-- Prosím o radu,, nákup kola & velikost

25 nepřečtených
  • biker01

    Zdarec,

    mám 5 let stary kolo nižší kvality a nevím jestli by zvládlo ještě letošní sezonu, pač plánuju Šumavu a Novohradský hory, mám asi ojetej náboj.. Tedka sem našel slevy na Meridách 2005. Takže celkem vážně uvažuju, že bych koupil kolo. Bral bych nejspis horaka kolem 10 – 12000, krosáka si pořídim do důchodu;)

    Myslíte že kola od Meridy jsou kvalitní? Jaké máte zkušenosti s těmito modely? Nebo poradili byste pls lepší koupi klidně od jiné značky?

    Měřím 170 cm, tak další dilema bude s rámem:) Mám brát 18'', nebo větší 20ku? Dotedka sem jezdil na 20,5' , jinou velikost snad ani neměli.. Ani mi nepřišlo že je větší, ale asi bude něco pravdy, když v každý cykloprodejně, kam zavítám mi říkají, abych bral 18'', na 20'' bych prej měl moc natažený ruce.

    Celkem se mi líbí tyhle modely od MERIDY Matts Sport 300-V www.kola.abcobchod.cz/index.php?… Matts Miami www.kola.abcobchod.cz/index.php?… Matts Sport 500 www.kola.abcobchod.cz/index.php?…

    Radši bych si příplatil a bral Matts Sport 500, pač má asi kvalitní vidli RST s lockoutem, a lepší komponenty než nižší modely.. Ale zase je v modrý barvě.. A nebo Matts Miami v červeným, od 500 se liší brzdama, vidlí, je o 2 litry levnější a má pláště, který sou prej těžší.

    Takže děkuju moc za každou radu, doufám že pak dobře koupim;) A nezapomeňte pls na anketu. Dix

    Anketa: Jakou Meridu byste brali?

    0x
    0%
    0 0
    • Páník  

      uf…jsem blbe hlasoval.Jestli budes brat Meridu,tak vem tu petistovku.ja mel Miami a nebylo to spatny kolo. na ty petistovce je lepsi ram a komponenty,akorat ta vidle asi rozhodne nebude kvalitni…poznas a casem vymenis a bude to ok

      0 0
    • blackbelt  

      Tak jestli ti starý rám vyhovuje, tak jen přestroj co Ti vadí. Já mám starý rám GT z roku 2001. S geometrií rámu jsem maximálně spokojený, takže jdu pouze do XT komponentů. Pokud máš jen v háji náboje tak kup nový, ale je blbost kupovat celý nový kolo. Jestli je ale celý v totálně dezolátním stavu, tak než kupovat vše nové kromě rámu tak se ti finančně vyplatí koupi celý nový kolo. Jinak Merida nevím, nevím. Známej měl Meridu a při blbnutí v lese mu praskla patka na zadní stavbě. A to neměl nějaký shit ale docela drahou Meritu Matts (nevím přesně typ). Je to ale moje jediná zkušenost s tímto kolem, takže to ber s rezervou.

      0 0
    • pop  

      18ku rám jednoznačně. Kolik vážíš? Ta vidle totiž nic nevydrží…A rámy v této kategorii taky nic moc od Meridy.

      0 0
      • biker01  

        Vážim 62, tak ta vidle by to asi měla zvládnout;)

        0 0
        • pop  

          Jo to by měla.Nechtíc jsem odhlasoval 300vku. Čím dražší,tím lepší :). Tak hodně šťastnejch kilometrů.

          0 0
    • Lister  

      určitě 18, Sice mám rám od jiného výrobce, ale při mých 176 vozím 18 a je to tak akorát, Arur 19 mi byl velkej, nevím jak si mohl jezdit na 20 – i když je pravda, že Meridy byly vždycky kratší.

      0 0
      • biker01  

        přesně, to taky fakt nechápu.. Ale na tachaci mam 4000 kilacku.. Už se nemůžu dočkat Meridy:)

        0 0
    • biker01  

      Tak už tejden jezdim na nový Meridě, díky všem za pomoc;) Pětistovka jezdí báječně, takže můžu všem kdo kdo chce novýho bajka jenom doporučit..

      0 0
      • Lance  

        co jsi vzal za velikost?pripada mi celkem velka

        0 0
        • biker01  

          bral sem 18'', na mě akorát;) Jenom sem tam měl krátkou sedlovku, to bylo blbý, tak sem zajel do shopu tam kde sem to koupil, a v pohodě vyměnili za větší..

          0 0
          • Lance  

            jo tak to jo, ja uz to tu jednou psal,kamosovi vnutil nejaky prodavac na 172 cm ram 21"

            0 0
            • biker01  

              Cze tak to je krutý, to je celkem o hubu ne..? Tak to vrátil doufám.

              0 0
    • GTman  

      Líbí se mi hláška „…pač má asi kvalitní vidli RST s lockoutem…“. Pamatuj si, že žádná vidle od RST není kvalitní a to ani jejich topmodely. Pokud je to tvoje první vidle tak budeš spokojenej, ale jen do doby než ti někdo půjčí na projetí jinou vidli. Pak tu svoji RST vzteky rozlámeš a vyhodíš. Věř mi, mám osobní zkušenost.

      0 0
      • biker01  

        Njn asi máš pravdu, ale v týhle cenový kategorii (něco přes 12000,–) co bys chtěl, lepší věci fakt nekoupíš.. A pětistovka celkem dobře vybavená (přehazka XT, atp..).

        0 0
        • GTman  

          jo nic neříkám. XT je super. Já jen píšu, aby ses tý vidle co nejrychleji zbavil.

          0 0
          • biker01  

            Dotedka sem měl kolo z nejmenovanýho hypermarketu, tam byla odpružená vidle shit – no name takže tedka celý to kolo všetně vidle je pro mě uplně nezvyklej luxus.. takže naky ty kilaky i ta vidle najezdí, zatím sem spokojenej, lock-out v pohodě, jenom pak jiná geometrie..

            0 0
            • Lance  

              presne tak, ja na vidlu taky kaslu a radeji se na lepsi ani nesvezu,tak mi vyhovuje,nehlede na to,ze je mi fuckt fuck jaka je. Mel jsem elastomerovou a jaky je to ted rozdil

              0 0
      • Lister  

        možná byl myšlen kvalitní permanentní lockout těhlde vivlic – mepovolí ani na největších nerovnostech :o)

        0 0
        • biker01  

          no to pak je blbý když najedeš do naky diry.. Jakou máš vidly?

          0 0
          • Lance  

            Manitou Black Super 120mm RTWD TPC r2005

            0 0
            • Lister  

              jak to víš :o)))))))

              No jinak to bylo myšleno jako nadsázka, dlouho jsem jezdit RST a ta vidle prostě moc dobře nepracuje, jak trošku zmrzla tak ztuhla úplně :o(

              0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.