• trembi

    Zdravim,hledám nějaký výplety na 29er ale jenom do ± 3500 kč.Jde mi o to jestli nevyjde líp nechat si vyplíst něco na zakázku nebo koupit nějaký hotový.

    0 0
    • PatrikL  

      Nejako veľa si toho nenapísal.

      Kotúčové brzdy? RU/pevná os/? tvoja hmotnosť? chceš to používať bez duše? čo jazdíš? …

      0 0
      • trembi  

        Chci to na Maratony,někdy XC kotoučovky,s du­šema,váhy 67 kg takže no prob ;)

        0 0
        • Jakobo  

          Při tvé váze a rozpočtu co třeba Shimano ? Imho ta hmotnost je včetně RU, reálně to může být do 2 kil bez. Vím o pár lidech co je vozí a nestěžují si. Nebo přihoď na 4000 a podívej se po nějakých Fulcrumech.

          Pokud zaplétat, náby bych vybral XT, mají nejlepší poměr cena/kvalita/hmot­nost, dráty 2/1.8/2, Alu niple, ráfky nějaké do 520 g a budeš těsně pod 2 kilama. Ale zas 32 drátů oproti 24! Finančně se to dá do 3500 zvládnout při akcích Kupkola atd. Já bych určitě zaplétal.

          0 0
          • PatrikL  

            na koloshope sú za fajn cenu ráfiky dt swiss x 470, by sa oplatilo priplatiť (lebo celkovo by s nábojmi za 1500kč asi neostalo veľa na výplet a prácu :) )

            0 0
            • Jakobo  

              O DT X470 jsem nedavno uvazoval, ale po precteni par recenzi na mtbr jsem odolal, ty rafky bych si nedal ani na krose a na 29er budou naprosto nevhodne, viz ty recenze. Prece jen 470 g navic pri silnejsi stene, jsou na V brzdy, se musi v pevnosti projevit.

              Na kotouce je celkem velky vyber rafku, radeji bych vybral rafek s hmotnosti 490–500 g urceny pro kotouce, nez tyto subtilni rafky na Vcka.

              0 0
              • PatrikL  

                x470 je na v-brzdy? :) Nemá náhodou len nejaký predajca totálne zlý popis?

                0 0
              • Bafoon  

                x470 jsem vozil, 105kg, na HT – za mě pohodový

                0 0
                • Jakobo  

                  Hm, tak skoda, ze ses neozval, nedavno jsem tu resil lehke zaplety na Vcka do 2 kil a o techto jsem uvazoval, jenze nikdo se k nim nevyjadril a na mtbr spise negativni reakce. Nakonec jsem vybral RMX Galactic, za 1/2 cenu, vyzkousim.

                  0 0
                  • scalar  

                    X470 mám taky, používám je spíš do lehkého terénu, v pohodě. Ale rozhodně nejsou na V-brake.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Pak je to chyba Kupkola uz se to tu jednou v nejakem vlakne probiralo, zda jsou na Vcka jak pisou.

                      0 0
                  • Bafoon  

                    to jsem se neozval páč jsi řešil záplety na Véčka :-) x470 rozhodně není na véčka viz stránky dt

                    0 0
          • pstasek  

            Přesně takovou kombinaci mám a zatím si nestěžuju. Vážím 75kg, ráfky Remerx Magic.

            0 0
    • kenett  

      Zdravím,

      priživím sa trochu na téme. Tiež mám v úmysle nákup nových kolies na 29er. V prvom rade pevnosť, keďže musia zvládnuť ±120kg a cena cca ±200EUR.

      0 0
      • Jakobo  

        V tvojem případě minimálně 32, spíš 36 drátů, vepředu 15 osa. Bych zkusi zaplést Competition 2/1.8/2, jsou skoro stejně pevné, jak 2 mm. Ráfky nějaké nesubtilní podle rozpočtu, třeba od Mavic.

        Pokud ti nejde o hmotnost, vezmi nezeslabované DT Champion, mosaz niple a ráfky klidně Remerx Gr. Hammer, jsou sice na Včka, ale to je jedno a hlavně to jsou držáky jak prase za pár korun. Hmotnostně nad 2 kg, což při tvé váze až tak vadit nebude a bude tě to stát polovinu uvedeného rozpočtu.

        0 0
        • kenett  

          Pri mojej hmotnosti naozaj nebude záležať kilogram hore-dole. A keď sa zmestím aj do sumy, tak paráda. Srdečná vďaka za radu

          0 0
          • PatrikL  

            neriešil si na mtbiker fóre vidlicu? Ako to dopadlo, máš pevnú os alebo nie?

            Do 200€ by sa v pohode zmestili vhodné kolesá pre teba, len je potrebné upresniť ten predný a prípadne aj zadný náboj :)

            0 0
    • jimac  

      Trochu se tu přiživím, budu prodávat MasterDiscy na nábách od Novatecu s průmyslovými ložisky, a dráty DT Swiss Stainless Black, předek na 15mm osu, zadek na RU. Jsou to záplety od RB, staré 2 měsíce (cca. 500km, mnou ježděné-67kg), budu prodávat z důvodu přechodu na Fulcrumy. Když někdo bude mít zájem ať napíše na mail jirka.mac@gmail.com

      0 0
    • delfyn  

      zapletl bych váhou se dostaneš pod 2kg, já mám kola pod 1800g už si přesně váhu nepamatuju, dráty 2–1,6–2, al niple, Remerx Magic a náboje AC zadní a Maverick přední. Napleteno s Tenziometrem. Pláště vozím do 35PSI a spokojenost mám 85kg a i maratony zládnou OK a to je nešetřím. POkud bude málo, nebo moc napnutý výplet tak to moc nevydrží, na to pozor

      0 0
    • marco  

      Možná budu mimo, ale proč zapletená kola kolem 3,5 tis. korun má to nějaký smysl u kol přes 20 tis. jsou ty kola v tý ceně 3,5 tis. snad i standardem akorát se to honosně nenazývá zapletená kola. Jak jsem měl možnost zjistit vážením jednotlivých kol serie vs. zapletené kolo tak váhový rozdíl byl zanedbatelný. No v jízdních vlastnostech to asi bude jiné.

      0 0
    • hannawald  

      Zalezi, co mas za osy. Bych si nasel neco na cyklobazaru, za tyhle penize asi nej volba, neco velmi malo jezdeneho, napr. Bontrager RL tam byvaj za dobre penize..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.