• MF

    Zdravim. Tak buduci tyzden zrejme vyrazam do tejto Rakuskej lokality. Vedeli by ste doporucit dajake zaujimave miesta co by sa oplatilo navstivit? Mam na mysli turisticky, cyklisticky, lezecky … Pripadne hociake rady. Diky.

    0 0
    • Honza-HK  

      No pokud si chceš zkusit, co v tobě je, tak zkus vyjet na Hochtor pod Grosglockner. Končíš v 2480 m nad mořem – převýšení skoro 2000.

      0 0
      • MF  

        No clovece ! Tak to je nieco! A to sa ide po akej ceste ? Asfalt, sotolina ? Je to technicky narocne ? To by som si rad skusil. Cez vikend som trosku trenoval v okoli nizkych tatier a prevysenia okolo 1000m sa prezit dali.

        0 0
        • Daf  

          Je to vyhlidkova silnice ale i tak to stoji za to asi 25km do kopce. Jestli zbyde dost sil doporucuji dojet az k Franz Josef Hohe nebo jak se to jmenuje az k ledovci pod Grossglocknerem.

          0 0
          • jakub  

            hmm ja sem tam byl kdyz sem byl este malej a nevazil sem si toho dneska bych tam taky dost rad jel, ale bude se kupovat barak ))))-:

            0 0
            • Daf  

              No ja myslim ze to neni zas tak daleko a tak drahy aby se z toho nedala udelat pohodova vikendova akce s partou lidi.

              0 0
          • muff  

            Průměrné stoupání – tuším – 12%,na Edelweissspitze 14% a na zpáteční cestě četné cedulky „are your breaks o.k.???“

            0 0
            • muff  

              A když jsem tam byl naposledy,tak vstupný bylo asi 190 AT

              0 0
              • Daf  

                Pro cyklisty? Ja kdyz tam byl tak to bylo pro cyklisty zadarmo.

                0 0
      • mosquito  

        souhlas… prima vyslap :) na kole jsem neplatil nic, na vyjezd staci pohodovy pulden

        TIP na ubytovani: (pod vrchem – rozhlednou pod ledovcem) je takovy tunel ve svahu – smerem do prirody jsou sloupy, smerem do svahu jsou takove vyklenlky kde parkuji rolby/odpadky/posyp apod. – jak se setmi da se tam zdarma prespat

        rano vas budi svisti a mozna i jinovatka a snih takze poradne oblict :)

        pocti si treba tady co o nasem vyletu napsal kamarad … www.volny.cz/…lpy2000.html pasaz Glockneru chybi)

        0 0
        • mosquito  

          pulden jsem myslem na vyjezd – pokud chces i dolu tak samo pocitej vic … ten dlouhej sjezd je dost narocnej na brzdy i ruce … zejmena v desti kterej tam na 50% potkas

          0 0
          • MF  

            Tak ja pojdem urcite na lahko. Beriem auto do Zell am See a potom po okoli chcem jazdit maximalne s Kamelom a v nom dajaku vetrovku, fotak, jedlo. Ziadne karimatky na nosici! Pozeram, ze pocasie je tam miestami dost divoke. Bez poriadnej bundy asi ani ranu.

            0 0
            • blue  

              kamosi tam byli asi pred mesicem, jednim z nich je Gramets, kterej se tu taky vyskytuje, urcite ti rad da nejaky aktualni info

              0 0
              • Cryzyy  

                ale já tam přece byl taky :) http://www.volny.cz/cryzyy/P093.jpg mýtné se na kole neplatí a myslím, že nahoře jsem byl asi za 2,5h i s focením, cesta dolů je v pohodě (víc jak 79 to myslím nikde nejalo), jenom je lepší vzít si sebou oblečení s neprofukem, které jsem sebou vezl a vůbec jsem toho nelitoval (regulérní zimní bunda, kalhoty a podzimní rukavice), nahoře bylo kolem nuly. Jediné čeho jsem litoval bylo to, že jsem jel na biku a ne silničce.

                0 0
            • HoralFanda  

              Ahoj, jak uz psal mosquito, tak neco nejen o Hochtoru mam na svych strankach. Jinak Grossglockner Hochalpenstrasse jsem projizdel na kole uz trikrat, z toho jednou od jihu, a vzdy na tezko. Pokud pojedes nalehko, tak bys z Brucku mohl byt za 3 hodky nahore. Jinak nejvyssi misto Edelweisspitze ma 2571 m n.m. Co se tyce ostatnich cest, tak si kup mapu okoli Zell am See, treba i pitomou 1:50 000 od Kompassu a koukni se na cesty k salasim. Ted jsem prochazel pesky oblast mezi St. Johannem a St. Ulrichem (oblast severne od Kitzbuhlu) a jsou tam super sterkove cesty mezi farmami, urcite suprove rychle trasy pro MTB do vysek kolem 1600 m n.m. Ale takove zasobovaci cesty najdes na vsech mistech v Rakousku. Co se tyce lezeni, tak toho je spousta, zalezi jestli jenom lezes (skalkareni, sportovni lezeni) nebo vice horolezis (skala, snih, led). Celkem v pohode se necha vylezt na Hohe Dock (3348 m n.m.) a spousta nizsich hor. Nebo pokud sebou vezmes ledovcovou vybavu, tak Gross Glockner, Gross Venediger, Gross Wiesbachhorn (vse nad 3500 m n.m.). Co se tyce skalkareni, tak si nejsem jisty ohledne nejakych vynytovanych cest, ale vetsinou je vse zula, na severu vice vapenec, takze smycky, vklinence. Jo a tuhle zimu bylo v Alpach spousta snehu a jeste minule pondeli me ve 2000 m n.m. v Loferer Steinberge snezilo, takze bacha na snehove plotny. Pokud budes nalehko, tak se muzes na kole presunout i kus dal od Zell a.S. a omrknout i jine pohori, v okoli 50 km toho je spousta. Preji spoustu zazitku.

              0 0
              • mAk  

                Ještě jestli se rozhodneš jet tu Grossglockner Hochalpenstrasse, tak doporučuju vyrazit fakt brzo ráno, my sme vyjížděli kolem 7 a to se při výšlapu dalo protože nebyl tak velikej provoz, pak je to tam s autama motorkama a tudíž smradem docela moc nic, ale stojí to určitě za to, u nás na webíku www.sns.cz/kalby/ nějaký fotky aby ses navnadil…

                0 0
    • reset  

      Ked uz tam budes tak okrem hochtoru a grossglockneru sa chod pozriet do kaprunu. s zell am see je to asi 5 km. kaprun je nadherne lyziarske stredisko. lanovkou sa vyvez na kitzsteinhorn (www.kitzsteinhorn.at… z vrchu je krasny vyhlad. a urcite sa chod pozriet na vysokohorske priehrady co su nad kaprunom. fakt uzasne … vsetk je to ale cisto len taka lahka turistika, vsade ta vyviezie lanovka alebo bus (hlavne cesta busom na priehrady je sila :))

      0 0
      • mm  

        a existujou tam (Zell am See, Kaprun) nejaky omezeni, nebo muzou vsude? tim myslim i do lesa po znackach + dalo by se z grossglockneru jet dolu mimo asfaltku po znacce, co to krizuje?

        0 0
        • HoralFanda  

          Nevim, ale po znacce asi tezko, alpske chodniky nejsou ceske chodniky. Dolu mozna na nejakem fullu s poradnou vidli, ale asi bych to neriskoval :o) I kdyz tuhle trasu jsem pravda nesel, ale vim, jak to tam vypada.

          0 0
    • Bobisak  

      Ja ted v sobotu tak ficim k Zell am See … do Maishofenu – je tam kousek Bike World – v Leogangu – pry nejvetsi ve stredni evrope, tak jsem zvedavej. Ale jelikoz jedu i s drahou polovickou, tak asi zadne vetsi vyslapy nebudou :-)

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.