• jozomrkvicka

    Ahojte, poprosil by som vas o radu. Budu kliky Shimano Deore FC-M612 3×10 40–30–22z pasovat pre 8 pastorkovu kazetu? Dakujem.

    0 0
    • pee.tr  

      Tady půjde hlavně o řetěz, který je pro každý zmíněný komponent o jiné šíři, pokud se nemýlím. Kdysi jsem dal užší řetěz na širší pastorky a chvíli trvalo, než se roztáhl :-), ale nedoporučuju toto řešení, já to měl na starým favoritu. Takže spíš použít řetěz pro 7–8stupňové kazety, ale jak se to bude chovat na převodnících, to ti nepovím. Určitě to pojede, ale nebude to ideální.

      0 0
    • jecnak  

      Retez beha bez problemu.

      0 0
    • jozomrkvicka  

      Pojde tam retaz Shimano CN-HG70 (cize pre 7–8). Ak tomu dobre rozumiem, tak 3×10 maju trochu tensie zuby ako 3×8, cize spominana retaz by mohla „plavat“ v horizontalnom smere doprava-dolava?

      Vcera som to objednaval, dnes ma na to upozornil kamarat, tak som chcel vediet ci stornovat objednavku. Ked to namontujem, dam vediet.

      0 0
      • oddie  

        Řetěz má v tom směru „doprava-doleva“ i tak velkou vůli kvůli křížení, takže buď v klidu.

        0 0
        • jecnak  

          Presne tak. Vozil jsem bez problemu 8–10s retez na 10s klikach a nezaznamenal jsem zadne rozdily v chovani. Jen uzsi retez je lepsi z duvodu moznosti vic krizit retez – neskrta tak o presmyk. Dokonce i na 8s pastorcich mi chodil 8–10s retez bez problemu.

          0 0
    • jozomrkvicka  

      namontovane, odskusane, sedi to bez problemov… kupoval som vidlu, plaste, a spominane kluky. Urcite odporucam takuto investiciu :)

      0 0
    • Lipton  

      Ahoj snad můžu oživit toto vlákno :) Koupil jsem tyto kliky,kolo GT Korakoram 2.O 29" na kterém byli Alivio kliky 3×9 a až na váhu ok.Chtěl jsem je vyměnit za nové a tak jsem koupil 612tky 3×10.Ale,kazeta 12–36, hazka 592 Deore,řeťez devítkový shimano HG54+Connex900 dělají problém na malém převodníku a velkém pastorku.Jde o přeskakovaní a cvakání na malém převodníku…no zkoušel jsme vše a výsledek žádný.Kliky jsem dal podle návodu,domeček mam 68 tak že jsem dal dvě podložky v pravo a jednu v levo.Přijde mi že uhel malí převodník vs velký pastorek je ostrý a řetez jakoby šel ze strany dost.Shimano řetez cvaká a hlučí pořád a Connex to udělá občas ale s tím bonusem že mě přeskočí na malém pastorku s prostředním převodníkem při záběru silnějším.Už jsem měnil kazetu a stále stejné.Jedíné co fachalo byl super dělník KMC X9 řetez ale ten už ma na měrce předposlední schod cca 4500km.Jsem zoufalej už do toho nechci sypat prašule,už mě napadá jestli to opravdu nechce dyna sys řetez a komplet přehodit do 3×10 ale to je zase 2800kč.Budu rád za každou radu.Děkuji.

      0 0
      • Singlespeed  

        Řetěz HG-54, který jsi použil, je určen pro deset rychlostí Dyna-sys, takže kupovat jiný Dyna-sys řetěz není moc dobrý nápad ;-).

        0 0
        • Lipton  

          Jo jasný,myslel jsem spíše že to je základ a koupit lepší.Díky.

          0 0
          • Singlespeed  

            Mezi nejblbuvzdornější řetězy patří CN-HG53 od Shimana za tři stovky, takže bych spíše zkusil ten. Pokud se moc kříží řetěz v poloze malá-velká, může pomoct přesunutí jedné podložky pod pravou miskou pod levou misku.

            0 0
            • Lipton  

              No tak to už jsem taky zkusil,hned na začátku a o moc lepší to neni.Musel bych asi vyhodit asi všechny.Nejhorší je že jsem na rám nainstaloval novou vidlici a teď řeším tohle.Ono už se čtyřhranem to bylo jen tak tak,mám pocit že na tomhle rámu řetězová linka není zrovna ideální.Kdybych to udělal obráceně že bych první nasadil kliky tak jsem vyměnil rám.Takhle mě asi zbývá asi koupit věci na 10sp a doufat že to bude s desítkovim řetězem fachat :)) a když ne tak tam vrznout na zpátky čtyřhran…ne to už se mě opravdu nechce.Díky za pomoc.

              0 0
              • Lipton  

                Tak jsem nakoupil vše 3×10 s Shi.95 řetězem teda mimo klik tak v sobotu budu instalovat.Nemám nervy to zkoušet dál na slepo.Napíšu jak to dopadlo.

                0 0
              • Evilcleaner  

                nechci se tě nijak dotknout, ale způsob jakým to řešíš ve mě vzbuzuje dojem, že utratíš spoustu peněz a výsledek bude stát za nic. btw to všechno jako lepíš na ten low-cost příhradovinu karakoram?

                0 0
                • Lipton  

                  Respektuji tvůj názor na GT Karakoram rám,z původního osazení kola nezbylo za 4 roky vůbec nic.Ten rám mi vyhovuje,je lehký a pružný i když se to nezdá.Hodně lidem rámy GT vadí protože se jim nelíbí,já jsem praktický člověk a tak když jsem spokojený s rámem nevim proč bych ho měl měnit.Mám kolem 90 kilo a rám není nikde prasklý a to s ním zacházím nešetrně.Komponenty jsem na něm měnil postupně.To že jsem se rozhodl pro výměnu klik a nastal problém a ten řešim takhle je moje věc.Ano podle tvého vyjádření by jsi ty asi vyměnil cele kolo.Chtěl jsme zde najít odpověd na můj problém a ne se zodpovídat ze svého jednání ale moje chyba neměl jsem to sem psát.Problém vyřešen děkuji všem.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.