nepotrebujes. Proste ji nafoukas a pak ventile malilinko odpustis, kdyz to bude tvrde. Delal jsem to tak dva roky a v pohode.

        Foukano Velo pumpickou se slahounkem – potreba vytahnout trn ze slahounku, jinak vzduch utece.

        0 0
    • ladoch  

      já měl mx comp 105 2004 byl jsem spokojen ale ted bych si koupil etu chtěl jsem compku předělat na etu ale stalo by to 4000kč tak rada zní radši našetři .

      0 0
    • default  

      Kdz uz, tak s ETOu.

      0 0
    • lidumil  

      Můžu potvrdit – mám MX Comp Eta, nemá chybku, akorádeževá foukám tak na 65–70 PSI na mou váhu (>105 kg) a jde to.Do „stojky“ vidlu zavíárm a vyjedu mnohem víc … Přišetři.

      0 0
    • lubos  

      Priklonil bych se k te s ETA. A pohodove vyjizdky a 5tisic rocne ? Hmmm … :)

      0 0
    • BikerMarius  

      Jestli tu se zdvihem 120mm tak jedine s etou , vidle je dost vysoká a eta do kopce znacne pomuze. a jestli 105 tak pak s se zaplou ETOU vyjedes uplne vsechno! Mam MX Comp ETA 120mm 2006 a když použiju etu tak ji zatlacim tak 7–8cm do zdvihu a to je pak predek pekne nizko :-) Je to super vidle jen bacha je tam uchycení brzdy PM misto IS

      0 0
      • lubos  

        Nemas tam preklep ? EPO ? :)

        0 0
      • RUMcajs  

        Naprostej souhlas a druhy duvod k vernosti k znacce. Nejdriv MX Comp ETA 105mm, ted to 120mm model 2006.

        0 0
        • Marcinka  

          No, já mám MX Comp air 105 2005…ujeto 3 tisíce…zatím bez problému…100% spokojenost. Etu nepotřebuju, vyjedu pořádné strmáky i bez této blokace. A navíc leštěná hliníková korunka se mi líbí víc, než ta černá u 2006…a taky INTL je lepší než Post mount…tak to aspoň vidím já. Raději, kdyby Taliáni zavedli i u MX COMPů externí nastavení tlumení odskoku, než se snažit měnit design noh, korunky, log. Ale tak je to s většinou „nových“ věcí…nové jenom designově…to podstatné zůstává stejný.

          0 0
          • pened  

            tak si kup MX Pro a mas externi tlumeni odskoku. Jinak souhlas, obecne je to skvela vidla (MX Pro 06) a ETA je proste taky skvela :-) . Jezdim v Beskydech a foukam pod 30 psu (vazim 72).

            0 0
          • RUMcajs  

            Korunku mam stribrnou, a vidli foukam tak aby byla jako hodne citliva a mela vetsi SAG. V kopcich a pri jizde ze sedla to houpani ETA eliminuje.

            0 0
        • emkaa  

          Ja mam MX Comp ETA 105mm 2002 a muzu ji jedine chvalit. Na novym kole budu mit asi seriove Fox F90RL, tak jsem docela zvedavej.

          0 0
    • Tino  

      aby bolo aj trochu kritiky… mám mx com eta 105mm (2005) a nejak extra nadšený nie som. neviem načo má zdvih 105mm keď ešte nikdy sa mi ju nepodarilo presvedčiť aby z neho využila viac než cca 7cm. A to ju moc nešetrím. Samozrejme, že som skúšal sa hrať s tlakom, ale nepomohlo. šiel som do servisu, nech pozrú koľko je v nej oleja a tak, ale zasa nič. neviem či je stavaná na 90+kg bikerov a na mojich 68kg odmieta brať vážne či čo. máte ešte niekto podobnú skúsenosť?

      ale na druhej strane ETA je fajn vec na jazdu do kopca.

      0 0
      • lubos  

        Tak si pozri olej sam. Ak vyfuknes tu jednu komoru ta by si to mal byt schopny dat rukami na doraz, na tych 100–104mm. Pripadne aj 105. Ak nie ⇒ olej (ak zanedbam moznost, ze je prestavena na 8cm :)

        0 0
    • Zdenáál  

      Kup si to s ETOu. Mám ji Od loňského podzimu (model 2006) a musím ji jenom chválit a chválit. Bez ETY bych si dnes nedokázal představit bajkování. To, že to neovládáš z řídítek je naprostý detail. Na té vidli to uděláš naprosto jednoduše během 0,2s :-)) Jezdil jsem na zkoušku i podobný vidle od jiných značek a dodnes nelituju, že jsem se rozhodnul pro Marzzocchi MX comp eta. Mám teď na ní 2 000km (zima byla dlouhá :-( ) a absolutně žádný problém – jenom samá pozitiva.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.