• Libor

    Vozíte někdo keramické ráfky? Jek se Vám osvědčily? Brzdí to dobře? Nějaké závady?

    0 0
    • Daf  

      Brzdi to o neco lepe nez obycejne. Hlavni vyhodou je ze maji nekolikanasobne vyssi odolnost proti probrzdeni. Ta keramicka vrstva tam drzi dobre a neloupe se aspon teda u Mavicu.

      0 0
    • zubus  

      Tak ako u kazdych rafikoch, aj tu je brzdna sila silne zavisla na spalkoch. Vyhoda je zivotnost. Ani po 10tis km v terene nejavia znamky opotrebenia.

      0 0
    • MARIN  

      Ja jsem s nima spokojeny tak ze pokud nebudu mit kotoucovky jiny rafky nechci. Brzdi o moc lip hlavne za mokra. Nejvetsi vyhoda je ze se jen tak neprobrzdi. Mam na nich najeto pres 25000km a zatim zadne znamky vetsiho opotrebeni. Zavady mam v podobe 2 odlouplich kousku asi 3×5mm keramicke vrstvy od kamenu. Bal jsem se ze bude kvuli tomu vyrazne ubyvat spalek ale nic takoveho se nedeje

      0 0
    • Daf  

      Jedina nevyhoda je nutnost zajizdeni rafku, protoze dokud neni vylestena brzdna plocha, tak se bok rafku chova ke spalikum jako pilnik! Rafky dokazou za dve vyjizdky uplne sjet nove spaliky! Dobry je hned ze zacatku pouzivat spaliky na keramicke rafky, ktere je vylesti a rozumi si podstatne lepe s hrubym povrchem rafku. Po vylesteni uz je mozne pouzivat obycejne.

      0 0
      • vlk  

        mám dotaz.Jak je to v zimě brzdí nebo nebrzdí to.Namrzá tvoda na té keramické ploše?jinak neodlupuje se ta vrstva vlivem drobného nárazu a následného rozcentrování?

        0 0
        • Daf  

          Po pravde receno v zime na snehu mi to brzdilo hur nez s obyc rafkama. Asi protoze ta keramika se se vylesti uplne do hladka a jak je na brzde trochu snehu tak se proste nechytne. Na obyc rafcich se po case brzda chytne tady ne. Ta vrstva vydrzi opravdu hodne. Mam zkusenos takovou ze ani velka rana od odletujiciho kameni nezanecha stopy. Stat se to urcite muze ale ja mam po vic jak roce pouzivani vrstvu neporusenou. Kamarad mi rikal ze se mu kousek odloup, ale je to v pohode, protoze to ve vubec nicem neomezuje. S tim rozcentrovanim nevim me se crossmax jeste rozcetrovat nepoved.

          0 0
        • MARIN  

          V zime kdyz na rafku namrzne snih tak opravdu trva dlouho nez to zacne brzdit ale jakmile ta namraza povoli uz je to zase lepsi jak klasika. Keramiku mam na dvou mistech odlouplou po rane kamenem (2 kousky po cca 3×5mm) a na zivotnosti spalku nebo snad na brzdne ucinnosti neni nic poznat. Ta rana ale uz musi byt hodne velka a jeste asi i ostrym kamenem

          0 0
      • lubos  

        Jel jsem fatransko-strazovsky maraton, a ty specialne spaliky na keramiku (Shimano, jsou tvrde jako bakelit) jsem uplne sjel …

        0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.