• PT

    Jak se vám od začátku vašeho ježdění na kole zlepšovaly výsledky,tepov­ka,rychlosti a všecko,co k tomu patří?Pokud máte i výsledky z vyšetření,tak sem s nimi.Nějak si to přeberu,abych nebyl zaskočen,až se nečekaně zlepším a měl i k tomu odpovídající vybavení:)

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Formu sem si budoval 13 let a nakonec sem Tour stejně nevyhrál Tak asi tak. Že by ses nečekaně zlepšil, toho se bát nemusíš. Bez urputný dřiny, odříkání a systému to nejspíš nepude.

      0 0
      • Mamutt  

        Jo.

        To PT: podívej se na dva profesionálně zpracované tréninkové plány dvou třeba i výkonnostně srovnatelných jezdců a zjistíš, že je každý jiný.. Ono je to strašně individuální. Co někdo zvládne za měsíc, může tobě trvat rok, a nebo naopak. Jestli to myslíš vážně, jdi do tepáku, nech si udělat pořádné vyšetření, konzultuj vše se sportovním lékařem atd..

        BTW to je přesně to, co by mě nebavilo ;) Hurá jízda pro radost ;)

        0 0
    • Daf  

      Nevim jestli si ty hodnoty pamatuju uplne presne ale kdyz jsem si v roce 2000 koupil tepak a rozhodl jsem se ze zacnu na kole poradne makat tak jsem mel po vysetreni 3.8 W/kg na AnP coz je strasne malo. Po dvou letech a 22000km jsem mel tu stejnou hodnotu na prahu aerobnim. Ze zacatku se clovek zlepsuje strasne rychle ale jak se dostane na nejakou uroven uz neni lehke se zlepsit a jen minimalni zlepseni je uz strasna drina a dost to boli.

      0 0
      • BB  

        to zas tak malo neni, nekde jsem videl, ze zavodnici na amaterske urovni maji okolo 4,7 W/kg. Ja bych 3.8 bral. I kdyz je zajimave, ze jsme jezdili tezke etapy v Dolomitech a bez problemu jsem ujizdel v kopcich kolegovi, ktery ma o 1 W/kg vice na anaeobnim prahu. Tak nevim, teoreticky jsem na nej nemel mit samci.

        0 0
        • Daf  

          No 1 W/kg je opravdu dost velkej rozdil takze me taky docela prekvapuje ze jsi mu stacil. No ale na aktualni vykonnost muze mit vliv spousta veci. Asi nemel svuj den… :)

          0 0
      • lubos  

        3.8W/kg bych bral vsemi deseti i u toho AnP :o)) Ja mam ted odhadem tak 3.1–3.2 a mozna ani to ne. Nastesti se ale zda, presne jak pises, ze zlepseni jde rychle.

        0 0
      • websky.cz  

        jak se na tepaku meri ten vykon? a co na nem pri jizde sledovat?

        0 0
        • Daf  

          Vykon ti zmeri v laboratori pri lekarskem vysetreni. Jakym vykonem zrovna jedu to nevim. Tusim ale ze vykonove senzory dela Polar k nejdrazsim tepakum ale to se hodi spis pro profiky protoze je to strasne drahe.

          0 0
          • lubos  

            Tolik co samotny Polar, tusim kolem 12k

            0 0
            • Lada1  

              ale i ty computery ukazuji spotrebu kalorii. zajimal by mne ten algoritmus

              0 0
              • ddd - andy  

                A uplne nejvetsi mazec je kdyz ti na compu vyjizdi s kazdozu pedalovou otockou krivka tlaku na kazdy pedal…

                0 0
              • lubos  

                to bude asi jenom tak od oka.

                0 0
      • PT  

        Začal jsem jezdit vic vloni v únoru,rok předtím jen cca 2000 v lete,jinak jsem byl na tom vytrvalostne spatne,celkem vloni 7100km,ale vynechal jsem podzim a zacal jezdit zase az v lednu,letos zatim7300,ale oproto lonskemu roku necitim temer zadne zlepseni,mozna tax max.se mi zvedla prum rychlost o tak 1km/h,ale těžko říct.A nemyslím si,že bych jezdil nějak nesmyslně,mám měřič tepu a v rámci možností se jím řídím.A na AnP mám taky cca 3,6,takže jsem loser:)Ale jinak je kolo skvělé.

        0 0
    • rich  

      ja len, aby si sa dockal nejakej aspon trochu vhodnej odpovede – doma na slovensku mam taky 9km kopec cez les. prevysenie 500m. prvy rok co som zacal s bikom som ho dal za 1hod, s asi troma zastavkami, ked som si myslel, ze hodim kosu :-) druhy rok cas 35–40min bez prestavok a problemov. teraz to davam len v ramci takeho rozjazdenia :-) Dalej som podla odporucania zacal systematickejsie trenovat (3× tyzdenne), schudol som asi 3kg. Tazko Ti napisem nejake cisla, ale subjektivne som uplne niekde ako pred rokom..za vikend som dal 200km a bolo to bez vacsich problemov pred aj po. Na dovazok minuly rok som skoncil s poctom 1.700km. Tento rok mam teraz 2.200km.

      0 0
      • rich  

        a este nieco mi napadlo – kazdym rokom som starsi :-) a to ma tiez svoj podiel pri sucasnom pravidelnom sportovani na zlepsovanie vytrvalostnych parametrov :-))

        0 0
        • xo  

          ak potrebujes motivaciu tak zbehni na nejake preteky.tam uvidis co v tebe je a kolko ti toho chyba.

          0 0
      • lubos  

        To je ktory kopec ? Btw, mna by zaujimalo ako trenuju chlapici z jedneho indianskeho kmena, ktori behaju 160km (super-maratony) za 10hodin a to su este dedinske (vesnicke) B-cko.

        0 0
        • DyEm  

          nastoupanejch :), všechny dokopce se sčítají, pokud chceš, tak ti ty kopce napíšu, ale stejně je znáš

          0 0
        • rich  

          ajajaja som vedel, ze ma niekto nachyta – bolo to odhadom…P.Baba…je asi 600m a tipol som, ze PK 100m… ale ten kmen to je stafeta a je ich 10, nie? :-D

          0 0
          • lubos  

            Aha, PB. Uz som sa zlakol, ze si nasiel 9km kopec niekde v lese , ktory som prehliadol :o))) Kmen ? Nie, nezartujem. Je to kruta realita. Cital som o tom nedavno a ver mi, ze som chvilu rozmyslal, ze zahodim bajk. Neviem, ale ake prevysenie, len to, ze to nebol kopec. Doteraz som myslel, ze max. maratony sa behaju na 40km :o)) Sladka nevedomost. Musim vyhrabat link, kde som to cital ..

            0 0
    • DyEm  

      pozoroval jsem jediný nárůst výkonu na osmi dnech v Alpách (akce Bormio2004), chrápal jsem ve 13×x metrech, zdravě se stravoval :), po dojezdu každej den R2 + další doplňky, jezdil jsem 70–160km, nastoupáno každej den kolem 2000–3000m. Po návratu jsem si zajel 2× intervaly do kopce a tam byl nárůst téměř 15% !!!, na rovinkách se zvedla rychlost o 4km (ale taky se nepatrně zvýšil tep).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.