29'' Spesl Epic comp nebo Trek HIFI Pro v XL?

15 nepřečtených
  • Raada

    Ahoj, chci si poridit 29" celopero. Vzhledem k tomu, ze jsem 191cm a 92kg tak uvazuji o XL ramu a chci 29kola. Toto prosim nepripominkovat :-). V tuto chvili mam v hledacku zminena 2kola, modely 2011 (modely 2010 po podrobnem zkoumani pry uz v CR nikde nejsou v XL ramu, ac to nekde na netu inzeruji)a cenove jsem zatim na castce kolem 60tis. Kc (vyjednal jsem si slevu pri odberu vice kusu kol).

    Obe kola se mi libi, ale kazdy ma svy rozdily. Hifi ma lepsi osazeni, ma bohuzel matny lak, tlumic i vidli od stejny znacky. Epic ma Brain (laka me nejvice), horsi osazeni, leskly lak.

    Me otazky – ma smysl uprednostnovat Brain oproti pro pedalu? Je skutecne lepsi?

    Jsou komponenty na Treku o tolik lepsi, aby stal za volbu?

    Ktera z tech dvou vidli je lepsi? Neni vyhodou, kdyz tlumic i vidle jsou od stejne znacky a daji se tak servisovat najednou v jednom servisu a nemusel bych jezdit/posilat tlumic do Pisku a vidli jinam?

    Jeste poznamka – na celoperu jsem nikdy nejezdil (proto se mozna obcas ptam tak blbe) a za rok toho najedu zatim kolem 1500km rocne (s celoperem planuji vice). Nejsem zadny zavodnik, kolo je pro me doplnek k jinymu sportu a jezdim pro radost. Chci pekny, lehky, kvalitni a rychly kolo v teto tride, proste chci si udelat radost. Diky za info.

    Anketa: Co mam koupit?

    0 0
    • Smazaný účet  

      nebyly by odkazy na ty kola?

      zakladni rozdil mezi brainem a propedalem je v tom,

      ze brain je podle nastaveni porad zamcenej a v terenu se sam odemce. Je tam chvili po najeti do terenu poznat, ze je kolo zamcene a taky je potreba si trochu pohrat s tim nastavenim.

      Propedal je neustale odemcenej a ty ovladas packou kdy tlumic pritvrdis. Navic mas vetsinou 3 stupne pritvrzeni.

      ja mam propedal ale rozhodne bych se nebal zkusit brain, plno lidi na to nadava ale ty posledni verze jsou uz myslim celkem inteligentni.

      0 0
      • Raada  

        Hifi ma 3 polohovy pro pedal. Neni Brain vice nachylny na poruchu a narocnejsi na udrbu? Ktera z tech dvou vidli je lepsi – Fox F100 RL na hifine nebo RockShox Reba RLT 29 na epicu?

        0 0
    • oddie  

      Minimálně ten Spešl jde půjčit na vyzkoušení, zkoušel jsem jej loni (loňský model samozřejmě).

      0 0
    • Raada  

      tady jsou odkazy na ty kola:

      Epic – http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

      HIFI – http://www.trek-bikes.cz/…pro-29–2011/

      0 0
    • Polka  

      Sice jsem omylem klikl na anketu v domeni, ze jsou to odkazy na kola, ale stejne bych prave kvuli komponentum a delsi 29er tradici volil hificko.

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
    • klimak  

      a nebude to na tebe moc velke?mam epica v xl ale klasika 26 a je mi dobre (merim taky 191) a 29 XL jsem zkousel superior sice pevnaka ale prislo mi to obrovske.

      jinak brain super z me specialized.

      0 0
    • jonti  

      Je to drahe kolo, urcite vyzkouset a uvidis, co ti sedne lip. Epic ma nevyhodu, ze tak tyden trva, nez doladis optimalni nastaveni brainu, ja osobne ale vozim co nejvic povoleny.

      Me vyborne sedi geometrie speslu, tak bych bral Epic.

      0 0
    • elbunda1  

      Na obou těchto kolech jsem jel v rámci testovacích dnů, Trek je až podezřele lehkej a řekl bych, že pohodlnější. Brain na Epicu super, ale osazení horší. Na Epicu se mi jely líp prudký výjezdy i technický sjezdy. Já bych bral i přes vyšší váhu Epica.

      0 0
      • Raada  

        Tak pridam poznatky po roce jezdeni. Koupil jsem nakonec Epic a jsem s nim maximalne spokojenej. Ram ve velikosti XL mi sedi vyborne, sedacku mam skoro na max – muzu jeste asi 2 cm povytahnout. Nechapu, co by si mel koupit clovek, kterej ma 2m. Ten by si u Speslu nevybral.

        Musel jsem nechat preplest zadni kolo, protoze mi zacaly postupne praskat draty.

        Pri jezdeni na Garde jsem ve sjezdech vypnul Brain a z kola se stala zehlicka (pokud se to da o 100mm zdvihu rici). Bezne jezdim s trochu pritazenym takze se mi na asfaltu nehoupe, ale pritom pruzi jak ma. Tlaky jsem musel ubrat, protoze to bylo moc tvrde. Osazeni casem vymenim, ale zatim slouzi v pohode. Muzu tedy jen doporucit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.