Na čem vydělává kamenný obchod ?

203 nepřečtených
  • rock

    Vydělává kamenný obchod víc na prodeji nebo na servisu ? Nebo, jinak řečeno, mám cítit výčitky svědomí, když si seženu např. ráfek a náboj na netu a v kameňáku si to nechám jen vyplést ?

    0 0
    • vlk  

      Vydělává především na kompletních kolech v nižší cenové relaci, pro obyč.lidi .

      0 0
    • Lance  

      tato doba neni urcena pro vycitky, takze to udelej jak chces, nemysli si, ze nekomu na Tobe zalezi, kazdy by mohl druheho jen ojebat a z toho vychazim:)

      0 0
    • maxtor  

      Máš pravdu – hodně cykloobchodů žije s oprav. Ale hodně lidí (i zasvěcených) koupí i předražené věci z kamenného obchodu, než by mrkli na net. U nás v obchodě stojí například přehazovačka Deore 1 399 (model 2000) a někdo tu nedávno dával odkaz, kde ji měli v akci za tuším 650. A to už je rozdíl.

      0 0
    • Andrzej  

      vetsina vydelava vic na prodeji…

      0 0
    • maxtor  

      Výčitky bych neměl. Nehledě k tomu, že hodně obchodů zvýhodňuje cenově fakt, že sis jak ráfek tak nábu koupil u nich. Tak prostě zaplatíš o něco víc. I pro ně je to výhodný obchod. Mě naštěstí vyplétá a centruje kámoš – a hodně dobře, takže s tím problémy nemám. Mám ale dobré zkušenosti s přístupem lidí z obchodu – když jsem např. nedávno potřeboval povolit pedál SH 520, tak mi to bned zadarmo udělal. Tak jsem si aspoň koupil lepící soupravu, abych se za tu ochotu nějak odvděčil.

      0 0
    • borda  

      vydělávají, stejně jako netoví obchodníci, na všem. kdyby nevydělávali, tak by neexistovali :-) nicméně nevím, jestli bych měl žaludek na to, nechat si dělat jenom práci na něčem, co jsem koupil jinde.

      0 0
      • maxtor  

        Proč ne? Pokud fungují i jako cykloservis?? Hodinku (možná ani to ne) si s tím pohraje a vezme si za práci 220 Kč. Mě to připadá jako dobrý obchod. Mrkni na tohle:

        www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

        0 0
        • borda  

          jo, já vím, že to tak je, ale mě to nějak moc nejde. v cykloprodejnách dělá (teda podle mě) až překvapivě vysoké procento arogantních ...... (domysli co chceš:-), kteří své profesi ještě k tomu moc nerozumí. Já mám naštěstí kámoše, který mi servis udělá, díly sežene za dobrou cenu, a protže u něj nějaký kačky nechám (celkem slušný :-), tak se taky nepodělá z toho, že jsem sehnal někde něco za dost dobrou cenu a nekoupil to u něj. Na druhou stranu dám třeba za představec s MOC 790 jemu jemu 650, než bych ho kupoval na netu za pětikilo. spotřebák jako řetězy atd., kterej by se dal sehnat třeba o 50 levnějc samozřejmě neřesím vůbec.

          0 0
          • maxtor  

            Taky to tak dělám. Už jsem tady psal, že jsem chtěl helmu Giro Atmos, která stála u nás 5 500. Došel jsem do obchodu, koupil si duši, aby se neřeklo, a zkusil si, která velikost helmy mi nejlépe sedne. A pak jsem ji z netu koupil za 3 500. To už je nějaký rozdíl. Pokud je ten obchodník aspo¡m trochu solidní tak by se měl zamyslet nad tím, jak je možné, že někde se dá stejné zboží koupit skoro o polovinu levněji Když tu helmu někdo prodává za tři a půl a vydělá na tom, jak je možné že někdo ji prodává za skoro 2× tolik??

            Ještě je tu ale jedna věc, a tou je nájem v prodejně, který kamenné prodejce jistě hodně znevýhodňuje…

            0 0
            • scret  

              a o to prave jde,prave o ten najem,vejplatu pro zamestnance apod.! Jaky naklady ma e-shop? akorat elektriku na pocitac a sviceni ve skladu:)

              0 0
              • maxtor  

                Jo screte, ale např tu přilbu jsem kupoval na www.nejlevnejsikola.cz a ti mají i kamenný obchod v Brně (a ne malý a navíc v centru) Pokud majitel kamenného obchodu sedí jen na prdeli a kupuje zboží, kde je to pro něj nejbližší, pak se nedivím, že prodává za dvojnásobek. Pokud někdo hledá, kde je to nejvýhodnější, udělá si internetové stránky a kokáže přilákat zákazníky, může prodávat levněji a má i na drahý nájem v kamenném obchodě. Je to o přístupu a o schopnostech.

                0 0
                • emiil  

                  No jo ale aby to nebylo takový jednoduchý, tak to je přesně ten obchod, kde se předevčírem všichni shodli, že už tam kvůli arogantní obsluze nepáchnou.. www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… Nechat si udělat dobrý stránky není všechno..

                  0 0
                • scret  

                  Jenomze maxtore,timhles mi nevyvratil to co jsem rikal ja,a to ze kamenny obchod se nemuze cennove srovnat s e-shopem,ikdyz oba dva budou prodavat levnejc,tak se proste srovnat nemuzou protoze je to uplne o jinych nakladech a ty zmenit proste nemuzes,muzes je trochu omezit,ale ne eliminovat,takze s tim stejne nic neudelas! A pokud to beres od ofiko dovozce do CR,tak kde to brat jeste levnejc???

                  0 0
      • pepino  

        Auto si necháváš spravovat v servisu, kde jsi ho koupil?:-)

        0 0
    • JJ  

      Jak kde, u nas tvorily opravy zhruba tak do 3% trzby. teda pocitam pouze praci, ne dily. V mensich obchodech, kde se proda mene kol to bude jinak

      0 0
      • Beeda  

        jo ale na „zisku“ to bude mnohem vic…B.

        0 0
        • JJ  

          Kdyz si vemes treba 360 za hodinu prace a odectes dane, plat mechanika, najem dilny, naradi a dalsi veci, tak ti skoro nic nezbyde. Vydelat na servisu je mnohem tezsi nez na prodeji novych kol. A pokud k tobe chodi lidi s dilama s e-shopu, je to jeste horsi:(

          0 0
    • easyrider  

      Myslim si, že kamenní obchodníci by konečně měli vzít eshopy a jejich budoucnost na vědomí. Měli by se více zaměřit na servis. Například můj otec pracuje ve firmě, která prodává škodovky a samozřejmě je i servisuje(i jiné značky). Říká, že kdyby firma jen prodávala, tak by brzy skončila. Právě servis je to, co jí živí. A tak by měli uvažovat i cykloobchodníci. A nebo nabízet služby dohodou – například: kup si tu ráfek, náboje a výplet a my ti to zadáčo zapleteme; kup si tu kolo a dostaneš zadarmo výbavu nebo přilbu atd… Prodavači dělají z lidí,kteří nakupují na internetu téměř zloděje. Já osobně se až bojím k krámě říct, že jsem si něco koupil na netu..... Ach jo… :)

      0 0
      • borda  

        řekl bych, že srovnávat auťáky a kola dost dobře nejde. u auťáků vstupují do hry firemní zákazníci a to je pak o něčem úplně jiném. když jedeu do servisu se služebním autem, tak je mi úplně jedno, co tam sním budou dělat a co to bude stát. se soukromým by to asi bylo jinak… nehledě na to, že ceny dílů a práce v autoservisech jsou těm v cykloservisech na hony vzdáleny.

        0 0
        • grafik  

          a nehlede na to, ze v novych autech muzete maximalne zmerit tak akorat hladinu oleje, dolejt vodu nebo ostrikovacku …

          0 0
          • easyrider  

            Ale kolik jezdí na silnicích nových aut? A i na nich odcházejí díly.

            0 0
            • fousek  

              No ja myslim ze je to uz pres polovinu, myslim tim auta ktery maj vstrikovani a nakou ridici jednotku, to jsou proste auta ktery si doma neopravis i kdyby si byl sebesikovnejsi, ale vetsinu dilu na kolo si doma opravi (vymeni) vetsina lidi a v tom je ten rozdil

              0 0
              • Jogador  

                A proto většina prodejen už v půlce května přestane brát servis, protože jsou přehlcený:)

                0 0
              • enjoy  

                u takovejch aut je blby,ze uz se na nich nic neopravuje,jenom vymenuje.bych dneska nechtel bejt automechanik.

                0 0
        • easyrider  

          No a proto se taky pohybujou v jiných obratech a proto to srovnávat lze. Nevim z jakého důvodu by měla být oprava firemního auto dražší než oprava auta soukromého??

          0 0
          • yetti  

            Drazsi neni, ale se svym soukromim autem jedu do znackoveho autoservisu jen tehdy, kdyz potrebuju diagnostiku, kterou jinde nemaji. Protoze jejich ceny jsou naprosto nehorazne. Rekl bych ze pomer ceny za praci ve znackovemm servisu a u nejakeho malo opravare je jeste mnohem horsi nez pomer ceny kameny obchod/E-shop.

            0 0
            • Volf  

              Klasickej pokřivenej náhled na nás co děláme auta. Takže hodinová sazba cca 500,– Kč s dokladem a plnou zárukou a taky hlavně s pracovníma pozicema / ti co nevědí jde o to, že máš danou normu na daný úkon a víš předem co zaplatíš /, garáž cca 200,– bez papírů a bez záruky. To je jedna věc. Druhý je cena auta. Běžná značka cca 300 000 ,– Kč v Německu 11 000 Euro. Hodina práce u nás 500,– Kč v Německu 50 Euro a víc. Je zajímavý, že při prúměrným platu u nás cca 19 000,– Kč máme na nový auta a nemáme na jejich servis. A je ještě další věc, že nemáš ani tušení kolik peněz tě stojí předepsaná diagnostika, plnění standardů a nejrůznějších norem, určený min. počet zaměstnanců, jak má vypadat třeba nábytek v autosalonu, dlažba, jak dílna a podobně. A to za jediným účelem. Ne aby jsme z tebe vytáhli víc peněz, ale aby jsi měl záruku standardu služby.

              0 0
              • easyrider  

                Má pravdu předsedo!

                0 0
              • rock  

                Nechci urazit, ale něco takového jako záruka standartu neexistuje dokonce ani ve značkovém servisu. Vím o případu, kdy kamarád po dvou letech návštěv výhradně značkového servisu (měl auto na leasing, nikam jinam nemohl) zjistil, že jeden tlumič je tovární, zatímco druhý podřadný a v evidentně horším stavu, že na součástkách, se krerýmyse podle faktur pracovalo, je ještě vrstva barvy z výroby atd atd … určitě se to neděje všude (alespoň chci doufat, že to byla vyjímka), ale stejně se mi ve světle takového případu jeví riziko práce garážníka přijatelné a ceny značkového servisu … řekněme vysoké …

                0 0
                • Volf  

                  Tak má výrobce nebo dovozce a ať si stěžuje tam. Jinak v ,, mým ,, / jen ho řídím / servisu by se to nestalo.

                  0 0
                  • rock  

                    Rád věřím (bez ironie) … chtěl jsem jenom naznačit, že vše je o lidech a samotné vytvoření podmínek (jinými slovy záruka standartu služby) pomůže, ale nestačí.

                    0 0
                  • easyrider  

                    Má pravdu předsedo!

                    0 0
                • pz-km  

                  no obavam se, ze rock ma pravdu, obcas se to deje – zazil sem s firemnima autama hodne servisu a tak muzu zareferovat… bud je to firemni „kulturou“ nebo zamestnancama – a cim novejsi auto, tim vic se casto delaji tyto „zmeny“, ze si nekdo znamy, napr. od servisaka, „objedna“ inovaci sveho starsiho auta na ukor nejakeho aktualne servisovaneho – no a protoze se zarezle sroubky spatne srubuji, dela se to hlavne u zanovnich aut – dostanes jeden nove dil na doklad a tajne ti vymeni nekolik tvojich zanovnich za nekolik starsich, zatim funkcnich… typycky se to dela paradoxne se spotrebkou – chladice, dily podvozku, casto se ale i objevuje vymena dilu motoru a kompresoru klimatizace… u svych soukromcyh aut jsem vyuzival a vyuzivam oficialni servisy a minimalne trvam na divani se servisakovi „pod“ ruky – je o hodne prijemnejsi videt dilnu pres sklo, nez nevidet na auto, protoze pak neuvidite nektere pracovni pokusy delane na vasem milackovi… ja kdyz neco delam pro zakaznika (delam v it/ekonomika), snazim se mu vse vysvetlit a ukazat – plati nemale penize a tak musim dokazat, ze je plati opravnene – navic se tim zlepsuji reference…

                  kolo si servisuju sam, nic na tom neni – dokonce me s opravama a radama ohledne kol, motorek, aut nebo pc porad nekdo otravuje – za ochotu na buben :)

                  0 0
              • yetti  

                Sest let jsem v automobilove branzi pracoval, takze myslim ze o autech neco vim. A kdyz mi v servisu Peugeot na sluzebnim aute nauctujou za vymenu prednich kotoucu s destickami 8500, pricemz ty kotouce byly po 30000km naprosto v pohode a stacilo vymenit jenom desticky a ten predavaci technik mi tvrdil, ze byly uplne zniceny a kdyz jsem je po nem chtel ukazat, tak tvrdil, ze uz jsou zlikvidovany (za pul dne) a jeste mi vesi buliky na nos, ze ty kotouce jsou tak drahy proto, ze jim je posilaji primo z Francie jako sadu specialne odladene na 307cku a pritom vim, ze odebiraji kotouce i s destickama z Elitu, kde na krame stoji necelou polovinu toho co mi za ne nauctovali. Tak tomu rikam solidni jednani. A takovych ppripadu bych mohl uvest hafo.

                0 0
                • easyrider  

                  No ale přece ti udělali odhad předběžný ceny ne?

                  0 0
                  • yetti  

                    Pouze jsem pozadal pri garancni prohlidce o vymenu desticek. Byt to moje auto, ne firemni, tak bych jim to nezaplatil a museli by tam ty stary kotouce vratit. Ale z firemnich penez to tak neboli a tak jsme se tam jenom pekne pohadali.

                    0 0
                    • easyrider  

                      Oni ti ale měli zavolat a říct: pane jety, musíme vám vyměnit kotouče, bude to stát xxxx souhlasíte s tim?? A ne že ti tam něco švígli a ty chudák si to musel zaplatit, to je blbost ne???

                      0 0
                      • yetti  

                        To je realita :-( Myslim, ze hrajou na to, ze vetsina lidi tomu nerozumi a proste akceptujou to co jim „odbornik“ rekne. A tahle analogie funguje vpodstate kdekoliv at jsi v autoservisu, cykloservisu nebo u IT specialistu. Myslim, ze je to sice dost kratkozraka politika, ale setkavam se s tim pomerne casto. Čest vyjimkám :-)

                        0 0
                • pz-km  

                  zaplatit jim si to fakt nemel, ale na druhou stranu vim, ze hlavne u mensich aut zacinaji kotouce hazet drive nez je zdravo (a obrzdene byt vubec nemusi), a tak bohuzel nekdy s destickama musi nove kotouce – proste vyrobci sidi kde muzou a pak se to projevi na opravach – ja bych si proto nikdy male ekonomicke auto nekoupil – to co usetris na palivu vrazis do udrzby, pasivni bezpecnost nepocitaje…

                  0 0
                  • fousek  

                    Kotouc preliznout na soustruhu a jedeme zase dal, cca 200 kc v zamecnicke dilne

                    0 0
              • Radek Broz  

                Jesli si myslis, ze interier autosalonu je takovej nebo makovej z duvodu, aby se zakaznik necitil nejak poskozene na horsich dlazdicich a ne kvuli tomu, aby tam nechal prachy, tak jsi hodne naivni.

                0 0
    • Krys  

      Nikto ti nemoze vycitat, ako si nalozil s vlastnymi peniazmi. Ked ti niekto otvorene odmietne vypliest koleso kupene inde, tak sa mu to zrejme nevyplati. Je to jeho rozhodnutie, ktore mu nemozes vycitat. Das si to vypliest inde. V kazdom pripade byt ochotny k zakaznikovi je „investicia“, ktora sa vrati.

      0 0
    • yetti  

      Ja uznavam, ze maji kamenaky trochu nevyhodu proti E-shopum v tom ze museji platit najem a dalsi rezijni veci, ale ten cenovy rozdil je casto nehorazny. Pokud rozdil v cene mezi E-shopem a kamenakem neni velky kupuju v kamenaku. Kdyz ale potrebuju neco vetsiho, jako jsem treba v zime kupoval komplet sadu SH Ultegra a v kamenaku za ni chteji 33tis s tim, ze jako stalemu zakaznikovi mi udelaji cenu, takze se muzou dostat az na 24, ale to uz skoro breci a opravdu, opravdu jdou na „nakupku“ a skoro na tom prodelavaji a ja pak tu sadu koupim na netu za 15tis, tak si myslim, ze si zakazniky odrazuji sami.

      0 0
      • maxtor  

        Nehledě k tomu, že některé e-shopy mají i kamenné prodejny a mají i hodně solidní ceny. Hold – kdo umí, ten umí. Mám podobnou zkušenost jako ty – už jsem to tady i psal.

        0 0
      • wroum  

        veci na netu sou casto z jinejch zdroju – z levnejsich. a i Eshop musi platit nekde najem a taky ma nejakou rezii. a eshop ma tu nevyhodu, ze neni na ulici videt, takze tam kupujou jenom lidi co maj pristup k netu a lidi co se nebojej kupovat pres net. no a kdyz si to das vsechno dohromady, tak zjistis, ze sou na tom skoro nastejno.

        0 0
        • maxtor  

          Co tím myslíš „veci na netu sou casto z jinejch zdroju – z levnejsich“???

          Navíc, když máš eshop, tak stačí mít sklad v obýváku a nepotřebuješ platit žádný nájem.

          0 0
          • wroum  

            z jinejch zdroju = od jinud nez od ofic dovozcu do CR. casto se veci kupujou v Holandu. a pokud mas sklad v obyvaku, tak to bude eshop asi neco jako ma Tink, coz podle me staci tak mozna na uziveni jednoho cloveka bez velkejch vyskoku. A pokud chces fungovat jako treba koloshop, bikestore… tak ti obyvak vazne nestaci.

            0 0
            • maxtor  

              Tak za prvé – co brání kamenným obchodům, aby si věci taky kupovaly v Holandsku nebo prostě tam, kde to mají levnější?? A za druhé S tím obývákem jsem to samozřejmě přehnal, ale je rozdíl mezi prodejním místem na hlavní třídě v centru města a skladem na periferii, že??

              0 0
              • wroum  

                nebrani jim asi nic a taky to tak nekteri delaj a nekteri to tak nedelaj z duvodu treba reklamaci. eshop da novej dil klidne ze svyho nebo provede opravu na svoje triko. a rozdil mezi skladem na periferii a prodejnou na hlavni tride je velkej, to uznavam, ale kamenak na hlavni bude mit takovy trzby, ze to klidne zaplati a sklad na periferii taky nemusi byt uplne levnej a eshop ho muze diky trzbam zaplatit tezko. uvedom si, ze stale, a este to tak dlouho bude, vetsina lidi nakupuje v kamenacich, protoze si vec muzou prohlidnout, dostanou radu, maj treba primy srovnani s konkurencnim vyrobkem… . na eshopu kupujou lidi kteri presne vedi co chtej a nepotrebujou vybirat na miste. maj jasno. navic spousta lidi se nakupovani pres net boji. muj odhad je, ze takovejch 70% penez utracenejch za veci na kolo a kola protece kamenakama. navic si uvedom, ze nejvic kamenaky vydelavaj na kolech do cca 15 tisic a tech se pres net proda zlomek toho co v kamenacich. eshopy zijou z lidi jako sou lidi na B-F a ne z normalnich lidi co chtej proste kolo.

                BTW: fakt si nemyslim, ze by si eshopy s kamenakama konkurovaly natolik, ze by to vedlo k zaniku jednoho z nich.

                0 0
                • maxtor  

                  Souhlasím – drtivou většinu lidí ani nenapadne mrknout na net a uživatelé BF tvoří fakt jen zlomek cyklistické populace. Nicméně máme u nás obchod přímo v centru s jistě velkým obratem a ceny jsou u komponentů fakt skoro dvojnásobné než na netu. Nicméně pokud by to nikdo nekupoval, tak to asi takhle draze prodávat nebudou, že?? Na druhou stranu musím ocenit, že kluci, co tam dělají, jsou fakt machři a poradí ti skoro se vším. Kdo ví, jak to půjde s kamenými prodejnami dál. Já nakupuji vše kromě fakt maličkostí typu duše, lepení všechno přes net.

                  0 0
        • Krys  

          Prave preto maju eshopy nizsie ceny. Inak by bola moznost „nakupovat v pohodli domova“ jedinou konkurencnou vyhodou.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby byli všichni jak já, tak kamenné obchody vydělávaj pouze na prodeji drátů a duší. :o) Ale stále se najde dost lidí, co si dotáhnou kolo do servisu pro seřízení přehazky.

      0 0
    • jonys  

      Napíšu ti příběh jak jsem tyhle výčitky ztratil.Sháněl jsem kliky a jedny se mi na netu líbily.Ale raděj jsem je chtěl vidět in natura a taky se třeba domluvit na montáži-nemám ten vercajk.V jednom obchodě,kde je měli,jsem si je prohlížel a vše OK,ale když jsem uviděl cenovku se sumou skoro 2× vyšší než průměr na netu,vznesl jsem námitku.podotý­kám,že jsem člověk,který ocení seriózní jednání a přístup a je ochoten i pustit kačku navíc když vidí,že platí náš zákazník náš pán.Což tady nee!Prodavač mi ty kliky vyrval z ruky se slovy,že nejsou internetový obchod a nashledanou!!!Jsem byl rád,že mě tou pilou nevzal po hlavě :-).No nic.Našel sem si na netu obchůdek ve svý lokalitě,borec kliky neměl,ale šikovně mi nabídl jiný-lepší.A vysekl mě na ně takovou slevu už z tak dobré ceny,že nešlo odmítnout,zvl. když mi domluvil i montáž…Nemusím snad dodávat,že si mě tím jako správný obchodník získal i pro další nákupy…

      0 0
      • easyrider  

        To je to o čem mluvím. Kamený obchodníci nejsou chudáci. Za chudáky se jen vydávaj. Ten, kdo má všech pět pohromadě si s eshopem poradí…

        0 0
      • Komi  

        jj, to je hezkej příklad. Tam, kde jsou ochotní, ač třeba o pár korun dražší, se rád vrátím. Je to jen o přístupu a takovýmu hňupovi bych starý kliky prohodil výlohou :-)

        0 0
        • jonys  

          Kurňa já je prodal!No myslím,že kdyby tam byl přítomen majitel,choval by se hošík jiak,jináč by obracal…:-)

          0 0
      • Krys  

        Mna milo prekvapili pred par rokmi v jednom cykloobchodiku. Vybral som si tam jednu prilbu, ale nemali moju velkost. Mali tam inu s podobnymi parametrami, sadla mi presne na hlavu, ale bola o par stoviek drahsia, tak som vahal. Predavac mavol rukou a predal mi ju za cenu tej lacnejsej.

        0 0
      • jonys  

        Tak další perlička z tohoto kšeftu(kam jsem ač nerad,tak opět zabloudil,ale už fakt naposled!).Jen jsem se chtěl cvičně podívat na nějaký nový tretry pro ženskou.Koukám že mají značku Scott,tak maníkovi povídám,že jsem kdesi(slovo internet jsem před ním nevyslovil,na to tam jsou evidentně hákliví)viděl pěkný dámský MTB od tý značky.Borec prohlásil,že je to blbost a s evidentně pohrdlivým výrazem vytáhl jakýsi katalog,který mě měl jako přesvědčit.Ne­zapoměl ještě dodat,že jsem asi nějakej popletenej stylem:vidíš ty pitomče,co jsem ti říkal,já to musím snad vědět nejlíp,ne! No tak fajn.Už tam fakt nepáchnu!!! P.S.: www.scottsports.cz/index.php?…

        0 0
    • Karlos009  

      Výčitky mít nemusíš, ani na servisu neprodělají, na druhou stranu, já bych to asi neudělal. Za léta svého kolaření jsem si ke „svému“ cyklo-obchodu vytvořil jistý vztah, není to pro mne jenom o nakupování a výhodné ceně. Znám už prodavače, mechaniky i majitele a pokud jdu kolem a mám čas, stavím se mrknout co nového a pomazlit se s novými rámy, vidlicemi a pod. :-) To v e-shopu nejde a v tom je jádro pudla, kamené obchody budou mít vždycky větší náklady a těm netovým mohou cenou těžko konkurovat. Protože ale taky nekradu, o cenách vyjednávám. Posledních pár let mám v obchodě domluvenou slevu na drobné věci a když kupuji něco většího, jdu za majitelem a v přátelském duchu licitujeme.

      0 0
    • mosquito  

      myslim ze jedine na novych kolech – tipuju tak 20–25% z ceny jim jde do kapsy, a je i dost rozdil kdyz proda kolo za 20tis tj 4 tis pro nej prodejem jednoho kusu zbozi nez prodat treba prehazku za 5 kilo, servis asi moc sypat nebude

      0 0
    • pz-km  

      par poznamek

      ti, kdo si mysli, ze e-shop je na naklady vyrazne levnejsi nez kamenak, je mimo realitu – e-shop jede na nizkou marzi a tim se snazi o co nejvetsi obrat, jinak by se neprosadil, protoze i on ma sve naklady, vcetne zamestnancu (a ze vetsina z nich kvuli malemu rabatu a malemu obratu casem zkrachuje, je realita)… nejvetsi vyvar kamenaku je zpravidla na novych kolech – jen na meridach je rabat tusim 30–35% u prodejce, predtim si dal svojich asi 5% centralni dealer a jeste predtim ±5% hlavni distributor pro danou zemi/kontinent (ale aby jste nenadavali nekomu do zlodeju, zkuste si spocitat kolik kol se musi v ksefte prodat, aby se zaplatil najem, dane, pojistky a hlavne lidi… jo neni to prdel… sirer tusim dela v brne pred a na zacatek sezony okolo 100–200 kol tydne… pozor! info v tomto odstavci je neoficialni, pouze stylem jedna pani povidala ;) no a sluzby v kamenacich nebo e-shopech – je to o lidech, u e-shopu (tech mensich) za tim stoji majitel a tak se zpravidla snazi, u malych prodejen je to stejne – pokud ale mate v prodejne cizi zamestnance, je to problem, ale problem je to hlavne majitele, ze si vybral spatne zamestnance a nehlida si to… za par let, az tady „odumrou“ generace, ktere komunismus naucil u prace pro sebe myslet a kutit, tak se zacne zase rabat kamenaku (tech dobrych) zvysovat na strane servisu a na strane suroveho prodeje klesat…

      jinak i zakon uvadi, ze obchod je dohoda obou smluvnich (smennych) stran – vzhledem k tomu, ze je posledni dobou v kolech konkurence a speje to u kamenaku na velkoprodejny jako supermarkety a pak na male specializovane, tak svechny prodejce tlaci bota – hlavne hotovost – a tak proc neudelato to, co funguje v asii bezne, tam je dokonce nutnost smlouvat (treba muslimske zeme) – proste pokud se mi neco libi a v e-shopu to nemaji nebo negarantuji za dobrych podminek dodaci lhuty, reknu v kamenaku prodejci: beru to za qqqqq,– a platim ted hned a cenu reknu treba o deset procent nizsi (stejne po prazdninach bude „vyprodejova“ sleva) – pokud se bude jednat o hotove kolo, tak v mensi prodejne, kde bude majitel nebo pribuzny, se vam ho casto podari zlomit – pokud ne, tak dalsi prodejna je urcite nedaleko a i ona ma na stejnem kole (pokud ho ma skladem) doporucenou cenu… zkousejte smlouvat, uvidite ze to vyjde, i kdyz to treba neni na prvni pokus…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak přeci jen provozovat obchod v burzovním paláci má trochu jiný náklady než nastrkat pár kompnentů xobě do stodoly a pak to posílat poštou…

        Jinak celkem souhlas. Zvláště stálí zakáznící se v kameňácích zpravidla dočkají velkých zvýhodnění

        0 0
        • pz-km  

          v burzaku je levnejsi najem nez treba v novech barakach typu office center – vim to, delal sem pro firmu, ktera si tam pronajima dve patra :) o obchodech na nejrusnejsich tridach ale nepolemizuju

          0 0
          • kurýr na bajku  

            No nevim, firma co se tam snažila prodávat kola zkrachovala. Teď tam prodávaj vestavný spotřebiče nejvyšší třídy. Nemůžu si sakra vzpomenout, jaxe menujou :-(

            0 0
            • pz-km  

              tusim miele (coz je high end znacka aeg, stejne jako elektrolux pro stredni tridu, taky dnes patrici aeg) – streva stejne, obal jiny, cena uplne jina – stejne jak v cyklistice, hlavne sadach – minimalni rozdily a maximalni prirazka…

              0 0
            • pz-km  

              jinak prodavat kola v burzaku je blbost uz sama o sobe – tam jsou sami „manazeri“ proto je tam drahe biffe, prodejna zajezdu a jednou se tam budou prodavat i nova auta :) ale kola? mozna ze uz nebylo misto v kotve ;)

              0 0
      • fousek  

        Akorat je blby kdyz chces kolo, ktery se neprodavaj na kazdym rohu, to pak ses rad ze ti ho za mesic privezli a hezky za puvodni cenu

        0 0
    • vasil  

      na e-shopech se často prodávají díly, které pocházejí z fabrik na montáž kol. ty je prodávají jako přebytky z výroby a myslím si, že dokonce tajně. proto jsou pak ty ceny nižší než je může koupit obchodník ve velkoskladu pokud si majitel kameñáku sežene tento zdroj, pak stejně nevystačí s nízkou marží, protože mu nepokryje náklady na obchod (spousta lidí si tyto náklady neumí vůbec představit) setkal jsem se s tím, že oficiální dovozce pátral po původu dílu z e-shopu kvůli podsekávání cen, jak někdo nahoře uvedl, může být problém s vyřízením reklamace u dovozce, pokud zjistí, že díl nešel přes něj co stýče obsluhy v kameňácích-je to jako u všeho o lidech jinak docela katastrofický scénař by byl, kdyby zůstaly jenom e-shopy a tesca

      0 0
    • mato tope  

      Joooo,tak ze svojich zkušeností v obchodě-je marže a je jedno na co,kolem 20–25 prc.a u sezoního zboží jsou větší 35 prc.,ber nebo nech bejt.Podle mě je to tak,že fajnšmekři a magoráci,co vědí co chtěj kupujou na netu a zbytek v kameňáku,ale pozor osahat je osahat.

      0 0
    • multib  

      Pánové, dělal jsem ve fochu, tak mohu mluvit zasvěceně.
      Marže u kol bývá 15 – 20 %, u dražších i méně, taky záleží na značce. U dílů 50 – mooooc (třeba šroubky , podložky) %, podle celkové ceny. Jinak kameňáky moc nezbohatnou, náklady jsou celkem dost vysoké: nájmy, topení, světlo, el., reklama atd. Možná zavedené velké fy (Šírer, Bartoníček ap.), které dělají vše, mají na vše specialistu, jsou (alespoň trochu) noblesní, kde si zákazníci v obleku mohou dát pití, posedět, atp., ty vydělávají velmi slušně. Zase v zimě (pokud nedělají vedlejšák, třeba hračky, zimní sporty) musí živit zaměstnance, tak pak doplácí z letních tržeb.
      A servisů si važte, ne všichni ho mají a ne všichni umí! Mnozí se učí na chybách, které udělali zákazníkům a těm se třeba vyhnout. A s autoservisy to je nesrovnatelné. Mnozí zákazníci nedocení, proč stojí seřízení tolik, navíc když vidí, že dobrý mechanik přijde a otočí něčím a je to gut a neví, že jiný by složitě hledal a od/zašrouboval kdeco, vyměnil kdeco atp.
      K otázce drahoty v obchodech. mnohdy stačí říct prodavači, majiteli, že to a to je drahé, že jinde je to levnější, pak je šance, že sleví, ale mnohdy to ani neví a jsou v iluzi, že jsou levní. Zákazník by měl na to upozornit a ne říct: Ne , děkuji, nic nechci, jen se dívám!
      Přečetl jsem tento thread celý až teď, takže se nebudu vyjadřovat k jednotlivým příspěvkům, ale koho co zajímá, napište, poskytnu zasvěcené info.

      0 0
      • maxtor  

        Dobrý příspěvek – jen bych měl jeden dotaz. Někdo tady zmínil, že internetové obchody mají levnější ceny i kvůli tomu, že „kupují z levnějších zdrojů, že prodávají komponenty sundané z kol“ atd. Mě to připadá jako pitomost, ale chci se tě zeptat: když jako obchodník sháníš třeba komponenty Shimano, máš na výběr více dealerů? Jsou jejich ceny srovnatelné nebo jsou tam takové rozdíly, aby ospravedlnily cenové rozdíly na trhu, které znamenají až dvojnásobek proti nejlevnější nabídce??

        0 0
        • multib  

          Jo, vybrat se dá, ale rozdíly jsou korunové. Proč jsou na netu takové rozdíly, nevím (a to je moje chyba:-().

          0 0
          • maxtor  

            Já vím, proč jsou někdy takové cenové rozdíly v kamenných obchodech. U nás je obchod, kde už před 4mi roky prodávali přehaz Deore, který už tehdy byl dražší o 200 než kdekoliv jinde. Minulý týden jsem tam po dlouhé době zavítal a co nevidím – Přehaz Deore mod. 2000 za 1599 Kč. Myslím, že tam bude ještě hodně dlouho. To je ono. Někdo nakoupí do zásoby a neuvědomí si, že ceny komponentů jdou celkem rychle dolů. Pak zjistí, že je najednou prodejní cena mnohem nižší než nákupka před půl rokem. To by se asi dobrému obchodníkovi stát nemělo.

            0 0
        • yetti  

          Me kamarad co ma kamenak tvrdil, ze kdyz chce byt autorizovany dealer tak musi Sh komponenty brat od Langa a ten je neuveritelne drahej a on pak nemuze konkurovat cenam internetovych obchodu, kteri nakupuji dily z jinych kanalu. Ale proc ma Lange monopol to opravdu nevim.

          0 0
          • maxtor  

            Tak když má Lange monopol, tak jak je možné, že jiní dealeři na netu nabízejí komponenty Shimano za tak nízké ceny?? V čem jsou podmínky pro ně jiné? To je právě to, co nechápu.

            0 0
            • miche  

              No asi proto, ze nepotrebuji byt autorizovanym dealerem a berou z tech jinych kanalu, to znamena – ne od Langa, Yetti to napsal celkem jasne ........

              0 0
            • miche  

              No asi proto, ze nepotrebuji byt autorizovanym dealerem a berou z tech jinych kanalu, to znamena – ne od Langa, Yetti to napsal celkem jasne ........

              0 0
            • fousek  

              asi nejsou autorizovani?

              0 0
              • maxtor  

                POřád rozdíl pro zákazníka nevidím v tom jestli je jeho prodejce někdo „autorizovaný“ nebo „neautorizovaný“. Vysvětlíš mi to??

                0 0
                • fousek  

                  no autorizovanej asi nebude mit problem pri reklamaci, treba? Jako zakaznikovy ti je to jedno

                  0 0
                  • multib  

                    to bych neřek. U obou to musí někdo posoudit a garantovat bezvadnost věcí. Pokud to není černota, pak je to na majiteli kšeftu.

                    0 0
                    • fousek  

                      spis sem mel na mysli ty vyrobky co jsou OEM sundany a prodany zvlast

                      0 0
                  • maxtor  

                    Jako zákazník máš podle obř. zákoníku stejná práva. O autorizovaném nebo neautorizovaném prodejci tam nic není. takže tobě to může být jedno. Máš stejná práva, takže vidím skutečně jen rozdíl v té ceně. Nehledě k tomu (a to jsem tu už taky psal), že jsou kamenné obchody, které mají i inernetový portál a koupíš v nich hodně lacino. Takže ty ceny budou jistě záviset na umu obchodníka…

                    0 0
      • kafac  

        Nevim kde jsi delal ale moc zasvecene nemluvis ;-) Ty marze jsou podstatne vyssi – nahradni dily tak 50–70% kola tak kolem 20–30 a u drazsim modelu jeste vic… Cim drazsi = tim vetsi marze… to plati skoro u vseho, elektronika, IT, auta

        0 0
        • BH  

          chces tim rict ze na kole za 10 tis je marze 30% a na kole za 100 tis, napr.50% ? A neni to nahodou naopak?Ve skutecnosti obecne plati( a to nejen v kolarine), cim drazsi vyrobek, tim nižší marze vyjadrena v %(cest vyjimkam).tedy pokud se bavime o spotrebnim zbozi. napr. u dodavky investicnich celku a nebo monpolnich produktu (elektrina, plyn , voda a td ) to muze byt jinak. jeste k tem % marze, take se v tom prilis neorintejes, je to trochu jinak. Konkretni velikost marze prodejce hodne zavisi na objemech, ktere odebira.

          0 0
          • multib  

            Jj, říká se tomu množstevní sleva.

            0 0
          • kafac  

            Asi tak, kdyz si koupis treba autoradio (konkretne Blaupunkt) za 3900,–Kc je marze asi 15% (tj asi 600,–kc) kdyz si koupis Blaupunkt za 19900,– je marze asi 80% (tj asi 8000,–Kc) Kolo ktery se prodava v kamennym obchode za 6000,– ma nakupku zhruba 5000,– (tj asi 15%) kolo za 100000,– ma nakupku asi 65–75000 (tj 25–35%) Stejny je to i aut, IT a vseho ostatniho, cim drazsi vyrobek, tim vetsi marze…

            0 0
            • multib  

              Jak počítáš? Špatně!
              8000 z 11900 není 80 %, ale 67,22685!!! Atd!

              0 0
              • rock  

                Překvapuješ mne. Kde se Ti narodilo těch 11900 ? Já to spíš pochipil tak, že obchodník koupí za cca 11100 Kč, přihodí cca 80% (což dělá -velmi hrubě zaokrouhleno- okolo 8800) a dohromady to prodá za 19900. Nebo ne ?

                0 0
                • kafac  

                  Ano takhle je to spravne.U tech cisel vsude pisu „asi“ protoze sem to nepocital presne jen hruby odhad, kdyby to nekdo nedokazal sam spocitat treba jako olkyc ;-)

                  0 0
                  • multib  

                    zatím to spočítat neumíš Ty, mi to vychází do puntíkuuuuuu a 67 % a 80 % je sakra rozdíl…

                    0 0
                • multib  

                  Kafac píše: „kdyz si koupis Blaupunkt za 19900,– je marze asi 80% (tj asi 8000,–Kc)“, takže když od 19900 odečteš 8000, zůstane 11900 a z toho by bylo 80 % 21420! O 11100 nebyla řeč§ A 80 % z 11100 dělá 19980, spočítáno přesně!

                  0 0
                  • rock  

                    Kolikrát Ti tam má to „asi“ vypsat, aby dal najevo, že se jedná o orientační čísla ? A jakým způsobem mám zvýraznit slova jako „cca“, „velmi hrubě“ a „okolo“, abych vyjádřil totéž ?

                    Víš, někdy pro pochopení textu nestačí jen vybrat si z něj fragmenty, ale je vhodné přečíst si jej celý. A poté se nad ním -třeba- zamyslet …

                    0 0
                    • multib  

                      Kdyby měl Kafac pravdu, pominul bych nějaký tisíc sem/tam, ale on se mýlí principiálně a aby nás přesvědčil, že já nemám pravdu, musí použít přesná čísla, jinak jde o alibizmus.
                      (Já tady (jinde) taky uváděl své názory a psal, že by to mohlo být tak, že snad se autor mýlí, ap. a málem jste mne ukamenovali za názor, ne tvrzení!)

                      0 0
                      • rock  
                        1. Máme značně odlišný přístup k argumentaci. Pokud hledám info o principu, stačí mi přibližná čísla na to, abych byl v obraze. Přesná pro přibližnou orintaci zkrátka nepotřebuji.
                        2. Na odstavec, ve kterém jsou zcela zřetelně (několikrát „asi“) hrubá čísla reaguješ (nepřesným) výpočtem na 5 desetinných míst – to nemá s principem společného vůbec nic, to je prostě nesmysl …
                        0 0
                      • kafac  

                        Uvedu ti presna cisla: (bohuzel tady uz nevim presne ted nazev, ale cils avim presne) Ozvuceni do auta VDO Daytona (bylo to atoradio s CD+zesik+6repro) prodejni cena na maloobchode byla 34850,–Kc nakupni cena byla 11700,– Ted si tu marzi muzes spocitat sam Hele a ty delas co? ze tomu tak „radoby“ rozumis?

                        0 0
                  • Krys  

                    povodna cena 11000 marza 80% = 0.8 navysenie ceny = povodna cena * marza = 11000 * 0.8 = 8800

                    vysledna cena = povodna cena + navysenie ceny = 11000 + 8800 = 19800

                    Presne.

                    0 0
                    • multib  

                      Přesně určitě ne, furt 800 přebývá!
                      V každém případě u kol 80 % marže nejsou, nebo nejsou obvyklé.!

                      0 0
                    • multib  

                      Navíc, Ty už máš marži 8800 (aby Ti to hodilo 80 %, viď,) a Kafac psal o 8000! (Já vím cca, asi, snad..)

                      0 0
                      • kafac  

                        Tyhle debaty znam z domu, kdyz mymu 10 letymu synovu dojdou argumenty, a vi ze keca blbosti, tak se taky chyta stebla Zopakuju naposledy (chytrejsi pochopi, zbytek to bude prepocitavat do vanoc) Psal jsem „cca“ 80% coz muze byt treba 78,785 nebo taky 80,5 nebo nejake cislo, pozitivne i negativne inklinujici k cislu 80. Kdyz napisu „tj“ asi 8000,–Kc tak nemyslim presne, ale „asi“ Kdyz se me nekdo zepta kolik je hodin a je zrovna 15:59:43 tak mu nereknu ze je 15:59:43 ani mu nereknu ze bude za 17 vterin 16hodin, proste mu reknu ze jsou 4 Vyrovnej se s tim jak umis........

                        0 0
                    • BH  

                      80% marze ze zakladu se da spociat jednoduseji napr. porizovaci cena napr. 11000 + 80% ( tj. x 1,8) = 19800,–, tedy marze 8800,– Kc. Kdyz to pocitac z vrchu tak se to deli v tomto pripade /1,8.Je to stejne jako kdyz pocitas DPH.

                      0 0
                      • scret  

                        tak tak

                        0 0
                      • TinkTink  

                        Je fajn, ze je tu aspon par lidi, kteri davaji slovo ke slovu tak, ze z toho vzniknou smysluplne vety ktery se daj pochopit… :)

                        0 0
                      • Krys  

                        Mne je to jasne, len som to chcel napisat tak, aby to bolo pochopitelne.

                        0 0
            • multib  

              Proč píšeš asi, když i bez počítání je zřejmé, že kolo s VOC 5000 a MOC 6000 má přesně 10%?

              0 0
              • Jarda  

                Zkus to radsi s pocitanim. Mne to bez pocitani vychazi presne 20%

                0 0
        • multib  

          To nemá logiku, co říkáš!

          0 0
          • kafac  

            Logiku to ma, nekdo musi nest riziko prodeje – vetsinou obchodnik. Cim drazsi vyrobek, tim vetsi riziko ze se treba neproda, vic utopenech penez a za to riziko se proste plati.

            0 0
        • ehvie  

          Nahradne diely si prestrelil, v skutocnosti z ceny ktoru zaplatis v bchode je marza obchodnika tak 25–30% (upozornujem ze z ceny ktoru zaplatis, nie z ceny za ktoru obchodnik kupil). U drahsich dielov este menej. U bikov v principe percento marze tiez klesa z cenou biku. T.j. najvacsi vyvar je na bikoch ktore sa najviac predavaju.

          0 0
          • multib  

            Buď si jistej, že běžná marže je nad 50 %.
            A výraz „najvacsi vyvar je na bikoch ktore sa najviac predavaju“ v této souvislosti není objektivní, protože tam bývá procentuálně nížší, ale ve výsledku, v celkovém zisku je vyšší. Taky záleží, jestli myslíš za ks, nebo vůbec. A taky záleží, kde. V Kaufu to jsou „číny“, tj. kola s frikčním řazením, u Šírera zas něco jiného.

            0 0
        • scret  

          Taky nevim kde delas ty,ale vetsinou to plati naopak,cim drazsi vyrobek tim mensi marze… Ale jinak zavisi na tom kolik odebiras…podle toho mas marzi…

          0 0
          • multib  

            To ne, to platí na obchodě, ve skladu bývá marže na všechno stejná, bez ohledu na výši ceny, plus tvoje sleva (množstevní).
            ale je možné, že v různých skladech je jiná politika, ale to, co říkám, je fakt a má logiku.

            0 0
            • scret  

              to jo,myslel jsem samozrejme na obchode…

              0 0
              • multib  

                Na obchodě zas nezáleží na odebraném množství. Někde to sice zohledňují, ale prodavačka nemůže sama dát slevu a když je majitel pryč, tak ......

                0 0
          • kafac  

            Delal jsem ceniky pro vyhradniho dovozce a prodejce Blaupunkt, prodavam PC, kamarad ma obchod s kolama, znamej ma velkosklad s vecma na kolo, a treti dobrej kamarad ma velmi dobry kontakty na velkoobchod se Scott koly – kdyz sem slysel ty ceny – taky jsem nechtel verit ;-) Nicmene kazdej at veri cemu chce.....

            0 0
            • maxtor  

              Ono se stačí podívat, za kolik se prodávají např. komponenty v zahraničí. Jak je možné, že sada Dura Ace u nás stojí kolem 30 000 a v Německu se dá splašit kolem 780 EUR, možná i míň??

              0 0
            • scret  

              no tak schvalne rekni cenu nejakyho Scotta:)) me by to docela zajimalo!:)) Nedelam sice s bajkama,ale vidim jak je to v outdooru…

              0 0
            • BH  

              prepokladam, ze ten dovozce pro ktereho jsi takto tvoril ceny jiz zkrachoval a tvuj soucasny zamestnavatel na tom bude zanedlouho podobne. pokud pouzijes princip, cim drazsi zbozi,tak tim vyssi marze v %( pozor neplec to s absolutni marzi v Kc), tak se to zbozi stava neprodejnym.Dam krk na to, ze jsi nikdy zadnou cenu nepocital, jinak by jsi neco takoveho nemohl tvrdit.

              0 0
              • multib  

                Tak, tak.

                0 0
              • kafac  

                Jeste ti muzu sehnat cenik Skodovky – pokud si chces vydelat, sezen kupca na Superba a dam ti 2% z katalogove ceny ;-)

                0 0
              • kafac  

                Nezkrachoval – ted ma autosalon (k tomu Blaupunktu) Navic je vyhradni vyrobce predvadecich panelu pro Blaupunkt (to jsou ty stojany, kde jsou ty radia v ksefte vystaveny) a kdybych vam rekl kolik je marze tam tak uz byste to nerozdejchali ;-) Ale zase nevedomost je skvela, aspon mate klidny spani ;-)

                0 0
                • hanz  

                  meleš nesmysle, vím dobře jaký kde fungujou marže…kdo se vyzná tak pochopí co je 1,3–1,4 v hadrech je to pak o dost jiný ale kola patří mezi standart mam pocit že tu plácáš(pokavad rovnou nestřílíš) spíš nákupy dovozců atp…už jenom to že to tu tak rozmazáváš...­...každej kdo tydle věci ví tak ví že je to určité tabu, taková věc co všicni ví ale nikdo o tom nemluví.

                  0 0
                  • kafac  

                    To su rad,ze tomu takrozumis… tak nam tady treba vysvetlis, proc prodejci aut ti daj vselijaky slevy treba za 80000,–Kc na vsecko mozny (klima, radio,elektrony atd.) ale proc ti nedaj slevu na zakladni model auta? Si to rad poslechnu ;-) a myslim ze az to vysvetlis, tak uz nebude treba dal diskutovat… vsichni pochopi

                    0 0
                    • hanz  

                      když seš tak rát že tomu rozumím tak co furt plácáš píčoviny na malých autech je skoro hovno,na větších trochu. velký marže sou až na příslušenství ale nato abych se koukl do ceníku a viděl obyč radio za 40 prutů nemusím bejt anštajn že na něm maj majlant. Stejně tak klima atd. Přesně jak píše BH..mam ted zrovinka v mailu nějaký předobědnávkový ceníky + obchodní podmínky na příští rok…levný kola 40% drahý 20% zkousni prohru a jdi spát dobrou.

                      0 0
                      • kafac  

                        No sice jsi to nevysvetlil :-D ale dobrou noc…

                        0 0
                        • hanz  

                          vysvětlil jen tys to nepochopil..na základním autě je malá marže proto nedostaneš slevu…když si přiobědnáš předraženou výbavu dostaneš slevu. příště si to přečti 2×

                          0 0
                          • kafac  

                            Ale ja jsem to cetl velmi pozorne :-) jenze je to uplne jinak. Ted aspon vim jak moc tomu rozumis :-D Jdu spat.

                            0 0
                • BH  

                  prestan se tu predvadet, placas hlouposti.V ma­lobchodnim a velkoobchdnim prodeji ruznych komodit se pohybuji od r.90, tak bych sakra tento trend co tu uvadis za ty roky musel nejak zaregitrovat, coz o to nebylo by to spatne, ale neni to tak a je to logicke. cenu tvoris vzdy tak, aby na byla akceptovatelna trhem a byla v lajne s konkurenci, pokud tedy nemas monopol.Z tohoto pohledu je proste tvuj princip tvorby cen neakceptovatel­ny.A pokud tedy jsme u tech kol, tak te mohu ujistit , ze 99% dovozcu-vyrobcu- maloobchodniku pouziva princip, cim drazsii kolo, tim nizsi marze v % a nejvetsi marze se vzdy davaji na drobne polozky, tam trh v pohode akceptuje i 500% ( napr. u ventilgumky v porizovaci cene 1,– Kc, tech 5,– Kc prodejni cena je OK.zatimco kolo v porizovaci cene 100000 by tezko nekdo kopil za 0,5 mil. takze tam je marze jen 20%, totiz mit 20 tis z jednoho kola zase neni tak spatne, ne?Uz to chapes ty samozvany cenotvurce?

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Nemyslim ze nekteri lidi jsou schopni sto to pochopit…nikdo na svete je nedokaze presvedcit, ze je ten odporny kapitalisticky maloobchodnik neokrada :-D

                    0 0
                  • kafac  

                    Takze kolo za 5 tacku marze 25% a kolo za 150 tacku marze kolik? 1%? zkus se nekdy podivat o kolik za rok spadnou ceny kol… kdyz to drahy kolo neprodas co pak s nim, z nizke marze uz asi neslevis .. No nebu se hadat, asi to vis lip ;-) cus

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Polozim Ti jednoduchou otazku, kdyz jsou ve skutecnosti ty drahy modely tak levny, proc jezdis na Transu a ne na Ransomovi..muzu Ti rict, protoze jsem mel oba, ze Ransom je skutecne lepsi nez Trans…z toho co povidas by jsi logicky mel mit neco jinyho…nechci urazit, jenom se ptam…z tehle dvou prikladu nemam uz ani jedno, protoze jsou normalni a daj se tu v pohode koupit :)

                      0 0
                      • omar  

                        ted si mi to sebral chtel sem se presne zeptat na to samé, proč nejezdí na nejakym ultra drahym super scotu kterej (samozrejme s tou slevou určite 80%-když delal ceniky tek by mu ji ze znamosti dali)by mohl mit a jezdi na meřidě , no jo no ale aspon je tu sranda docela se bavim a du delat stejne jako HANZ ty předobjednavky na 07 a kouknu se jestli nam nezvedli ty zatraceny kapitalistický dovozci marže :-))

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Hehe…ja zadny predobjednavky delat nebudu…pockam si na nakou lahudku zas co se objevi :)

                          0 0
                          • JMT  

                            kdyz te tu tak vidim, da se k tobe dat nakej matros do bazaru ? mam to tady plny srotu (lehce jety komponenty) kterejch bych se rad zbavil

                            0 0
                            • TinkTink  

                              Vetsinou ne…max tam davam veci mych znamych kterym s tim pomaham a oni pripadne pomahaj mne nebo nakych znamych z velmi blizkeho okruhu, ale tot vse…tydle pripady me musi zaujmout…obcas to vykoupim pro vlastni potrebu nebo pro ty znamy, tak jestli se Ti chce, tak mi to hod na mail…ale nic neslibuju a ani nezarucuju, musi to byt zajimavy a ani tak to neni zaruceny :o)

                              0 0
                              • JMT  

                                na mail je to moooc slozity a zdlouhavy, to raci investuju cas do hledani kupce :-D ale dik

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Chces rict, ze udelat soupis komponentu a k nim ceny je slozity? Takovy mam rad… ;)

                                  0 0
                          • omar  

                            tak to si me dostal :-))

                            0 0
                            • TinkTink  

                              NJN…na me predobjednavky neplati…

                              1. musis cekat
                              2. musis cekat
                              3. kdyz uz se dockas, tak uz mas jinyho favorita :-D
                              4. musis cekat

                              :)

                              0 0
                      • kafac  

                        Protoze toho Transmissiona jsem kupoval za trosku jinou cenu, a navic v te dobe jsem o tech cenach vedel asi to co vetsina lidi tady – bez urazky…

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Stejne je to zvlastni…diskutujes tady s minimalne jednim dovozcem a nekolika obchodnikama a jenom Ty to vidis jinak :)

                          Tak ho prodej a vem si neco jinyho…neexistuje kolo, ktery se neda prodat, je to jenom zalezitost ceny :)

                          0 0
                          • kafac  

                            Nemam duvod ho prodavat, ja jsem s nim spokojenek a penize potrebuju cpat nekam jinam nez do kol…

                            0 0
                    • JMT  

                      slevy po sezone sou slevy na nakupce, ktery se pak promitnou i na MOC

                      0 0
                    • BH  

                      ty jsi fakt kandidat na nobelovku za zasadni prinos trzni ekonomice a to svou propracovanou teorii o exponencionalni zavislosti procentualni velikosti marze na vysi porizovaci ceny.Diky teto teorii totiz dojde k odhaleni hamiznych praktik prodejcu luxusniho zbozi a tak napriklad nyni neuveritelne predrazene mercedesy rady E se budou prodavat za ceny skody fabia ale i tak zustane prodejci marze 20%, ktera bude na zaklade "Kafacovi teorie marze " uzakonena ve vsech zemich OICD jako pevna a fixni.Vazme si panove toho, ze jsme nyni na B-F svedky vykrystalizovani velkeho ducha ceskeho naroda, ktery se zve Kafac a ktery se zcala jiste postavi po bok dalsimu velikanu ceskeho naroda jako byl nepochybne Jara Cimerman.

                      0 0
                      • kafac  

                        Nerekl jsem ze je ta zavislost exponencialni, a netvrdim ze je pravidlem. Jen to tak proste v nekterejch oborech je. Ale jak jsem rekl, at si kazdej veri cemu chce

                        0 0
                  • fousek  

                    Zas jestlize je o drahy kolo zajem a je vetsi poptavka nez nabidka tak proc ho radne nenatahnout? podle me Specialized, RM, Intense, SC a podobny maj rozdil mezi vyrobni a MOC dost nad 20%

                    0 0
                    • Jarda  

                      A myslis, ze obchodnik nakupuje za vyrobni naklady? Z ceho potom zije ten vyrobce?

                      0 0
                      • fousek  

                        no podle me je vyrobni cena = material + naklady na provoz + mzdy zamestnancu + par procent zisku

                        0 0
                        • djano  

                          Ak myslis ze vyr.naklady=vyr­.cena, prosim, ale skus si precitat nieco o tom. Inak kafac ma v podstate pravdu, ale zabudol ze v cyklobiznise su podstatne nizsie marze ako v autodoplnkoch a predajca moze ist vo vypredaji pod nakupnu cenu draheho bicykla (ak sa ho chce zbavit). Ja som tiez vyvaloval oci ked nam dodavatel vymenil disk (pre server) a oproti predaju tam mal asi 300% navysenie (ak si niekto mysli ze su v tom dalsie sluzby, tak nie – to si platime osobitne). Aby som nekecal uplne od veci, tak podla mna odpoved na povodnu otazku je : na tom, co kazdy obchod – na zakaznikoch.

                          0 0
            • omar  

              ted sem to docet az dokonce a nestacim se divit jaky blaboly se tu daji docist, kafaci souhlasim s BH ze ty si tezko delal nekomu ceniky, znami ktery mas sis bud vymyslel nebo ti rikaj kraviny ( týká se kol ) a co tady rikaš o maržích to už je úplná blbost…

              0 0
              • JMT  

                hm asi tak, myslim ze do tech kol docela vidim a mozna by se tu dost lidi docela divilo jak je marze maloobchodnika ve skutecnosti malo…

                0 0
                • TinkTink  

                  Nekteri by se nedivili, ale souhlasim s Hanzem, ze to je takove lehke tabu…imho by to nemelo byt tabu jenom pro lidi co to maj v hlave v poradku…tem je jasny, ze ekonomika proste fungovat musi :)

                  0 0
    • JMT  

      kamenej vobchod vydelava pravazne na prodeji „levnejch kolo“ tzn od 10 000 do cca 17–20 000"

      0 0
      • bagr  

        Interneti zdejsi trh akorat nici.Za chvili si budem kupovat housky pres internet a dily jezdit kupovat do Asie aby to bylo co nejlevnejsi=Tento svet proste jde pomalu a jiste do ****** ale hlavne ze sou vsichni hrozne v pohode.Nazdar.

        0 0
        • Radek Broz  

          Ano, nejlepsi by bylo nakupovat za co nejdrazsi cenu, ti, kteri to umi udelat levneji, jen defrmuji trh! Jdu vytrhat nejake stranky z ucebnic ekonomie, nahradit je poznatky tvymi a Kaface a nobelovka je moje :o)))

          0 0
    • lysergine  

      Každý z nás se snaží chovat ekonomicky: tj. obchod co nejvíce vydělat, my co nejvíce ušetřit. Nemyslím si, že by naše snahy koupit co nejlaciněji, třeba na e-opbchodě, byly nějaké špatné, nebo nemorální. Rozhoduje nabídka a poptávka. OK, jestli někdo zaplatí vyšší cenu jen proto, že se mu dobře povídá s majitelem kamenného obchodu, tak je to jeho věc. Já preferuju cenu, jiný parametr u stejného zboží jako jsou komponenty nemá tu důležitost. Jestli má pro někoho jiného, tak by mě názor zajímal, co že je to tak důležité, že upřednostníte nákup v kamenném obchodě před intrnetem?

      Navíc, mám druhý parametr a ten je proč nenakupovat v kamenném cykloobchodě. Tím parametrem, který tu navíc už padnul, je arogance a namachýrkovanost podavačů v cykloshopech. Dokonce mi připadne, že arogantní namachrovaní cyklokreténi mají nejakou farmu, či jsou klonovaní a následně nějakým způsobem distribuovaní do cykloprodejen po republice, protože není možné, abych při návštěvě tolika shopů potkal tak srovnatelné arogantní a namyšlené chování cyklofrikulínů. A je jedno jestli jsem byl v Brně na Vídeňské u Šírera, ve Zlíně u KCK, nebo ve Zlíně ve Svitu u Horsáka (tam jsem trefil na megaarogantní pitomce, hlavně že měl gel na palici).

      Takže shrnutí: nakupuji většinou na internetu, protože rozdíl je zásadní. A pokud cykloshop, či cykloservis, tak tam, kde se chovají normálně a ne jak jsem popsal výše.

      0 0
      • TinkTink  

        Ve Zline v KCK delal hodne v pohode clovek :)…ted uz tam neni…ale zas tam byla takova free holka…no nevim kdo tam ted dela…moc tam nechodim :)

        0 0
        • maxtor  

          Ty jsi ze Zlína?? Nedávno jsem byl v cykloshopu v Otrokovicích ve směru na Přerov. Chtěl jsem řetěz na 10tku, nicméně jejich ceny mi vyrazily dech. Nevim, jak je to jinde ve Zlíně, ale pokud je to stejné jako v Otrokovicích, tak se nedivím Lyserginovi, že nakupuje přes net (ostatně mě v Hradišti taky nic jiného nezbývá).

          0 0
          • TinkTink  

            Vychodni cast Zlina, pres den delam ve firme ve Zline, v noci jsem nekde na vychod od Zlina. Ceny tu jsou takovy jaky jsou, musis vedet kam jit, ve Zline a Otrokovicich vetsinou na moc super cenu nenarazis…kdyz neco, tak jinde nebo net.

            0 0
            • maxtor  

              Tak dík. Mám zkušenosti, že kdekoliv v našem okolí, když chci nějaký komponent Shimano a oni jej nemají, vytáhnou na mě cenník, který je ale všude stejný a stejně drahý. Ještě že máme ten internet.

              0 0
              • TinkTink  

                Fakt zalezi jak co…i kdyz znam jenom jedno misto kde sehnat levny Shimano ve Zline. Obcas maj neco levnyho v Elemu, kdyz chci pokecat, tak jdu do Zelechovic :)…nejlepčí ceny maj v Extremu :-D…

                0 0
                • TinkTink  

                  Jo a jeste samozrejme u VIKa… :-)…ale tam to beru jako samozrejmost :)

                  0 0
                  • maxtor  

                    No, já téměř výhradně nakupuji přes internet – počkám, když toho potřebuju víc (většinou přes koloshop). Teď jsem ale v situaci, kdy potřebuji řetěz na silnici a nic jiného se mi do konce sezóny kupovat nechce. U nás chtějí za řetěz přes litr a na netu je za 650. Asi ukončím sezónu:-) Nebo si udělám výlet do Zlína:-)

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Za jakej retez? :)

                      Mimochodem, v sobotu se jede ve Slusovicich Slusovickej okruh… :)

                      0 0
                      • maxtor  

                        Chtěl jsem Dura Ace. V Otrokovicích (stejně jako v Juvacyklu v Hradišti) chtěli 11 stovek. A navíc všude jedině objednat. Jsem na posledním zoubku a nevím, jestli bych to už neměl co nejdříve vyměnit. Možná tam ale hodím normální 105tku a bude nějakou dobu pokoj. Jenomže nikde tady nemají ani to!!

                        0 0
                • lysergine  

                  Já se zeptám u nás v Holešově (cyklosport nikoliv Spáčil) jakou mi může udělat cenu a když nedokáže se dostat na cenu blízko internetovýho obchodu, tak objednám na internetu. Ale pokaždý ví o tom dopředu. Chápu, že opravdu někdy nejde dostat se výrazně níže. Tak jako tak tam zadávám servis a nakupuju drobnosti. Pokud po otázce na cenu prodejce vytáhne oficiální ceník (třeba Shimana) tak další diskuse je zbytečná.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Fakt mám pocit, že místo vytahování ceníků by se některým kamenným prodejcům vyplatilo kupovat přes net. Oni by navíc neplatili DPH, takže kupř. řetěz Dura Ace vy je na Kolokrámu vyšel bez DPH na nějakých 550 Kč. Prodávají jej jinak podle ceníku za 1100. Kolik pak mají marži???

                    0 0
                    • ehvie  

                      Teda o tej DPH to je to dobra hlupost. Aby si uplatnili iba odpocet DPH, to by musela ta retaz furt lezat v sklade, aspon na papieri. Museli by to predavat bez blocku, co by asi slo, ale tu DPH by nakoniec museli zaplatit.

                      0 0
                      • maxtor  

                        DPH platí jen a jen poslední kupující. Podnikatel to koupí bez DPH a prodá to např. tobě už s DPH, kterou pak odvede státu. Proto se jedná o tzv. nepřímou daň – neplatí ji přímo plátce ze své kapsy, ale někdo jiný. Napsal jsem něco špatně??

                        0 0
                        • kafac  

                          Ano napsal jsi to spatne, podnikatel to koupi vcetne DPH, a az to proda, tak mu stat DPH vrati

                          0 0
                        • lysergine  

                          Nepochopil si jak DPH funguje, DPH platíš vždy tomu u koho kupuješ, následně si odpočet uplatňuješ u FÚ. Když prodáváš, tak dostaneš DPH od tvého zákazníka a to odvedeš FÚ. Ten kdo je poslední v řadě, tak tomu zůstává "černý petr " v ruce.

                          0 0
                          • maxtor  

                            Jo jo, máte pravdu… Spletl jsem se. Zkoušku z finančního práva jsem dělal nějaký ten rok zpátky… To nic ale nemění na věci, že v konečném důsledku to je, jako by to obchodník koupil bez DPH.

                            0 0
                            • lysergine  

                              To ano, ale musí mu ležet na skladě, což nevadí, taky se mi na skladě válí nějaké to umyvadlo a rohová vana z umělého mramoru. než to nacpat socanům do černé díry, to raději to budu mít 5 let na skladě a pak to odepíšu jako poškozené.

                              0 0
                        • omar  

                          nezapomente ze dph ktery platí obchodník státu je z prodejní ceny, vrací mu ho z ceny nákupní tzn. že samozřejme zaplatí větší dph než mu vrátili

                          0 0
                          • lysergine  

                            to je ostatně princip DPH, vysledovatelný i z názvu této daně

                            0 0
                          • multib  

                            Taky ne všichni obchodníci jsou plátci DPH (to jen na okraj).

                            0 0
                  • cova  

                    Cyklosport nikoliv Spáčil znamená Koláček? :-)

                    0 0
                    • lysergine  

                      Yes, Koláček cyklosport Unite. Dobrá zkušenost, rychlý servis. Hledal jsem a našel jsem, navíc to mám přes ulici a NEDĚLAJÍ TAM ZE MNE PITOMCE A NEMACHRUJÍ.

                      0 0
                      • cova  

                        Bohužel mám zcela opačné zkušenosti… Nakupuju proto v Cyklosportu nikoliv Koláček.

                        0 0
                        • lysergine  

                          Tak to v životě chodí, podobně různé zkušenosti jsem měl i s autoservisem, kolega jeden nemůže vynachválit a já se tam spálil… To je halt život. Mě v tom druhém Holešovském cyklosportu poškrábali rám.

                          0 0
          • cova  

            Eurobike? www.eurobike.cz. Myslím, že mají i e-shop. Kdysi jsem chtěl u nich koupit Jamise XLT, byl tenkrát (cca 2 roky zpět) v akci, dovozce zřejmě mizerně odhadl poptávku na českém trhu :-)

            0 0
            • maxtor  

              JO, to je přesně on. Nechci je nějak pomlouvat – určitě tam mají na něco dobré ceny, ale to Shimano je proti cenám jinde hodně mimo mísu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.