• Gumicuk

    Vcera pri prejezdu retarderu na silnici, se mi stalo ze mi odletl novy retez, po blizsim ohledani retezu a inkriminovaneho useku silnice jsem zjistil ze se mi rozpojila rychlospojka (retez Sram PC 59) nastesti tam byl malej provoz, tak se mi podarilo nalezt obe casti rychlospojky a dat to dohromady. Tedka premejslim v cem ze byla chyba… jako prvni mi napada jestli nahodou nemam prilis dlouhej retez, kterej se na te nerovnosti tak rozvlnil ze se rozpojila rychlospojka (myslim ze by to mohlo byt ono, mam pocit ze na vetsich nerovnostech mi ten retez dost hazi a nekdy kdyz mam zarazenej nejtesi prevod tak mi jako by preskoci o jeden zub. Kolo jsem si nechaval skladat v servisu, tak jsem predpokladal ze to bude O.K. ale ted si tim nejsem uplne jistej. Dalsi varianta je moje blba technika pri jizde v terenu a nebo nouzove namazanej retez mazadlem WD-40

    Dik za postrehy…

    0 0
    • hanz  

      Podle mne to bude asi tou délkou. Vozím rychlospojky sram aj na šimanáckých řetězech aj na sramu a nikdy se mi to nestalo. Řetěz vozím tak o 1–3 články(ne dvojice) kratší než by měl být a tolik mi nepadá jako dřív. WD je sice svinstvo ale takle moc by snad ublížit nemělo. Technice bych to taky nepřisuzoval. Možná to byla jen špatná spojka. Jo a projistotu mam vždy u sebe náhradní spojku.

      0 0
    • Thomas  

      Taky se mi to už stalo. Vozil jsem ČZ F200 a spojku KMC. Čuměl jsem jak vejr, protože běžně 2–3× ročně řetěz přetrhnu ale když se mi stalo tohle, tak jsem nevěřil. Ale to se mi stalo jen jednou, a neřekl bych že to bylo špatnou délkou řetězu.

      0 0
    • Meesha  

      Ja sem minulej vikend pri zavode PC59 roztrh taky ve spojce. Prisel sem na to ale az kdyz sem dobeh asi 4km na obcerstvovacku se servisem. Ten retez byl novej a byl dlouhej tak jak ma… To uz byla druha 59 kterou sem roztrh. Vzdycky jako novou…

      0 0
    • Loner  

      K posouzení všem: Spotřebováno 7 SRAMů PC 59, jeden případ rozpadu spoječky, při řazení. Doporučuju: Nevozit nýtovač, vozit spojku. Beztak u nich zůstávám, na zhruba 15 kkm je to přijatelné riziko.

      0 0
    • Cyril  

      Jo, jedu kopcem dolů po travnaté cestě vyjeté na louce asi 35–40, zlehka přišlapávám, přestanu znova začnu a řetěz dole – zůstal zasukován mezi převodníky a na kazetě. Ze začátku sem myslel, že spadl, ale po zastavení a bližším ohledání zjištěna rozpojená spojka. Naštěstí zůstaly obě části v řetětu takže sem nemusel hledat v trávě. Řetěz Connex 900 spojka správně instalovaná. Od té doby mám v obdobné situaci divné pocity. Předtím asi 5000km a nic. :-/

      0 0
    • Paja  

      Nemohla byt spojka spatne spojena, ja uz jezdim se spojkou od sramu cca 6 retezu bez problemu, delku retezu nastavuju podle velky prevodnik velky pastorek + 2 clanky a zatim se mi ani v rychlych sjezdech v terenu, kdy retez lita dost nic podobnyho nestalo (tuk, tuk, tuk a doufam ze nestane).

      0 0
    • mars  

      Pri jednom drncolatom zjazde sa mi tiez rozpojila PC59, ale spojku som uz nenasiel – robil som okruh 70 km a stalo sa mi to pri navrate cca 1 km od domu ;). Inak vsak na SRAMacke rychlospojky nedam dopustit…

      0 0
    • Pekáček  

      Já doteď jezdil osmičkový řetězy (na devítce, v poho) a tam se ty spojky vždycky rozdělávaly ztuha, u devítkovejch co mám teď jdou ty zlatý dost lehce, asi je to tím.

      0 0
    • DyEm  

      sem nedávno rozpojil při nějakým blbým přesmýknutí spojku na řetězu Wiperman 1008 :) (ta spojka je složitější, nedá se se Sram srovnat)

      0 0
    • MARIN  

      Tak pred 6lety jsem roznytoval retez pri jizde do „krpalu“ na dedka-rozkrok se tehda dobre seznamil s predstavcem :(. Cim to tenkrat bylo nevim, roznytovalo se to u jineho nez spojoveho nytu,retez byl pomerne novy a v tu chvili jsem ani nejak neradil. Letos na jare se mi stalo ze mi pri razeni(stredni mala pila) spadl retez na ram pri snaze ho nahodit za jizdy pomoci presmyku se retez nejak namotal a rozpojila se spojka (SRAM PC59). V bahne a jehlici jsem se ani moc hledat nesnazil. Skoda ze jsem kvuli tomu nedojel zavod-stalo se to v 1 kole :( Spojku Sram ale jinak pouzivam co ji zacali vyrabet a nehodlam s tim prestat.

      Jinak kdyz uz jsme u tech spojek SRAM je prestal vyrabet nebo je jen dodavatele u novych retezu uz nedodavaji. U poslednich 3 jsem ji uz nemel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse