• Žanek

    Zdravím! Plánuju s kámošem na září tak 10ti denní výlet do Alp a tak se Vás chci zeptat na tipy. Určitě mnozí z vás něco podobného absolvovali tak můžou poradit. Co stojí za to vidět/čemu se vyhnout, spát v kempech/na divoko… Jo a někdo tady psal něco o zasílání informačních map se sezanmem kempů z netu, nemáte někdo tu adresu?? Jo, vyhledávání jsem zkoušel, ale moc tam toho není.. Díky všem za odpovědi

    0 0
    • HoralFanda  

      Ahoj. 10 dní? Těžko říci, ale pokud chytneš v září stabilní počasí, které trvá třeba dva týdny, tak se toho nechá projet dost, horší je když do toho 2 dny prší. Já byl teď s kamarádem na 15 dní v Alpách a stihli jsme dojet až do Švýcarska na Berninapass. Začali jsme ve čtvrtek kolem 4. odpoledne odjezdem z Č. Budějovic a za 2 týdny jsem byl ve čtvrtek v 5 večer doma (kousek od HK) Najeli jsme 1650 km a z toho času nám jeden celý den pršelo (nejeli jsme) a další jeden den by to dalo, kdyby se ty další deštíky sečetly. Takže nějakých 12,5 dne čistých na jízdu. Jen tak pro inspiraci, ale nevím kolik toho najíždíte na těžko. Ohledně zajímavých věcí: já osobně se spíše vyhýbám větším městům a preferuju hory. Určitě nevynechat Grossglockner Hochalpenstrasse. Tento rok mě dostal Timmlsjoch (2509 m n.m.) sjezd na italskou stranu je naprosto super. Krimmelské vodopády – určitě stojí za vidění, padají ve třech kaskádách, celková délka 400 m. Berchtesgaden – Obersalzberg a Kehlstein -Hitlerovo orlí sídlo – na Obersalzberg je 24% stoupání, při sjezdu povolíš brzdy, napočítáš do pěti a máš tam přes 50km/h :o) Jezero Traunsee-a i cesta kolem Bad Ischlu stojí za vidění. Nevzpomenu si teď z hlavy na všechno, je toho spousta, vem si mapu a studuj :o) Něco mám taky na webu. Jinak kempy používám minimálně, není broblém najít v lese plácek pro stan a v září se už brzo stmívá. Většinou je dobré se najíst někde pěkně na lavičce a potom jen popojet kousek dál na vytypované místo a zalehnout. Ráno opět zabalit a nasnídat se někde jinde (dobré jsou bus zastávky) :o) Pokud chceš odkaz na kempy v Rakousku: http://www.campingclub.at/

      0 0
    • biker007  

      celkem dobry pocteni.. http://iason.zcu.cz/…ps/index.php

      0 0
    • jecnak  

      Tohle jsem psal ja: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      • za 6 dni jsme dali 1000km a asi 5 prusmyku. Jeden den nam nevyslo pocasi, tak jsme prakticky jen z kopce ujeli asi 70km.

      Spat se da klidne venku – lepsi je se ale zeptat majitelu pozemku. Kempy jsou celkem levne – v prepoctu 150–200kc za osobu a den – casto to byva se snidani. vyhoda kempu je ze se tam clovek osprchuje, vypere usussi veci, nabyje mobil fotak atd.

      Kdyztak se mi ozvi na mail – ja taky neco v zari planuju, tak by, pokud by ti to nevadilo, jsme treba mohli jet spolu.

      Jeste doporucuju: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… http://www.vitvart.wz.cz/bookmarks.php

      0 0
    • BB  

      neni jasne, zda chces silinici, nebo bikerinu. Pokud bikerinu, tak doporucuji oblasti jiznich Dolomit v Italii, Lavarone, Folgaria, Val di Sole, jezero Garda. V kazdem pripade to chce dobre mapy, nejlepe 1:25000.

      0 0
      • Žanek  

        Myslel jsem na silnici, na bajku jezdím s brašnama nerad.

        0 0
    • BB  

      zkus se mrknout na http://www.fortezzebiketour.it/home_eng.aspx to by se mohlo hodit na etapovou jizdu na tezko na bikach. Navic je to dobre znacene primo v terenu. A krome tehle cesty je v terenu znaceno nekolik maratonu a jinych cest, treba 100KM FORTI atd.

      0 0
    • Žanek  

      Díky všem za tipy. Uvidíme, jak to dopadne. Ještě je ve hře kamarád – řidič kamionu, který by nás přiblížil někam k Italsko – Rakouské hranici…

      0 0
    • rasto  

      jestli budete v rakousku, zkus nauders. kupte si tam mapy, daj se tam delat pekne vylety. na italsko/ rakouskem pomezi, na nahorni plosine jsou uzasne bunkry/ protitankove zatarasy z 1. svet. valky. + baziny ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.