• Glum

    Dneska jsem jel z Řeže do Dolu podle Vltavy. Pro přespolní: vede tam úzká stezka ve svahu skoro na zídce nad Vltavou, chyba znamená 3–4 m pád do řeky. Přede mnou jeli dva kluci, první podjel nakloněný strom, druhý zachytil batohem o kmen a efektně skočil 4 m drop do řeky. Nic se mu naštěstí nestalo, jen měl dost problém kudy se vysápat zpátky na cestu. V Dole přívozník vyprávěl o Němce, která tam skočila minulý týden, nakládali ji i s kolem z řeky hasiči. Moje žena mi tam pravidelně nadává, že je možný spadnout do řeky, já jsem jí vždycky oponoval, že to teoreticky možný je, ale prakticky k tomu nemůže dojít. Vidím, že jsem se pletl…

    Anketa: Spadl jste tam někdo, či viděl někoho spadnout do řeky?

    4x
    36%
    0 0
    • blue  

      a kde je obrazovej zaznam udalosti? :-)

      0 0
      • Glum  

        Taky mě to mrzí… Ten by byl opravdu efektní, chtělo by to ovšem, aby první skočil kameraman a snímal to zespoda z podhledu z řeky.

        0 0
    • maxtor  

      Tam to sice neznám, ale mám s vodou svoje zkušenosti – jel jsem takhle přes brod na řece. Vypadalo to, že je tam tak patnáct čísel. Spletl jsem se…Zahučel jsem tam skoro až po horní rámovku…

      0 0
    • BB  

      viděl jsem osobně dva případy. V zimě holka na stejném místě jak ty, vzala to helmou o ten nakloněný strom a šla do vody. Osobně jsem se účastnil tahání jí i kola. A asi před měsícem na jinám místě, kousek za sjezdem z Větrušic směrem na Řež je zatáčka a kousek za ní schod udělaný z klády a kluk co jel proti od Řeže to chtěl přejet a nezadařlo se a letěl dolů. Ale na do vody, ale tam je ještě jedna římsa. Ten byl dost zraněný, to vypadalo na šití.

      0 0
      • max78  

        Presne v tomhle miste jsem se vysekal pred rokem, ale kolo se zachytilo nahore a ja jsem napul lezel a napul visel na naslapu. vytahl me kluk, ktery jel prede mnou a borec, kterej me zrovna dojizdel. jel jsem to pak jeste dvakrat, ale ted uz to radeji vynechavam. preferuju sjezd vetrusickou rokli, pokud smeruju na Kralupy.

        0 0
      • max78  

        Btw ten borec, ktery me vytahoval, rikal, ze tyden pred tim tam jel pred pulnoci s sesti pivy v hlave a docela si to pochvaloval :)

        0 0
    • default  

      Pekny… ;-) Jeste ze to dobre dopadlo, jel jsem tam nekolikrat a pri trose (ne)sikonosti se tam asi sletet da. Osobne povazuju za nebezpecnejsi (?zelenou?) cestu okolo Svatojanskych proudu od slapske hraze do Stechovic. Nicmene hadam, ze takovyhlech mist je vic.

      0 0
      • blue  

        na svatojanskejch proudech neni nic nebezpecnyho, navic bych rekl, ze jsou nektery useky trochu vycisteny, jel jsem to minulou stredu

        0 0
        • default  

          No zalezi na uhlu pohledu. ;-) Jel jsem to naposledy minulej rok a prislo mi to tezsi. Ale kdyz nekdo dava pozor a mista na ktery se necejti prenese, nemuze se skoro nic stat, to je fakt. Nicmene znam cloveka, kterymu tam spadla manzelka, tak mozna proto. Dopadlo to dobre (jakoze se ji nic nestalo ;-]) , akorate kolo musel lovit ze dvou metru (jenom – misty je tam vetsi hloubka = klika).

          0 0
          • blue  

            je pravda, ze sem taky moc nechapal lidi, co se tam pustili s trekingama a brasnama, to pak moc zabava neni

            0 0
        • tm  

          Myslim ze dva roky spatky tam byl nejakej mrtvej, jinak ja uz tam taky tahal typka z vody. Je to jen otazka techniky, kdys se slozis i pri prejezdu obrubniku, nemas tam co delat.

          0 0
          • blue  

            ja vim, to byla ta ucelove vyvolana medialni valka dvou kartografickejch vydavatelstvi :-)

            0 0
            • tm  

              …rikali, ze v tom taky jeli drevni trempove z „proudu“. ani se nedivim, kdyz ti na konci sveta kazdou chvili projede manik na kole, aby za deset minut zoufale volal o pomoc, tak z te osadni romantiky moc nemas.

              0 0
    • Habib  

      Tak jeli jsme v utery tu samou trasu, stejny problem, nastesti to dobre dopadlo a Luka to ustala…ale v Berkovicich v hospode jsme potkali dva rakusaky, jeli do Prahy, natezko. Docela by me zajimalo, jak to s tema brasnama zdolavali…:-)

      0 0
      • Habib  

        Me napada, kolik je tam vody? Kdyby jsme nekdy padali, tak at vime do ceho jdeme :-)))))

        0 0
        • Glum  

          Zatraceně málo. U kraje tak půl metru, kousek dál už je to lepší. Každopádně, když už, tak to chce rozjet a skočit alespoň na hloubku.

          0 0
      • Glum  

        Jo, to je přesně to místo. Hledal jsem doma nějakou starší fotku, už nemusím.

        0 0
    • socka  

      mnojo, taky sem tam vodtud tahal nemku s brasnama, cca 14dnu, najela moc na kraj zidky ta se provolila a letala dolu, nastesti dole byl jeste pul metrovej pas se krovim, holka se podrapala, trosku klepala ale dostala se ven sucha, jako spravne tvrda ulrika zadna pomoc, zkontrolovala kola na osmy a pokracovala s kamoskou dal…btw ta cesta je stejne myslim zert nakyho planovace cyklotras, usek praha-klecanky plnej sutru, dlazek, kopriv, zktratka drncani 10km, rez-kralupy pak koprivy a krovi vsude, to cely po 30cm siroky zidce, 2m vysoky, priom po druhy strane vede krasna trasa, praha – rez po krasnym asfaltu /krom kilometru pred rezi, kdy se jede po naspu/, z libcic do kralup pak smes asfaltu, hlino silnice, oboji ale siroky, bezpecny, nechapu proc se to vede po pravy strane…

      0 0
      • McBlacky  

        asi proto že úholičky řež není cesta a cyklostezku podle kolejí by asi nikdo neodsouhlasil…

        jinak ta červená je easy a kdo padne do vody je fakt lemra. Je to i docela bezpečný, velký zranění nehrozí.

        0 0
        • Luka  

          easy jo, ale prerostla vegetace a enormni „prilnavost vody“ (jakoze to cloveka vylozene pritahuje), to jsou neradi :)

          0 0
          • McBlacky  

            ta vegetace je pruda uznávám, ale radši se nechám vzít kopřivou než pád do řeky :)

            0 0
            • Luka  

              ja tam zjistila jeden novy poznatek: vzrostlej kminek bodlaku riditkem nepretlacis :)) parkrat to bylo vo strach, ted to totiz to akatovy krovi dost vzrostlo a zbyva opravdu jen prouzek te zidky cca 50cm… mno a misty ani to ne

              0 0
    • mn  

      Tuhle cestu znám velice dobře. Ten nakloněnej strom se naklání čím dál tím víc. Jezdil jsem tamtudy do práce a ze začátku jsem ho podjížděl tak, že jsem jen lehce sehnul hlavu. Teď když tudy někdy jedu se už musím docela dost skrčit.

      0 0
    • HastySnail  

      hahaha – tam jezdim docela často a když jsem tam jel poprvé, taky jsem si řikal že to projedu… projel jsem, ale škrtnul jsem dost silně Camelem o ten strom… naštěstí ve vyšší rychlosti, tak mě to jen rozhodilo a nesletěl jsem… ale potom už jsem tam vždy pokorně slezl z kola… je to tam o vážný zranění… To nečekaný zpomalení člověka překvapí – odvezl jsem si z toho stromu vzorek kůry na nápisu CamelBak :))

      0 0
      • Zlatka  

        Čím vyšší kolo mám, tak už podjíždění radši neriskuji. A ten pohled dolů do vltavy z té výšky je také krásný..:-), tak radši koukám doprava zda tam není nějaký ten nesmradlavý žampiónek…

        0 0
    • palladin  

      no já zhruba před 14 dny zažil na tomhle úseku historku z jiného soudku…nejdřív mě hned na začátku cesty ještě v Řeži honil nějakej dědek co tam sekal trávu, že mu jedu přes pozemek..načež jsem o kus dál už u kraje Vltavy málem vjel na hlavu slečny v rouše adamově, která se tam opalovala, skoro na cestě, což jsem nechápal..kaž­dopádně vypadala velice dobře ;-) i když ze mě jí málem trefil šlak..ještě jsem si všiml, že u ní sedí její borec, který tam chytal ryby či co :-) No a kus dál jsem potkal dva maníky na celopérech co jeli proti mě..takže ti si asi užili..jak se slečnou tak s dědkem :-)

      0 0
    • palladin  

      no já zhruba před 14 dny zažil na tomhle úseku historku z jiného soudku…nejdřív mě hned na začátku cesty ještě v Řeži honil nějakej dědek co tam sekal trávu, že mu jedu přes pozemek..načež jsem o kus dál už u kraje Vltavy málem vjel na hlavu slečny v rouše adamově, která se tam opalovala, skoro na cestě, což jsem nechápal..kaž­dopádně vypadala velice dobře ;-) i když ze mě jí málem trefil šlak..ještě jsem si všiml, že u ní sedí její borec, který tam chytal ryby či co :-) No a kus dál jsem potkal dva maníky na celopérech co jeli proti mě..takže ti si asi užili..jak se slečnou tak s dědkem :-)

      0 0
      • McBlacky  

        my tam jeli na celoperech s Darksonem tak před 14 dny, ale slečna nikde :/

        0 0
    • shark.jd  

      Tak jsem si tam dneska jel jako vždy, přeskakuju hup, špatně dopadnu a už letím ze srázu dolů. Voda tam ještě nebyla, zastavily mě kameny, tráva a kopřivy. Na sobě jen škrábance, nic zlomeného ani naraženého. Kolo jen ohnutá brzdová páčka, kterou jsem srovnal.

      Omlouvám se za vykopání prastarého vlákna, jen jsem se musel pochlubit, jaké jsem nemehlo. :)

      0 0
      • johnny_B1  

        Sranda…až u tvého příspěvku jsem zjistil, že to vlákno je 5 let staré :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.