29er Duše Rubena MTB LH 28x2,1-2,3 galuskový ventilek

15 nepřečtených
  • jincom

    Rád bych se podělil o mou zkušenost s touto duší. Stravím si 29ku. Koupil jsem si 3 zmíněné duše. První explodovala pár minut p nasazení při tlaku 35psi, druhá měla drobný defekt při tlaku 20psi. Podotýkám, že jsem s kolem ještě ani nevyjel, protože mi stojí rozestavěné v pokoji. Má někdo podobně negativní zkušenost? Je divné, že má tahle duše 128g (uvádí kupkolo), když mnohem dražší varianty odlehčených duší konkurenčních značek mají mezi 140 a 180g. Asi je něco pořádně ošizené. Kola stavím asi 20 let a tohle se mi nikdy nestalo!

    0 0
    • scalar  

      Já s dušema od Rubeny nemám problém, nemáš šponu v ráfku? A 128 gr. nemá :-)

      0 0
    • Vilém  

      Takto mi bouchly 2ks schwalbe light. Oboji prasklo ve spoji v delce tak 20cm.

      U Rubeny light jsem mel u 3ks zkusenost takovou, ze byly dirave. V mistech kde se vstrikuje guma do formy byly dirky, v pravidelnych rozestupech.

      Tak jsem se na duse vysral a je klid.

      0 0
    • ppoli  

      Mám na nich najeto cca 5000 a žádný problém. Jezdím dost vysoké tlaky, ale jsem srab a nejezdím žádnou divočinu, převážně lesní cesty.

      Stejný problém jsem měl po koupi nových kol s různými značkami duší, když jsem chtěl ušetřit na páskách do ráfku a koupil Force (tato značka už nikdy !!!!). Pak jsem koupil pořádné a problémy okamžitě zmizely. Ta páska se vždycky nějak posunula a duše se řízla o jamku v ráfku. Akorát se mi to stávalo náhodně třeba až po 100km, když jsem to nejméně potřeboval.

      Stejně dodnes nechápu, že když Remerx prodá komplet kola, že tam ty pásky rovnou nedávají.

      0 0
      • Markony  

        Tež sem měl problém s posuvaním krycího pasku , pasek jsem nalepil chemoprénem a je klid .

        0 0
        • petrun  

          Já jsem na jedno ze svých pěti kol dal duše Fosse a pásky jsem vyhodil úplně. Jen bylo potřeba dokonale do hladka obrousit díry na niple. Funguje to a krom úspory 82 gramů na 2 duších můžu připočítat dalších 76 gramů na páskách.

          0 0
      • jincom  

        Já dávám na ráfek elektrikářskou pásku a pak teprve tu origoš. No, nakonec jsem koupil tři nové duše maxis, ty nejlevnější, žádné light verze. Radši budu mít kolo o pár gramů těžší a nebudu riskovat, že mi třeba v 60ce ve sjezdu bouchne kolo!

        0 0
    • venabch  

      Jo jo jestli mas ty light tak ty to delaj to se vseobecne vi. Si dostal duse bud z patek odpoledne smeny nebo z nocni smeny :-D . Ono celkove stemadle light dusema je dost problem a sou i nachylnejsi na defekty. Dusi ot chce poradnou nebo hold udelat bezdusak a je klid. Vim ze jediny ultra light ktery sly byly takovy modry nebo zeleny ciste latexovy. Tusim ze to dela Panaracer a ritchey. Udelej si bezdusak a mas klid

      0 0
    • venabch  

      Jo jak tu nekdo pise ze mu to udelalo schwalbe tak nevim jak ted ale nejaky schwalbe duse se delaj v Rubene :-D

      0 0
    • Hrabex1  

      Ja si od rubeny nic nekoupil asi tak 8 let. Zkusenosti s plastema i dusma byly velmi spatny.

      0 0
    • Marskatin  

      Já jsem měl asi na lehké duše smůlu, prakticky prdly při foukání, nebo během první vyjíždky. Tak jsem se na těch pár gramů vy… Niple a bordel na ráfku mohu vyloučit, stalo se to na silničních Ksyriích a na 29" Bontrager elite comp, kde to bylo jako nouzovka a nebyla sundána ta speciální plastová páska, která z toho dělá TLR. Věřím, že to byla smůla, ale přesto mě to odradilo od dalších pokusů, jak zaplatit více, ze něco oc nevydrží.

      0 0
    • jincom  

      Díky všem za reakce. Asi půjdu taky časem do bezdušových…

      0 0
    • fosss  

      Ta samá skušenost,zatím jen s jednou. Nasazena nová duše,nafoukáno na 35 psi a vše OK. Kolo stálo opřené o zeď v garáži ani jsem ho nenasadil zpět na bika a po cca 10 min. rána až to vyzulo plášť a trhlina ve spoji cca 30 cm.

      Koupil jsem dnes další,snad to nebude nějaká vadná serie. Určeno pro šířku 2,1 – 2,35, použil jsem na šířku 2,1.

      0 0
    • vili  

      koupil jsem tři kusy na kupkole. První byla zřejmě s malinkou dírkou, protože v polovině první vyjížďky kokám, že plave zadní kolo,ale tlak držel. Prostě hodně pomalinku ucházela. Nahodil jsem tu rezervní a koukám dost zoxidovanej ten mosaznej ventilek, ale zaplať pánbůh drží…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.