• kubad

    Jaké máte zkušenosti s vložkou sedlovky na úpravu průměru? Použití tenké sedlovky a redukční vložky má to smysl. Estetika, lepší pružení, váha?

    0 0
    • maxtor  

      Tak to vím naprosto přesně!! Používal jsem to nějakou dobu, protože jsem tehdy nesehnal odpovídající průměr a radím ti dobře – nebrat. Sedlovka i při max dotažení měla tendenci „zajíždět“ dovnitř a při jízdě jsem trochu cítil, jak se viklá. Používal jsem hliníkový vymezovací kroužek 0,5 mm.

      0 0
    • grafik  

      redukce se tomu bazmechtu rika ;) – pouzivam 2 roky a nevyhoda je ta ze kdyz ji chci vyndat a vse promazat kvuli vrzani tak ven de jen za pomoci kladiva a sroubovaku. Dalsi nevyhody nebo vyhody v tom nevidim … chleba to neji, tak me to zas az tak netrapi … ale uz uvazuji nad sedlovkou kterou bych tam narval bez redukce … cim min dilu tim lip :)

      0 0
    • kubad  

      Nemám zájem tento nesmysl používat, mám rám na 27,2mm, jen mi jde o vaše názory. Taky bych to na kole nechtěl.

      0 0
    • wroum  

      bracha to ma na kole a problem s tim neni.

      0 0
      • grafik  

        neverim, jak casto vyjede ?

        0 0
        • wroum  

          primerene. co by s tim jako melo byt za problem? ma ocelovej ram, duralovou sedlovku 27.2 a duralovou redukci. a jediny co by se stavat nemuselo je to, ze pri vyndani sedlovky zustane ta redukce na ni a ne v ramu ale to bych vubec neresil, aspon nemusi porad hledat spravnou vysku sedla.

          0 0
        • sraldo lattrinny  

          Jsem s tim taky v pohodě, hlína rám, hlína redukce, karbonová sedlovka, proti zajíždění pomohl proužek plechu z plechovky od piva. Jezdím s tím denně, redukoval jsem z 30,1 mm na 27,2 mm.

          0 0
    • goofy  

      Ja mam ram 30,0 a sedlovku 27,2 (nemohl jsem sedlovku o prumer 30,0 sehnat 400mm dlouhou). Nechal jsem si redukci vysoustruzit a zadny problem v tom nevidim… Jo a casto menim vysky sedla. Z maximalni na minimalni…

      0 0
    • Hnoj  

      Připojím k tomuto dotazu ještě můj dotaz…

      Co když budu mít rám 31,8mm a sedlovku 31,6mm, stačí tam dát třeba kus pivní plechovky? nebude s tím problém? Vozé podobnej bastl někdo?

      řeím totiž esli si objednat správnej průmser nebo to nějak nakombit…

      0 0
      • Hnoj  

        Do ******, sem se nějak šíleně překlepával :-/

        oprava : řeším totiž esli si objednat správnej průměr nebo to nějak nakombit…

        0 0
        • zirecek  

          Při téhlé malé změně objednej raději přesný průměr.

          0 0
          • náčelník  

            Z vlastní zkušenosti stačí pivní plech – viz. níže.

            0 0
            • zirecek  

              Sundáváš někdy sedlovku, jak praktikuješ? Se časem plech „neprodře“?

              0 0
              • náčelník  

                Čas od času vyndám sedlovku i redukci, vyčistím, namažu a namontuji zpět. Mám to tak už dva roky a plech je jako nový. Jen jsem musel glasspapírem zdrsnit sedlovku (USE), protože sedlovka i pivní plech byly moc hladké a sedlovka zajížděla. Jinak opravdu žádné problémy – navíc redukci tohoto typu koupíš na každém rohu :)

                0 0
    • enjoy  

      dali mi to do RBecka a na nic se me neptali.. jedina nevyhoda je,ze mi doma lezi sedlovka 31,8mm:-).jinak jsem rad,ze mam 27,2mm sedlovku,protoze se mi ty tlusty fakt vubec nelibej. ps:problemy s ni nejsou,nedela nic.ani nejde vyndat:-))

      0 0
    • náčelník  

      Abych nemusel kupovat novou sedlovku, tak jsem sedlovou trubku 27 mm vyvložkoval pivním plechem o tl. 0,1 mm pro sedlovku 26,8 mm. Naprosto žádné problémy.

      0 0
    • zirecek  

      Na ocelovém Sfinxu mám hliníkovou vložku/redukci na 27.2 mm. Sedlovku mám karbonovou, 27.2mm, 400mm. Karbon sám o sobě klouže → zdrsnil jsem sedlovku i vložku, dotahuju trošku více, sedlovka nezajíždí. Vidím v tom nevýhodu, je to bazmek navíc, těžko se šteluje poloha sedla – vložka vysoustružena přesně, natuho, tedy se hýbe i se sedlovkou, to je problém, protože redukce má jasně danou polohu vzhledem k rámu, kde se musí nastavit přesně. Je to práce navíc. Občas nechávám vyschnout rám, vytáhnu sedlovku, což tady nedělám, protože tu komplikovanost nasazení zpět nechci podstupovat. Uvažuji o přesném průměru, klidně hliník, sedlovku měním co 1,0–1,5 roku. Estetika vložky je plus, navíc je šroub, není inbus, pěknější, jednodušší, což je něco na mě, :-)).

      0 0
      • Petrs  

        Mám sedlovku 27,2 v redukci 30,8. A je to neustálý problém. Pokud namažu jenom mezi redukcí a rámem tak to stále vrže. Pokud namažu i sedlovku tak zajíždí. Zatím se mi nepodařilo tenhle problém odtranit. Mám tam rychloupínák. Pomohla by třeba objímka s imbusem? Většina z vás problém s redukcí nemá ale já bych se jí rád zbavil. Je to další díl co přináší problém.

        0 0
        • HonzaV  

          Mam v ramu redukci z 31,6 na 27,2 – original z vyroby ramu. Jakmile se oblast kolem upinaku ( objimka na imbus) zasvinila, tak to zacalo krupat dost nesnesitelne. Musel jsem to vzdycky rozebrat, vycistit, namazat redukci z vnejsku a byl chvili klid. Nakonec to vyresil kus duse pres objimku, ram a sedlovku. Ted to vydrzi bez krupani dyl, ale neni to ono. Navic mi zniceho nic zacala ta sedlovka zajizdet, zrovna na Drasalovi jsem kvuli tomu 3× stavel. Takze resim dilema, jestli se na tu redukci nevykaslat a koupit tam tlustou sedlovku, ktera se mi vubec nelibi.

          0 0
        • náčelník  

          Objímka s imbusem by měla pomoci. A mazat jen lehce a sedlovku zdrsnit glasspapírem.

          0 0
          • pavelr  

            Objímka s imbusem mi u karbonový sedlovky nepomohla. Tak jsem zasunutou část sedlovky stříknul černou barvou a mám klid.

            0 0
    • Pebe  

      mám redukci 27.2->31.6mm a naprosto bez problémů. Sedlovka nezajíždí, nelupe v tom. Mám plastovou USE redukci www.maxcursor.cz/…98184512.jpg

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.