Zaměnitelnost kol na kotoučích

14 nepřečtených
  • chodec

    že furt kroužím kolem těch kol – má někdo zkušenost s tím, že má dvoje kola na kotoučích a jdou mu vyměnit bez toho, aby mu u jedněch škrtaly koutouče a nemuselo se nic doštelovávat – prostě aby povolil upínák, vyhodil jedno, dal druhé a jel???

    Zajímá mě to pro hypotetický případ, že bych nová kola pořídil ještě než stará odrasím a uvažoval jsem o nečem jako směnném provozu – jedny na všední den – druhá na neděli či tak něco ;-)))

    Má smysl o tom uvažovat nebo je to sci-fi – jak moc stejné jsou v tomto ohledu náby – přesnost umístnění kotoučů do určitého místa???

    A vůbec jsem takovej exot, že vymejšlím, jak vylepšit kolo ještě před tím, než mi daná komponenta definitivně doslouží, nebo je tu takových víc ???

    0 0
    • Thidney  

      áááá oblíbené umytí hlavy autoru threadu .-)) zkus vyhledávání – stačí zadat kola a zároveň kotouče 10-tý thread nese název ?dvoje kola na jeden bajk? viz www.bike-forum.cz/…2/forum.html#…

      0 0
      • chodec  

        Jasně – házím si popel na hlavu, tentokrát jsem opravdu předem nehledal, ale na druhou stranu po tvé sprše jsem to udělal a odpoveď sejně nenašel – někdo nemá problém s různejma nábama, někdo má naopak problém se stejnejma. Jde alespoň spoléhat na to, že jednotliví výrobci náb mají nějakou přibližnou normu na umístnění kotouče, aby měl člověk jistotu, že došteluje škrtání v rámci možností v uchycení třmenů.

        0 0
        • Thidney  

          ale v tom vedru je sprcha fajn ne .-) ciste osobni nazor – ve chvili kdy budu mit treba zapleteny dt240 na 717 rafkach, tak na dvoje nedam prachy dokupy a pokud bych mel k nim neco levnejsiho tak tam ty levny kola stejne nedam, pac si nejakou vymluvu proc to nejde vzdycky najdu .-))

          0 0
        • MlokCZ  

          Ale ty jsi tu odpověď našel, ale asi se ti nelíbila, tak si myslíš, že ne. Prostě může to jít s různýma nábojema ok a nemusí to jít se stejnýma (u stejných ta šance, že to půjde bude o něco větší), žádnou jinou odpověď dostat nemůžeš.

          0 0
          • maxtor  

            Přesně tak – ta tolerance je malá. Někdy stačí jen stejné kolo vydělat a znovu upevnit a najednou ti to škrká, pokud se jen trochu sekneš.

            0 0
            • kubad  

              Mám dvě sady na jedno kolo s rozdílnýma nábojema, někdy výměna bez problémů, někdy lehce škrtá a músíš doladit brzdič. Ale není to nějaký zásadnější problém.

              0 0
              • maxtor  

                Jasně, když už to máš v ruce, tak není problém a seřídíš to za chvilku, ale chtít po různých kolech, aby přesně padly a tys nemusel na brzdy, a obzvlášť kotoučovky, to je podle mě nesmysl.

                0 0
                • kubad  

                  Dnes to budu řešit na druhém kole , tak uvidím. Teoreticky to jde existují speciální podložky pod kotouč, pomocí kterých si schopný doladit rozdíly mezi dvěma sadama kol.Dělá je Syntace.Jsou 0,2 mm silné. www.syntace.de/index.cfm?…

                  0 0
                  • Darkson  

                    8 EUR…nevíš prosím, jestli se dají sehnat v ČR?

                    0 0
                    • maxtor  

                      Já bych to nijak nehrotil – stejně ti poslouží podložka mezi kotouč a náboj u každého šroubu. Samozřejmě stejné tloušťky.

                      0 0
                      • kubad  

                        Přešně je to jen složitějšía a musíš hlídat počet, tak to budu dnes po obědě ladit. Ale ty podložky taky nejsou žádná sranda jedna je tuším za 10Kč

                        0 0
                    • kubad  

                      Syntace u nás někdo zastupije zkus se zeptat u nich , jinak nákup pře neměcký e-shop, to taky není problém

                      0 0
                      • Vrci  

                        mám pocit, že subito, ale nějak jim nefunguje web.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.