• bresto

    Mám Marzocchi MX Comp ETA 105mm, má asi 1500km. Zatiaľ som nemenil olej, predpokladám, že v nej bude dobrý bordel. Poradíte aký olej je najlepšie použi? a koľko ho tam mám da?.

    0 0
    • vlty  

      no dost lidí tady doporučuje Denicol, není až tak drahej (myslím 270/litr). Já jsem tam lil nějakej španělskej, název už si nepamatuju 1/2 litru za 80kč. Takže si vyber. S množstvím je to horší, měl bys tam nalít tolik, že při zcela ztlačené vidli nadoraz (musí být slyšet kovové dosednutí) tam máš mít hladinu oleje od horního okraje +/- 5cm. To je jednoduchý v pravý noze ale v noze s ETOU je to velkej problém změřit (apoň pro mně). Takže by nebylo od věci koupit odměrnej válec a vylít do něho obsah z nohy s Etou a napsat tady, kolik tam z výroby bylo. Já jsem to bohužel udělat nemohl, protože jsem s tím čachroval na balkoně a při přetáční kola na druhou stranu, abych se k němu líp dostal mně většina oleje vytekla na zem… Takže ten obsah změř a stejně tam dej nazpět. A sem pak napiš, kolik to bylo.

      0 0
    • Palo TT  

      Denicol SAE 7.5 maju napr. v Kakaci a pytaju tusim 50–60Sk za deci :( . Teraz pouzivam Motorex Racing Fork Oil 7.5 Objednal som ho telefonicky na http://www.ktm.sk 320Sk liter + 100Sk dobierka. Vyska hladiny oleja bola povodne 3cm, znizil som ju na 5cm a je to lepsie (vyuziva sa viacej zdvihu).

      0 0
      • bresto  

        tu výšku hladiny myslíš od vrchu pri stlačenej vidle na doraz po hladinu? nemal som to ešte rozobraté, ten olej je v obidvoch nohách a tiež rovnaká hladina?

        0 0
        • Palo TT  

          Presne tak. Olej je v oboch, hladinu som dal rovnaku. Pri lavej nohe sa olej meria, ked je vybrata pruzina. Na webe Marzocchi je odporucana hladina pre MX Comp ETA 105 uplne odveci cislo (tusim 1cm a 0.5 cm)

          Btw. Vsetko sa uz riesilo. Pouzivaj archiv :) http:////www.bike-forum.cz/forum/fo­rum.php?top_id=­12210

          0 0
    • ferda  

      Rekl bych, ze je jedno co tam das, pokud to bude olej do motorkovych vidlic a tlumicu. Zkontroluj akorat hustotu. Ja jsem pouzival Castrol,Denicol,Pa­ramo a vsechno funguje …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.