• MartinXC

    Nejezdíte někdo už tuhle novou vidli ? Zkušenosti, dojmy, pocity ?

    0 0
    • sharkcom  

      Jedinej pocit mám, že jí chci, ale nemám na ní…

      0 0
    • K2  

      Na minutách, Brainech a SPV systémech se mi nelíbí, že systém se snaží odhadnout co chci místo toho, aby systém dělal to co chci já (i když někdo to možná tak chce:) Mi se např líbí pro pohodovou řešení na dvakrát zamykatelných tlumičů – buď mám peřinu, nebo chci do toho šlapat a nebo chci přesun po asfaltě (Scot, Fox) U vidlic platí to samé. Dobrou myšlenku mají nové Suntoury (změna zdvihu plus zamykání z řidítek)bohužel to provedení-nechme se překvapit:))) Jinak vzduchovky obecně mají sílu odtrhu o něco větší než pružiny, takže chování je „podobné minutě“ i bez plovoucích pístků:)

      0 0
      • MartinXC  

        Hele, to je i můj způsob uvažování. Mě je u MM2 sympatický zdvih a k němu docela i váha, to ostatní bych chtěl aspoň slyšet, když ne vyzkoušet. Dokud MM2 někdo pořádně neosahá, tak to bude jen hypotéza. Těch 5 recenzí na mtbr je málo, to jsou nadšenci, kteří to nepoplivou.

        0 0
        • brubaker  

          To se pleteš. Amíci /většina/ poplivou vše, co se jim nepozdává, mrkni se , že většina z nich mění komponenty celkem často, srovnávají, když někdo jezdil Marzocchi Marathon a teď MM2 a pochválí ji, asi bude fachčit dobře. Problém je v tom, že Tebe /v případě, že bereš průměrný plat/ taková vidle vyjde na celý plat, zatímco tam za vidlu dají 1/4 platu, takže když si v půlce sezony řekně dost, zajde do bikeshopu a koupí novou, jinou. Takže nemají důvod chválit něco, co není dobré. Jo a Manitou sem testnul, nízké teploty, mrkni se na recenze. Zdar.

          0 0
          • kovar  

            prosimte, a co zadni SPV tlumic na tom TransMissionu, co mas, jak se to chova? Ad amici – pokud meni komponenty jak rikas, tak asi nemohou posoudit pro prumerneho chudeho cecha jednu z nejdulezitejsich velicin a to je zivotnost.

            0 0
            • lubos  

              Jo, ja si o tom udelal obraz, kdyz jsem se prokousaval recenzemi na Marzocchi Marathon. 90% lidi, co na ni nadavalo melo tentyz stejny problem. Nelibil se jim manual (ten ale skutecne byl napr), podpora v USA (coz byla taky naprd), a co bylo nejsamlepsi, nebyli schopni si nastavit tlaky prip. olej, a nadavli na ni, ze je naprd. Pac v manualu bylo 40psi, a realne bylo treba jit na 60% tlaku. Az jim tam nekdo pekne vynadal, ze pokud nemaj neco presne na jejich vahu nastavene primo z obchodu, tak je to dle nich naprd :)

              0 0
            • brubaker  

              řekl bych, že tlumič je ještě o fous lepší naž vidlice. Možná to bude větším zatížením zadku s nutností vyššího tlaku, většího tlumení atd. Je to tlumič, který maže rozdíl mezi pružením a nepružením, rozuměj, stávající tlumiče se daly nastavit buďto doměkka nebo natvrdo, SVP je tvrdé a přitom velice dobře reaguje na rázy. Mrkni se na MTBR na recenze GIANTa VT. A životnost vidlice? Když jezdíč XC, kup si enduro vidlici, když jezdíš enduro, kup si FR vidlu a tak dále. Zdar.

              0 0
              • kovar  

                diky. Tak to je to, co myslim, ze nechci – to pruzeni nepruzeni. Ale pouze myslim, nebot jsem to nevyzkousel. Ale presto si radeji necham osdtranit SPV tlumic a nahradit ho pruzina-vzduch tlumicem u TransMissiona, ktereho se budu pokouset objednavat.

                0 0
      • lubos  

        Pokud vzduchova vidle nema negativni komoru, pak ten odtrh je citlivejsi. 2× zamykani, plus zmena zdvihu , vse z riditek je ale dle meho nazoru taky super vec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.