• ekib

    Nevíte o této akci více má se uskutečnit 15.4. v 10.hod. Délka tratě 30km. Bylo by to tím pádem možná vhodné i pro děti, ale neznám profil a nic bližšího a na kontaktních telefonech nikdo není. Díky

    0 0
    • McBlacky  

      Nasavrky kousek od Slatiňan?

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Taky se o tenhle závod zajmám, našla jsem jen fotky. www.mtbchrudim.cz/index.php?… Loni byly někde i výsledky, ale letos jsem je už nenašla. Nehledala jsem ale zas tak důkladně. Pro děti to moc vhodný asi nebude, myslím, že nemají ani pro ně kategorii, až od juniorů. Podle fotek se část jede po trati Manitoua, ten jeden krpál jsem ještě nevyšlápla, pěšky to mám rychleji a ne deset tepů nad anaerobním prahem. :-)

      0 0
      • ekib  

        Když ne děti, tak alespoň žena. Koupila si nové kolo a teď má potřebu pořád jezdit a nechci její nově vzniklou vášeň uhasit hned prvním závodem. To že dojede předposlední (já samozřejmě až za ní :-)) jí tak vadit nebude ale aby to přežila fyzicky.

        0 0
    • sraldo lattrinny  

      Podle mě to za to startovný nestojí. Za ty prachy si raději udělejte hezkej švih i s hospodou:-)

      0 0
      • ekib  

        No já osobně si myslím, že žádný závod za to nestojí. Ale žena se asi je tomu tři týdny nadchla pro kolo a to se musí podporovat, to se musí podporovat :-) (Ať to stojí co to stojí)

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Kybych to brala takhle tak nevyrazím na žádný závod. Maximálně na nějaký extra dlouhý s cenou tak do pěti, šesti stovek. Bo na bednu bych jezdila jen tehdy, pokud by si na ni stoupaly poslední tři „závodnice“. Vlastně bych možná nejezdila ani na dovolený, bo by se to finančně taky nevyplatilo.

        0 0
        • ekib  

          A jsi už přihlášená nebo až v sobotu. V tom vidím problém, že může být plno. Asi si projedeme loňskou 50 Manitoua a bude nám hej.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Přihlášená jsem. Startovný se letos platí až na místě. Plno určitě nebude. To už je větší šance, že i s Tvou manželkou budeme v kategorii jen dvě. :-D Nevím ještě 100%, jestli pojedu. Čeká mě v sobotu cesta kolmo ze severu Železných do Žďárských a večer nazpět nebo brzy ráno v neděli rovnou do Nasavrk. Tož pokud nebudu KO, pojedu. Mám ale nervy. Jsem pohodář, nedokážu se zmáčknout. Ale teď si říkám, že bych se mohla o to aspoň pokusit. Ale bojím se, že až to začne bolet, zase couvnu a pojedu si svým velmi poklidným tempem. Druhá věc, které se bojím, je ta, že i kdybych se zmáčkla, výsledná rychlost bude prakticky stejná jak při jízdě na pohodu. :-))

            0 0
            • ekib  

              No podle toho co jsi psala tak jezdíš pravidelně a to stačí. Já pro ženu, která letos má najeto tak 50km, počítám takto: je to 30km tzn. pěšky s průměrem 5km/h – 6 hod., něco bude z kopce a po rovině tzn. průměr min. 9km/h – cca 3hod. No a a když vyjedem v 10hod tak ve 13hod jsme v cíli a to je slušný:-)

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Tak to určitě jeďte. Pokud dojedu do cíle (= nepřetrhnu nenapravitelně řetěz, šlachu či kost), nebudu aspoň poslední. :-))

                0 0
                • ekib  

                  Asi se přijedeme podívat a na místě uvidíme. Kankrlicek výše psal něco o chrtech a nechci moc nabourávat psycho, tak nevím. I když ponožky by se hodily. Pokud pojedeme tak určítě poslední nebudeš (tedy pokud dojedeme :-)). Pořád tady ale chybí profil nebo mapa tratě a to je škoda.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Kankrlíček včera pronesl, že jsem chrtka, což je naprostá blbost, to by se pak nechrti z celkovýho počtu bikerů dali spočítat na prstech jedný ruky. Takže ho nemůžeš brát v tomhle vážně :-) a na ňákýho Horáka kašli. :-)) Ostatně, to by se nedalo jet skoro nikam. Aj na regionálních závodech, jako jsou např. Maštale, startujou borci. Naopak, čím víc borců tím líp. Bo většinou nečekají po dojetí X hodin na tombolu a máme větší šanci něco vyhrát. :-)))

                    0 0
                    • ekib  

                      Já ani Horáka neznám, tak nás memůže rozházet (ani ho nepoznám, to už bude asi bude doma až dojedem). Je mi trochu líto pořadatelů. Přece jenom většina lidí to asi dá pod 2hod. No to je ta smůla, že nejsou propozice, do kdy se čeká, výsledky minulých let

                      0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Byli jste se mrknout? Já nakonec taky jen okukovala, měla jsem toho z předchozího dne dost. A jsem srab. :-) Závody pěkný, běžci makali jak diví. 16 km za necelých 45 minut…uff. XC pěkná atmosféra, ale co jsme si pak projížděli trasu, výběr nic moc. Kromě krátkýho úseku Manitoua samá silnice. Přitom je v okolí pěkný terén, určo by se našla slušná trasa i tak, aby zůstalo zachováno projíždění náměstím plným diváků.

                    0 0
                    • ekib  

                      Bohužel jsem v noci zasahoval na pohotovost. Tak jsem šel spát až 5.30. Tak jsem vytazili, až po 10-té a dorazili až kolem jedné (těsně před vyhlašováním výsledků). Jinak byl krásný den a pěkně jsme si zajezdili s návratem 18.30 domů. Nemáš mapku závodu, nebo alespoň přibližně kudy se jelo?

                      0 0
                    • Miha  

                      Znám to v okolí docela dobře, ale aby byl zachovaný atraktivní průjezd náměstím, se něco lepšího bude asi v okolí těžko hledat. Jinak závod slušný, jen ta organizace se mi nezdá,počítání kol několika dobrovolníky vede akorát ke zmatku , kdo má kolik odjeto.

                      0 0
                      • ekib  

                        Jestli jsi z okolí nevíš, zda je povolen průjezd oborou mezi Práčovem a Slavicemi. Z cedulí na vratech jsem moc moudrý nebyl, protože jsou dvousmyslné a odkaz na paragrafy z cedulí študovat nechci.

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Na každý je něco jinýho. :-) Na jedný píšou, že vstup na cesty je povolen celoročně, na druhý, že jen přes červenec a srpen. Na další zase něco jinýho. Zákaz se týká spíš jen pohybu přímo mezi stromy – na jedný ceduli je i zákaz sběru lesních plodů a hub. Tak jsem si vybrala první variantu. :-) Na široký lesní cestě snad neškodím a mimo cesty jezdím jen když objíždím překážku na cestě – a v oboře vůbec. Někde jsem i četla, že k zákazu vstupu mají mít nějaké povolení (od obce?), které údajně nedostali.

                          0 0
                          • ekib  

                            V neděli nám cca 20m přes cestu přeběhlo asi 20 ks jelení zvěře a pak volně pokračovali do lesa. Byl to silný pozitivní emotivní zážitek.

                            Já jsem z těch cedulí pochopil, že do 30.6. jen po „hlavní komunikaci“ a pak do 30.9. i jinde.

                            0 0
                        • Miha  

                          Vstup do obory je povolen jen ve vyznačených dobách a můžeš se pohybovat prakticky jen po cestách. Mimo tuto dobu snad jen po veřejné cestě, ta vede od hřebčína ve Slavicích, kam až, to nevím, většinou se na ní napojuji po výjezdu od Krhanky respektive od Chrudimky. Brána do obory u Chrudimky je celoročně zamčená, teda alespoň loni byla, zřejmě tam cyklisty neradi vidí, ikdyž je vstup povolen.

                          0 0
                        • sraldo lattrinny  

                          Celoročně je povolena pouze "Veřejná cesta z Práčova do výjezdu směrem na Křižanovice. Pro zbytek cest je období od – do vždy na ceduli – bohužel. Nedávno proběhla velmi vášnivá diskuze o tom jestli je to legální, ale to je asi tak všechno. Mezi náma na podzim jsou tam ostrý střelby, takže je bezpečnější se vyhnout :-)

                          0 0
                          • Miha  

                            přesně tak jak píšeš, jednou jsem mimo povolenou dobu vyrazil na houby a po 15min stál mě gazík, nevím jak mě objevili, ale byli dost nepříjemní a hlavní jejich argument byla střelba

                            0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Je to těžký. Teď se v podstatě jede silniční závod na MTB s jednou drobnou terénní vsuvkou a s jistou mírou atraktivity pro přihlížející, díky mnoha průjezdům náměstím. Další možnost je závod čistě v terénu bez průjezdů centrem městečka, ale to by bylo pro pořadatele složitý (už teď to pro ně musí být velký sousto, přece jen pořádat v jeden den několik běžeckých závodů s mezinárodní účastí a to i těch nejlepších, plus XC, vše kolem toho – prostě respekt!), pro diváky nezajmavý. Fajn by mohlo být ponechat zaváděcí kolečko centrem a pak to natočit třeba k Peklu (to by zas mohli prskat ochránci)nebo do lesů Tarabky. Na sedm okruhů by to při zachování stejný dýlky nebylo, ale pár průjezdů náměstím by zůstalo. Ale asi to většině bikerů vyhovuje, to odpovídá i tomu, že na letošním, teprve druhým, ročníku jich startovalo už přes stovku.

                        0 0
        • sraldo lattrinny  

          Ja myslel poměr cena startovného a muzika kterou za to dostaneš. Fráze o tom že dovolená stojí peníze tak na ní nepojedu je podle mě irelevantní. V podstatě i manitou je jeden z nejdražších maratonů když vemu v potaz startovné/závod/mi­zerná kapela, pívo a nazdar. Přesto si jej rád dám skoro každý rok.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Dvě stovky mně nepřipadají zas tak strašný. Dopravu mám zadarmo, jídlo v tom je taky, ponožky bodnou minimálně někoum jinýmu, pokud mně budou velký, propagační materiály vyhodím. Krátká Manitoua je na tom při porovnání s cenou bledě, dlouhá podle mě v pohodě, když vezmu v potaz jiný závody obdobné délky. A hlavně – atmosféra se nedá zaplatit, pro mě je to velká změna, na závodě jsem byla jen párkrát, to hemžení se na startu, moje nervozita, hafo cyklistů kolem mě (hlavně přede mnou :-)) a pak radost v cíli, i když dojedu mezi posledními, to se mně na tom líbí.

            0 0
            • sraldo lattrinny  

              O tom žádná :-)

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Navíc sám dobře víš, že moc MTB závodů v okolí tu nemáme. Manitou, Maštale, Žďár. Pak pár XC – Nasavrky, Hlinsko, sranda prosincové XC ve Žďáru, možná ještě pár XC na severu Žďárských (Svratka a vesnice od ní opodál – aspoň loni se to jelo, bez mé velectěné účasti). Hradecký padesátky, letos i pardubická padesátka – ty s MTB moc společnýho nemají. V Pcích bude v cestě aspoň Kuňka. Tak proč to nevyužít, když to mám za rohem. Bez cesty autem, vlakem. Pohoda.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.