ZLATÉ NÁVRŠÍ - JE MOŽNÉ JECT DÁL

24 nepřečtených
  • cubas

    Chtěl bych se zeptat, jestli na je stále zákaz cyklistů nahoře na Zlatým návrší u Vrbatovi boudy. Myslím tu silnici od Míseček. Končí nahoře a jediná cesta byla zase zpátky. Dost tenhle debilní zákaz nechápu, protože po těch asfaltách co vedou dál vesele fičej naložený tatry s pískem. Je pravda, že to bylo už před pěti lety. Takže nevíte jaký je současný stav, jestli situace už je jiná a dá se od Vrbatovi (???) boudy pokračovat někam dál?

    0 0
    • vt  

      Dal se nesmi. Zakaz neni kvuli ochrane prirody, ale velkemu mnozstvi turistu.

      0 0
      • Leos  

        Dál se nesmí, ale není to kvůli turistům, protože ti chodí nad Labským dolem po cestičce, ale kvůli tomu, že ochranáři se bojí, aby bajkeři nezajížděli až k prameni Labe. Takže ta značka by spíš měla být až u Labské boudy, ale o logice ochránců přírody v Krkonoších už tady toho bylo napsáno spousta.

        0 0
        • Dusab  

          Ono obecně o turistice v Krkonoších (snad to spíš nazvat „cestovním ruchem“) by se daly psát romány…:-)

          0 0
        • cubas  

          hm, tak sem si nejak myslel, ze by uz tenhle nelogickej zakaz mohli zrusit. No nic, protoze budu na pomezi jizerek a krkonos (paseky nad jizerou) krkonosim se zase vyhnu.

          0 0
          • pedrod  

            Ale popravdě, není lepší si fakt nechat ty prameny Labe na jindy, pěkně s rodinkou na výlet pěšky, nebo tak nějak? Ony prostě Krkonoše jsou nějak asi k tomu už tak nějak vyrobený. Na terénní bajkování to tam je vhodný stejně jen někde. A asfalt? To je bohužel víc jako poutní cesta, kde pobíhají pěší výletníci. A ono to není fakt moc příjemné, když se po tom asfaltu mihají cyklisti padesátkou okolo pěšáků.

            0 0
            • cubas  

              no, ten ja znam. Chtel jsem puvodne ject pres rokytnici na Dvoracky, pak drevarskou cestou spadnout na Dolni Misecky, po silnici nahoru na Vrbatku a pak nekudy pres navrsi se doplacat na Certak a spadnout dolu do Harrachova, a pres Myto podel Jizery do Pasek. Kopce by to byli jenom dva, ale pekne vyzivny. Takhle muzu vyject jenom na Dvoracky a pak se vratit, to je dost na pytel.

              0 0
          • vt  

            Zlaty navrsi si urcite vyjed, konecna pasaz od Misecek stoji za to, podobnej silnicni kopec v Cr neni (nebo ho neznam :-), akorat, ze ted uz tam bude dost lidi, pred tydnem v soboru rano sem tam nepotkal ani nohu.

            0 0
            • Martin  

              bacha, on ho nechce vyjet, ale vyject, což bude nějaká jiná, mě neznámá činnost… ale k tomu žádnému podobnému kopci – dej si hned vedle Černou Horu z Černého Dolu nebo nedaleko Památník obětem hor z Pece a Zlaťák ti pak bude připadat jako procházka

              0 0
        • kolombo  

          Po té asfaltce je to sprostý selektivní zákaz, zdůvodňovaný tím, že pokud tam budou cyklisté, tak chodci budou uskakovat mimo cestu :-( Tam je to blbé, vyjedeš nahoru a není jak uzavřít okruh. Ty vrcholové partie Krkonoš jsou pro cyklistiku ztracené.

          0 0
          • vt  

            To mas stejny jako na Lucni boudu a dal pod Snezku. Zadnej teren a zadny ohrozeni prirody, mohl bys jet az pod Snezku, mozna az nahoru i s trekingem … ale s tema lidmama na tom neco je, je jich hodne a s kolama by urcte byl problem. Me by se libilo, kdyby tyhle trasy byly otevreny v urcity dny (den) v tydnu, ja bych si pockal a kdo se extra boji cyklistu, tak tam v ted den nepoleze.

            0 0
            • pedrod  

              No to není špatný nápad. Zkus to nadhodit třeba nějakýmu obecnímu úřadu (v Peci nebo ve Špindlu).

              0 0
              • vt  

                Zas tak naivni nejsem :-(

                0 0
                • pedrod  

                  :-))

                  0 0
                • kolombo  

                  Co je na tom naivního? Zdvořilý dotaz na to, co je to za důvody ochrany přírody které selektivně vymezují část obyvatelstva?

                  0 0
                  • filipes  

                    za par tisic si muzes koupit povolenku jako skopcaci a taga na Lucni boudu ;-) alespon podporis krkonosky turisticky ruch a myceni lesu a vystavbu dalsich lanovek…

                    0 0
    • jannk  

      recyklace: jak velky je provoz z Vitkovic na Horni Misecky a dale po Masarykove silnici k Vrbatove boude (ted, v sobotu/nedeli pred prazdninami). Tj silnice 236

      dik

      0 0
      • mr.antik  

        za hodinu dvakrát autobus nahoru a dolu, pár aut na mísečky (vzhledem k počasí asi hodně málo)

        0 0
        • jannk  

          To zni dobre! Tim ‚ted‘ jsem nutne nemyslel zitra, ale spise tuhle rocni dobu, konec skoly/zacatek prazdnin.

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            Začátek prázdin (a všechny prázdninové víkendy) bývá kritický kvůli provozu pěšáků, pokud nepojedeš hned ráno. Když to stíhám abych byl kolem osmé zpátky na Mísečkách, jsem všude sám; okolo/po desáté se prodírám davem a jezdím radši trénovat jinam…

            0 0
            • jannk  

              Pesaci mi myslim nevadi, nechci zavodit, jen nemam rad moc aut. Z Prahy to moc rano nestihnu …

              Ale pesi budou jenom z Misecek nahoru ne? Ja se spise ‚bojim‘ cesty z Vitkovic na Misecky.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Aut se neboj. Problém jsou jen pěšáci, mizerný povrch z Míseček nahoru (vadí při sjezdu) a občasné zbytky inertního posypového materiálu :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.