Řidítka, představec - délka?

22 nepřečtených
  • Phoebe

    Zdravím všechny šikovné bikery a bikerky co mi určitě dobře poradí :o))) Od května jezdím na celopéru Canyon (v profilu) ale nevyhovuje mi délka jak představce, tak řidítek. Bike mi příjde moc dlouhý s úzkými řidítky. Představec je tam 13cm a řidítka vlaštovky (s minimální ohybem) 62cm. Předtím jsem jezdil na Meridě (také v profilu) a ta je o 3cm kratší. Mám na Canyona zvolit představec 10cm (zmiňované 3cm rozdílu) nebo 11cm, jelikož vlaštovky jsou trochu zahnuté k jezdci, ale zas na druhou stranu jsou širší, nebo jinak: 10cm nebo 11cm je to fuk, posunu si sedlo. Co se týče řidítek, koukal jsem po širších vlaštovkách s ohybem okolo 30mm a délkou 64cm – 67cm. Ale 2cm navíc se mi zdá neznatelné oproti stávajícím. Koukal jsem, že se rozdělují vlaštovky na XC a DH. Na XC uvádějí délku vlaštovek tak do těch 64cm a na DH od 64 cm výše, až do nějakých 72cm. Jelikož mám celopéro se zvihy 120mm tak nejsem žádný chrt, ale také nejsem downhill. Nejvíce by se mi zamlouvali 67cm s ohybem těch 30mm, příp. ohyb 50mm, ale to se mi zdá zase moc.

    Díky za rady a zkušenosti + zvláštní anketka Honza

    0 0
    • maxtor  

      Dá se o něčem takovém vůvec konat anketa?? To by mohla být taky anketa na téma: Jakou velikost treter vozíte:-)

      0 0
    • mdk  

      640/35

      0 0
    • Phoebe  

      Zatím díky všem, zvolím růžové tretry velikosti 640mm :o))) Až budu zase chtít, aby mě někdo poslal do pr…e, zajdu na BF :o)))

      0 0
      • maxtor  

        Nikdo tě do ****** neposlal, Phoebe, ale těžko si můžeš nechat poradit při výběru délky představce a šířky a zahnutí řidítek. To fakt nejde. Každému vyhovuje něco jiného. Prostě si so aspoň v prodejně zkus a uvidíš. Hodně štěstí!!!

        0 0
      • Lance  

        jeste,ze tam mas toho smajlika, kdyz ty si tak krasne nahral:) vem si ty riditka,ktere ti budou vic sedet ja bych do 67 cm nesel

        0 0
    • Manas  

      No, sem se uklik – ale zvolil bych asi 640 a 30mm ohyb.

      0 0
    • raceman  

      Ten představec bych dal těch 10–11 cm, ale se sedátkem bych nehýbal, protože si rozhodíš posed a můžeš si rozjebat kolena :-/. Ale s řídítkami ti neporadím, na to musíš přijít sám.

      0 0
    • kubad  

      Tak tady je každá rada těžká. Tady pomůže jen cesta pokusů a omylů. Ale 13 cm představec je každopádně extrém. Ten bych měnil asi první

      0 0
    • black.horse  

      vozím 100mm představec a 640mm řidla a vyhovuje mi to… rozhodně zkrať představec, přes stovku bych nešel, to pak zatáčí jak autobus, to se hodí leda na chrtí kolo… já osbně bych snesl i 70mm, ale tam pak už je to horší s jízdou do kopce a sedíš za tím jak za stolem:-) 100mm je ideální kompromis na lehčí XC vyjížďky:-) šíře řidel je věc zvyku, jinak kromě průhybu oblouku je podle mě ještě důležitější úhel ohybu k sobě… kvůli tomu sem teďka sundal RF Evolve XC vlaštovky, páč sou na mě málo zahnutý a koupil Answer Protaper… a ta změna je fajn:-)

      0 0
    • Mamut  

      Ak ide o XC riaditka nenormalne siroka, tak Easton. napr. na Velotrade. Mam prave doma nove xc30 a maju sirku 685. Odpil si kolko chces.

      0 0
      • enjoy  

        zase bych nebyl tak nadsenej:-),mam EA70 taky 685mm a ukazatel razeni mi uz navazuje na ohyb k predstavci.zkra­tit je treba na 640mm tak uz je to docela problem.

        0 0
    • TheIF  

      Já mám na kole 680 www.syntace.de/index.cfm?… a nejdřív mi to přišlo strašně široký, ale po pár vyjížďkách už nepřemýšlím o zkrácení :-)

      0 0
    • Lister  

      minulý rok 12cm představec + rovný rodla 56, letos 10cm představec a 64 cm 25mm zvednutý vlajdy a nemůžu si vynachválit – pohotový a přesný řízený, komfortní posed a dobrý úchop. Přes 10 cm u představce bych nechodil a rodel zálěží jak seš stavěnej, ale přes 66 bych asi nešel

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.