• JohnLee

    Zdravim, nemam prehled o vidlicich,ale chtel jsem si koupit SR XCP 75 LO. Po precteni nekolika for jsem tuto vidli zavrhl a asi jsem udelal dobre.Moje finance jsou omezene,ale premyslel jsem o moznosti koupit „ojetou“ vidli. Chci do toho vrazit max 6000,–. Mnoho lidi mi radilo, at koupim Marzocchi nebo Manitou. Ale ktery TYP? Nevim jaka je vyhoda/nevyhoda mezi „pruzina/olej“ a „vzduch/olej“. Premyslel jsem o Marzocchi Bomber MXC,anebo mi kdosi radil Z4,prip. Z3. Abych popsal muj styl jizdy: Jezdim prevazne v lese,nejradeji z kopce,nejaky ten skok,obrubniky,scho­dy (kdyz uz vjedu do civilizace),ale max 0,5m. Doted jsem jezdil na pevne,ale nejak to zacalo bolet…:). Vazim cca 95kg. Budu rad za vysvetleni a kazdou radu ohledne vyberu vidle…

    0 0
    • rasto  

      nejodolnejsi vidle jsou marzosky. tedy to jsem zjistil ze zdejsich a BF diskuzi. a z praxe (jses spravne navedenej ;-) jsou trosku tezsi nez vidle jinych znacek, ale da se to zkousnout. Z4, Z3 jsou starsi modely. MXC se zacala delat v 2002. osobne bych nekupoval jetou vidlici. vubec nevis, co je v ni schovane. musel bys menit naplne atd… v dusledku bys mohl za ni zaplatit vic nez za novou. vyhoda vzduchove vidle je v nastavitelnosti tlumeni.

      0 0
    • X-biker  

      Jo draku urcite si sezen starsi jetou nakou hodne pecovanou Z.5 ci Z.4 ci Z.3 pruzina/olej (dal bych 100mm) a budes mit super vidli. Ja nedavno prodal Z.4 model 2001 100mm olej/pruzina v 99% stavu za 4500 a to sem chtel 5 litru. Byla fakt jak nova a tipek co ji ted jezdi na XC mi jen po ICQ chrochta jak je uzasna :-) Kdyz vidli tak marzocchi. Maj sice necely 2 kg ale vydrzi a sou takrka bezudrzbovy. ja uz bych snad ani jinou vidli nechtel. Mam ted treti marzochu v rade a opet spokojenost.

      0 0
    • tutite  

      Vzhledem ke Tvé hmotnosti jdi rozhodně do nové vidlice a spíše vzduchu, který je variabilnější, než pružina, budeš muset shánět ty nejtvrdší. Pořiď si Marzocchi, nějakou DJ s ocel. nohami, a i ta pružina by v nich mohla být celkem tvrdá. Bude to už sice kolem 10.000,–, ale vyplatí se to. Zdar.

      0 0
      •  

        jak sou an tom modely 04 s korunkama??? neví někdo? nerad bych se spálil, přece jenom pro mě to neni levna sranda

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Lepe. Zatim jsem nevidel 2004 prasklou v korunce.

          0 0
          • lubos  

            A jezdis nejakou ? Kdyz reknes, ze jezdis a nepraskla, tak je to myslim docela dobra vizitka, ne ? ;-)))

            0 0
            • Manas  

              To jo, nepraskla. Ale ohnula se :-) Doufam ze mi daj v reklamaci novou korunku a kdyz nepraskne do leta tak bych rekl ze to vydrzi leccos :-)

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Nj ohnula, ale az treti den :) Nicmene stale funguje. Proste jsem strevo a neumim jezdit a ty vyrobci delaj hrozny smejdy.

              0 0
              •  

                hm ještě jestli mužu dotaz na znalce, jak je na tom porovnani mx coil s tim dj3? jde mi především o tuhost a případně o nějaký známý problémy

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  ha ha. Nevim jestli jsem znalec, ale rozdil je asi takovej, ze to prvni je XC vidlice a to druhy je vidlice na DJ se vsim co k tomu patri. O kilo vyssi vaha, vystuzeny sloupek, ocelovy nohy, vyztuzena korunka, vetsi prumer nohou, vetsi pruchodnost plaste, jen na kotoucove brzdy, vetsi zivotnost pri stejnem zachazeni atd.

                  0 0
                  •  

                    jo to je mi jasný, jenže: viděl sem dost fotek z 4×, a docela často se tam objevovaly, nebo že by z1 wedge? (ptal sem se na ní na bikezone.cz, odpověděli mi, že je to prej starej model…). Tak si řikam že by taky něco vydržet mohla, ale favorit je jasnej, sice to bude kilo navíc, je to hodně poznat na tom předku?. Taky vaham mezi 110/130 (geometrii se to libit nebude – A kinetic 17"). Dik za odpověď

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Na mym kole to poznat neni, ale na kinetiku bude :) Ta vidlice bude vecna, resp. ten ram odejde driv.

                      0 0
                      •  

                        jo tak v to doufam :), hruby vypočet mi naznačil že při 110 mm se přední kolo zvedne o cca 60 mm, při 130 je to těch 80 mm, hlavovej uhel podle hrubyho vypočtu 71 stupňů, po vypodložení knížkama o těch 80 mm klesl na 65 stupňů, co myslíš?

                        0 0
                        •  

                          na 110 by to bylo cca 67 stupňů

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            To je teda dost ostry. Da se to, ale… treba do kopce nic moc. Taky musis pocitat, ze Marzocchi jsou vyssi nez nektere jine znacky pri stejnem zdvihu.

                            0 0
                            •  

                              jo je, ja sem to počítal takhle: koukl sem se do manualu M, a bral rozměr A, od korunky po patky to samy sem změřil u mojí porovnal rozdíl, je delší M. vidim to na těch 110, nevim jak by se s těma 130 dalo jezdit, ale zase 130 :). No asi se necham unest zdvihem. Diky za vyčerpávající odpovědi

                              0 0
    • JohnLee  

      DIKEC vsem za odpovedi,rozhodl jsem se ze si koupim radsi novou,protoze to bude asi pro me lepsi. Trosku me zarazilo,ze nikdo tu nevzpomenul Manitou. Rozhodl jsem se pro pruzinovku,protoze ma pry jemnejsi chod,zabira lip na mensich nerovnostech,coz budu asi nejvic potrebovat v lese. Ty schody a obrubniky jsou spis okrajovy. Mam par vidli,co se mi tak libi: RS JUDY XC-tu me tu nekdo doporucil; RS JUDY SL-U-TURN-ta se libi me,hlavne rozsah; RS PILOT SL; RS PILOT XC-tu mi ji nekdo zde nedoporucil,ale nevim proc.Je moc mekka na mou vahu?;MANITOU AXEL COMP; a nejvic co se mi libi je MANITOU AXEL SUPER. Ale asi zvitezi nejaka RS JUDY,protoze ta cena u JUDY XC je super.Nasel jsem ji za neco malo pres 5000,– a myslim ze mi bude stacit.Zapomnel jsem napsat ze najezdim tak max 4000 km,podle toho jestli nemam nejakej uraz…:) diky vsem za odpovedi a co mi pomahaji vybrat…

      0 0
      • vlk  

        to sl u-turn jsem kdesi na netu viděl v ishopu za 6700 po slevě 6000.Kdyžtak pak napiš jaké ty judy jsou.-své poznatky.

        0 0
        • JohnLee  

          A neznas nekdoho kdo jezdi na nejake RS? Dneska se pujdu zeptat do obchodu co tam mi reknou k tem vidlicim…

          0 0
          • vlk  

            Já Duke XC u-turn 8500Kč.A libuji si.Rozhodoval jsem mezi touto a marzocchi comp coil a zvítězila tato.A nelituji.Jen ji mám zatím dost krátce.Jo koukal jsem i po dražších marzocchi marathon a Fox Vanilia.Ale na ty bych neměl.A tam bych bral tu vaniliu.

            0 0
      • Pá-dlista1  

        Nejlevnejsi Marzocchu na oleji najdes na netu taky pod 6000,– a nebude to takovy prditko jako JUDY. Jo kdyz byla JUDY XC 2004 novinka, tak stala na netu 99$. Videl jsem o weekendu pekne ohnutou Judynu. Myslim rok 2000–2001. Nevite jestli mely hlinikovy paratka (chtel jsem rict vnitrni nohy, ale to neni tak vystizne) ? Jenom, ze u tehle se zkroutily a ohnuly (fakt dost) misto toho, aby praskly. Mozna tam bude zakopanej ten pes, proc tak hrozne pruzej. Marzocchi by se uz davno zlomila.

        0 0
        • JohnLee  

          Marzocchi pod 6000,– ?? Novou?? MXC ?? Tahle JUDY XC 2004 ma tusim Cr-Mo. Ale u te starsi nevim.Ja asi umru nez si vyberu.

          0 0
      • JanSolar  

        Hele, jestli Ti jde o cenu a trvanlivost, sezen si nekde na NETu jetou Z1'97–99. (Nejlepe si to nechat privezt/poslat od nekoho z Ameriky, kde ji sezenes v pohode za nejakych 70 dolaru, napriklad na ebay). Jestli nebude mit moc poskrabany vnitrni nohy, tak mas za babku neznicitelnou bezudrzbovou vidli, se kterou se Judyna muze merit tak maximalne ve vaze. Ostatne, za tech 6000 si je muzes koupit tak 2–3 abys mel klid…

        0 0
    • JohnLee  

      Co rikate na Marzocchi EXR Supra?

      0 0
      • Kokrr  

        uz sis ji koupil ? taky se na ni mozna chystam…

        0 0
      • zirecek  

        chlape, při tvé váze bych Axela vynechal, musel bys měnit pružiny, což není nejlevnější. Leda, že by to šlo prohodit bez navýšení, ale to asi ne.

        V tvém případě bych řešil Marzocchi MX Comp nebo Duke U-turn. Cena téměř stejná (8.7k). Rozhodně bych si připlatil za vidli okolo 8 tisíc než za 4 či 5!(Judyna 2004 ma společné se starým modelem pouze jméno)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.