• patejl

    VYPLATI SE JIT DO PRAHY PRACOVAT BYT BY BYL.DIKY

    0 0
    • Manas  

      Jo

      0 0
      • Manas  

        Jen nevim proc si k tomu nedal anketu a jeste to napsal s Capslockem. Skoro to radsi zamkni.

        0 0
    • elbi  

      Dost zvláštní dotaz, skoro jako jestli se vyplatí jezdit na bajku .. Když máš možnost to zkusit, prubni to, musíš vědět sám co chceš.

      0 0
    • Lance  

      zalezi ceho se vzdas a kolik dostanes, jen priklad. radeji budu delat za desitku doma, kde „nic“ neplatim nez za 25 v Praze kde dam 15ku za byt i kdyz pises,ze byt by byl, pokud je vlastni,ze neplatis najem jdi do toho

      0 0
      • Manas  

        15 za byt je dost strop. Zalezi co od toho cekas. jestli 3+1 nebo co …

        Dalsi vec jsou naklady – asi bude chodit vic za kulturou a to stoji taky peknou palku :-)

        0 0
        • kurýr na bajku  

          On do toho započítává i vyměněný zámky :P

          0 0
          • Manas  

            Ale nee, nepocital jsem do toho ani hospodu ani nasledky :-)

            0 0
        • Lance  

          to byl priklad

          0 0
          • Manas  

            Ok, ale celkem trefnej – opravdu za 3+1 je to tak 15k :-)

            0 0
            • Lance  

              Prahu neznam, i kdyz chci tam prijet na vikend:) do stovezate, byl jsem u vas v prosinci, jj Praha je nadhera

              0 0
              • Manas  

                Ja taky ne, nektery mista objevuju az ted diky pruvodkyni :-)

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Máme tady Super drogy a Super smažky. Minulej tejden se snažim v Mezibranský přebrodit magistrálu a najednou slyšim „Pomoc Pomoc“, taxe otočim nazpět a vidim jak vyzáblej fetka zdrhá s mobilem a obtloustlá 30ka křičí „pomoc ukrad mi mobil“, kterej jí vytrh dyš volala.

                Naštěstí sem byl na druhý strně magistrály, takže sem neměl šanci ho dohnat, protože jinak bych se za nim pustil a nakonec by mne třeba bodnul, nebo tak něco. Nedávno takle zastřelili chlapa na Karláku. Taky se zastal napadený ženy.

                0 0
                • zirecek  

                  To je na Praze „krásné“. Podobně šikana od ukrajinců v metru. Vyhlídnou si večer nějaký pár v prázdnějším metru a začnou hustit do ženské polovičky. Co má ten chlap dělat, když jen vidí okolo typicky české obličeje, které dělají, že nic nevidí… .

                  0 0
                • Lance  

                  myslim praha bez zkurvenych „lidi“ – tim nemyslim vsechny, ale jen podlidi – ukacka,romy,araby apod. maras

                  0 0
    • Pinocio  

      Je to hloupej dotaz, měl bys to upřesnit:-)

      0 0
    • vlk  

      Já to vidím asi tak, jde vždy o to co je pro člověka důležitější. Já třeba preferuji raději krásnou přírodu, klidnější život a proto zůstávám v Ol. kraji bydlet na vesnici 10km od města, kde pracuji.Kdyby mi šlo čistě o to mít co největší plat tak půjdu do Prahy a vezmu nabídky co mi byly udělány na 7–8× vyšší plat.Ale když nesnáším betonová města a nelíbí se mi momentální klima velkoměsta a pak si řeknu, až budu mít děti, tak kde bych je raději vychovával. Raději budu žít průměrně na krásném místě, než nadprůměrně tam kde so nesnáším.Zase kdybych měl tak malý plat, že bych nemohl uživit rodinu, tak bych šel raději do Prahy. Prostě je vždy otázka, co je člověk ochoten kvůli prachům obětovat.

      0 0
      • Lance  

        no tak to musis mit minimalne 50000,– cisteho,protze mi nekdo dat nabidku 7–8× vetsi nez ted a pokud by to dodrzel,tak jsem s platem v oblasti snu, takze to bychficel do prahy jeste dnes

        0 0
        • Manas  

          Jooo, 7× vyssi … to bych bydlel na Vysehrade s peknou vyhlidkou :-)

          0 0
          • Lance  

            a snidal jeleny,capy a labute

            0 0
          • vlk  

            Je jasné, že platy pohybující se okolo 100 tis kč. nejsou tak běžné.Jenže si uvědomte co to vše obnáší.Povinně chodit do "lepší"společnosti, jezdit v luxusním autě pracovat od nevidím do nevidím.Nemít čas na děti a ženu.Mít každou chvíli týdenní služební cestu v zámoří.Osobně preferuji raději normální život, kdy přijdu domů a mohl bych se věnovat rodině a svým zálibám. K čemu by mi ty prachy byli, kdybych si je neměl kdy užít.

            0 0
            • Lance  

              znam lidi co to berou a nedelaj to co pises:) protoze spousta co maj prachy nemuze „lepsi“ spolecnost ani vystat – to neni jejich poza,ale fakt

              0 0
              • vlk  

                No jistě jsou takoví, ale u některých firem je to často i podmínkou.Často se obchody řeší právě na různých setkáních, večírcích apod.Já osobně toto taky nemusím.

                0 0
            • McBlacky  

              hele zase mi netvrd že za stejnou práci bereš někde v republice 14000 a v Praze kilo zas tak dobrý to tady není, navíc kilo před zdaněním pokud máš žít s lepší společností a jezdit v luxusním autě je směšná almužna. Protože jak to vidím já tak tady aby jsi si žil – a to podotýkám jako svobodný bez závazků- na rozumné úrovni a nemusel se moc omezovat tak třicítka čistá je rozumnej peníz. A to nezahrnuje velkej luxus ani náhodou…

              0 0
        • vlk  

          Tak to ani náhodou, plat mám průměrný a v Praze mi nabídli 7–8× vyšší. Je mi jasný, že je to vysoká nabídka, ale vždy je třeba brát v úvahu i jiné věci než jen výši platu.Navíc jsem z jistých důvodů částečně na moravě vázán.Zatím uvažuji, že přejdu kvůli vyššímu platu do Brna.Tam se dá na vesnicích taky pěkně žít a lesy jsou také kousek od města.

          0 0
          • Lance  

            jako je to tvoje vec, nevime okolnosti,ale kdyz vezmem prumerny plat ±20000,– x 7–8 tj 140–160 000,– tak to uz pro me je sakra duvod abych to v praze nebo nekde kde mi to daj zkusil!Mluvim za sebe

            0 0
            • vlk  

              No to bereš průměrný hrubého hrubého.Dejme tomu, že na jistých pozicích se na bízejí pltay 100–120 tis.

              0 0
              • BH  

                zmen si nick, ty nejsi vlk, ty jsi vul, tedy promin je to nadsazka, ale takove nabidky se neodmitaji. za par let az zalozis rodinu zjistis, ze zivot neni jen o jezdeni na kole a budes litovat.

                0 0
                • Pebe  

                  tak pod tohle se podepíšu. Rodinu už mám a lituju, že jsem nikdy takovou nabídku nedostal. I teď když jsou dceři 3 roky a žena půjde po mateřské do práce, bych klidně za prachama i vycestoval, za rok bych se vrátil a stejně ještě bych měl cca 15 let na „užívání“ si rodiny.

                  0 0
                  • vlk  

                    No pokud bys dělal v oboru informatika, tak mi bylo řečeno, že to jsou standartní nabídky v Praze.Jenomže jak bys pak skončil.Začalo by to u IBM či SUN v Praze za 100 tis, pak bys šel do Vídně za 150 tis a pak bys skončil ve Švýcarsku za 200tis a nakonec v USA.Když si to tak vezmeš, tak vždy dávají někde na světě za stejnou práci víc.Jde jen o to kolik komu stačí.Popravdě já uvažuji také o změně zaměstnání kvůli penězům, ale peníze nejsou jediný bod, který u mne bude rozhodovat.

                    PS: Ještě, aby nedošlo k nedorozumění­.Pevná část platu je třeba jen 40–50 tis a ten zbytek jsou provize,s nimiš se to pak průměrně vyšplhá na tu cenu.Takže zase prachů je podle toho jak moc kdo dělá.

                    Když si vezmu normální práci.Tak v Praze je placena oproti např Olomoucku asi tak 2× více.

                    0 0
                    • VencaV1  

                      Takze ti to nekdo rekl, ze to jsou standartní nabídky, nebo jsi tu nabidku opravdu dostal? Ale je fakt ze tu mame vsichni standardne 100 tisic. :)

                      0 0
                      • Lance  

                        jeste nekdy od nekoho uslysim, ze v praze jsou male platy a poslu ho do pr…e a hned vzapeti ho odkazu na stranky BF, protoze v praze jsou ty nejlepsi platy min. 100 tis a to bych si dal libit! BF je toho dukaz

                        P.S. to jsme toho zase vyresili a „vubec“ neodbehli od tematu:)

                        0 0
                      • vlk  

                        no bylo mi nabídnuto místo 40–50 tis + provize z uzavřených zakázek.Kamoš co u nich pracuje už 5 let na stejnou smlouvu, má takové provize, že mu to hodí 100–120 tis.Nadnárodní společnosti prostě platí odborníky dobře.

                        Tak asi tak. Když jsem se minule díval na job.cz. Tak takové nabídky tam jsou docela často.

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          No tak to by mne vážně zajímalo o co jde. Neříkám, že je problém sehnat JOB za 100 háků, ale chce to nemalou praxi, zkušenosti, známosti a jeden titul taky vždy nestačí.

                          BTW: pokud se jedná o nadnárodní společnost, tak tě nemine teambuilding a to považuju za degradaci člověka. Dyš sem toho občas svědkem, taxe musím smát až mě vyhoděj ,–)

                          0 0
                • Jarous1  

                  No, a to samé je to, že život není o jen penězích… Záleží jen na něm, co tomu chce obětovat, i kolik mu třeba stačí.

                  Ale je zase fakt, že pokud zatím nemá rodinu a děti, tak to spíš měl vzít a „zajistit“ se do budoucna… Rodinka pak bude mít trochu vyšší nároky na finance a časem by mohl splakat nad výdělkem…

                  0 0
                • vlk  

                  Jak jsem se již zmínil, jsem vázán i jinými záležitostmi k Moravě.

                  0 0
            • vlk  

              Ale ono nejsem sám.Znám jednoho co se vzdal platu 200 tis na naše ve Vídni a pracuje na Olomoucku také za mnohem méně. Když to vemu jako cyklista.Mohl bych si koupit kolo, na které bych ukázal, ale neměl bych čas na něm jezdit.

              0 0
              • Lance  

                jasne otazka priorit. Me treba „fascinujou“ kecy nekterych podnikatelu a „dulezitych“ zamestnancu,kteri na nic nemaj cas. Zase z meho okoli znam lidi,co podnikaj a dari se jim dobre, ale presto si na svoje konicky cas najdou

                0 0
                • Pebe  

                  spíš nechápu, že dokud je vlk „mladej“ a bez rodiny, že nejde vydělat ty peníze a až bude připravenej na rodinu (na to se ale snad připravit nejde:-)) tak se vrátit na venkov s penězma :-)

                  0 0
              • colin  

                nechci se do toho vmesovat,ale podle me tak trochu lzes!kolega ma taky po 5 pivu plat 30 tis a ve skutecnosti dela za 8 tis.ty jsi na tom asi stejne

                0 0
                • Pebe  

                  :-D dobře on :-D

                  0 0
                • Lance  

                  hm,tak ne, ze bych se nejak vlkovi vnucoval,ale zrovna mu bych i veril a to ho neznam

                  0 0
                • vlk  

                  No ono informatici mají v Praze dost velké prachy, pokud nejsou řaďáky.Např IBM, SUN apod.Tam je pevná část+ část provize a a tam se nad těch 100 tis dostaneš.

                  0 0
                  • Frankie  

                    Pritulkyne dela v agenture, kde takovy lidi pro firmy shaneji a kdyz obcas slysim, kolik jim nabizeji, tak ji premlouvam, at me tam nejak propasuje, prestoze vrchol mych IT schopnosti je vkladani prispevku a fotek na B-F :))

                    FV

                    0 0
                    • Lance  

                      at tam drzi misto i pro me, na rozdil od tebe jeste umim perfektne kreslit v programu malovani

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        Yes! Hlavně rámy :oD

                        0 0
                        • elbi  

                          a nezapomeň na barevné označení sedlovky .. lepší se každým obrázkem

                          0 0
                      • Frankie  

                        No jestli jsi uz takhle daleko, tak mas sanci :))

                        Opravdu obcas premyslim, ze bych si nejakou skolu pres ty programy dodelal, za ty prachy bych par let v lavici navic vydrzel… jsou to opravdu takovy palky, jak pise Vlk…

                        Zatim na sobe makam soukrome, dneska jsem zaznamenal milovy skok kupredu, kdyz jsem vytvoril v praci format na tisknuti nalepek se sipkama, takze je uz nemusime kupovat = uspora pro firmu asi 0,05Kč/ks =cca 1000,–Kč/rok, cas straveny cca tyden :))… a to se vyplati :))

                        Kdyz o tom tak premyslim, tak praci jako mam ja, by si mel Patejl v Praze najit… ale ne tu moji :))

                        To Patejl: Hele, radsi do Prahy nejezdi, nahodou se ukaze, ze umis delat sipky na nalepky lip nez ja a ja se pak budu stehovat z Prahy na vesnici misto tebe :))

                        FV

                        0 0
                        • vlk  

                          Problém je, že není lehké tuto školu vystudovat.Např. já si ještě dostudovávám další pro další titul a začínalo nás asi 18 a teď v posledním ročníku jsme už jen dva(ostatní odpadli).

                          0 0
                          • enjoy  

                            hmm,na strojarne(stredni) kam jsem chodil,se az k maturite dostalo cca 20 procent studentu.. ne ze by to bylo tak tezky,proste tech 80 procent byly gumy.

                            0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Ale na mě nemáš !

                        0 0
                        • elbi  

                          Pánové uznejte, že na Lanceho rám nemáte ani jeden .. :)

                          0 0
              • elbi  

                Po jisté době poznáš že čas je dražší než peníze, já před 4 lety změnil firmu, beru o něco méně ale místo 10–12 hodin mi stačí dělat 8 a můžu v klidu domů. Mám více času na rodinu, koníčky. Pravda někdy prašule chybějí, ale všechno má svojo pro i proti.

                0 0
                • Lance  

                  jasne,protoze je rozdil jestli beres 35 a jdesna 30 nebo beres 12 a jdes na 8

                  0 0
      • vlk  

        Ještě bych z prominutím využil tohoto threadu a zeptal, ze znalých(info pro kamoše) Pražáků. Jaké vesnice poblíž Prahy(solidní dojíždění do práce, nejlépe prý hromadnou dopravou) mají blízko do lesa a jaké jsou tam přibližné orientačně ceny pozemků za 1m2.

        0 0
        • Frankie  

          Nahodou te docela chapu ohledne penez vs. pohoda, priroda atd, ale resim ten problem spis z opacny stany = ziju a pracuju v Praze a chtel bych z ni :)) … jen jsem platove v trosku jinych radech :))

          Jsem zatim na naprostem zacatku zkoumani presunu mimo Prahu, ale vesnic nedaleko Prahy a zaroven lesa je tu pomerne dost… Ceny rozlicny, kdyz placnu, tak treba 1.500,–/m2, coz je pri prijmu 150.000,–/mesic moucha :))

          FV

          0 0
          • Meesha  

            1500 kc/m?! To je orna puda a nebo je to vesnice 30km od prahy ne? :-)

            0 0
            • Manas  

              I u nas na vesnici (zas tak daleko ne, za 35 minut v Holesovich), stoji metrik cirka 900.-

              0 0
        • pos3k  

          krtkem jsi vsude za chvili :-) me vyhovuje lokalita u krcaku (v ramci koleje) na 100%. Do terenu asi 2 minuty bikem, metro kousek, bus kousek…na tocnou to neni daleko.. :-)

          0 0
    • patejl  

      delam v cykloshopu plat v rozmezi 8. v zime 17.v lete. musim vyplatit sestru z domu,jen me zajimalo jestli by to mohlo byt lepsi.jinak mam prumyslovku a delal jsem i m. v mercedesu snad se v praze chytim.....

      0 0
      • Lance  

        no ja nevim, zkusenosti nemam, ale nemyslim si,ze je to v praze stokrat ruzovejsi, nejsem optimista ani pesimista,ale realista a precti si treba kdyz je nejaka diskuse ohledne prace nebo platu,tak spousta lidi co je v praze ti rekne,ze to tam ideal neni. Samo,ze jsou vyjimky – banky,programa­tori,pravnici apod. ale to je vsude

        0 0
      • Daan  

        Hele nic ve zlym, ale jaka praxe nebo zkusenosti ti zajistily tu 100k nabidku v Pze? Ja znam hodne lidi s platem pres 100, ale cece nikdo nedela v cykloshopu, ani mechanika u Mercedesa…

        0 0
      • rasto  

        mno, jestli chces dobry plat, musis pracovat (nejlepe) v kanclu. a to uz chce gympla s maturitou, lepe VS (Ek)/ UK/ Matfyz. s nizkym platem se Ti snad ani nevyplati do Prahy jezdit si myslim…

        0 0
      • vlk  

        Promiň, že jsem ti do tvého threadu tak moc zasáh.

        Ale mě tak napadlo, když děláš v cykloshopu, co to zkusit pomaličku rozjet svůj vlastní kšeft.Kontakty a zkušenosti bys měl mít z nynějšího zaměstnání.Třeba pro začátek zkusit nějaký svůj e-shop apod. Něco pomaloučku rozjet, třeba i při zaměstnání. Tam bys moh být třeba i úspěšnější.

        0 0
    • dancing dog  

      centrumPrahy je nádherné-stačí ovšem projít 1–2× za rok, ale život v Praze je hnusnej takže vzhůru někam do hor!!!!!!!!!!!

      0 0
      • enjoy  

        jak muzes rict ze zivot v praze je hnusnej??ja bych zase nechtel bydlet nekde,kde bych byl v lese nebo na poli za 3 minuty pesky.mesto je fajn:-) to zase spis nechapu ty turisty,ktery sem jezdej,jak je sem dokazal nekdo nalakat.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Mazej na pole ! Je tam výhodný wi-fi :P

          0 0
        • Twisp  

          a bika mas proto, abys mohl jezdit ze schodu…

          0 0
          • enjoy  

            si pis!ale vetsi prdlej je je skakat. kdybys chtel kontrovat tim,ze to pravej biking neni.. to mas sice pravdu,ale co je pravej biking,to uz dneska nemuzes jentak rict,podivej se treba v jakem neterenu se jezdi zavody horskejch kol treba.

            0 0
            • Twisp  

              Jo to máš pravdu – neni, ale proti gustu zadny disputat jak se rika ;)

              0 0
              • enjoy  

                bez deseti kilometrovyho city terroru do cestou do lesa si to uz nedovedu predstavit:-)

                0 0
                • Frankie  

                  Ja bych se bez toho svyho 15km klidne obesel… Hrozna mrcasina mezi tema autama…

                  FV

                  0 0
        • dancing dog  

          že život v Praze je hnusnej můžu říct, protože je hnusnej. Bydlet někdeveStodůlkách a pracovat v Michli a jezdit denně přes 2 hod. … ale chápu, že někomu žití v Praze vyhovuje, já tady blbě vyjadřuji svůj názor a svou zkušenost… Pokoj všem!

          0 0
          • enjoy  

            njn,blba zkusenost..

            0 0
          • filipes  

            znas to: jaky si to udelas, takovy to mas…

            0 0
          • kurýr na bajku  

            V michli pracuje půlka Prahy. Teďka jak tady stavěj Vyskočilku, tak tu byty podražily na cenu nezrekonstruovaných bytů v širším centru. Přece šéfové z HP, Microsoftu, GE, ČEZu, SAMSUNGu, RWE, PUMY a jiných podobných nebudou dojíždět.

            0 0
          • Krys  

            Ja zijem v Luzinach a pracujem vo Vrsoviciach; cesta do prace trva 45 min., aspon mam kedy citat knizky. A ked idem jazdit, tak nemusim nikdy absolvovat odyseu po plnych cestach. Som spokojny. Byval som nejaky cas aj na Braniku. Tam to bolo z pohladu bikera tiez super.

            0 0
            • Frankie  

              Hele nevymenime byty? :)) Bydlim ve Vrsovicich a delam v Ruzyni :))

              V Braniku bydli kamaradi a misto toho, aby denne honili kola po Tocny, tak je maj zavreny na chate 60km od Prahy…

              FV

              0 0
              • Krys  

                e e, z Vrsovic je to predsa len dalej do prirody ako z Luzin. :D Ale dik za navrh

                0 0
          • McBlacky  

            blbě zařízený já si už dvno řekl že do práce nebudu nikdy dojíždět víc jak 30 min a toho se držím :)

            0 0
    • Radek Broz  

      Zalezi, jak chces zit. Ja odtamtud po skole rozhodne mizim zpatky.

      0 0
      • Lance  

        po pravde delam vse proto, abych se odsud kde ted bydlim nemusel stehovat a uz vubec ne do prahy

        0 0
    • Lance  

      v praze jsem byl 7 mesicu a uz bych se nevracel i kdyz ......

      0 0
    • dalimil  

      praha je z velké většiny špinavý,zlodějský město,bohužel jsem moc pohodlný a neprůbojný abych se někam stěhoval.Pracuju na synkáči a tolik hnusných typů feťáků,opilců,zlo­dějů a magorů se jen tak nevidí… naštěstí bydlím až na kraji,kde je do lesa kousek apříroda zatím celkem ok,tak se to tím kompenzuje…

      0 0
      • Lance  

        presne tak, ja beru krasnou Prahu jako centrum a turisticky zajimave mista pro me jako turistu, nikoli okoli Prahy, ted jsem slysel, jaky tam je vsude na krajich prahy (neberu satelitni mestecka) bordel obchody spinave apod. proste hruza, a co me vubec dostalo je Praha Jizni mesto – ty kralikarny, ktere imitujou bydleni

        0 0
        • Jarous1  

          No, Jižñák vzhledově nic moc, to máš pravdu. Bydlím tam ;-) Na druhou stranu jsem za celý Jižák celkem rád, stejně trávím většinu času v práci a tohle je spíš noclehárna ;-) O víkendech mizím na chalupu… Ale když to porovnáš např. se Západním městem, Černým Mostem nebo Barrandovem, tak jsem rád za to co je. Ta jmenovaná sídliště jsou do dneška ještě nedostatečně vybavena obchody, široko daleko jen pole, i dopravní obslužnost je bída.

          Ohledně kola jsem ale s Jižňákem velice spokojený. Na to co jezdím úplně dokonalé, za pár minut mimo město, do 10 minut mohu být v Krčáku, Milíčáku nebo „Hostivaři“…

          0 0
          • Lance  

            jo tak to jo, pises, ze jedes na chalupu, tak mas kde vypadnou, ale proste ty sidliste jiznak cerny most apod. to je silene, byl jsem tam a reknu ti, ze bych si fakt nezvykl, jako to neni ani standard v bydleni pro me, kdyz to reknu drsne, tak to muj pes ma lepsi bydleni i kdyz chapu, ze kde ti lide maji jit, takze jsou radi za to co je

            0 0
      • Frankie  

        Tak nevidim to zas tak cerne, ale je pravda, ze cim jsem starsi (a to nejsem zas takovej knecht :), tak mi to tu prijde horsi a horsi… bud je to jen muj dojem nebo je to, v horsim pripade, realita…

        FV

        0 0
      • Manas  

        No ja mel moznost bydlet v Kobylisich (9 mesicu) a na Pankraci (9 mesicu), ja se priznam ze Prahu bych nemenil kvuli tomu ze kdyz chci nekam jit (kino, divadlo, koncert, knajpa, party, neco si koupit) tak je vzdycky z ceho vybrat. To je to co se mi na Praze libi, a taky hlavne jsou mista ktery jsou krasny a nemusi to byt jen centrum … ale to chce proste objevovat a najit si ten cas.

        Dalsi vec co je ze dalsi nabidku prace bych musel vzit az z Anglie/Ameri­ky/Irska/Austra­lie …

        0 0
        • Lance  

          a tak na Pankraci mohlo byt fajn ne?:) o nic ses nemusel starat......

          0 0
        • Lance  

          jinak kino tady absolutne bez problemu divadlo nemusim, knajpa party habakuk, obchody v pohode koncert pokud bych chtel tak uz je mi jedno kde to je pokud mas tady auto,tak jsem mnohdy vsude rychlejc nez v te praze, nehlede na to ze i do zamestnani

          0 0
          • Manas  

            Mno jo, ja do prace jedu 18 minut. Kdyz jdu na koncert tak pak vzdycky jeste nekam coz se s autem neslucuje.

            Divadlo jsem taky nemusel ale je to dalsi moznost.

            Proste nerikam ze je Praha jediny mesto kde bych chtel byt (to by byl treba Liberec kdyby tam toho bylo vic + prace) ale proste ma co nabidnout. Ta variabilita je proste to co me na tom pritahuje.

            0 0
            • Lance  

              jo v tom s tebou souhlasim

              0 0
            • vlk  

              Já jedu do práce 18 min busem, který jede v 10 min intervalech.Les mám asi 50 za barákem.Jinak máme kino, divadlo a pohodu a když se chlapi poperou tak bez seker :o)

              0 0
              • Manas  

                No jo no :-) Ale to bych rekl ze je na vesnici dost vyjimka. Vetsinou to je se spojema boj, a v zime nic moc – vlastni zkusenost.

                Ale je jasny ze to ma neco do sebe … ten klid hlavne.

                0 0
            • zirecek  

              Do práce cestuju denně 2× po 75min.

              0 0
              • Manas  

                To by me trefilo. Uz jsem mel problem s tim ze z Kobylis to bylo asi 35 minut.

                0 0
                • Lance  

                  do prace to mam 17 km takze na kole 35 minut a autem 20–25–30 minut, busem30–35 minut

                  0 0
                  • Manas  

                    Ja bych z fleku klidne jezdil ten kousek na kole. Kdyz jsem delal v Nymburce tak jsem tak jezdil taky.

                    Bohuzel sice tu sprchy jsou ale cistou kosili a kalhoty (kravatu uz nenosim) v baglu moc nepretahnes. :-/

                    0 0
                    • rasto  

                      tak to delej jako ja: zacni okupovat nejakou satni skrin. ja v ni mam kalhoty + 5 kosil. kazdou kosili mam jednou. pak vymenim za ciste. bohuzel, ja sprchu nemam (a to byla tato budova zrekonstruovana pred 4 rokama!! :-/

                      0 0
                      • Manas  

                        No, tady zadna satni skrin neni – jen volna mistnost.

                        0 0
              • Radek Broz  

                Tak to bych neal, staci mi jednou tejdne presun kv-pha a jinej den zpet a mam toho dost.

                0 0
                • zirecek  

                  Kurnik, teď jsem přečetl tvou charakteristiku v profilu, :-D. Dojíždění je mazec, hlavně ráno, vstaneš po páté a jsi rád, že stihneš na sedm. Je to začátek, změna bude.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Znam – celej gympl z Nejdku do KV, coz je 35minut, ale obcas musis na bus cekat skoro hodinu. Ted kazdej tejden do Phy, coz sice prospim, ale zase to blby cekani ve Varech. Minulej semestr jsem jeste musel 2× tejdne z Andela na Jizak, coz je cesta taky pekne na houby:o( Nesnasim to, ale paradoxne jak tady plno lidi pise, ze v Pze je vse, tak ja dojedu z nejdku do KV autem za 20 minutt, coz je v Pze asi minimalni doba, kamkoliv jedu.

                    Libi charakteristika?;-)

                    0 0
                    • zirecek  

                      Charakteristika – chvíli jsem nechápal, co tam dělá můj nick. Pak mi to začlo docházet, copyright, :-). Hm…no, jo, napsal jsem to. Dojížděl jsem týdně Hranice – Pardubice, což je na hlavní trati jedním spojem za 2,5hod. Spánek, spánek… . I teď těch 50min. ve vlaku prospím, hlavně nezaspat.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Pokud to je v kuse, tak to jeste jde. Ja vidim trasu Vary-Pha celou jenom, pokud jedu v aute a ridic me budi. Busem mi nekde za golfem spadnou noviny a probudi me obcas na chvili letiste, pak Hostivice, vetsinou stihnu jeste parkrat usnout;-) Obracene zakapnu hned za Letnou a probudim se v zatacce u Pennymarketu ve Varech;-) (pro ty, kdo to tu znaji)

                        Ale stravit cestovanim denne 2,5 hodiny, to mas hodne velkou vydrz.

                        0 0
                        • rasto  

                          a nejezdis pres hostivice tak v ±0700–0715? pravidelne v tu dobu potkavam bus z KV :-)

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Tak brzo mam vetsinou jeste pulnoc;-) Asiana (takovy ty velky bezovo-zlaty bo co to ma bejt za barvu, ktery asi vidas, jezdej minimalne kazdou hodinu)

                            0 0
                        • zirecek  

                          Nedělám si srandu, kolega tráví na cestě denně 4hodiny. Dojíždí z Karolínky (mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi) do Olmika.

                          0 0
                  • Manas  

                    Tak preju at najdes neco rozumnyho. ja jsem hledal byt 2× a ted uz maximalne neco koupim.

                    0 0
        • Radek Broz  

          Rozhodne je Australie pritazlivejsi nez Pha;-)

          0 0
          • Manas  

            To jo, ale za uznani ziskanych zkusenosti – oficialni doklad, zaplatis palku jako krava.

            0 0
            • Radek Broz  

              Rekneme, ze se takova investice pomerne rychle vrati… A mohl jsi bikovat mezi hadama a dingama;-)

              0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.