• fil

    hola, nekolikrat se mi ted stalo, ze jsem potkal „hlidku“ postavat u metra opatov. To ze se zamerovali na dodrzovani zakazu Cyklisto sesedni, bylo evidentni. Vcera dopoledne tam byli i 2 mestsky na kolech! Tedy bacha, minimalne to zdrzeni „na koberecku“ je neprijemny.

    0 0
    • Tomcat  

      Takze Dh mašinu, plnou vystroj, integralu a tmavý MX brejle. B-]

      0 0
    • jivo  

      A co za jizdy sesednout a nasednout. Tim splnis prikazovou znacku a ani te to nezdrzi.

      Jinak to se uz nekde probiralo, mam dojem ze v pravidlech a je tam proto, aby jsi si vsimnul te osvezovny a nezapomnel doplnit vitamin B :))

      0 0
    • Meesha  

      ja tam teda jezdim dost casto autem a chytaj tam zastavovani u autobusovejch zastavek – uz me chytli :-/

      0 0
    • Jarous1  

      Ať si trhnou ploutví !!! Z jedné strany žádné upozornění že mám slézt z kola vůbec není. A z druhé je „Cyklisto sesedni z kola“, takže v nejhorším na úrovni značky sesednu, popojdu pár kroků a opět nasednu… Nikde není psáno, že mám kolo dále tlačit… Kdyby tam ovšem bylo „Cyklisto veď kolo“, tak je to ale jiná… Např. lávka přes D1 na Chodově… Ale také tam vlastně není uvedeno kam až to kolo mám pěšky vést ;-)))

      0 0
      • zirecek  

        Ano, po takové značce by měla následovat značka, která ju následně ruší… .

        0 0
      • GTman  

        Každou značku ruší křižovatka, tak toho lze využít. Pokud ale z kola člověk sesedna a pak hned nasedne tak paradoxně v našem Kocourkově příkaz splní. Přikázaný směr jízdy také platí jen jednou a neznamená to, že za značkou musím jezdit neustále např. do leva.

        0 0
        • enjoy  

          to s tou krizovatkou bez zkusit treba na karlstejn.ja to zkusil..:-))

          0 0
        • Vašur  

          Totéž tedy jistě platí pro zákaz vjezdu!

          0 0
        • dada  

          hele mam jinou kontroverzi…mame v usti centrum se zakazem vjezdu s tim ze tam jesdi busy a taxiky a cajti tam v klidku chytaj cyklisty… proste vopruz… No ale jak se ma situace ve chvili kdy vlezu na kolo uprostred tyhle zony? jak muzu vedet ze nesmim na silnici kde si to doprava vesele svisti? jako cyklista se muzu dostat do milionu situaci kdy sem to kolo na tu silnici proste privedl a nemohl sem tusit ze kilometr pretim je nejakej zakaz vjezdu…jak to vidite???????

          0 0
          • zirecek  

            Ano, můžeš do centra přijít s kolem nějakou ulicí, kde značka zákaz vjezdu není. Záleží na jakého policistu trefíš…zaleží jestli má chuť vyjít nebo prudit.

            0 0
            • dada  

              prudit neprudit proste si neprojel okolo značky zákaz vjezdu takže si nic neporušil..tak to vidim já!

              0 0
    • yakub  

      Mě přesně takhle jednou chytli na Andělu v pěší zóně a platil jsem 500,–. Takže bacha na to, ne každýho ukecáte…

      0 0
      • rasto  

        ku.vy :-/ tudyma projizdim skoro kazdy den, nastesti zatim bez problemu. ale minule me capli (v 0730) na Karlove moste :-/ neoblomil jsem je, i kdyz jsem jim rikal, ze KM je pro me bezpecnejsi: opakovane me skoro prejeli auta (pri vyjezdu z bocni na moji hlavni) na moste s Narodni :-(

        0 0
        • enjoy  

          takovyhle vymluvy jsou dost k nicemu,to bych ti fakt nebastil.. no na tom karlovym moste jsme jednou jeli s kamosem,ja netusil ze se tam nesmi na kole,fakt ne:-).po cedulych jsme nekoukali,pac tam bylo vsude neskutecnyho lidu,no chvili to trvalo,projet.bez slapnuti:-)).na druhym konci cekam,uz pekne nastvanej,kde se kamos flaka a on ho prej stihnul zastavit nejakej bezpecak nebo co,nejakej vopruz co za to byl placenej.nesku­tecny:-) kdyz nad tim tak premyslim,uz me to trosicku vadi,odkud nas vsude vylucujou.. teda ne ze bych se s tim nejak zatezoval,zatim.

          0 0
    • pos3k  

      hodne se resilo tady… www.bike-forum.cz/…5/forum.html#…

      …jen pro zajimavost z mych prispevku tam: ke „znacce“ cyklisto ved kolo

      vetsinou jsem ji videl pod zlutym oznacenim cyklotrasy, tj zluta s cislem trasy a pod ni bila cyklisto ved kolo. cyklisto ved kolo je podle me: dodatkova tabulka c. E 12, s uvedenym napisem omezuje platnost znacky, pod kterou je umistena. pochopim ze kdyz je pod zakazem vjezdu dodatkova, napr mimo zasobovani, symbol nakaldaku atd. nepochopim ale jak omezuje na cyklotrase-stezce, ktera je informacni…

      u znacky cyklisto sesedni z kola je mi to jasne, je to „jiny prikaz“, tj, musim ji dodrzet , na opatove jsem jel asi 2×, vzdy jsem vycvakl a kolobezkovym zpusobem podjezd u metra projel :-)

      0 0
      • Vašur  

        Takhle mě překvapilo, že se nesmí jezdit skrz Karlštejn. Takovej flák cesty. A auta se tam v klidu prodírají mezi tůristama. Naštěstí to mám na druhý straně Prahy a tak se tam dostanu málo. Příště to radši objedu jinudy. Nebo už se tam smí? Byl jsem tam naposledy v říjnu 2004. A ještě ta lávka v Třebáni.....

        0 0
        • enjoy  

          to prave nesmi.. ale divny je,ze kdyz to vezmes zeshora,z turis­tycky lesem a napojis se na silnici co vede prave tim zakazem,tak na zadnou znacku nenarazis!leda tak kdybyses poak dole nakonci ohlidnul:-).jsem se tam s policajtem dokonce pustil do diskuse(jsem fakt nekdy blbej),nastesti me bajkr zachranil:-)),prej podle nej tenhle zakaz nerusi krizovatka ale konec zakazu.no maj to silne nedomakany..

          0 0
        • enjoy  

          jo a abych nezapomnel.smerem odshora bych klidne ten zakaz nechal.zname se:-)

          0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.