• Fidoo

    Nechci se mýlit ale podel mých zpráv by měl být od června v ČR dostupný PAY PAL… Nevíte o tom někdo něco podrobnějšího. http://www.paypal.com/

    0 0
    • Tomcat  

      nic, akorá že na něm jede taky bike-mailorder.de

      …dohužel dle mé banky: Z bezpečnostních důvodů byla do odvolání zablokována možnost platby běžnými platebními kartami v prostředí internetu… B-[

      Tak že je to banka na … , jo jasně maj krediktu pro internet , ale to je další konto ,další poplatky. grrrrr…:-/

      0 0
      • Fidoo  

        Na …? ..... Moje je na E- ....... každopádně si právě zřizuju účet na pay pal, páč jak se zdá, ta kto fachá … druhá věc je jestli to kousne moje banka.

        0 0
        • Tomcat  

          V nápisu maj G.. ,ale mě se zdá spíš na h…

          0 0
          • Fidoo  

            Aha … už vim. Maj to mazaně vymyšlený … nejdřív zkušebně posíláš 1.5 Eura(ty pak vrátí) a když to klouzne, tak ti rozšíří možnosti, páč do tý doby smíš poslat jenom 100 Eur a víc ani hovno. Zajímavý …

            0 0
          • Tomcat  

            Jako nic se nezměnilo, moje banka je stale GEnitalni a to Capitalně :-\ Bohužel stale sem se něpřestěhoval a nebudu jezdit do slušny banky 30km nebo 50km, za to to fakt nestoji.

            Takže PayPal a e-platby nepoužívám, protože furt pro to nemám dle mě vhodné podmínky. Jinak zpoží které kupuji po internetu pletím na dobírku nebo vyzvedávám ve skaldu (hotovost) a o pár desítek Kč to je levnější to ukazuje jen jak bankovnicvý je ČR postavené na hlavu.

            Imho GE stale nemá internetové bankovní portály kompatibilní s Firefoxem, Safary ani s Operou.

            Jednou mi drzoun na helpdesku řekl, že si prý mám koupit Widle. Říct tohle unás v práci tak letí.

            0 0
            • Scipio  

              Mě to s Firefoxem funguje spolehlivě a v pohodě.

              0 0
              • Tomcat  

                Internetove bankovnictvy maji dvoje.

                Jedno pod Linuxem a Firefoxem nefunguje prakticky vubec a druhe s chybami. Tedy za predpokladu ze aktivaci a generovani podpisu uzivatel udela pod IE, protoze to nefungovalo korektne .

                0 0
    • maxtor  

      Znovu otevírám tento thread. Asi půl roku už funguje to, že si můžete nechat platit ze zahraničí Pay Palem. Má s tím někdo zkušenosti? Já jsem se dostal tak daleko, že jsem si změnil PP konto na „Premium,“ které platby dovoluje přijímat, ale mám strach, aby se mi pak podařilo dostat peníze z PP konta na účet u KB. Poradí mi někdo?

      0 0
      • maxtor  

        Tak se mi podařilo problém vyřešit. Jen bych si chtěl ověřit, jestli moje PP konto funguje. Ví někdo, jak poslat z účtu peníze na PP konto??

        0 0
        • helmen  

          Transfer funds to your bank account… viz. obrazek

          0 0
          • maxtor  

            To už jsem taky zjistil, jak jsem psal výše. Jsem jsem ještě potřeboval vědět, jestli se dají z účtu poslat peníze na PP konto, ale zjistil jsem, že v ČR to prostě nejde. Nevím totiž, jak jinak ověřit, jestli mi někdo může poslat přes PP peníze. Zkusil jsem pole „reques money“ a zadal fiktivní platbu z mého druhého emailu a normálně mě to pustilo dál. Myslíš, že to znamená, že je všechno v pořádku a funguje to?

            0 0
            • helmen  

              Aha, sorry. Pokud si v PayPal spravne pridas kartu a vse probehlo jak ma, tak Paypal overi funkcnost konta strhnutim 50 CZK, ktery ti po prvni trasakci vrati…

              0 0
              • maxtor  

                Asi si nerozumíme. Placení přes Ebay je samozřejmost. Četl jsem ale na netu, že přes novou možnost nechat si od jiných přes PP platit, to prostě nejde, tak mám strach, jestli mi to funguje. Jen mě napadlo, jestli má tady někdo zkušenosti s přijímámím plateb přes PP.

                0 0
                • helmen  

                  O eBay jsem nepsal ani slovo… Funkcnost tveho PayPal konta si sam PayPal overi strhnutim 50 CZK jak jsem psal… Normalne pres PayPal prijmam platby za vsechno mozny a funguje to perfektne.

                  0 0
                  • Žigo  

                    Tak toto ma dost zaujalo. Cez paypal platim celkom bezne. Ucet mam overeny- stalo to tusim 1,5eura, ktore my aj vratili(tym si asi myslel tych 50Kč). Ale to prijimanie penazi ma zaujima viac kedze jeden predajca mi nema ako vratit peniaze. Daju sa prijimat peniaze aj na Slovensku(banku mam Dexiu)?

                    0 0
                    • helmen  

                      Posilat penize z bankovnich uctu na PayPal bohuzel neni mozne. Prijmat muzes jen z jinych PayPal uctu, nebo od systemu kde si zaregistrujes svuj PayPal ucet, fotobanky atd. Co vim, tak na Slovensku prijmat platby pres PayPal zatim nejde.

                      0 0
    • lodyh  

      Omlouvám se že se v tom znovu vrtám, ale pořád mi není pár věcí jasných. Takže, účet na paypal.com otevřen, status Verified (odečetlo se těch 50CZK), ale momentálně PayPal balance 0.00 CZK a já nevím jak zaplatit za zboží na Ebay. Přepokládám že na ten paypal účet se musí poslat peníze, ale výše sem se dočetl že to nejde a také když kliknu na Add Funds, zjistím že „PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account“. Když ale kliknu na Send money, vidím že někomu mohu poslat peníze. Ale odkud, když nejsou na paypal účtu? Přímo z bankovního účtu? Sem z toho jelen, zasvěcení, poraďte mi prosím.

      0 0
      • Leos  

        Na paypal účet nemusíš nic posílat. Normálně zaplatíš a platba se ti ztrhne přímo z tvého účtu na který máš navázanou kreditku, kterou jsi uvedl, když jsi aktivoval paypal. Na výpisu se ti potom projeví, jako každá jiná platba kreditkou, jako třeba v obchodě, na pumpě apod.

        0 0
      • Žigo  

        Na paypal ucte peniaze vobec byt nemusia. Len daj zalatit a peniaze ti automaticky strhnu z uctu v banke. Pripadne aj priamo na ebay je moznost zaplatit a odtial ta to presmeruje na paypal.

        0 0
      • foxhound  

        Sorry, tak ještě jednou, vyhraju aukci na E-bay, otevřu Pay Pal účet, tam zadám, že chci poslat peníze na účet prodejce a Pay pal mi to automaticky strhne z mojeho účtu v bance?

        0 0
        • maxtor  

          Přesně tak. Navíc PP je s Ebayem propojený, takže pokud např. u vyhrané akce s sekci payment zadáš možnost PayPal, automaticky tě to přesměruje na server PayPalu, kde se přihlásíš a zaplatíš to. Je to otázka minuty.

          Na PayPal účtu se ti oběví jen nějaké peníze, pokud si necháš např. prostř. PayPalu něco zaplatit. Pak si to můžeš nechat z tohoto účtu poslat na své konto v bance. To stojí nějaký poplatek.

          0 0
          • Jirik123  

            to placeni pres paypal takhle asi funguje vsude ne? myslim ze to neni jen zalezitost paypal + ebay.

            0 0
            • maxtor  

              Ano, já jsem tím chtěl říct jen to, že pokud vyhraješ aukci přes Ebay, tak tyto informace se automaticky propojí s PP. Tzn. že pak nemusíš manuálně vypisovat komu a jakou částku posíláš, ale jen klikneš na tu aukci, dáš zaplatit a je to.

              0 0
    • m.k.2  

      lama dotaz … při placení mám automaticky nastavenou měnu v CZK, pokud chci platit v Eurech musím přepnout na Eura nebo zadám odpovádající částku v korunách? Předem dík za odpověď.

      0 0
      • Leos  

        Při platbě normálně provedeš platbu ve měně, kterou požaduje obchodník (USD, EUR, AUD apod.) a paypal zároveň provede přepočet na koruny v kursu, který vyhlašuje ECB a na výpisu se ti potom objeví už jenom ta platba v korunách. Všechno máš uvedeno už přímo když zadáváš a potvrzuješ platbu, takže už ve chvíli kdy platíš, tak víš kolik to je přesně korun. Neplatíš při tom žádné poplatky.

        0 0
        • m.k.2  

          Díky moc, tak nějak jsem si myslel že to bude fungovat.

          0 0
    • petryk  

      Taky přidám jeden dotaz. Pořád nejsem schopen „odblokovat“ to omezení na výši placené částky neboli spustit Expanded Use Program. Z účtu mi nic strženo nebylo a teď jsem udělal první transakci a stále nic… jak se k Vám dostal ten 4místný kód. Já jsem to pochopil tak, že udělají zkušební stržení symbolické částky z účtu a v informacích o téhle platbě bude uvedeno to číslo. To se ale nestalo…

      0 0
      • Jirik123  

        Jak je to dlouho co ses registroval? Mne se ta strzena castka s kodem objevila na vypisu asi za 3 nebo 4 dny.

        0 0
        • petryk  

          měsíc, možná už dva…

          0 0
          • Leos  

            Mě se ten kód objevil na výpisu z účtu, který následoval po prvním placení přes paypal.

            0 0
      • Smazaný účet  

        nejspíš jsi něco blbě zadal. provedeš vlastně klasickou platbu kartou po netu, a jakmile se ti platba objeví ve výpisu z účtu, najdeš si tam ten 4-místnej kód a opíšeš ho. /přiznám se, že jsem až napotřetí zadal ty správná 4 čísla. :o)/

        0 0
        • MlokCZ  

          Taky si myslim, prvnotní operace aktivace účtu mi trvala maximálně 5 minut. Blokace symbolické částky proběhne okamžitě, online jsem hned zjistil ty 4 čísla na výpisu účtu u blokované částky a zadal zpět na paypalu.

          Spíš mě teď trošku zbytečně prudili, když jsem tam dával novou platební kartu a ono to chtělo opět strhnout 1$, což jsem nečekal, že budou chít znovu a neměl jsem kartu odemčenou, takže jsem to musel dělat 2×.

          0 0
    • jirka802  

      Při první platbě přes paypal, mi na paypalu blokli účet(je , limitován) Přišel mi e-mail , že to mám bloklé atd.. at zkontroluju v Resolution Center jesi tam jako není něco v nepořádku , ale nic. Všechno completed a účet stále blokovaný … Nevíte co s tím ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.