• kimi

    Jestli to dobře chápu, tak je ale na eshopech v US možný platit jenom šekem nebo mezinárodní platební kartou. A tu když nemám, mám smůlu, co? Co tak stojí vydání a vedení karty?

    0 0
    • kimi  

      no tak se omlouvám, to mělo patřit k tématu americké eshopy…

      0 0
      • figur  

        Musí to být karta embosovaná a nesmí mít zablokovaný internetový transakce.Nelze použít např karty typu VISA Elektron (ČS).Vydání těch lepších karet je většinou bezplatné,ale jejich vedení ročně stojí cca 400–600,–Kč (těch levnějších).Je jedno,jestli je to VISA (zúčtovaná přes dolar) nebo ECMC (která jde přes Euro).Obecně platí,že uvolnění intern. transakcí je riziková záležitost,a pokud se to často nevyužívá,vyplatí se to povolit jen na ten obchod.

        0 0
        • Thorn  

          …a hlavne ti ju vydaju iba v pripade, ze mas slusne obraty na ucte (teda minimalne regularny job), lebo platbou takou kartou ides vlastne do kratkodobeho dlhu voci banke.

          0 0
          • figur  

            To mluvíš o kreditní kartě.Já jsem jsem to nerozlišoval.Můžeš totiž samozřejmě platit i debetní kartou(těch je většina) a v tom případě tvůj příjem a jeho pravidelnost nejsou tak podstatné.

            0 0
            • Thorn  

              no neviem – jedna SK banka ma na „najnizsiu“ VISA kartu, ktorou je teoreticky mozne platit na nete, taketo podmienky:

              1. Dovašili ste vek 18 rokov?
              2. Ste tuzemec s trvalým pobytom na území SR resp. cudzozemec s prechodným pobytom na území SR?
              3. Dosahuje Váš priemerný čistý mesačný príjem Sk 10.000,– a viac za posledných 12 mesiacov a súčasne je pravidelne poukazovaný na účet v ktorejkoľvek banke na území SR?
              4. Ste zamestnaný v riadnom pracovnom pomere min. 12 mesiacov bez prerušenia?
              0 0
              • Alex  

                Ja mam virtualnu VISA kartu (je to len papier na ktorom je napisane cislo karty), platim nou na internete bezne, napr. ked kupujem software, alebo platim domeny. Dali mi ju okamzite po vyziadani, pri otvoreni uctu.

                0 0
              • rich  

                to je kreditna karta mozes bezne platit aj bank.kartou vydanou k uctu, ale ako bolo spomenute musi byt embosovana s povolenim na net transakcie.

                0 0
        • blue  

          celkem asi nejbezpecnejsi praxe lidi, co platej kartou na netu je prej takova, ze maj na tohle zvlastni ucet, na kterej pred transakci presunou akorat potrebnou castku a jinak tam drzej jen minimalni zustatek

          0 0
          • zemehranol  

            Ještě je možnost zažádat si o vydání internetové platební karty. Je to v podstatě jen číslo této karty a csv kód. Karta fyzicky neexistuje a je určena jen na MOTO transakce (mail order/telephone order). Za poměrně levnej peníz ji vydávají snad všechny banky (nejsem si jist Českou spořitelnou, já ji mám od KB). Roční poplatek kolem stovky.

            0 0
            • ravo  

              Jednoznačně nejlepší způsob, jak platit na internetu. A česká spořitelna ji vydává zcela jistě taky…

              0 0
            • kimi  

              MOTO je docela zásadní a omezující

              0 0
          • ph  

            Dulezity je dat si pozor kam pisu cislo ty karty. Musi to byt ssl – https://xxx.cz – web s platnym certifikatem a ne jen obyc http. Obcas taky po inetu platim, ale jen kdyz jsem si jistej. Zatim beze ztrat!

            0 0
          • McBlacky  

            nebo taky mít otevírací/zavírací kartu – je blokovaná, před transakcí ji otevřeš, pošleš prachy a zase se zablokuje. Dělá tu u nás ebanka tuším… Jinak systém převod – platba – min zůstatek je klasika i pro karty kterými platíš v restauracích, hotelech atd. zejména v non-eu cizině nebo vlastně dnes už newly-eu :-)

            0 0
            • PetrNo  

              Jo, jenže na transakce, který probíhaj off line (žehlička, nebo MOTO transakce), se zamykání a odemykání nevztahuje.

              0 0
    • chorvat  

      Ja taky kartu nemam, šek tě vyjde aspoň na 200–300,– a musis ho jeste nejak v dopise poslat.

      Nejlepčí je kdyz ma takovou kartu nejaky ochotny znamy, ale je to s nima problem protoze se kazdej teho internetu boji (ja uz svyho cloveka s kartou mam ale byla to fuska)

      0 0
    • rasto  

      KB vydava tuto kartu myslim za 600,– rocni poplatek. muze byt debetni (taha Ti to penize z uctu) nebo kreditni (beres si uver, vetsinou to je drazsi varianta nez kontokorent – debet na uctu). KB taky vydava specialni kartu (vlastne jde o kod na papiru), slouzi vyhradne k platbam po netu.

      0 0
      • rich  

        rasto myslim si, ze ak mas kreditnu kartu nastavenu tak, ze ti vyplata vzdy mimoriadnou splatkou uhradi celu ciastku na „kreditnej karte“ je tato alternativa rovnako nakladna ako kontokorent. a ak to splacas postupne, podla netu mas 40dnove bezurocne obdobie, ale kontokorent sa zurocuje bud kazdych 30dni. ale oprav ma, mozem sa mylit :-)

        0 0
        • rasto  

          mas pravdu, skoro vsechny bankovni kreditni karty maj bezurocni periodu. nicmene 99% vsech zakazniku splaci na splatky ;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.