• moravskapovalecka

    Ahoj, vím, že je tady už několik vláken, ale ráda bych téma trochu obnovila.

    Chceme v červenci do Švajcu a tak se každá rada hodí. Zajímalo by mě, kde je možné najít nějaké méně náročné traily? Méně náročné = technicky přívětivé i pro babu, co to s kolem tolik neumí a s obyč HT. Dají se v každé oblasti naplánovat tripy podle náročnosti? Nechceme šlapat jen někde kolem jezera a rádi bychom vyjeli i do hor, ale zase se nechci někde zabít. Prostě taková zlatá střední cesta, jestli mi rozumíte.

    Samozřejmě vítám i další cenné rady a zkušenosti z vašich výletů. Předem velké díky. :)

    0 0
    • Mogadi  

      Ahoj,

      urcite doporucim tuhle stranku: http://www.schweizmobil.ch/…izmobil.html – jsou zde vsechny oficialni silnicni i MTB stezky a je k tomu i smartphone aplikace (Switzerlandmo­bility). Clovek tam muze prohlizet oficialni MTB trasy podle narocnosti, delky a vyskoveho profilu a v mapach je pak ukazana i sit vsech moznych cest a cesticek, takze se da naplanovat nejaka trasa vlastni (bohuzel to zde nejde naplanovat tak hezky jako treba na strava.com, ale clovek si alespon muze najit trasu a pak to naklikat na strava.com, aby mel prehled o prevyseni a delce).

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Byli sme s přítelkou v Davosu loni. Byla tam na karbonovej XC střele a to co sme jezdili zvladala – daj se tam vybrat i lehčí trasy (samozrejme pro kazdyho znamena lehci neco jinyho. Mně se tam líbilo jak sviňa, hlavně příroda, vláčky, … (polovička trochu držkovala ke konci, 7dní na kole už bylo na ní moc). Všude možne tam jsou rozesetý „grillovací místa“ s pripravenym drevem sirkama a novinama , tak když jsme pak sebou cukli dál za Davos – tak sem vozil esus a nejakou smakuladu v batohu a obed sme si delali na ohni – super.

      0 0
      • moravskapovalecka  

        Parádní fotky. Těch 7 dní jste si vystačili jen s Davosem a okolím? My právě plánujeme, že bychom to měli trochu putovní a zkusili jsme více míst (přesuny autem). Ještě bych se zeptala, jak je to s hotovostí? Rádi bychom toho co nejvíce platili kartou, ale předpokládám, že nějaké „drobné“ se hodí, i kdyby třeba jen na příspěvek na ty veřejný grily.

        0 0
        • Mogadi  

          Hotovost urcite s sebou.. Kartou se da platit v obchodech a vetsich restauracich, ale pokud je clovek nahore na kole a narazi na hospudku s 3 stolama, kde vari obedy a maji pivko, tak je hoodne mala sance, ze pujde platit kartou… takze tech 100 CHF mit radsi vzdy u sebe (pivko stoji 6 CHF, polevka 8–10 CHF, klobasa 20 CHF a nejake poctivejsi jidlo 30–40 CHF). Lanovky se daji z 90% procent zaplatit kartou (v Davosu se da koupit vicedenni pas na lanovky, kdy pak muze clovek jezdit nahoru dolu od rana do vecera. Z hlediska narocnosti bych Davos asi doporucil – je tam velky vyber trailu a i zacatecnici si tam prijdou na sve. Oproti jinym oblastem Svycarska je tam dostatek lehcich a stredne narocnych trailu, jinak mi prijdou Svycarske traily technicky obtiznejsi – napr. krasne traily v Arose). Za grillplatzy se nic neplati, clovek musi mit je neco na rozdelani ohne, drevo tam byva a pred odjezdem po sobe uklidit (hlavne nezanechat zadne odpadky). Taky doporucuju mit v aute vzdycky dost drobnych na parkovani, jelikoz se vetsinou plati (predplaci) v automatech na mince (pouze velke parkhousy ve mestech maji pak automaty na karty). Casto se da ale zaparkovat zdarma nekde na odpocivadle u silnice nebo na kraji lesa.

          0 0
        • Pan.Fazole  

          4dny Davos,1den filisur,1den bergun (bernina expres) + st moritz,2dny Livigno.

          Asi nejdulezitejsi info k Davosu jeste asi nepadlo:). Spali sme v kempu a dostali nejakou Davos card ci co – byli v tom zdarma lanovky akorat za 10E se k tomu musela dokoupit celodenni jizdenka pro kolo. Takze na to jak je to tam vsechno drahý tak lanovky za hubičku.

          0 0
          • jecnak  

            Mam teda pocit, ze lanovka byla vzdycky jedna za den.

            0 0
            • Honik  

              Za 5chf je pro kolo jedna jizda, za 10chf je pro kolo neomezena celodenka. Lidi maji za jednu noc neomezene 2 dny na lanovkach (den prijezdu a druhy den).

              0 0
              • jecnak  

                Supr. To zni dobre. Spletl jsem si to se Soldenem. Tam to je na Golden card jedna jizda lanovkou za den.

                0 0
          • moravskapovalecka  

            O té Davos card jsem četla už na starších fórech. No je fajn, že to pořád funguje.

            0 0
    • diessel  

      Vetřu se z dorazem..

      Byl jste někdo v západním Wallisu

      Jedu v srpnu na týden .. ubytování ve vesnici Torgon.

      Rád bych nějaký mtb trasy. Nebo výjezdy na hřeben a zpět..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, budu cely srpen v Lausanne. Pracovně, ale volný víkendy (kromně 19. – 20.) … nechceš dát něco společně? první víkend mám v plánu Grammont a Cornettes de Bise …tam bys kamenem dohodil :) Podle bikemap.net by to mělo jít…ale asi to med nebude. Kdyžtak dej vědět, klidně na mail (vavra.res@seznam.cz), sem moc nechodím.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.