• Nikdo

    Chci si koupit kolo a po dlouhem vybirani a zjisteni, ze nejenom prodej pocitacu je plny polopravd a mateni zakazniku :o( jsem vybral GT Avalanche, protoze ho u nas prodavaj a vypada pekne. Zatim ovsem vaham jestli jit do 1 za 16000 nebo 2 za 11000, kdyz se lisi jen vidli Judy TT vs. Mozo R200 a prehazka,pres­myk,razeni,kli­ky Deore,Deore,De­ore,Truvativ 5D vs. Alivio,Acera,ST-EF28,Truvativ ISO FLOW a jeste zadni naba je u 1 mozna Deore (?) (probuh to uz nemohly byt obe naby Deore ?). Ten rozdil 5000 se mi zda nejakej velkej – co myslite odpovida to ? Do ceho byste sli vy do 1 nebo 2 ? Moc se mi nelibi razeni ST-EF (easy fire), ale snad taky funguje ? A hlavne co byste na kole jeste pred koupi vymenili (urcite pujdou polo-plastove pedaly) ? (odkaz http://www.bikecentrum.cz/gt_bike_map.php)

    0 0
    • wroum  

      mas pravdu ze tech 5000 rozdil je trchu moc na ten rozdil ve vybave. co se tyka vidlic tak na obou kolech sou sracky. i kdyz mozo muze prijemne prekvapit kdezto TT ne (podle me je to nejhorsi znackova vidle ne trhu). Ja bych si asi koupil to levnejsi a za usetreny prachy bych sehnal nejakou vidli (klidne i mirne jetou). ostatni komponenty jako naby a prehazka bych vymenil v okamziku kdy by to bylo potreba (dokud se kola toci a saltr radi tak je to zbytecne).

      0 0
      • Nikdo  

        Dik za odpoved. Prekvapuje mne tak silna kritika Judy TT, myslel jsem z elastomerovek bude patrit k tem lepsim. Minimalne vypada dost masivne a na doraz taky asi nepujde snadno – myslel jsem, ze kdyz nic jinyho alespon vydrzi. I prodavac rikal, ze je odolna, ale tomu moc neverim pac mne presvedcoval, ze se ve vidlich upousti od vzduchu a prosazuji se elastomery a ze jeho FOXka za 25kkc kope stejne jak ta TT :o)

        0 0
        • Pavlos  

          :)

          0 0
          • dalimil  

            nakopat a ještě jednou nakopat nablblé prodavače

            0 0
            • Nikdo  

              Bohuzel s prodavacema je to stejny jako v IT – zakladni neznalost + mateni zakaznika, laik nema sanci. Kdyz jsem si kupoval silnicku Favorita tak mi jeden tvrdil, ze ma ram z hlinikove slitiny (pritom bylo uz jen z tloustky trubek a zpusobu spojovani (spojkama) jasne, ze to je ocel), pak mi nebyli schopni na dvakrat seridit prehazovacku tak jsem se to musel naucit sam.

              0 0
        • wroum  

          TT nechodi, je draha (to ti nemusi v tomto pripade vadit) a brutalne tezka. odolna je stejne jako jakakoliv konstrukcne podobna vidle. Prodavac je vul a kolo bych si koupil jinde.

          0 0
        •  

          jeden detail: judy tt je ciste pruzinovka a ted nevim jestli nekecam, ale ma jen jednu pruzinu, kamos to ma, ma gt avalanche 1.0, ikdyz on moc nejezdi a nerika nic, prostě je takovej WW :)

          0 0
          • Nikdo  

            Jo to je mozne, je v tom nejaky zmatek. Na webu nekde uvadeji, ze je tam elastomer nekde zas ne … Co to je WW ? To jako world war ?

            0 0
            •  

              jako Weekend Warrior, alias víkenodvý alias sluneční jezdec ;)

              0 0
    • RomanP  

      Já nevím, ale když jsme si vybírali kola s přítelkyní, snažili jsme se u ní nejít pod deore a to jak přesmyk i přehazka. U 2.0 je Acera a to už je malinko rozdíl. Kdyby to bylo alespoň celý v Alívku, tak snad. Jinak rám je stejnej i u mýho Avalanche 0.5ky

      0 0
      • Nikdo  

        Ja si rikam, ze mozna 9-ti kolecko ani tak nutne nepotrebuju. Komplet Alivko by se mi libilo, jenze to se dneska nejak nenosi, ostatni vyrobci to vetsinou maji v teto cenove relaci takle nejak podobne slozene (ze by kola dneska vyrabela jedna megakorporace ?:), ale snad by nebyl problem to pred koupi vymenit (otazka je kolik si za to reknou). Jinak nepodcenuji levne sady Shimana, mam na Favoritovi Tournay prehazku a funguje jedna radost (akorat je to jen 6ti kolo). Horsi to bude s vidli, kdyz jsem se jich ptal na moznost zmeny tak se na to moc netvarili, protoze vidle maji zkracene krcky (nevim jestli to tak je opravdu ?).

        0 0
        • Pavlos  

          JJ vidle maji zkracene krky:) Jediny kdo nechava delsi je Trek Gary Fisher …

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.