Jezdí někdo v terénu s GPS???

91 nepřečtených
  • vvv

    Už pár let jezdím na kole s GPS a rád bych si s někým vyměňoval soubory s trasama – mám GARMIN Vistu, zajímají mně hlavně Chřiby, Beskydy, Javorníky, Jeseníky… Jestli se vám chce, dejte své vyjádření do ankety

    Anketa: jezdíš s GPS ???

    ano
    22x
    26%
    ne
    23x
    27%
    13x
    15%
    0 0
    • wroum  

      chtel sem dat: hovadina další budík na kole, ale ja tam zadnej nemam :-)

      papirova mapa ma narozdil od ruznejch elektronickejch nesmyslu svoje kouzlo a obcasne bloudeni a neplanovana zmena trasy taky ma svoje kouzlo :-)

      0 0
    • vvv  

      asi jsem měl napsat že papírovou mapu mám vždycky taky s sebou, GPS hlavně pro záznam trasy, profil a při těžkém zakufrování v lese kdy už se opravdu není jak se zorientovat, párkrát mně zachránila před přespáním v brlohu s jezevcem, mám slušný orientační nesmysl

      0 0
    • kámen úrazu1  

      GPS jsem neměla, nemám a ani nebudu mít.

      Ráda plánuju novou trasu v posteli a s čokoládou. Nebo na mapě jen procházím známé trasy. Dokážu tím strávit i několik hodin. Jindy zas ráda vyrazím jen kam mě kolo zanese, bez plánování a po neznámých cestičkách, jen cestou, která mně v daný okamžik připadá zajmavá. A když mě zanese někam, kde to neznám, opět vytáhnu mapu. Prostě v mapě ráda čtu, zorientovávám se (někdy jen zkouším se orientovat ;o) a nechci o to přijít.

      0 0
      • VencaV1  

        A tomu vsemu gps brani? Ja jsem naopak byl driv v neznamem terenu zavisly na turistickych znackach. Ted muzu jet kam chci a vzdycky priblizne vim kde jsem.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          S GPS by to pro mě nebylo ončo. Plánování nad papírovou mapou bych si tolik nevychutnávala.

          A hlavně to zorientovávání se v terénu. GPS by mně ukázalo, kde právě jsem, a o to nestojím. Chci si na to přijít sama, jet na mapě prstem jako jsem jela na kole – široká cesta přes les, kus turistický po pěšině, tudy po louce podél lesa do kopce – aha, pak jsem jela přes potok, takže teď musím být tady. Baví mě to. Přehrávám si tak často i vyjížďku, z který jsem se zrovna vrátila.

          0 0
          • zirecek  

            má slova… .

            0 0
          • Martin  

            A právě to zpětné přehrávání pomocí trasy zaznamenané na GPS je moc fajn. Pokud nechceš za žádnou cenu kde vlastně seš, tak je možné GPSku vozit třeba v batohu a ne na řidítkách. BTW: sobotní projížďka se asi nekonala, nebo jo?

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Nekonala se.

              Zpětné přehrávání trasy pomocí GPS a vyhledávání na mapě je něco jinšího. U GPS chybí vracení se prstem po mapě a přemýšlení, kudyže se to jelo? GPS to vyplivne za Tebe. V tomhle případě u mě platí i cesta je cíl. Nevyhledávám na mapě trasu vyjížďky pro jakýkoliv záznam, ale proto, že mě to hledání baví a o to GPS ochuzuje. Vnímám to jako rozdíl mezi stejným příběhem v televizi a v knize. Televize je „bezpracná“, nenutí tolik zapojovat fantazii, nedává mně tolik jako kniha, „myslí“ za mě, chybí jí jakási atmosféra, určitý druh napětí – a to i přes veškeré efekty.

              0 0
              • Martin  

                Já ti nevím. Zatím spíš teoretizuju, GPSku mám doma týden. Ale třeba jsem začal jezdit na tepák a docela mi to vyhovuje. Ten rozdíl mezi ježděním „na pocit“ a „na čísla“ je docela velkej. Ale třeba jsem měl jenom vychýlený pocity:-)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Já neříká, že GPS je špatný. Má určitě mnoho kladů, jen pro mě momentálně převažují zápory. Tepák je fajn věcička, i když se netrénuje.

                  0 0
              • stan.zak  

                kámen úrazu, myslím, že vím, co myslíš, romantičko :-) Jo to je prima. Včetně toho mít tolik času, kolik chci. Jen z nějakýho prapodivnýho důvodu někdy zapojuju fantazii nad tím, kde jsem před rokem vyfotil zrovna tenhle obrázek, nebo jestli jsem to jel vrchem nebo spodem, a … marně. Prostě to je pomůcka, kterou nepoužiju, když nechci; a tak se nenechám ochudit.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak já jsem přesně opačný případ. Mě zajímá kudy jsem přesně jel a bez GPS jsem to často nemoh dohledat vůbec (a to hledání kudy jsem jel nad mapou mě nebaví), protože každou chvíli jedem po cestě která v mapě není a pak hledej bez záznamu z GPS (a taky občas když trošku bloudíme, protože najednou cesta končí, tak je ten tracklock hrozně zajímavej, jak se na tom místě motáme dokola).

                  0 0
            • zirecek  

              I cesta může být cíl – Mňága & Žďorp

              0 0
          • ivaneck  

            No, neměj péči, ono ti to zas tak přesně neřekne, kde jsi, respektive řekne, ale tobě to, v závislosti na kvalitě nahrané mapy, nic neřekne ;o)

            0 0
      • GTman  

        Tak to klobouk dolů. Moje žena podle mapy nenaplánuje ani výjezd z města.

        0 0
    • palladin  

      dělám geocaching…ale s PDA…vozit to na řidítkách bych si netroufl…Garmin je menší a odolnější..ale Loox je Loox :-)

      0 0
    • vvv  

      jen pro zájemce – ukázka co leze z VISTY a programu Map SOURCE… pro sichr ty fotky už jsou z foťáku ne z visty :-) www.penzion-polansky.cz/index.php?… je tam pěkně vidět že jsem tehdy měl jen českou TOPO-MAPU 50

      0 0
      • Mamutko  

        Super tip. Na Portáš sa chystám tento víkend a vyriešil si mi trápenie kam mám ísť. Len som si to prehodil do formátu .plt, keďže používam Oziho. Tak ešte raz dík za tip.

        0 0
        • zirecek  

          Když máš čas a můžeš minimalizovat tu asfaltku v údolí, dá se vydržet déle na hřebenu a protáhnout to, především sjezd z hřebenu se dá najít lepší.

          0 0
    • rock  

      Je to hezký, ne že ne. Ale v úplném neznámu se objevím vlastně jenom o dovolené a koupit si to kvůli dvěma měsícům v roce ? No a v běžném akčním rádiu od domova stejně obvykle ± vím, kde jsem. Přinejhorším mne stezka vyplivne o jedno údolí vedle, než jsem čekal ale nic zásadnějšího se asi stát nemůže …

      0 0
      • rock  

        … dvěma týdnům jsem chtěl napsat. Bohužel.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Za „bezny akcny radius“ pokladam to co zvladnem za den v kombinacii vlak + bike. Vdaka GPS som tento rok uz presiel dve nadherne trasy o ktorych by som nevedel a mam este zopar v rezerve. Ziskal som ich zaznam trasy od miestnych znalcov. Strba – Priehyba – Helpa je to krizom cez hlavny hreben Nizkych tatier a Nalepkovo – Skalisko – Smolnik to je zas v oblasti Volovskych vrchov. Nehovor, ze v tvojom okoli sa taketo perlicky nemozu objavit.

        0 0
        • zirecek  

          Máš pravdu, rozhodně to pomůže k pěknějším trasám, rychlejšímu průběhu, více zážitkům. Můj názor je pořád záporný…technika, vymoženosti, spoutává, proniká do přírody…to mě neoslovuje.

          0 0
          • wroum  

            ty si muj clovek :-) taky mi prijde divny cumet v lese do displeje, proste tam vidim ten nesoulad pokroku a prirody.

            0 0
            • kolombo  

              A není divný jezdit lesem na kole? Jestli by to nechtělo chodit pěšky, pokud možno zabalen do nedbale vydělané kůže :-)

              0 0
              • wroum  

                kazdej ma svou hranici nastaveou jinak. na kole to je v pohode, ale na motorce bych uz do lesa nepachnul. do papirovy mapy se kouknu rad ale displej me uz nejak nepritahuje i kdyz to ma svoje vyhody. stejne jako si treba rad zatopim na chalupe v kachlovejch kamnech i kdyz by primotop byl pohodlnejsi, ale kachle maj svoje kouzlo a to ti primotop neda :-)

                0 0
                • pepek  

                  To já bych mohl i s tou motorkou (vzpomněl bych si na mládí), zelení prominou.

                  0 0
              • zirecek  

                No, máš pravdu jde o tu míru. Když to vezmem naopak, tak bych musel běhat v lese spoře oděn, nejlépe bosky a orientoval se dle slunce, listů a zvěrokruhů, :-). PS.: Fakt si někdy rád zaběhám po lese, tiše, jen to svištět nahoru, dolů, přeskakovat kořeny, fíí.

                0 0
                • RUR  

                  Po konfrontaci z mentalitou kavkzských horalů mám pocit, že zahodím i kompl( tepák se už někam odložil sám ) Jo, toulat se krajinou s orlem( hm, u nás aspoň poštolkou) nad hlavou a cítit jen tak energii světa. Do toho baterky, displeje, pípáky nějak nepatří. …prosto my zděs guljajem( jéďem?)

                  0 0
              • stan.zak  

                S tou nastavenou hranicí souhlasím. S tím teplem, vůní i zvukem hořícího dřeva též. Jen dodám, že někteří mají hranici nastavenou tak, že si ani tady s námi nezadiskutují.

                0 0
    • james11  

      mě se ta věc zamlouvá spíš proto že jsem na takovéto technické blbůstky :-) ale zatím o ní neuvažuju, nejdřív bude pulsmetr :-D

      0 0
      • coyot  

        ja beru GPS jako uzasnou vec – ale napr. na plachetnici, na mori – tam se fakt clovek zorientuje akorat tak se sextantem, takze tam to ma svoje opodstatneni, ale v cechach? v lese?? na kolo je to IMHO ve vetsine pripadu (nejedu-li napriklad pres poust Gobi) kravina…

        0 0
    • zbartos  

      Neodolal jsem „akci Mountfield“, takže teď jezdím s naviiONem i s Garmin e-trex současně. Bohužel se potvrdila moje obava, že příjem signálu nebude většinou zrovna v místech, kde papírová mapa (okoli Brna 1:25000) není dobře nakreslená. O digi podkladu Topo50 CR ani nemluvě...... Ideální by bylo info z naviiONu kombinovat s GPS, ale naviiON asi vlastní málokdo...... Výměnu tras uvítám, bohužel posledních 16 let jsem jezdil bez GPS, takže jich zatím moc nemám a už to asi do smrti nedoženu...... P.S. V jakém formátu by se měly trasy na výměnu ukládat ?

      0 0
      • Palo TT  

        Dost je popularny OZI explorer, takze ak pouzijes jeho format .plt neurobis chybu. Aplikacne nezavisly je XML format GPX. www.topografix.com/gpx.asp

        Na prevody mozes pouzit napr. freeware www.gpsinformation.org/ronh/#…

        0 0
      • vvv  

        jako vychozi format MAP SOURCE je nastaveny GDB ale asi by bylo lepší používat výměnný formát GPX. Já bych se docela rád projel díky GPS po trase kterou už někdo objevil protože to co mi mapa mnohdy nabízí jako cyklotrasy tak zdaleka mnohdy není nejlepší a nejhezčí cesta. A navíc znám už pár slušných cest které nejsou na žádné mapě ale díky GPS si je můžu uložit anebo na ně někoho navést. Ale docela koukam jak je k tomu většina bikerů přezíravých.....

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ak chces daleky vychod :-) tak sa mi uz zacina vytvarat zbierka.

          0 0
          • vvv  

            Beru cokoliv, člověk nikdy neví kam se dostane, na Slovensku už jsem jezdil a chystám se na konci prázdnin zase, muzes poslat na muj mail z registrace. Diky…

            0 0
      • rasto_t  

        vyvoj ide dopredu,

        v sucasnosti je asi najlepsie zamenitelny format gpx, mam gpsmap60csx v sucasnosti a na pamatovu karticku gpska uklada track v tomto formate. Pre prezentaciu je dobry aj export do kml – pre google earth. „moj“ region je zapane slovensko.

        apropo vyvoj… dnesne gps s sirf3 chipsetom uz signal len tak nestratia – co mam taku gps (asi 4 mesiace) mi este ani raz nevypadol signal co voci starsim pristrojom je radikalne zlepsenie.

        Rovnako som mal moznost si vyskusat a otestovat pristroj edge ktory je vlastne gps cyklokomp – bez mapy ale s meranim kadencie, s pulzmetrom, bez map ale s moznostou nielen si zajazdit podla tracku ale ak je raz s edge track zaznamenany tak sa da s tymto zaznamom aj zasutazit pocas celej trasy. tak teraz mi je j trocha luto ze som nepockal s gps na tento model.

        0 0
    • Pablo  

      Miva nekdo s sebou PDA? Co za sw? Mel jsem chvilku pujceny, jen tak lehce jsem mrknul na OziExplorer, PathAway a GPSDash ale krome gpsdash se mi nepodarilo zkonvertit mapu, tak nevim co je nejlepsi. Potrebuju hlavne aby nebyl problem zkonvertit do toho jakoukoliv jpeg mapu a idealne moznost prepinat vice map (dal bych si tam klasickou i orto). Jinak urcite mam radsi papir, ale ted jsem byl v Beskydech a tam je misty tak mizerny znaceni, ze jsme 2× opravdu dost zakufrovali, rad bych vytahnul pda a mrknul na aktualni polohu. A v cizine vubec, tam sjedu do spatnyho udoli a muze to znamenat nekolik hodin ztratu.

      0 0
      • Mamutko  

        Nazdar. Ja pri svojich výjazdoch používam PDA. Ako soft jednoznačne Ozi Explorer. Používam ho na nahrávanie trasy a v prípade problémov s navigáciou, tak ho vytiahnem a pozriem aktuálnu polohu. Výsledný súbor tracku je vo formáte *.plt. Ak to hodíš cez program „trackan“ vyhodí Ti celkovú analýzu jazdy aj s prevýšením. Niekedy je dobre track upraviť, lebo prevýœenie bude určite nadhodnotené(pres­nosť GPS). Pri kalibrovaní máp potrebuješ nejaký mapový digit. podklad, ktorý nakalibruješ pomocou niekoľkých známych bodov napr. z Google Earth. Ďalej môžeš vytvoriť súbor *.kml, ktorý Ti zobrazí track v Google Earth, alebo si vytvoríš 3D mapu pomocou nadstavby Oziho aj s trackom a máš 3D pohľad na trasu ktorú si prešiel z vtáčej perspektívy :-)

        0 0
        • Pablo  

          jj, zamerit mapu jsem umel, ale neslo mi zkonvertovat jpeg do toho interniho formatu co chtely ty programy. Jestli si to pamatuju dobre, tak Ozi rekl at vyberu mapu, ale v tom adresari neukazal zadnou (i kdyz tam byla, zkousel jsem jpeg, bmp, png..) a PathAway zase nejak nenainstaloval ten konvertor vubec, pry se hodi normalne do menu, ja ho nenasel ani na disku. Takze nakonec mi sel jen ten GPSDash2, zkonvertil jsem mapu, na par znamych mistech nakalibroval a bylo to ok. Jestli mas nejaky linky na uzitecny programky (idealne free) k tomu Ozimu, budu rad, pujcim si to znova a zkusim, az uvidim ze to vsechno chodi jak ma, pujdu do toho.

          0 0
          • martt  

            v ozim musis mapu najprv nakalibrovat, potom vznikne subor tusim *.map. V ozim sa mi PNG osvedcilo lepsie ako JPG, rychlejsie to scrollovalo (testovane na PC a nie PDA)

            0 0
          • Milenius  

            OziCE potrebuje mapu zkonvertovanou do .ozf2 nebo .ozfx3 coz jsou jeho interni formaty, ke kterym neni treba moc pameti, coz je u CE dulezite

            0 0
            • croscountry  

              Zvládne aj jpg, ale tie formáty ozf zaberajú podstatne menej miesta.

              Ja nosím PDA v kapse dresu. Soft Ozi. Vytiahnem, keď potrebujem skontrolovať polohu

              0 0
              • MF  

                Mozes napisat postup, pripadne hodit link na dajaky manual k Ozimu? Som z toho dajako jelen.Potrebujem verziu na PDA a aj na velke PC ? Dik

                0 0
    • deyv  

      Jezdím na kole již hodně dlouho a skoro vždy mám sebou dobrého kámoše a to je GPS. Netvrdím, že jezdím podle ní, ale v batohu je jí dobře a zase tak moc neváží. Několikrát se již stalo že jsem ji byl nucen vytáhnout a podívat se.Pokud člověk nespěchá je celkem slušné počasí a nehoní ho medvět, není důvod ji vytahovat, ono se vždy někam dojede. Pokud ale tomu tak není a ty se musíš někam dostat a nevíš kde jsi, tak si na ni velmi rychle vzpomeneš.Já osobně vozím s sebou PDA Acer n50 Premium (trochu reklamy). Mám Oziho,Smarth,Tom Tom,Nav end Gou … prostě mapy,které používám i v autě. Vše je na několika SD kartách, které jsou ve slotu v obalu a vozím je stále. Jinak ještě občas zapínám Active trace, to když chci zaznamenat určitý úsek se vším všudy(ujetá vzdálenost,největší rychlost,stou­pání,nadmořská výška,prům. rychlost........ Vím, že se Vás hromada oboří:„GPS k baiku nepatří“ Jenže já jezdím pro radost a má radost spočívá v tom, že se vždy včas a v pohodě vrátím domů a zpětně se občas kontroluji, jak jsem na tom s výkonem a to na základě záznamů z jízd. Někdy se pochválím a někdy zase ne :o)))

      0 0
      • Milenius  

        Presne tak, hlavne zaznam trasy, kdyz clovek nekde bloudi a nevi kudy jel, tak se pak doma podiva a rika si – kde sem to zase byl? vzdyt tam sem nejel! :))

        0 0
        • -Alan-  

          Navrhni zlepšení autorům mapových podkladů. Aby ses vždy včas vrátil domů, tak ať jsou zvýrazněná místa ve kterých bajkery honí medvěti! ;-)

          0 0
          • Milenius  

            Kdysi se tam psalo „Tady jsou lvi“ :)

            0 0
          • Martin  

            Nedělej si srandu. Moje žena jela na kole nejrychleji na Slovensku, když jsme přijeli k ceduli „pozor na stretnutie s medevedom“ :-)

            0 0
    • lysergine  

      Minulý týden jsem objednával nové auto a na radu přádel jsem nešel do vestavěné navigace, prý je lepší přenosný přístroj, protože ten mohu použít nejen v autě. Vybral jsem si tento GPS přístroj a chtěl bych vědět, zda je vhodný i na cyklistiku, případně doporučtě vhodnější. www.mshop.cz/shop/detail.php?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        ??? Ako to chces vozit? Pozri si radsej ponuku Garminov.

        0 0
      • Nodar  

        navíc teď jsem testovat podobný TomTom GO 700 a i když má volbu pro cyklo a pěší, tvrdohlavě navádí jen po silnicích, protože o stezkách a chodnících nemá ani páru … prostě využití jen pro auto. Jinak mně nemůže zkazit výlet GPSka, protože já se dokážu ztratit i s ní, mám totiž nemapovou :-)

        0 0
    • MF  

      Tak zadovazil som si GPS. Jedna sa o modul od NOKIE a komunikuje s PDA cez BlueTooth. Celkom to aj funguje, ale mam zopar zasadnych vyhrad.

      1. Nokia po case ked sa nepohybuje prejde do sleep rezimu, pocas ktoreho ukonci BT komunikaciu s PDA. Ked sa pohnete, tak sa sice zobudi, ale nedokaze sa uz sparovat s PDA. Takze to musite naparovat rucne (dost otrava po kazdom vacsom zastaveni)
      2. Podstatne vacsi problem je ale baterka. Chcel som si zaznamenavat trasu ktoru prejdem pocas bajkoveho vyletu. Komunikacia medzi GPS a PDA je vsak natolko energeticky narocna, ze po cca 2.5h mate vyrachanu baterku v PDA.

      Otazka teda je ci to ma zmysel. V podstate sa to da pouzit bud na kratke vylety, alebo len ked bludite a vtedy sa mozete obratit na navigaciu. Pravdepodobne by bolo do buducna kupit PDA s integrovanym GPS, kde su energeticke naroky podstatne nizsie (skusane na AsusPDA s GPS a vydrzalo viac ako 7h)

      0 0
      • Smazaný účet  

        PDA+GPS alebo mobil+GPS nie su na biking to najlepsie. Tam potrebujes robustnejsi pristroj (otrasy, vlhkost) a vhodne umiestnenie na riaditkach. Komu sa chce zastavovat a prehrabavat sa batohom … Kombinacia s mobilom ta moze doviest k situacii, ze potrebujes mobil a zistis ze akumlator je vybity. Vozim Garmin Legend s dost vysluzilymi nabijacimi clankami 2300 mAh a utiahne mi to zhruba 8 hodin. Pri zastavkach vypinam GPS. Vacsina tur sa mi do tych 8 hodin zmesti a vozim nahradne. Keby slo o zivot tak este vozim dalsie styri nahradne do fotaku :-)) Pouzivam to na zaznam vlastnej trasy alebo na navigaciu podla trasy ktoru som od niekoho ziskal. Nie je k zahodeniu ani predpoved casu v cieli ak chces chytit vlak na cestu domov.

        0 0
        • MF  

          No to mas pravdu. Ja som to ale neplanoval vozit na riaditkach vobec. Skor mi slo o zaznam trasy a profilu. Na navigaciu si zatial bohate vystacim s mapou. No a obcas teda ked bude treba kuknem do GPS ci idem spravne. Ale zas sledovat displej pocas jazdy by som ani nechcel. Dik za odpoved.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Navigacia s mapou ta povedie po 10 rokov starych cestach. Maloktora mapa je cerstvejsia. Navigacia po trase ta povedie po trase co objavil kolega. Na displej staci kuknut pri odbockach alebo neistych miestach. Klasika – vecko pred tebou a nevies ci doprava alebo dolava.

            0 0
          • stan.zak  

            … a co tato?

            0 0
      • Mamutko  

        Tak ja používam GPS modul I-tec 339, čo je porovnateľné s Tvojou Nokiou. Tiež ho použivam sa PDA a tiež väčšinou nba na nahrávanie trasy a profilu. Keď vyrážam zapnem BT, zapnem GPS, spustím Oziho, dám ukladať log a v PDA zapnem tlačidlo, ktoré vypne displej, ale log sa nahráva. Min. 8 h to vydrží. Veď v batohu Ti displej svietiť nemusí, nie?

        0 0
        • MF  

          Tak to by bolo OK. Oziho zatial nemam a skusal. Skusal som to zatial len v aute. Moja obava bola skor z toho ze komunikacia BT zeria hlavnu cast energie. Uz som sa siel pustit do nakodovania vlstneho softu, ktory by mohol riadit periodu dotazovania BT modulu a tym predlzit prevadzku na baterie (existuje fakt dobry open source projekt na GPS). Takze kym sa do toho pustim skusim este oziho s off displejom.

          0 0
        • croscountry  

          Včara som bol na biku. PDA s integrovaným GPS a vypnutým displejom. Záznam 9 hod v pohode. Baterke písalo, že má ešte 20% kapacity.

          0 0
          • kryspin  

            cos presne mel za pda?? to zni jako docela dobry vykon. ja uvazuju o gps hlavne pro zaznam trasy a jen kdyz bych byl v koncich tak pro aktualni polohu. zatim me od pda zrazovala prave vydz. tak ze limitujici faktor neni prijem GPS ale neustale prekreslovani signalu a zobrazovani na displeji?

            0 0
    • kovar  

      tak mě napadá, není už někde na webu skladiště MTB tras pro ČR ve formátu .gpx ?

      0 0
      • kryspin  

        Mam par tras(zatim asi tri) v Luzickych horach (rozsah cca okoli Jabloneho-Jested-Marenice). Pak mam nekolik vyletu na Garde. Klidne je nekam dam, ale nechce se mi programovat takovyhle server. Taky bych uvital trasy, ktery muzou byt zajimavy, akorat jsem na ne jeste neprisel… Obcas jezdim do Krusnych hor (Vysluni) ke kamaradovi na bajky a mam docela problem najit neasfaltovane trasy, tak ze kdyby mel nekdo tipy kudy kam (klidne i vzdalenejsi okoli), bylo by to super. Tak ze kdyby se tu rozjela nejaka vymena, rad se zucastnim (i kdyz malem, tak doufam, ze kvalitnim :-).

        0 0
      • pened  

        no, ja davam dohromady Beskydy. Vysledek jsem planoval hodit na stranky Luky – ma tam mimo jine sekci cyklotrasy. Myslim si, ze podchytit trasy do GPS a nekam je zavesit, je dobry napad – jenom by to chtelo sjednotit napr. klasifikaci. Udelal bych to podobne, jak maji popsane trasy v bikovem pruvodci v Livignu. Pokud bude zajem se nejak domluvit, nejsem proti. Dale mam castecne podchycene Livigno (5 dnu jezdeni).

        0 0
        • Silas  

          Zhruba za mesic se tam chystam. Mas nejake vychytavky, co nevynechat a tak. Pojedeme podle tras, co jsou na www.bike-gps.de. Diky.

          0 0
          • pened  

            podle tech tras jsme dali zakladni nastrel.Ty trasy, ktere tam jsou popsany, se totiz dost duplikuji. Nejdulezitejsi vychytavka je mit sebou kvalitni mapu. V Livignu je jeden obchod, kde se da koupit Kompaska 1:50 000, ale ta je bez souradnicoveho systemu. Nicmene bez vyuzivani GPS staci. U nas se da objednat Tabaco. V linku mas mejl, takze ti podrobnosti vcetne ubytovani, poslu – at nezatezujeme forum. Akorat dej vedet, jestli budete vyuzivat GPS, jestli chces i tracklogy projetych tras.

            0 0
        • kryspin  

          jasne, nejaka pokud mozno exaktne popsana metoda kalsifikace by byla super :-) jestli mas na mysli nejakou konkretni metodu, dej vedet na mejl. domluvime se…

          0 0
          • stan.zak  

            Zdravím, jak tak pročítám, co se týče GPS, chci znovu upozornit na příspěvek od rasto_t: 16.08.2006 13:35:21) 87.197.173.xxx 5×> Jezdí někdo v terénu s GPS??? (^ odpověď na 4× ^) S celoeuropskou posobnostou funkuje web www.gps-tour.info/ a nic nebrani tam publikovat vlastne trasy Dokonce už tam jsou i nějaký trasy z Čech :-). Příští týden jsem pryč, ale pokusím se taky nějaký přidat. Co vy?

            0 0
    • stan.zak  

      Zdravím vvv, kdybys to náhodou vedle přehlídnul, veřejná databáze tras existuje, momentálně tam je mimo další (počet tras): Mountain bike (2222) Transalp (33) Racingbike (431) Trekking bike (252) Bike touring (101) klikni na www.gps-tour.info/…sitelang.en/ a můžeš vybírat. A samozř, taky přidávat.

      0 0
    • JirkaT  

      Koukání do monitoru si užiju dost v práci, souhlasím se zireckem. Dávám přednost papírové mapě na řídítkách. Současné 1:50000 jsou super proti tomu co bylo dříve. Ale při posledním bloudění v horách rumunského Banátu bych ocenil možnost získat souřadnice a prstem ukázat do mapy „tady jsme!“. To je to co bych rád získal, ale nevím možnosti. Poradí někdo? Po seznámení s možnostmi PDA se mi toto jeví do auta vhodnější než jednoúčelová vestavěná navigace.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.