Kde ušetřit na váze - rám vs. komponenty ?

32 nepřečtených
  • HonzaV

    Objevil jsem jeden zajimavej ram, Fuji Bullit za 6tis. pri vaze 1850g. Puvodne jsem si predstavoval ram tak 1500g (RB), ale nejak to ted ztroskotalo na financich. Zasadni komponenty menit nehodlam – koutouce Avid, Bomber pruzina/olej, kola Mavic X317, plastě IRC Mythos, sedlo Fizik. Tak ted resim, jestli tech 350g neusetrit jinde. Paky odvrtavat nehodlam (TinkTinku). Riditka, predstavec, sedlovka mam Hardware, jinak LX. Mate nejaky financne rozumny reseni?

    0 0
    • RomanH  

      Pokud to delas jen z duvodu vahy, tak bud klidny – ten RB bude i s lakem a patkou vazit tech 1700–1800 taky – Heinik to psal na starym BF. Jinak CR1500 sezenes za 7.490 a CR1300 ze zakaznickeho centra za 7.990

      0 0
    • Daf  

      Usetrit 350g je tak strasne malo ze to neni vubec poznat. Vymenou komponentu Hardware je to asi to nejdrazsi reseni i kdyz by tech 350g na nich usetrit asi slo. Pokud jses nima spokojenej nemenil bych je. Nejrozumnejsi by bylo vymenit plaste a duse za nejake lehci. Nebo jeste pokud mas nejake tezsi pedaly tak misto nich poridit treba slehace. Byt tebou tak na kole vymenim jen ty veci s kteryma nejsi spokojenej a poridil treba lepsi a lehci ale netrval bych na tech 350g.

      0 0
    • biker007  

      a mas overeny ze ten Fuji ma opravdu 1850g? ja bych sel ( a snad letos i pudu) do ty RB 1300 (vaha 1550g vcetne laku atd). nebo rozumna volba by taky mozna byl ram z Ravo Racing XC, cena za 4500kc. ale tam nevim vahu, „odhadem“ tak 1650–1700g.

      ten predstavec, riditka, sedlovku bych menil(tzn.nenim) za Pell's nebo BBB.cena rozumna, vaha jako Ritchey Pro-WCS.

      doporucuju i sedlo Pell's RX Ti(175g), ale Fizika si asi budes chit nechat..

      a co padaly? prechodem na eggbeatery se da usetrit cca 140g – oproti welgo &spol.(400g) nebo mozna Shimano M959 (XTR), videl sem je za 89Euro(350g).

      0 0
      • Meesha  

        Mas s tim RX nejaky zkusenosti? Moc se mi libi.

        0 0
        • biker007  

          zkusenosti s ti verzi – dost dobry sedlo. je pohodlny(aspon ja sem si na nej zvykl okamzite, ted o nem za jizdy nevim). cool design, lehonky a cena taky ujde – 1500kc. letos zlevnili, loni bylo za 1800kc. verze s cr-mo lyzinama je o cca 300kc levnejsi, ale neni tak pohodlna. to muzu posoudit, protoze ted ji vlastne vozim;-) abych to vysvetlil – koupil sem Ti verzi, ale po mesici sem se celkem vysekal. vysledek ? jedna lyzina praskla, druha ohnuta.. 1500 za novy sedlo se mi davat nechtelo, taq sem sehnal stary nevyuzity sedlo, vykuchal z nej lyziny a s pomoci znamych(+auto­gen,bruska, velkej sverak) sme tam daly ty obycejny ocelovy lyziny. vysledek – sedlo ma o 90g vic (+80g lyziny, +10g tmel+sklo-laminat), je trochu min pohodlny ale de na tom v poho jezdit.

          0 0
          • Meesha  

            Uvazuju o nem. Mam Fizika Dolomite na CrMo lyzinach. Zadek me z nej moc neboli, ale o pohodli se mluvit taky moc neda. RX vychazi vahove a cenove fakt nejlip. Asi do nej pudu. Dik

            0 0
            • djano  

              To sedlo by som nemenil. Napriek vyssej hmotnosti som kupil Dolomiti a nelutujem. Je velmi pohodlne.

              0 0
              • Meesha  

                Mam na nem asi 5ttk a furt jako bych si na nej nemoh zvykonout…

                0 0
      • Picaso  

        Plne souhlasim a taky doporucuji to Ravo a doladit to Pellsem,super komponenty za cesky penizky.

        0 0
    • MARIN  

      No nevim ale jestli budes chtit usetrit tech 350g na jinych komponentech nez plastich tak te to mozna vyjde draz nez ten rozdil mezi RB a FUJI ramem.

      0 0
    • TinkTink  

      No tak vyhod pruziny a mas to :)…jednoduchy…a muzes vydelat na prodeji :)…ja tedka nemam odvrtany paky (mam Avid SD Ti – ty se mi fakt odvrtavat nechce…)…ale mam odvrtavany rohy – ubral jsem jim pres 40g…

      rada – vyhod ten Hardware a nahrad to komponentama 2004 – klidne zoom (= ritchey…tedka jsem to zkoumal v novy dodavce…)..

      a zkus sehnat ten novej ram SUPERIOR – je levnejsi nez tendle Fuji…a je o hodne gramu lehci – myslim ten nejlepsi (da se sehnat pod 5000,–…coz je dost brutalni cena…)

      0 0
    • MartinXC  

      No, prodej co máš, zůstanou ti prachy (pozitivní efekt) a vážit nebudeš mít co, tedy absolutní efekt a doma tě budou mít rádi za to, že nejsi pořád někde venku na biku. :-)

      Vážně – nákladově i jízdně efektivní je jedině oblast pláště+duše, ráfky (u tebo OK), výplet. Protože je to spotřební materiál s rychlou obrátkou, tak jej dojezdíš a dáš lehčí. Ostatní co neodchází tak rychle (sedlo, sedlovka, představec, atd.) ti zůstane ležet doma nebo to prodáš s velikou ztrátou (moje zkušenost). Jinak mám volný jetý představec WCS 10 a 12 cm, sedlovku WCS 31.6×350, PRO 27,8×350, riditka WCS 56cm , sedlo Pells RSL, … prostě věci, které sice vykazují nízkou váhu, ale neosvědčily se, ani se neopotřebily na vyhození.

      0 0
      • skoca  

        Cus. Mohl bych se zeptat, co se neosvedcilo na tom sedlu Pells. Docela sem o nem uvazoval. Dik

        0 0
        • MartinXC  

          Sedlo je specifické pode zadku :-) Mám tvrdé kolo a RSLko je taky dost tvrdé, jeho boční profil mi nevyhovuje. Posed na něm je (pro mě) víc nepříjemný než na karbonovém SLRku. Vydržel jsem na něm nejvíc 50km, je to tak na krátké XC. Podle mě je tam moc tlustý karbonový korpus. Místo něj mám Gipiemme G124 Max (je lehčí i měkčí), spokojenost. Kybys ho chtěl vyzkušet, ozvi se na mail, já ho nechci. Je to loňský model, vanadová péra, ujeto tak 500km, vážím 80kg.

          0 0
      • HonzaV  

        A copak by si chtel za sedlovku 31,6 WCS a riditka. Me zase doma prebejva osa octalink 68 × 113 (Deore nebo LX – nevim to jiste) a jedny celisti Avid Arch rival. Co mas za negativni zkusenost s WCS Ritchey?

        0 0
        • MartinXC  

          Ta sedlovka má asi 3000km, váží 245g, těsně nad značkou max.vysunutí je ošudlená od objímky. S ní jako materiálem nemám negativní zkušenost, jen k lepšímu posedu jsem potřeboval přímou sedlovku a ne hokejku. Tak 700,–

          Řidítka jsou jetá 500km, mají 125g, vpodstatě bez opotřebení, rohy na nich nebyly. Na moje zvyky moc úzké (56cm). Teď mám Bontr.62cm a je to OK. Tak 800,–

          Neosvědčily se ve smyslu ladění kola – napřed jsem šel jen po váze a myslel jsem, že těch pár cm si zvyknu – a nezvykl.

          Mimochodem, mám taky jeden střed XT na čtyřhran, 225g ale do velkého domečku (Klein), ujeto 500km.

          0 0
      • lubos  

        Ta sedlovka WCS je ta co vazi asi 230g ? Uvazoval jsem o ni, presne tenhle rozmer, pac moje ma 360g. proc se neosvedcila ?

        0 0
        • MartinXC  

          Ve skutecnosti ma malicko vic (245g). Docela dobře tlumi, je ze dvou materialu a to je i jeji minus – nejaky casto v ni lupalo, pak jsem ji promazl zevnitr a sedlo dal vic dopredu a je OK. Pokud mas sedlo s klasickou geometrii, bude OK, pokud Genesis (dlouhy ram, vzadu zkracena stavba o 15mm) potrebujes rovnou.

          0 0
    • kucka7  

      Něco pro gram honiče. Plášť maxis ikon, silniční plášť tufo, kazeta eagle x0 a gx, kliky xx1bb30 a x0 dub.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.