problém s vidlicí Suntour prosim radu!!

94 nepřečtených
  • troniq

    ahoj vsem bikerum a cyklistum!!mám vidlici sr suntour xcr…mam jí asi 2 mesice a objevil se problém..kdyz zabrzdím predni brzdu a zakývu s kolem je videt na vidlici vakl.i její chod se trochu zhorsil..je dost meká a casto jde na doraz..jezdím s ní mírný freeride.je ten vakl normální??prosím radu!!já totiz s odpruzenou vidlici nemam skusenosti ..jezdim ji opravdu kratce

    0 0
    • kurýr na bajku  

      U Suntoura je to samozřejmostí.

      0 0
    • totem  

      aloha! mám stejnou vidli a ten samý problém, ale už po 3 týdnech… reklamovat ji rozhodně nebudu, je to zbytečný. až bude venku hnusně, tak ji rozeberu a zkusim s ní podle tuning-test.cz zaexperimentovat. a potom asi koupim Suntour SF-RUX-TRIPLE (asi teď budu terčem posměchu…) někde sem ji viděl za 7500.- je to pružina/vzduch, zdvih má 150mm…

      0 0
      • Twister  

        Tak myslim, že až přijde Milan, tak tě ukamenuje. Tunery, co maj první vidlici má rád. :)

        0 0
        • totem  

          a co s ní mám dělat? na reklamaci mi ji nevezmou (už sem to zkoušel) a než aby se mi domá válela, tak ji radši rozeberu a budu alespoň bohatší o další vědomosti. ať si kdosi říká cosi… já o vidlích v podstatě nic nevím, ale pokud budou fungovat na podobném principu jako auto-tlumičů, tak s tím problémy mít nebudu.

          0 0
          • milan1  

            Pokud nemáš verzi LO tak tam nic, co by jen vzdáleně připomínalo tlumič nenajdeš. A pokud si takhle troufáš, tak až to rozebereš, tak si s tím už vaklem poradíš, jednoduchá prasácká oprava je podlepit ta pouzdra lepenkou. Chce to jediné zručnost a cit.

            0 0
            • totem  

              já jsem jenom napsal, že když už mám tu možnost bezbolestně/bez­trestně zrušit vidli, tak než ji vyhodit (zkusit ji někomu podstrčit, aby se na tom zabil…) ,tak ji radši rozeberu a podívám se, jak to vlastně funguje. to je vše

              0 0
              • milan1  

                A já ti píšu, co tam můžeš čekat to je taky celé.

                0 0
    • Twister  

      Dneska jsem v shopu zkoušel právě XCR a mělo drobnej vakl už fungl nový. Je to superlevná vidlice, bude mít plastový pouzdra, můžeš si je nechat vyměnit, když nebudou moc drahý. Jinak tohle není vidle na tvrdý ježdění… Zeptej se na tuning-test.cz co s tim. Tam ti asi poraděj nejlíp.

      0 0
    • milan1  

      Tady napíšeš značku a už se tu vyrojí kupa odborníků, myslíš, že o té vidli něco ví, kdepak, to se strašně pleteš nevědí nic, jenom si tu společně zanadávaj na značku jako celek. Ty máš prostě vidli, která je z nejnižších pater nabídky a v ceně pod dva tisíce těžko seženeš něco lepšího. Jestli máš opravdu vakl, tak to zkus reklamovat. To by ještě vyřešit šlo, zbytek už ne. Tahle vidle má celkem solidní základ, je to vlastně Duro ale má to 30 mm nohy namísto 32 mm Dura a na rozdíl od něho to má i plastová pouzdra z jednoho kusu. Ta vydrží prostě méně. Když tuhle vidli porovnáš s konkurencí ve své cenové třídě, tak bude na špici. Je to ale samozřejmě pouze pružina elastomer (stejně jako ostatní v ceně) a má to opravdu slabou pružinu.Když už budeš ale ty, nebo někdo jiný porovnávat tuhle vidlici a cosi o ní vykřikovat najděte proti ní za ty peníze něco lepšího o nic jiného nejde, než porovnávat srovnatelné.

      0 0
      • SoLaX  

        Jeee, to je jeden z nejhezcich nazoru co sem tu asi cet :-)) Vazne.. Je hezke, ze se nekdo zastane nas financemi spore obdarenych a jeho prvni rada neni koupit novou vidli, ale dokaze o ni napsat jak to opravdu je..

        0 0
        • milan1  

          Tak tě ještě potěším, pokud si vybereš tuhle vidlici bez Lock outu, budeš lehčí jezdec a budeš jezdit pohodově, žádné extrémy můžeš s ní být dokonce nadšen. Dále se potom nabízí vlastní tuning a vyhrát si s mazáním a tohle může být skvělý základ jako první vidlice na které se lecos naučíš a v té ceně to bude skutečně špička.

          0 0
          • toncekk  

            To jo, ale ten fakt, aby jezdil pohodove a s predvitelnosti, je dost dulezitej. Kdyz sem u svy XCP s LO po uprave sjizdel schody okolo brnensky prehrady, ktery sou jeste idealne postaveny v zatacce, tak sem prisel na to, jak mi taky olejovy mazani zrychlilo odskok a malem sem si to odskakal az do srazu. Musel sem pak ten LO dost privrit. S vidli bez tlumeni by me ta blbost asi stala dost…

            0 0
            • milan1  

              Pokud se u LO pouze zvětší rozsah pohybu páčky není to ideální a ten útlum se prostě nekonná, mnoho lidí, kteří nemají tvé zkušenosti to ale bude prohlašovat za řešení.

              0 0
          • Pá-dlista1  

            Moc se v tehlech levnejsich vidlicich nevyznam… kdyz skutecna spicka je elastomer bez tlumeni s plastovymi pouzdry, v cem je horsi treba tahle vidlice? www.arnieshop.cz/…-FFD_86.html

            0 0
            • wroum  

              Vnitřní nohy: ocel 28,6 mm

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ano a dost mozna hmotnost, ale stejne bych radsi jezdil na vidlici co tlumi ;)

                0 0
              • McBlacky  

                to zas tolik nevadí, protože na freeride není ani tech 30 :) kromě toho třeba axely mi přišly tužší než scareby oboje 28,6. Navíc Trace není nic jinýho než OEM axel kde vnější nohy nejsou s příměsí magnesia…

                0 0
            • poiko  

              jee, když tu je milan1, tak to se taky rovnou zeptam. ted byl ve Velu návod na rozebrání vidlice Suntour. chtěl bych se mrknout dovnitř,ale k vidlici jsem nedostal klíč. dá se sehnat běžne v obchodě? za kolik zhruba? dík

              0 0
              • milan1  

                Musíš do obchodu, nekde je maj a někde ne, víc ti neporadím.

                0 0
            • milan1  

              Tuhle vidlici, co doporučuješ podle obrázku jsem měl na jednom kole, vůle byla abnormální a to i ve srovnání se Suntourem. Tlumení to ale mělo. Suntour XCR o kterém je řeč a to, co na něm chválím je právě vyladěnost systému ocelová pružina elastomer. Je to naprosto nejlépe zvládnutý systém ze všech, které jsem měl k dispozici. Bohužel, jak jsem to psal vše je založeno na té měkčí pružině. Tohle je informace, kterou z obrázku a brouzdání po internetu nezískáš. Proto právě tuhle vidlici doporučím snaživému ladiči začátečníkovi ale jenom variantu bez LO. Mnoho lidí, kteří tvrdí, že chtějí vše dělat sami zde mají ten největší prostor a rada aby byla využívána pouze lehkými jezdci a marnost snažení s tvrdší pružinou může ušetřit řadu zbytečných pokusů.

              0 0
              • majky.m  

                zdar v čem je rozdíl s touhle vidlicí XCR s LO a bez LO? (lock out že jo?) Nejsem expert tak bych to rád vědel, jelikož čekám na muj nový Pells razzer pro a bude na nem i vidle XCR. budu jezdit většinou ve měste žádný extrém a bude s LO

                Rád bych vědel ten rozdíl.

                už vím že ve měste mi bude vidle normálne pružit (obrubníky a podobne) ale na rovné krásné silnici ji zamknu. jo?

                0 0
          • yetti  

            Mam zkusenost s nejlevnejsim elastomerovym RockShoxem a ten byl ve srovnani se Santourem XCP75, ktery jsem take jezdil, naprosto vynikajici. Narozdil od Santouru totiz fungoval vyrazne dele nez 500km. Po tech se mi totiz santourka zacala pridirat, protoze se ji zacala loupat „povrchova uprava“ vnitrnich nohou a po 800km uz z toho byla vidlice pevna s vaklem jaxsvina. Muzes tyhle levne Santorky tunit jak chces a tahat tak z lidi prachy, ale to ze vyrobce setri nejvic prave na pouzitych materialech to neopravis. Kdyz si kazdej spocita kolik stoji takova vidlice i s tim tvym tuningem, tak si za ty prachy muze koupit neco co alespon chvili vydrzi i bez servisnich zasahu.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tak ted sis nabehl, protoze Suntoury maji prece vyborne materialy. Kam se na ne hrabe Marzocchi :))))

              0 0
              • yetti  

                Kdyz jsem kupoval svoje soucasne kolo tak na nem byla puvodne vidle Manitou Six (nejlevnejsi elastomer) a ja jsem chtel po kamaradovi, kterej ma kamenak, aby me ji vymenil za Santour XCP75Lo (to vis pruzina olej a jeste zamykatelna co vic si prat) a on mi to rozmlouval, ze je to blbost. A ja se nedal, ze Santour je dobra firma a ze to nemuze byt takovej shit jak mi tvrdi, protoze jsem mel v pameti komponenty Santour, ktery patrili na silnici k absolutni spicce. O to vic jsem cumel, kdyz se slova prodejce potvrdily a ja mel nejtezsi pevnou vidli na svete a vypadal jsem jako ***** :-)

                0 0
              • miťo  

                A kdopak vyráběl elastomerový Marušky? Asi Suntour no… Jinak v délce pouzder jsou na tom modely 2006 od Marušky blbě.

                0 0
            • miťo  

              Tak například již upravená XC-Pro za 5500Kč? Já nic lepšího za ty prachy neznám…

              A kolik tě stál ten Rock Shox?

              0 0
              • fousek  

                Tora, Splice o 500 draz MX comp?

                0 0
                • miťo  

                  Tora je dražší, Splice ztácí černotu z vnitřních nohou a Marcocha je neciliva.

                  0 0
                  • fousek  

                    No kdyz myslis… www.koloshop.cz/index.php?… tech 60 kc sem si priplatil, ta co ukazuje Padlista je rekl bych jeste vyhodnejsi (jenom lituju ze se tvarili ze je vyprodana a ze uz ji nedovezou)

                    0 0
                    • miťo  

                      Jasný, ale já věřím upravenýmu Suntouru, každého věc, čemu dává přednost. U TORY mě zarazil únik oleje z patrony a u Rock Shoxu přístup Žitnýho. Tolik k mému výběru vidlice.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Btw. jak resi milan potazmo BP Lumen reklamace?

                        0 0
                        • miťo  

                          Milan je řeší dobře. Mohu potvrdit. Nebo tu má někdo horší zkušenost?

                          0 0
                        • pegal  

                          reklamace? .. u pana Milana je to tak dokonale, ze tam zadne zavady nevznikaji ..

                          0 0
                        • Twister  

                          Vzal na sebe i to, co zjebal suntour. Jsme právě v jednání…

                          0 0
                      • fousek  

                        unik oleje z Tory? nekde sem ze to jeden clovek napsal… Ja s ni takovy problemy nemam. Kupuj si vidlice jaky chces

                        0 0
                  • McBlacky  

                    marcoka mx comp air 2004 a 2005 byla ted to trochu poladili, zřejmě lepší neg pružiny, ale rozhodně mx comp 06 už je citlivá akorát

                    0 0
                    • miťo  

                      Já měl na Axonu stírací břity z Marušky, těsnost super, ale ruku v ruce s nimi šla i necitlivost. Tak to nebude jen o negativce.

                      0 0
              • yetti  

                Ten RockShox byl na Meride, kterou jsem mel predtim jako OEM, takze netusim co stala, ale cely kolo tehdy stalo asi 18tis, takze to urcite drahy nebylo. Ta vidle nebyla zadnej zazrak, ale ve srovnani se Santourem chodila jako vino.

                0 0
                • miťo  

                  Judy TT? Na tu jsem moc chvály neslyšel. Ale alespoň měla tvrdochrom na vnitřních nohách. Nejlepší elastomerka byla Suntour MG91!

                  0 0
            • Pekáček  

              No cos čekal, vydupal sis lacinou vidli. Jinak Judy ne elastomerech je taky hrůza děs, si nevybereš. Sice se neloupe chrom, ale co jsem viděl tak nohy u stíráku odřený dozlata. Když Suntour, tak pořádný a vychytaný, jinak si kupte něco jinýho a nebrečtě že vám vidla za 1500kč nevidlá.

              0 0
            • milan1  

              Poslouchej ty budeš asi nějakej znalec, co ví úplně všechno. Už ti někdo řekl, že tady je řeč o nejlevnější vidlici Suntour XCR a že k takovým vidlicím patří i XCP 75? Předpokládám, že né, tak tedy speciálně pro tebe, tyhle vidlice jsem nikdy nechválil pro jejich skvělý základ a nedělám to ani teď. Budeš se muset namáhat si to přečíst znovu? Suntour pro tvoji informaci vyrábí i jiné vidlice a jeho spojení s vychvalovanou Marzochou je víc než znatelné. To ale bohužel takovým informátorům jako tobě lehce unikne. Nepředpokládám, že tohle padne na úrodnou půdu a že to přijmeš ale mnoho technologických postupů na vidlici Dirt Jumper a právě téhle "strašné levné Suntource jsou naprosto stejné. Dirt Jam má potom provázanost dílů ještě větší. Bohužel Marzocchi nejde se svými modely dostatečně nízko, kdyby tomu tak bylo asi by ses divil. Pod tou slovutnou značkou bys prostě našel něco naprosto stejného. Ono totiž, když se snažíš dosáhnout nejnižší ceny, tak to takhle dopadá. Někdo si prostě nemůže dovolit vidlice dražší a budeš překvapen ale jejich prodej daleko předčí ty drahé a trh si to prostě žádá když už někdo takovou vidlici na kole má, tak není opravdu ostuda si s ní nechat udělat cosi daleko funkčnějšího a když se mě někdo zeptá, jakou vidlici koupit, tak tyhle doporučuji jenom v cenové tísní. Proti tobě potom takový člověk získá vidlici s funkčním a seřizovatelným olejovým tlumením se zamykáním a dokonce daleko torzně pevnější, než se může tvým variantám zdát. Tvé přeceňované stírání laku z nohou vidlice se nebude konat, protože ho odstraňuji a plastová pouzdra mají při vyladěném chodu daleko vyšší životnost než v originál stavu. Takže až začnaš zase chrlit takovéhle zaručené soudy, tak nejdřív pořádně čti, potom si sežeň dostatek informací a neprožívej tak věci, ke kterým jsi čichl jenom z dálky.

              0 0
              • yetti  

                O.K. at si to kazdej vyzkousi na vlastni kuzi. Prave proto, ze lidi co si tyhle vidle kupujou, maji hluboko do kapsy, jsem popsal sve zazitky se Suntourem, ktery je po 800km na odpis a tudiz vubec levnej neni. Protoze myslim, ze vetsina lidi z tohohle fora najezdi takovouhle porci kilometru za chvili a tuduz se jim tyhle pseudo vidle sakra prodrazi. Oproti tomu jsem postavil levnej model od RockShox (bohuzel model si nepamatuju), kterej vydrzel nekolik tisic km bez jakekoliv ztraty funkce. A tudiz je podle mne mnohem lepsi volbou.

                0 0
                • milan1  

                  Vychrlil jsi tu spousty negativ o tom, co dělám já a nevíš o tom nic. Co tě k tomu vede?

                  0 0
                  • yetti  

                    Uz drive jsem cetl diskuse s tebou, ktere jsou ted smazane. takze myslim, ze o tom co delas neco malo vim. Jako strojar vim, ze na techhle vidlich se nejvic usetrilo pouzitim nekvalitnich materialu a povrchovych uprav a s tim se da tezko neco delat. Jo muzes zlepsit chod vidle nebo utlumy, ale na jak dlouho? A stoji to za ty prachy? Kolik takovy zakladni tuning levne Santourky stoji?

                    0 0
                    • milan1  

                      Děláš, že něco víš a nebo zase nic? Problém není v materiálu nohou, je hlavně v plastových levných pouzdrech a vše je dokonáno velkým zatížením díky nefunkčnímu tlumiči. Tohle bys jako strojař měl mít z debat už dávno vyjasněno. S vyššími typy, o které se dříve jednalo a které ti zjevně unikly je to po materiálové stránce něco zcela jiného, tím se tady nezabýváme. Tohle jsi do jednoho pytle naházel ty i když bys to jako technik měl dávno odlišit. Volání Suntour a nerozlišování typů je ale hodně oblíbené, je to jako bys posuzoval a rozlišoval auta Ford a auta Citroen psal o nich jako o jednom jediném autě.

                      0 0
                      • yetti  

                        Ale vzdyt celej tenhle thread je jenom o nejlevnejsich modelech a jedine co jsem tim celym chtel rict je, ze tyhle nejlevnejsi modely nestoji za nic.

                        0 0
                        • milan1  

                          „Taháš z lidí prachy“ není výraz, kterým upozorňuješ na vidlice, je to dost osobní a navíc bez vlastní zkušenosti s výsledkem.

                          0 0
                          • yetti  

                            Tak prozrad kolik u Tebe stoji takove zakladni vyladeni XCP75Lo, aby se na ni dalo jezdit dyl nez nejakych 1000km

                            0 0
                            • milan1  

                              Znovu se tě zeptám, zda tvůj styl nepřesáhl rámec vidlic a nezaměřuje se osobně? Prozradím ti zcela známou skutečnost, stojí to 1000,– a představ si, že to stojí hlavně práci. To, zda se to lidem vyplatí nech na nich a už se neodvažuj posuzovat a odsuzovat něco o čem nic nevíš. Zřejmě ti dost uniká skutečná hodnota práce, hodnota zkušeností a dosažených výsledků.Nedělám jenom jakousi halabala úpravu ale komplexní a zásadní. Tvořím prostě z velmi nefunkčních kusů něco zcela jiného, vlastního, na záklůadě svého vývoje. Napovím ti, za uvedenou cenu můžeš ve světě pořídit samotné stíráky (enduroforks, či podobné doplňky) zřejmě ti ještě nedošlo, že mé úpravy přesahují účinnost takovýchhle jednoduchých řešení a jsou zaručené a celkově levnější. Až zase budeš někdy hlídat cenovou úroveň, zapoj někdy trochu vlastní zdravé úvahy a hlavně ukaž alespoň trochu zkušeností, které taky předvedeš. Nic z toho jsi dosud neukázal.

                              0 0
                              • Pekáček  

                                Tisíc korun to jsou v podstatě dvě hodiny práce servismana Sony. Aspoň mi to tak říkali. Co se týče toho co Milan udělá s vidlicí SR, je to spíš malý zázrak. Kdo to nevidí, neuvěří. I Axon co se upravoval jako jetý se dostal do stavu značně převyšujícího mou Marzocchi MX Comp ETA 105mm.

                                0 0
                                • enjoy  

                                  ty hele uz dlouho mam nutkani si koupit duro E a dat ho milanovi na tuning:-).

                                  0 0
                                  • fousek  

                                    Bejt tebou bych to nedelal, protoze by si si potom utrh rovnou hlavu ze sis koupil drahyho Foxe, kterej chodi hur nez to vyladeny duro:-)

                                    0 0
                                • Mamut  

                                  Firma za hodinu mojej prace inkasuje cca 2× tolko, co stoji tem servisman Sony. Takze ako cena kvalifikovanej prace mi to nepride nejak strasne vela.

                                  Obecna reakcia (nie na Pekacka): Nechapem, preco chcete ludom nahovorit, ze vidlica za 4000 MUSI byt lepsia nez vidlica za 3000 + 1000 za upravy. Z vlastnych skusenosti v kadecom viem, ze vacsina kupenych veci potrebuje nejak doladit/nastavit a je skoro jedno kolko stali. A bez toho doladenia su funkcne horsie, nez nastaveny model za polovicu. Cena Milanovej opravy rozhodne nie je tolko, aby jej doplatenim si clovek mohol kupit namiesto „nefunkcnej“ vidlice „zazracnu“. KEby stala ta oprava 5000, tak sa asi oplati kupit nejaku inu (REBA!), nez ladit, ale takto…

                                  0 0
                      • Komi  

                        Citroeny jsou lepší, to je jasný ;-) .. jinak s tebou souhlasím

                        0 0
                    • miťo  

                      Stojí, Axon rok a půl po zakoupení začal po úpravě skutečně polykat nárazy. Až pak jsem si užil třeba trať Sudet, můžu srovnat stav před a po a je to fakt rozdíl. Samotřejmě řeším vidlici s kovovými pouzdry, s plastikem jsem měl tu čest jen u RST.

                      0 0
                      • L4coste  

                        trochu mimo ale muzu se zeptat jaka je vidlice Manitou Stance Blunt 130mm? (ucel,vydrz,kva­lita) díky

                        0 0
                    • milan1  

                      Možná by ti ještě pomohlo, kdyby sis přečetl reakce lidí, kteří ty úpravy znají z praxe. Takhle je vidět tvá averze a kopání kolem sebe ale objektivitě se to blíží pramálo. Tyhle citově podbarvené výlevy bez dostatku znalostí jsou tady ale běžné. Čekáš zřejmě reakce spřátelených znalců.

                      0 0
                      • navikin  

                        Nejsem spřátelený znalec, ale myslím si taky že kupovat levnou vidli s útěchou že si ji nechám za úplatu „vyladit“ protože nepřežije 500km je zcestné. A rady nerady typu: hledej – víc ti neporadím!, nebo: stejně to nepochopíš, atp… Tak to jsem si obrázek udělal

                        0 0
                        • milan1  

                          Nestvořil jsem Suntour a je mi jedno jaký máš na něj názor ale pohádky už bys měl přestat poslouchat, ty ti do toho jasno nevnesou. Vidlice co nevydrží 500 km koupíš jenom v supermarketu.

                          0 0
                        • milan1  

                          Vidím, že jsem reagoval pouze na část tvého příspěvku. Znovu ti připomenu o co by se mělo logicky jednat. Otevřel jsi thred o vidlici XCR, pokud jsi opravdu četl od začátku, dozvěděl ses podstatné odpovědi a to ode mne. Slova, která proti mě používáš tady nikdy nepadla. Ty pokud máš zájem o to, co je v nadpisu ses mohl dozvědět odpověďi a to kvalifikované, na rozdíl od mnoha dohadů zde běžných. Zajistě mě vysvětlíš, co tě vedlo ke tvému hodnocení.

                          0 0
                          • BH  

                            hele Milane , me to cele pripada jako pekna ptakovina. ladit vidlici v MC 3 tis. Kc, je skoro ztrata casu a penez. je to proste spotrebni vec, kterou je dobre po urcite dobe vyhodit a nahradit necim funkcnejsim za vice penez.Na druhe strane mas asi hodne spkojenych zakazniku,kteri chteji za malo penez hodne muziky.Ja ze sve praxe vim,ze je dobre levne vidlice predevsim poradne namazat,ale po urcite dobe je dobre proste nahradit. ovsem nechapu proc se tu zbytecne cilis, proste vis jak to je,vetsina z tech , kteri tu zasvecene pisi i o vidlicich Suntour ji nevideli ani z rychliku (Padlista a spol) a jen provokuji.A ty se vzdy nechas spolehlive vytocit.

                            0 0
                            • wroum  

                              Milan to psal i v tomhle threadu. Jeho praci oceni predevsim lidi, kteri si nechaj upravit vidlici se ktrerou jiz kolo koupili. a za cca 1000 kc z ni je mozne udelat funkcni vidlici. a vymenit to samozrejme jde, ale pochop ze jsou lidi, kterym je jedno jestli na vidli maj napsano FOX nebo SR, zvlaste pokud koukaj na financni stranku veci. Navic, ale to uz je jen otazka nazoru, kdyz koupis rekneme nejlevnejsi M s tlumenim tak cena bude vyssi nez upravenej SR, ale funkci bych rekl (a mam momentalne 2 upravene SR) ze SR bude lepsi. pokud ale chces dat za vidli rekneme 8 a vice tisic Kc, tak neni co resit, ale do teto hladiny bude SR vyhodnejsi. jinak po mechanicke strance jsou vidle SR s kovovymi pouzdry stejne kvalitni jako jejich kvuli znacce o dost drazsi ekvivalenty.

                              0 0
                            • milan1  

                              Víš, ono se tady strašně pohádkáří a není to jenom v tomhle thredu. Zkusím tě upozornit na detaily, jistě jsi četl časté stížnosti, jak měly vidlice již nové vakl, byly to i vidlice zavedených značek a vše se řešilo servisem. Jakmile se ale objeví jenom zmínka o vidlici Suntour je tu hned řada odborníků, kteří mnoho nevědí a mohou si najednou s radostí zanadávat o to jim většinou jde. Všimni se, že tihle odborníci ze sebe nikdy nic nevyplodí ale ve shazování a narážkách to nepoznáš. V tomhle je mi pádlista ukradený ten už je dostatečně známý a každý ví, co se od něj dá čekat ale tihle jeho následovníci to je neštěstí. V žádném případě nechci vychvalovat levné Suntoury do nebes, když se mě na ně zeptáš kdykoliv budu tě vždy přesvědčovat na dražší kousek. Rozdíl je výrazný. Vím velmi dobře jak na tom jsou jednotlivé typy a jaké mají možnosti. Nikdy lidem nenabízím nic, co by bylo zbytečné ani úpravy které by ztratily smysl po pár kilometrech. Pokud se na mě někdo obrátil s pouhou elastomerkou vždy jsem ho odmítl, protože to je něco, co se opravdu nevyplatí a nabízet něco takového by bylo opravdu tahání peněz z kapsy. To nedělám a nikdy jsem to nedělal. Tihle rádoby znalci se prostě bez jakékoliv informace a dokonce bez jakékoliv snahy se k ní dopídit dotýkají řekněme tomu mé profesní cti a trousí tady své nesmysly. To důvod, proč na ně reaguju. Podotýkám, že hlavní část mé činnosti nejsou levné Suntoury ale vím své a zaručím ti, že vyladěný levný Suntour v ceně i s vyladěním 3000,– nenajde v uvedené třídě konkurenci, co do komfortu a s výdrží po úpravě si nemusíš dělat starosti. Hlavní čím se zabývám jsou dražší kousky, které svojí funkcí atakují zde uznávané modly odpružení. Míchání hrušek a jablek zde aktivních nicků se ale hází vše pod jedno, Suntour je vidle, která se ti rozpadne pod rukama a hotovo. Jestli máš náladu poslouchat takovéhle odborníky stačí jim nechat tenhle prostor a doapdne to časem tak, jak diskuze na Dolekop.com, to byla úroveň, to bys koukal. Když na ně zareaguješ, bude to často takovýhle boj ale docela dobře poznáš jejich úroveň.

                              0 0
                              • BH  

                                moc naladu cist dalsi diskuse na dane tema nemam. jako prodejce kol vim, ze nekomu vydrzi levna vidle na kole i 5 let a vic a takovych je vetsina, nebot kupuji relativne levne kolo- vidlici a nemaji na ne specialni pozadavky, nejhorsi jsou vsak Ti, kteri evidentne pouzivaji levne kolo – vidlici jinym zpusobem nez je jejich urceni. jestlize nekdo chce pouzivat Suntour XCR na freeride (tak jak vlastene je smerovan tento thread)tak to je ten presne ten pripad, ze nekdo pouziva vidlici uplene jinym zpusobem, nez pro ktery je urcena.Tak tam, je asi nejrozumnejsi doporuceni, „kup si poradnou vidlu urcenou na freeride a neotravuj!“

                                0 0
    • L4coste  

      trochu mimo ale muzu se zeptat jaka je vidlice Manitou Stance Blunt 130mm? (ucel,vydrz,kva­lita) díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.