• Lahváč

    Mám silničku a tuhle jsem jel z kopce asi padesátkou a nevšiml jsem si díry, kterou jsem tedy projel plnou rychlostí a dalo to strašnou ďahu do předního kola. Až po několika dalších vyjížďkách jsem si všiml, že na předním kole mám povolen jeden paprsek, tak jsem ho utáhl. Poté jesm si taktéž všiml, že ten paprsek se v podstatě nepovolil kvůli otočenýmu niplu ale kvůli lehce promáčklýmu ráfku. Při jízdě se to vůbec nepozná. Když to kolo roztočim, háže to asi o jeden milimetr směrem do středu. Chci se zeptat, jestli mám ten paprsek nechat utažený a dál se tím nezabývat, nebo je nutné ten ráfek vyrovnat, a jak? Děkuji za odpovědi.

    0 0
    • Daf  

      Podle me se to srovnat nepodari ale jestli to neni citit tak bych to neresil. Vyrovnat se daji akorat promackle boky. Ja to delam kombinackama pres hadr a zbytek zahladim pilnikem tak aby rafek neskubal pri brzdeni.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Dá se to vytáhnout tak, že povolíš úplně cca 4 dráty v danym místě, místo podvážeš řemínkem třeba s klipsny a přes nějakou páku povytáhneš. Pak to stačí jen docentrovat. Takhle jsem to dělal dřív u galuskových ráfků. Dnešní pláš?ový jsou ale podstatně tvrdší, takže je to spíš buď a nebo. Jestli to ale nekope moc, tak bych to nechal. Ten drát ale malinko utáhni, jen aby nebyl úplně volnej, jinak by se povoloval dál.

      0 0
    • MartinXC  

      Není to náhodou promáčklé na vnitřním obvodu ? To bych ráfek radší vyhodil a nechal přeplést – v tom místě jsou změněné mech.vlastnosti (překročila se mez pružnosti a v ráfku je deformace v podobě vrubu) Já takhle přišel o skoro nový X317 – vyšlapat do roviny šel, ale pak jsem si všiml, že u ventil.otvoru je vlnka – a šel do smetí – v tom místě pak stačí už jenom málo a ráfek prdne.

      0 0
      • Lahváč  

        Kouknul jsem se na to a vlnka je jen na vnějším obvodu…

        0 0
        • MartinXC  

          To jde srovnat třeba ve svěráku za pomoci širších ocelových planžet a úměrně silné podložky (0,5–1mm) na stranu vybouleniny.

          0 0
          • Lahváč  

            Tak to leda dát do servisu, protože takový vybavení já nemám. Ale jestli ostatní tvrděj že je to zbytečný a nijak to nekope, tak se na to asi vykašlu

            0 0
    • Siddha  

      jestli to necitis, nedela to problem, a je to jen 1mm tak se na to radej vzbodni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.