• bikemanx

    Čus rideři, mám problém… po roce mi začalo křupat (praskat) ve středu (né v úterý) odvezl jsem to do jednoho nejmenovaného obchodu na Palačáku.. tam mi to dotáhly. Tím příběh nekončí… chvíli jsem jezdil bez na nervy jdoucí muzice, ale po x dních a x kilometrech to začalo znovu. Kliky to nejsou. Máte nějakou rozumnou radu??? Vím, že to je zralý na nový střed.

    0 0
    • Daf  

      Dobry je ze kdyz castecne pomohlo dotazeni, tak to velmi pravdepodobne bude praskat stred. Bohuzel to nestaci jen dotahnout. Je treba to ruzebrat vsechno vycistit a pred opetovnou montazi namazat zavity a stycne plochy vazelinou. Pokud ve stredu neni vule a toci se zlehka nemuze v nem byt zavazna chyba.

      0 0
    • MARIN  

      Pokud pomohlo dotazeni i kdyz jen na chvili, tak to zkus cely povolit, vycistit,namazat a dat dohromady. No a jelikoz budes sundavat i kliky tak to same s klikama.

      Clovek si odcas taky mysli, ze praskani slysi ze stredu ale ono to muze byt treba z pedalu.klik­.sedlovky.sedla­.zadni naby… :-)

      0 0
      • gilby  

        presne, ja furt podeziral stred, pak jsem dotahnul sedlovku a bylo po praskani:)

        0 0
        • Volf  

          Naprostej souhlas. Já svýho času rozebíral kolo jak magor, měl vřechno namazaný tak, že bylo o půl kila těžší, pak jsem vyndal sedlovku, sundal sedlo a namazal zámek vše bylo OK. Po týdnu to začalo znovu. Jen jsem utřel sedlovku a bylo po problému a přitom jsem byl celou dobu přesvědčenej, že to bylo ze středu.

          0 0
          • BB  

            stejna zkusenost, ram kola je jak ozvucna skrin, podeziral jsem cepy zadni stavby a nakonec vrzaly bowdeny. Bylo by prima, kdyby nejaky zkuseny mechanik napsal postup, odkud zacit a jak pokracovat. Navod, kde by na prvnim miste byla nejcastejsi pricina vrzani a tak by to pokracovalo k mene castym. Odhaduji to tak na 10 moznosti a jde jen o to, na neco nezapomenout a spravne to seradit. Sluchem se to najit neda.

            0 0
            • bikemanx  

              Moje kolo je udržovaný. čistounký… bovdeny to fakt nejsou, sedlovka to taky není, je to ten střed. Je to prostě na hovno, ale dík za rady…

              0 0
              • MARIN  

                Hele tohle bych taky mohl pochopit jako ze moje kolo neni udrzovany,cistounky … a to by me taky mohlo pekne na… :)

                0 0
              • BoB  

                Svého času jsem na MBA četl radu že před opětovnou montáží natáhnout na závit jednu otočku takový tý bílý pásky pro instalatéry.

                0 0
    • Jurda  

      Ahojte, když přeřadím na nejmenší talíř a hodně zaberu do pedálu, tak mi ´´zarachtá´´ někde kolem středu…dělá to jenom když mám zařazený ten nejmenší talíř, proto soudím, že by to střed neměl být.. spíš mám pocit jako by to dělal řetázek. Nejraději jezdím na prostředním, nemohlo by to být tím, že prostě ten nejmenší talíř není vůbec ojetý a přitom řetázek už je trochu vytahaný? nebo nemuže být nějak uvolněný nejmenší talíř? Díky za nějaký návod jak se k tomu dopídit..

      0 0
      • cagalam  

        a nedře ti ten „řetázek" o přesmyk?

        0 0
        • Jurda  

          Právě nedře, je to divné, furt jsem na to nepřišel. Zarachotí to jen když pořádně zašlápnu, ale mám vysledované, že se to přesmyku ani nedotkne. Ve šlapátkách to cítím taky.

          0 0
          • mr.antik  

            a jak je to daleko od přesmyku? Spousta rámů se u středu pěkně kroutí a tak si to škrtne

            0 0
            • Jurda  

              Díval se mi na to kámoš když jsem šlapal a opticky mu připadlo, že to neškrtá. No škrtá mu to lehce na největším talíři a je to trochu jiný zvuk, takový tlumenější a nepřenáší se vibrace tak do klik. Dneska jsem neměl odvahu a ani náladu to dál zkoumat. Je fakt že mě nenapadá taky nic jiného než škrtání o přesmyk. Loni jsem měl problém trochu se středem, bo se mi odtahoval, tak se musel zalepit záviťákem, ale to s tím asi nic společného nemá.

              0 0
      • StuntJ  

        Tohle mi dělali předchozí kliky, prostě tuhost nic moc a při pořádném záběru se kroutily. Tenhle neduh vcelku dobře eliminují kliky s integrovanou osou, tedy aspoň u nových klik se mi to nepodařilo zkroutit tak aby škrkli.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.