• konfucius

    Zdravím, kamarád si koupil Sigmu 1200 ten bezdrát. model a nemuže přijít na to jak jde zapnout automatický zapnutí po rozjetí? jde to vůbec na tomhle modelu?

    0 0
    • Daf  

      Nejde to. Jestli chce aby se zapinal automaticky musi si koupit kabelaz :)

      0 0
    • yetti  

      Bohuzel jsem si tenhle computer koupil taky. Vzdycky jsem jezdil CatEye a ted jsem ulit a koupil jsem si tenhle Shit. Uz se tesim az odejde do vecnych lovist a budu si moci koupit neco normalniho.

      0 0
      • Daf  

        Vzdyd je to dobrej computer. Co s nim mas za problem?

        0 0
        • yetti  

          Kdyz pominu, ze podle navodu, kterej k tomu davaji je zapotrebi tak hodina premejsleni nez prijdes na to jak se ten hlavolam nastavuje, tak cidlo velikosti krabice na boty trci z vidlice a sedi na ni asi 2mm sirokou dosedaci plochou, takze cekam az se protoci a skoci mi do vypletu. Resetovani udaju pred kazdou jizdou zabere taky skoro hodinu a nejdebilnejsi je, ze ho musis po kazdym zastaveni znova poustet. Tohle vedet driv, v zivote bych si ten SHIT nekoupil. Myslim, ze kdo chvali Sigmu asi nikdy nemel na kole skutecnej funkcni cyklocomputer.

          0 0
          • Santus  

            bobohuzel musim souhlasit, toto se jim moc nepovedlo a jeste dodam ze to bajonetovy uchyceni je mozna chytry, ale malo robustni. Potom by se to mozna neulomilo jen svoji vahou, kdyz mi spadlo opreny kolo.

            0 0
          • Pijer  

            1200 bezdrát se spouští sama, ale jenom když stojíš míň než cca 1/4 hodiny, potom usne a musíš jí probudit čudlem. To celkový mazání je jednoduchý, stačí dýl podržet čudl na reset a chvíli po jednotlivým resetu ti napíše „all reset“ a kromě hodin, celkový vzdálenosti a tripu ti vynuluje všechno.

            0 0
          • Daf  

            Nauc se resetovat computer, kup si kabelaz a mas vyresene vsechny problemy :)

            0 0
            • yetti  

              Model s kabeláží jsem si koupil původně, ale čidlo bylo nefunkční. Když se mi povedlo domluvit výměnu, tak jsem neuváženě požádal o bezdrátovou verzi. Důvodem bylo, že Sigma používá neuvěřitelně tlustej a dlouhej kabel, kterej když se namotal na bowden brzdy, tak to vypadalo dost brutálně (jde o silničku)

              0 0
              • mawerick  

                no pravda je že sigma na silničky asi moc nemyslí… Zvlášť u té RDSky… to čídlo je dost velké a na úzké vidlici musí sedět dost blbě…

                0 0
          • frantavykopavka  

            Ahoj přátelé, jestli můžu se svou troškou do mlýna, tak mám zmíněnou Sigmu 1200 RDS necelé dva měsíce a zatím mě o své spolehlivosti nepřesvědčila. Jednak občas zamrzne a ukazuje nějaké hausnumero i když stojím (to pomůže jen restart) a jednak mám neustále problém s uchycením, či spíš s udržením vysílacího modulu (snímač na vidli) v přijatelné vzdálenosti pro příjem z magnetu. Je to už od pohledu takové vachrlaté, nezdálo se mi to hned od počátku, ale prodejcem jsem byl ujištěn, že to je OK. Jde o to, že pravidelně při rychlostech vyšších než 60 km/h se to nějak odehne a pod kopcem mám 0 km/h. (A to sakra naštve, když si člověk chce třeba zvednout adrenalin a změřit nějakej hustej sjezd; znovu nahoru se mi teda šlapat nechce…) Takže to asi dopadne tak, že tenhle dám dceři, která se pohybuje většinou tak kolem dvacítky a zakoupím jiný. Láká mě výškoměr – máte někdo zkušenosti s VDO MC 1.0 (drát i bezdrát?) Jde mi o to, abych neopakoval stejnou chybu s nějakým nestabilním bazmekem. díky.

            0 0
        • Genarito  

          mě taky sloužil parádně… Vůbec jsem si na něj nikdy nestěžoval… teda až na to, že jsem ho tehdy koupil za 1200,– a druhý den jsem na něj narazil v Teplicích za 900,– :o) dnes bude asi už za pár korun :o) teď mi leží v šuplíku chudinka :o) mám Polara S725× :o)

          0 0
    • mawerick  

      No on se zapíná sám, ale jen dokud se nezruší to spojení (pokud si dobře pamatuju tak 10 minut bez aktivity) pak musíš čudlík aby se to znovu navázalo a spustí se sama.. A jinak se resetuje uplně jednoduše…

      0 0
    • coolboy  

      No taky jsem od toho čekal trochu víc…včera mi to měřilo bez problémů, akorát dneska když jsem trošku rychleji sešupěl jeden drncavej kopec, tak to přestalo měřit…asi budu muset magnet se sensorem ještě přiblížit. A taky čekám, kdy mi upadne ta RDSka na vidli – nechápu proč to nemůže být uchycený chytřeji, třeba jak Cateye na elektrikářských páskách…

      0 0
      • TheIF  

        Taky jsem se bal, že to upadne, ale držííí a nou problém, už jsem si koupil i ten BIKE 2 set jen ho ještě nemám na co dát :-) Ono to má narozdíl od dratu dosah 20mm a ja to vozím na 5mm, takže se to klidně muže hejbat a stale to měří.

        0 0
    • dydy  

      Chvili jsem si na nej zvykal, ale ted jsem celkem spokojeny, jediny co mi vadi, kdyz pustim predni blikacku, tak to asi rusi signal a prestane ukazovat. Casto ted dojizdim za tmy, takze mam na tachaku min natocenych kilaku nez v realu:-( Ten celkovy reset je dost dlouhy, to je fakt, ale zase se nestane, ze to clovek resetuje omylem, jako se mi stavalo u starsiho cateye, kde jsem resetoval soucasnym stiskem dvou tlacitek. Upevneni na vidlici je zvlastni, ale na moji silnicni to sedne paradne, je se bojim, co se stane az spuchri ty gumicky. A pak mi vyhouje to zandavani pootocenim, minuly computer jsem ztratil, protoze jsem ho mel spatne zasunuty a letel do krovi. Dneska bych asi koupil neco jinyho, ale zas tak zly to neni.

      0 0
    • jizby  

      mám bc1200 s drátem a pěkně mě se*e. Taky jsem se nachytal na líbivý vzhled a dobrý chod tlačítek, ale jinak je to k vzteku. Nejvíc mě vadí ten nemožnej procvak (když chci přepínat např mezi km a časem , nebo avg. Je to tam zmatlaný všechno za sebou a musím vždycky krokovat za neustálého sledování displeje, což je za jízdy nic moc. Zapamatovat si pořadí všech funkcí abych po paměti věděl potřebný počet cvaků od jedné do sedmi se mi nepodařilo:-( Předtím jsem měl starou BC 900 s třemi tlačítky a tam to bylo dobrý, dalo se rychle bez přemýšlení najet na potřebnou hodnotu, protože to šlo udělat tak, že to nezáviselo na tom, co zrovna ukazuje. Ten novej model navrhoval dement. Hlavně, aby se ušetřilo jedno tlačítko a mělo to dyzajn.

      0 0
    • lábus  

      mám drátovej a s tím jsem fakt spokojenej, přepínání mi přijde v pohodě, resetování je sice delší, ale to mi nevadí, upevnění taky dobrý, hezkej je taky, takže za 600,– fakt super

      0 0
    • gaDzin  

      Diskuse je uz mrtva, i tak bych prihodil zkusenost, snad se nekomu bude hodit, i kdyz uz tento cc nejspis vlastni :-( Takze veskrze vse zde vypsane je pravda, snimac je velky, klasika gumicky od sigmy, takze casto je treba pohybat jak snimacem, tak prijimacem pokud je neprilepite (kdyz pohybe sjezd, je to v …), musi byt zkratka primo na signalu a samozrejme zapinani kdyz usne. Je totiz treba setrit baterky , jak dlouho by vydrzeli, kdyby sli 24h denne? Kazdopadne, kdyz uz ho mate, casem si zvyknete :-) A to dulezite. Blikacka nebo svetlo na riditka znamena, ze signal je rusen. Jede totiz analog, takze se nikdo nedivte, kdyz i pod draty vysokyho napeti to nic nemeri. Kdyz se zapne svetlo za jizdy, bc1200 se sekne. Jako vyhodu, ktera vlastne stala za porizenim tohoto merice je kulickovy kontakt a absence dratu. Kontakt mezi prijimacem a vlastnim telem computeru je uz od pohledu velmi spolehlivy a zivotnost kontaktu je urcite velke plus, ovsem zivotnost gumicek a radiove spojeni je tristni Bohuzel jsem si ho koupil jako nahradu za 9 let staryho computeru, ten mel uchyceni ok, ale kontakty k.o. a pri vetsich otresech total reset >:) Ale i tak je to pouzitelny cc, urcite je spolehlivejsi nez predchozi. Bohuzel spolehlivost neni na 100%

      0 0
    • Marcinka  

      Je tento bezdrátový computer kompatibilní s vysílačem z BC 14.12 sTs?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.