• MartinS

    Narazil jsem jsem na pěknou fotku.Další argument proč nosit přilbu.

    http://www.extremebike.sk/modules.php?…

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Nebyla tu uz dvakrat?

      0 0
    • blue  

      dostal sem mailem neco lepsiho

      http://sweb.cz/…hugged32.mpe

      0 0
      • moriarty  

        Ale fuj… To bylo do zátylku, tady by asi přilba nepomohla :)

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Taky dobry. Jako jedno videjko od Red Dragon, z dvaceti schodu na hlavu s in-linama na nohou a bez helmy. Nebo ze strechy kostela brichem na zabradli… atd. Taky jsem videl moc poucny videjko zevnitr auta, proc se nepoutat. Tam mu hlava zmizela uplne a telo zustalo. No mozna byla schovana za sedackou :) Kazdej at si to prebere.

        0 0
    • zwwak  

      Takhle bych asi taky vypadal před 14 dny, kdybych ji neměl. Nová sice stála 4 K, ale rozhodně se mi to vyplatilo. Šupa o asfalt to byla pěkná.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Dlouhý roky jsem helmu nevozil. Sice si na ní těžko zvykám, ale už bez ní asi 14 dní taky nevyjedu.

      0 0
      • pegas  

        vic takovych fotek a treba to vsem,co helmu nevozi,se konecne rozsviti…

        0 0
      • Seveřan  

        Co mám přilbu, tak o ní ani nevím. Už jsem parkrát šel se psem (po té co jsem se vrátil s kola) s přilbou a nebýt ženy, která mě na to upozornila, tak běhám se psem a s přilbou po venku. Je to s podivem, ale nějak nepřekáží :-)

        0 0
    • mastihuba  

      se mě zdá esi neleží nějak moc spokojeně. V každym případě je to hodně výchovný.

      0 0
      • SunBiker  

        Dos? rokov som jazdil bez prilby. Ani neviem ako to na mňa prišlo, že sa bez nej už nikam ďalej nevyberiem. Možno s pribúdajúcim vekom a skúsenos?ami sa biker stáva k sebe zodpovednejší. Ale mám pocit, že sa aj tak dos? málo venuje tejto téme. Alebo som len ja na tie info nikde nenarazil? Mimochodom, začul som, že s príchodom EU bude prilba povinnos?. Neviete o tom niečo?

        0 0
        • mastihuba  

          bych to až tak neřešil. Ještě před nedávnem jsem na babetě v přilbě nikoho nepotkal a dnes už je běžná integrála. Dočkej času, ten ukáže. V naší partě je to zhruba napůl a nemužu říct, že ti bez přilby by byli v něčem horší. To že vozim přilbu ze mě bohužel bajkera neudělá.

          0 0
          • zirafon  

            ad integralka: je zaujimave, ako sa tento druh prilby rozmohol pri lyziaroch – este pred dvoma rokmi nikto a teraz kazdy druhy. len zatial co na bajku sa mi zda rozumne mat prilbu aj ked idem za roh do obchodu, na lyziach sa mi zda, ze 90% ludi ma prilbu uplne zbytocne.

            0 0
            • mastihuba  

              to myslíš z té jedné promile lyžařů co v nich jezdí?

              Taky zajímavý srovnání. Kolik z vás jezdí na lyžích nebo na snowboardu v přilbě? Na kolo si ji bereme automaticky, ale dyž me radar na sjezdovce zmeril skoro 80km/hod tak…

              Kážeme tady každýmu kdo nevozí přilbu na kole a na lyžích jezdíme furt stejně.

              0 0
              • Paja  

                Pravda letos jsem na lyzich videl i lidi s cyklohelmama, vypadalo to sice ponekud zvlastne, ale asi je to bezpecnejsi nez cepice…

                0 0
                • mastihuba  

                  mozna je to proto ze na kole sedime skoro každej den a na lyžích jen o dovolené.

                  0 0
                • náčelník  

                  Cyklohelma je lyže nedostačující, protože nechrání zátylek. Cyklista obyčejně letí hlavou napřed, zatímco lyžař na záda.

                  0 0
                  • Paja  

                    Nedostacujici ve srovnani s integralou mozna jo, ale rozhodne vic dostacujici nez cepice nebo vitr ve vlasech;)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Ne, cyklistická přilba je pro lyžaře fakt hovadina. Při pádu by mohla pomoci jen v některých případech. Pokud se samozřejmě nejedná o nějakou integrálku. Stejně je třeba pod ní vozit nějakou čepici, bo by zmrzly uši.

                      0 0
                      • jakub  

                        hmmm to je asi vec nazoru ja ji teda na lyze taky nevozim ale kdyz vidim ty delovy koule co se po jsezdovkach obcas porhanej (50 lety 150kg germani) tak bych si nejradsi vzal protiuderovy chranice co mame v praci (((-:

                        0 0
                      • Paja  

                        No ja nevim, ve srovnani s cepici mi to az tak jak hovadina nepripada (odmyslim-li od toho vzhledu). Cepici pod helmu vozi snad na biku kazdy z nas, kdo jezdi celorocne. Krom toho vetsinu padu na lyzich nemam na zada (malo chraneny tyl), ale na bok a ne ze bych jezdil pomalu. Nepolemizuju o srovnani s lyzarskou integralou.

                        0 0
                        • -b-n-x-  

                          Nemyslel jsem srovnání s čepicí, ale s lyžařskou přilbou. Sory, nějak se mi to v minulém příspěvku vytratilo :-). Stejně si ale myslím, že ten efekt bude oproti situaci bez přilby celkem malý. Já nevím, ale mě ty cyklo přilby připadají i na kolo taková nic moc ochrana. Ale na kole furt lepší než nic. Na lyže bych si ale cyklopřilbu nikdy nevzal. Do nebezpečných věcí, závodů a na sjezdovce radši s lyžařskou přilbou, a když ji nemám, pojedu tak abych to měl pod kontrolou.

                          0 0
              • Jenda  

                A to ja zase jo, uz sem si ji porodol i na lyze, protoze nemam strach ze si ja ustelu(rozhodne si na lyzich verim vic nez na biku) ale na tech sjezdovkach je fakt husto. A az mi to nekdo mrdne do helmy kulichem:-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  baba, na sjezdovkách je husto. vím o ženský která strávila pár dnů v komatu poté so jí ňákej maník ve špindlu zezadu sejmul a nakřáp jí lebku. od tý doby má celá její rodina lyžařský helmy. když vidim ty 15letý fracky co sotva slušně zatočej a perou to dolů v rádobyvejci, mam taky bobky.

                  0 0
            • Dumbo  

              ja vam poviem svoj pribeh ked vyrazam na dlchsiu turu beriem otcov bajk kellys magic dres cyklogate dlhe abo kratke rukavice a prilbu bez tychto veci na bajk nesadnem a ak nahodou nevezmem helmu z dovodu kratkej hodinovej prechadzky tak sa pri stretnuti z nejakym oproti iducim bikerom hanbym a pripadam si ako amater ak idem pojazdit fr na svojom bajku co je dost casto tak smerom hore idem bez helmi na kopci nasadim integralnuhelmetu a skacem po trati abo zjazdujem kopce bez prilby ani na test klopenky :)

              0 0
            • Seveřan  

              Nevěř tomu. Bez přilby ani ránu, a? jsou to lyže nebo kolo. Rozsekaná hlava od hrany lyže nebo od kmene stromu či nějakýho šutru, nic moc.

              0 0
            • Marine  

              No nevim jestli ji vozi kazdej druhej, ale vubec by to nebylo na skodu. Ja osobne lyzarskej integral nemam, ale mam takovou normalni ski-freestylovou a jezdim s ni porad at jdu na freeride, skoky nebo jen tak carvovat na sjezdovku – tam se bojim trochu paradoxne nejvic, protoze tam ma clovek fakt silenou rychlost, je tam hafo dalsich lidi, ktery te muzou sejmout, snih na sjezdovce bejva dost tvrdej a vylitnout ze sjezdovky do lesa taky neni takovej problem, takze prilba mi zbytecna urcite neprijde…

              0 0
              • Žanek  

                Po tom, co jsem jel černou sjezdovku po zádech hlavou dolů jsem se rozhodl, že si na příští sezonu taky nějakou pořídím…

                0 0
              • Seveřan  

                No, mě taky nepřijde na lyžích zbytečná, po tý co jsem se prolítnul vzduchem přes 5 m a do lesa to byly 3, tak už teď všude, a? je to bike či sky. Člověk potřebuje dostat asi nějaký podnět, aby mu to došlo.

                0 0
                • x-mass  

                  Co se tyce kola, tak helmu uplne vzdy. Treba i na blbych 50m jizdy po rovine. S lyzema je to o neco horsi. Po minulych zkusenostech, kdy jsem delal instruktora si helmu urcite opatrim. Kdyz si v Harachove stoupnete nekde stranou a pozorujete, tak se nestacite divit co se tam muze stat. V Rakousku se to resi jednoduse, je tam totiz lyzarska policie. Kdyz jezdis jako prase, tak ti seberou permici a vyhodej te z arealu.

                  0 0
            • jakub  

              DLe meho nazoru jde o to, ze se v dnesni dobe rozmohl tzv. carving – asi vite o cem mluvim, kdo na techto lyzich jezdi vi, ze zatacenim se na techhle lyzich zrychluje (drive to bylo prave opacne) a jedine v rychlosti si uzijes vlastnosti techhle lyzi je to fakt, ze na carvingu se jezdi daleko rychlejc a tim padem sou i horsi pady (to je asi jeden z důvodu) dalsi duvod je v tom ze se tyto prilby zacali delat pro sirokou verejnost, coz driv nebylo a dalsi – co se tyce ohledne snowboardu – kdo zna, da mi za pravdu nejhorsi je se vyflakat na prkne a prastit se pri tom do hlavy je to fakt o votres mozku- hruza.

              0 0
        • Brouk_Pytlik  

          Přesně tak. Postupem let si začínám uvědomovat věci, který sem nikdy před tim neřešil. Především se jedná o rychlou jízdu z kopce, autem a další věci tomu podobný. Vůbec by nebylo od věci, aby se přilba zavedla jako povinnost. Každopádně lidi na to už začínaj přicházet sami a to je dobře.

          0 0
          • Dumbo  

            1.)ked som bol este mali a hlupi :-) som plakal ked mi otec nutil vziat si prilbu na bajk vzdy som sa za prilbu hanbil 2.)teraz ked uz som stary a mudri :-) hanbim sa za nenosenie prilby

            0 0
            • Dumbo  

              a to nieje nejaky reklamny slogan ale moja myslienka moj nazor na nosenie…nenosenie prilby takze nebudte barani a kupte si prilbu raz budete dakovat bohu…„mal som stastie ze som si tu prilbu kupil“ uz len koli tomu ze mam doma rodicou a nechcem aby trpeli a bali sa ze pridem domou s rozbytou hlavou res. nepridem vobec…ak jazdite v skupine tak to az taky problem nieje ale ja zviknem jazdit sam a uz sa mi stalo ze som nechal doma mobil dostal som defekt…trosku som sa omeskal a to boli doma stresi :-) ale hlavne je to osobne uspokojenie ked nemam prilbu som vysraty z kazdej pi… ale ked mam prilbu citim sa nesmrtelny a dovolim si davat poriadne ..ako vravi velky M.Maroši.. „prasarny“......... juj dajak som sa rozpisal :-)

              0 0
            • Brouk_Pytlik  

              hehe to je jako když mi zakazovali doma pod pohrůžkou násilí sundavat z kola blatníky. Po letech jsem si je na kolo dal hezky rád zase zpátky, páč sem nechtěl bejt v zimě zadělanej jak jetel… :-)))

              0 0
    • rodriguez  

      tak co nám poví nejmoudřejíš Bike Forista Enjoy ? který helmu nevozí aby se mu nezapařil mozek ?

      0 0
      • enjoy  

        panacek se do me asi navazi protoze jemu uz se zaparil:-)

        0 0
      • enjoy  

        jo a samozrejme dekuju za poklonu.

        0 0
      • McBlacky  

        však on si ji ještě rád koupí, protože poslední dobou už to přestávají být pohodové vyjíždky. Jinak Rodriguezi kdybys ho viděl dávat sjezdy, možná by ses i poučil. Když už sebou sekne, tak je to pasážích, kde ostatní už dávno kolo vedou…

        0 0
        • Dumbo  

          nezeby som chcel svojimi recami niekoho ovplivnit mozno som na smiech ale aj enjoy si raz pri pade udrie hlavu potom bude mozno pisat podobne „kraviny“ ako ja :-) o prilbe…

          0 0
          • cabbage  

            uz je pise.

            0 0
          • Dumbo  

            prepac enjoy niezeby som chcel prorokovat ale je to tak viem ze ta tu prehovaralo dost ludi a ja nic nezmenim ved co aj zmenim 16rocny paprda ale nato pride kazdy sam.........

            0 0
            • enjoy  

              vite panove,je tu spousta lidi co helmu nema,ale asi jenom ja si proste nenecham srat na hlavu kvuli necemu do ceho nikomu nic neni.asi tu mam hromadu maminek a tatinku,jinak to nevidim. treba blacky a fousac mi reknou mel bysis ji koupit,ale tim to hasne.jsem jim vdecny za jejich pristup,vy ostatni co se do me navazite si nechte sve vylevy jinam.dumbo,proti tobe to nemyslim.

              0 0
          • enjoy  

            jsem nikdy nezpochybnoval ze helma je dobra vec.jenom je proste moje osobni rozhodnuti a moje osobni vec jak sem se prozatim rozhodnul. ja taky nikomu nekecam do toho koho voli atd.

            0 0
            • blue  

              je to tvoje volba, to ano… ale mozna bys mel myslet taky na ty lidi kolem sebe, kterejm pak pridelas starosti a hnusnej zazitek na celej zivot, az si tu kebuli nekde poradne rozmlatis…

              0 0
              • enjoy  

                to se takhle neda rict,to je jako kdybych nekomu domlouval at nedela u policie nebo nejezdi autem,vzdyt se pri tom stavaji hrozny veci.kdyz jsem slysel jak sis dal sjezd za cukrakem,prej mnohem drsnejc nez mi vsichni,tak co myslis,kdyby se neco stalo,zadnej polystiren by ti nepomohl.samozrejme nezpochybnuju ze je lepsi ji mit,ale jak sem rekl,nikomu z vas do toho nic neni.zkuste si rict:nic mi do toho neni!

                0 0
                • zirecek  

                  nic nam do toho neni… Vedes tu pomalu monology sam se sebou, sam se chces hadat. Takze spis exhibujes. Ja vozim helmu kvuli pripadum, kdyz nebudu moct neco ovlivnit…kdyz jedes po silnici, tak je porad hodne situaci, kde nic nenadelas – pouze to, ze si aspon vezmes skopek!

                  0 0
                  • zirecek  

                    a navic se nemuzu ubranit pocitu, ze ten kdo na bajku nema skopek, tak to s bikem nemysli vazne…

                    0 0
                    • enjoy  

                      exhibuju?nezblaznil ses?asi sis nevsiml ze jsem sem nejprve vubec nezasahoval.a ze se tu bavim sam se sebou to sem nejak nepobral,mel jsem dojem ze vzdy nekomu odpovidam,ale asi teda ne.svym pocitum se nebran.ja se zase nemuzu ubranit pocitu ze moji zdejsi tatinkove a maminky recni jako kdyby chteli na politickou drahu. nevim co ma helma spolecneho s tim jestli myslim bike vazne nebo ne,spis to vypada ze se do me snazis velice uboze navazet,nevim proc.ale to uz je neco uvnitr tebe,do toho nevidim.ale abych se zase nenavazel do tebe,coz uz sem vlastne udelal,tak… no tak ja nevim no,porad se tohle tema opakuje a porad vas to bavi. se zeptam.ty to myslis s bikem jak moc vazne?kdyz se probudis podivas se jako prvni vec na svuj bike a premyslis kam bys jel,co bys na nem vylepsil atd?

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Ja teda jo. Ale ja sem uplne posedlej. Uz jen umet na kole jezdit a mit na to cas a nic by mi nechybelo.

                        0 0
                    • Boris  

                      Na tom něco bude. Teda spíš hodně.........

                      0 0
                      • enjoy  

                        vem si dobu kdy helmy nebyly,vsichni byli bikeri.pak se zacaly nosit helmy a nekdo je nenosil,tim prestal byt biker?asi ne. nadruhou stranu,myslis si ze helma z tebe bikera udela?opet,asi ne. zkus na to neco rict,at jenom tak prazdne nekecas.

                        0 0
                        • enjoy  

                          ze ja vul:-) rodriguezi,jses sice hnup(podle me) ale tohle ti musim uznat,rozjel si to dobre:-),treba z toho bude „diskuse“ jako o suntourech(opet).

                          0 0
                          • rider  

                            Enjoy hele,nemam rád lidi co nevozej helmu. Vopruzujou mě.

                            0 0
                            • P.B.  

                              Tak uz ho nechte, vzdyt to nema zadny smysl, vsechny argumenty uz slysel 50× a nepresvedcily ho, takze kazdym opakovanim bude vic zatvrzelej. Nemate nikdo zkusenosti s vychovou deti? Enjoyi, tim nemyslim, ze jsi dite, jenom vim, ze kdyz diteti budu neco 10× opakovat, bude ho kazdy dalsi opakovani sr.t cim dal vic. Ja helmu vozim a hodne nerad jedu s nekym, kdo ji nema, radsi budu jezdit sam, nez ..... to uz tu psali jini.

                              0 0
                              • enjoy  

                                mas pravdu,taky se mi nelibi jet s nekym kdo ma treba helmu ale je to uplnej lazar.ale ze bych mu rekl promin moc to neumis a ja se bojim ze si neco udelas a pak budes na obtiz,tak takhle se nechovam.tvuj nazor uz jsem slysel a do jisty miry ho chapu,ale taky trochu ne.ale je to tvuj nazor.

                                0 0
                                • P.B.  

                                  Ja nerekl, ze s nikym bez helmy nevyjedu, ale opakovane spis ne. A priznam se, ze kdyz se dam do reci s bikerem bez helmy, tak dost brzy zacnu agitovat, ale ne nijak huste, aby se nas..l, to ne. Ale proste vyjizdky s nim nevyhledavam s oduvodnenim, ze se mi nechce poskytovat prvni pomoc nebo volat zachranku nekomu, kdo pro svou bezpecnost neudela ani to, ze si koupi kbelik na hlavu. Tak presne k tomu jsem se nechtel dostat, ale kdyz to chces slyset znova… S lidma, ktery na to nemaj a pritom hodne riskujou taky nejezdim ze stejnyho duvodu.

                                  Dalsi debata asi nema moc vyznam.

                                  0 0
                                  • mastihuba  

                                    ber to tak že nechtějí a respektuj to. Já se pravidelně potkávám s 10–15bajkery ve věku 20 až 60let a půlka jich jezdí v přilbě a půlka ne. Je to všecko o zvyku a tady tím škatulkováním rozbíjet partu podobně naladěných lidí je blbost.

                                    0 0
                                    • blue  

                                      ja bych tomu nerikal zvyk, ale nezodpovednost k sobe a ostatnim

                                      0 0
                                      • mastihuba  

                                        to máš možná pravdu, ale kvuli tomu nepřestanu jezdit s lidma s kerýma jezdím od mala.

                                        0 0
                                      • enjoy  

                                        prosimte taky citove vydiras lidi ktery chlastaj a kourej?ty si nicej zdravi prokazatelne,me se nikdy nic stat nemusi a presto mi cosi rika ze ryjes jenom do me.

                                        0 0
                                        • blue  

                                          ano, prudim do lidi, co kourej a otravuje to bezprostredne me ;-) nekde v hospode, kam stejne nechodim, at se treba uchlastaj a ukourej k smrti

                                          0 0
                                    • P.B.  

                                      Ja tim zadnou partu nerozbijim, jezdim totiz sam, ale s bezprilbaci jezdit nechci zacit. Kdyby slo o rozbijeni party,tak bych asi premyslel trochu jinak

                                      0 0
                                  • rider  

                                    Ted si na to kapl! Enjoy,To me sere: jen tak si jedu a magor predemnou bez helmy na crossu vyskočí jako že skok a zkončí v krvi na hlavě. Leží a nehýbá se. Teče z něj krev a mozkomíšní tekutina. Probírá se, začíná kvílet, prý ho bolí páteř a necítí nohy, čekáme na sanitku dlouhých 20 min.(jeho přítelkyně se mezi tím nekolikrát zhroutí..) Když konečně přijedou, čeká se na další sanitku,pak ho 10 min stabilizujou. měl probořenou klenbu obočí tak 3cm dovnitř. Nakládáme ho do sanitky a pak jdeme pěšky domu, protože nejsem schopen jet na kole..uvažuju, jestli nepřestanu jezdit.. Tak to se mi stalo. Pro mě za mě, a? se klidně bez helmy zmrzačí(zabije), ale kdo mi zaručí, že u toho náhodou nebudu a nebudu ho muset zachraňovat jen kvuli tomu, že ten idiot si je línej vzít helmu. Co mi k tomu Enjoji řekneš? Do helmy tě nenutim, ale ty mě nutíš, abych tě zachraňoval, když se tomu přitom dá předejít(mimochodem neposkytnutí první pomoci je trestný). A já halt neumim odjet od člověka, co je na kaši..

                                    0 0
                                    • jakub  

                                      howgh, to je pravda, myslim ze tohle je ten nejlepsi argument co sem kdy slysel …

                                      0 0
                                    • kankrlicek  

                                      Něco podobného jsem zažil v Tatrách. Týkalo se to mladé DDR němkyně. Sníh okolo do žluta atd. Než se nám ji podařilo dostat k cestě, tak to trvalo něco okolo 6 hodin a několikrát se nám každému zdálo, že to už nevydržíme (myslím fyzicky). Jednalo se o to samé – špatná výzbroj (vlastně žádná), neznalost terénu. Do dneška nevím, jestli to přežila. Ale nikdo z nás neuvažoval o tom, jak nás to sere se tady dřít, když bychom se mohli válet na chatě. Prostě někdo je blbej a když se sejdou okolnosti, tak to odnese. Ale pomáhat si lidi musí…

                                      0 0
                                    • blue  

                                      na to ti Enjoy povi zase nejakou hezkou vymluvu, proc tu helmu vozit nebude… tyhle zazitky sou zbytecny, on to stejne nepochopi, ze fakt nejde jen o nej ;-)

                                      0 0
                                      • enjoy  

                                        prosimte rekni mi,co te vede k tomu me tady porad buzerovat?exhibujes tu pred ostatnima?jinak si to fakt vysvetlit nedokazu.ale to je fakt nekonecny,nikdo nic neprizna,protoze by se ztrapnil takze je to cely absolutne o nicem.

                                        0 0
                                        • jakub  

                                          a co nikdo neprizna, ze jazdi s prilbou ??? priznavam se jezim

                                          0 0
                                          • enjoy  

                                            blbe.myslel jsem ze to,ze nikdo neprizna ze tu jenom blbe exhibuje protoze ostatni maji stejny nazor takze ma kdyztak oporu kdybych mu nahodou jeho keci vyvratil.

                                            0 0
                                    • enjoy  

                                      co ti na to povim?no ja nevim no,at reknu cokoliv tak si tu vsichni budete mlit svou.tak mozna ti reknu jednu podle tebe zarucenou pitomost.nejsem ten idiot kterej si jenom tak skocil,nikdy me nepotkas takze muzes byt klidnej.ja se taky muzu kdykoliv priplest k husty bouracce,to je vetsi pravdepodobnost nez ze bys me nekde sbiral.taky vsem ridicum pres okynko nenadavam ze nemaj pasy,protoze je pak nedejboze budu muset krisit.ale tady to mas jednoduchy,sem tu jedinej takze se tu do me muzete vsichni oprit.je to fakt hrozne jednoduchy kolektivne rubat do jednoho,jste fakt borci!koncim,uz me to stalo moc casu a reci se stale opakuji.pravda,tvuj argument tu dlouho nebyl.pokuste se zamyslet jestli jste takovy vzory ze mi tu tak kazete.

                                      0 0
                                      • jakub  

                                        ja sem takovej vzor asi bys cumel, pravda je ta, ze je mi fakt uplne ukradeny, esli jezdis s prilbou nebo nee dokud te fakt nekde nepotkam valejiciho se (tak na sebe dej prosim te pozor) (((-: a ja budu dal jezdit v helme

                                        0 0
                                      • rider  

                                        Ne ja vzor rozhodne nejsem. Taky občas vyjedu bez helmy. Ale jen tak do 1km od baraku(na nakup :-) Ovsem vystavuju se pochopitelne stejnymu riziku, jako ty. Ale delam to minimalne. Onen zazitek je jen jeden z mnoha, který mě přesvěčujou o tom, že je tobrý se chránit(nejen na kole :o) Je velká pravděpodobnost, že se nikdy nepotkáme, to máš asi pravdu, ale prostě jsi dobrej terč. Mimochodem, neřekl by mi, že se nikdy nepotkáme taky ten jedinec, co jsem ho potkal?
                                        Na závěr rada pro tebe: víš, jak poznáš kam jsi dopadl? Hledej důlek v zemi a v něm vlasy (když ho najdeš, gratuluj si, přežils)

                                        0 0
                                        • Pá-dlista1  

                                          Taky jsem jednou takhle dopad. To ze tam bylo hodne vlasu, znam jenom z vypraveni. Jeste v nemocnici mi jich vypadalo tolik, ze jsem myslel, ze budu plesatej. Vsude jsem vozil integralu a tohle byla cesta „jen“ do bikeshopu. Ted mam helmy tri a na takovou cestu si beru aspon kokosa.

                                          0 0
                                          • rider  

                                            No vlastne to nebyly vlasy, on byl dotycnej na holo. Bylo to to natrhany oboci.Mimochodem jsem neveril, že se da udelat dolik do totalne ujezdeny zeme(bikroska v bohnicich)
                                            Mam XC A integralu, ale kokosku koupim brzy prave proto, že integralku jsem obcas linej tahat, a xc helmicku bych si nerad pri prvnim padu rozstipl.

                                            0 0
                                        • Meesha  

                                          Predemnou taky srazil krasnej cernej Mercedes S nejakyho typka. Po dvojtym saltu s par vrutama (Valenta hadr) dopad na tramvajovy koleje. Pak se zkusil zvednout a lehnu. V tom skle toho mercedesu byla otiskla jeho hlava a v ty dire bylo maso, vlasy a vsude okolo krev. Tri hodiny sem se pak klepal a vubec se mi na kolo uz nechtelo…

                                          0 0
                                    • lubos  

                                      fuj .. tak to je zazitok na celej zivot, brr, brr.

                                      0 0
                            • enjoy  

                              dalsi co jenom tak placa a nic nerekne.jestli mas nejakej mindrak a potrebujes tu vsem rict svuj k nicemu nazor,tak prosim.ale jestli to bylo opravdu jenom mne tak ti rad dam prostor abys mi to vysvetlil.nebo te nejakej bez helmy predjel?

                              0 0
                            • ravo  

                              Zatímco panáček neopruzuje, že…

                              0 0
                        • zirecek  

                          Nemam rad prekrucovani vet! Rikal, jsem, ze mi pripada, ze biker bez helmy to nemysli vazne s bajkem. Nerikal jsem, ze helma z tebe udela bikera. Dve naprosto odlisne vety.

                          Neresim co bylo, ted je moznost mit helmu, ja tuto moznost vyuzivam…ty ju nevyuzivas a tvrde zastavas svuj nazor, mas na to absolutni pravo, jen ti rikam, ze z meho uhlu pohledu te nechapu. Ale to je dneska normalni.

                          0 0
                    • mastihuba  

                      tak toto je taky síla. To když řeknu těm našim starým pardálům co celej život jezdí bez přilby, tak budu celej den za hvězdu bonmotů ala táta Zeman.

                      0 0
                • Seveřan  

                  Hele ENJOY, jezdi bez přilby a nenech si do toho kecat, aspoň bude nějakej š?astnej nálezce kola, jak to psal už někdo před tím. Uděláš někomu radost, hlavně bika udržuj v dobrý kondici :O)

                  0 0
                  • enjoy  

                    nenechavam,ale ty do toho nejak kecas… zamysli se(i pro ostatni),proc mi tohle vlastne rikas?ale ne,ty to nerikas me,ty tu machrujes pred ostatnima a ja sem ti prisel jako dobrej objekt.me samotnymu bys to nerekl,za to by ti jeden clovek nestal. ps:kdyz uz mi odpovidas tak se nauc sklonovat,ja ti taky nerikam hele seveřan… pps:pisu se malymi pismeny.

                    0 0
                    • Seveřan  

                      Díš pravdu, blbej vtip, omlouvám se. Ale s tou přilbou bych ti to asi řek, dávat někomu první pomoc nepatří zrovna mezi skvělý zážitky. A ve skloňování se polepším, a od teď, pokud někdy, jedině s malejma písmenama, je to v pořádku? Zdarec.

                      0 0
        • enjoy  

          k cemu je mi to platny kdyz mi stejne davas na rovine a do kopce na prdel:-)

          0 0
        • Pá-dlista1  

          O duvod vic vozit helmu.

          0 0
          • enjoy  

            ja vedel ze to nekdo rekne:-) ale asi stejne nic proti tobe(ikdyz asi vic padas nez jezdis:-)),ja jenom tak v ramci XC.

            0 0
            • Gatier  

              Je to kazdeho vec… Ked sa niekto zabije. Ale ked ostane clovek nadozivotie mrzak, kto sa o neho bude starat? Kto bude platit podporu? Vzdy sa je treba nad tym zamysliet. Zijeme v spolocnosti, a preto by sme nemali mysliet len na seba. Poviem len, ze je to smutne. Je jasne, ze kazdy tu prilbu na hlave mat nebude.Takisto ani v autach ju skoro nikto nema:-) Ide le o to, rozumne sa zamysliet nad tym, ci ju clovek vyuzije.

              0 0
              • enjoy  

                ja se samozrejme zamyslel a vyslo mi prave to ze ji nenosim,takovy riziko to proste neni abych ji musel nutne mit.neni to zadnej extremni sport,abych si musel pokazdy kdyz jedu rikat ze dneska z toho kouka kriplkara.

                0 0
                • McBlacky  

                  já ti to připomenu, že to není extrémní sport, až zase někam vyrazíme, třeba zítra :-)

                  0 0
                  • enjoy  

                    no,takova cervena z jarova nahoru:-),z toho kouka kriplkara helma nehelma:-).muzu mit techniku jakou chci ale vzdycky mam z toho respekt.a dolu bych to nejel ani v brneni.mozna tak plazil.

                    0 0
                    • blue  

                      ja nevim, proc se porad snazis sam sobe namlouvat, ze kdyz se rozsvihas, tak je jedno, jestli mas helmu nebo ne… jasne ze je riziko, ze ani ta helma nezabrani nejakymu zraneni, ale fakt, ze to riziko vaznyho poraneni na hlave dost vyrazne omezi, je snad nespornej… lepsi zustat na kare, ale s hlavou v poradku, nez bejt do konce zivota dement odkazanej i pri moceni na pomoc ostatnich… a to za to stoji, ne? :-)))

                      0 0
                      • fousac  

                        troska cisilek: ze statistik v USA za dvacet let vyplynulo, ze: cyklista pouzivajici helmu ma snizenou pravdepodobnost poraneni hlavy o 81% a popraneni mozku o 69% … kazdej si to preberte jak chcete…

                        P.S. jezdil jsem bez helmy a rozsekal si koleno (47 stehu), ted jezdim s helmou a zlomil sem si zapesti…

                        0 0
                      • enjoy  

                        zcela vazne ti reknu ze bych byl radsi dement nez byt na kare.

                        0 0
                        • ravo  

                          Kde že jsou staré dobré debaty ze starého B-F, že jo?!

                          0 0
                • Boris  

                  Ale je to vlastně každýho věc......

                  0 0
                  • enjoy  

                    tobe to fakt doslo?gratuluju!

                    0 0
                    • Dumbo  

                      prepac enjoy ze sa zase budem tocit okolo teba ale o inom na tomto webe co nenosi prilbu neviem.. tak ma napadlo neviem koho mas v blizkom okoli ale aj tak si myslim ze ak raz utrpis uraz Ty alebo tvoj kamarat v skupinke tak Ti niekto z tvojich blizkych na narodeniny tu prilbu kupi… len tolko som chcel PS. mozno sa milim ale nejazdil si Ty nejake extremnosti s Visbym ? sa mi zda ze som videl ne webw visby.host.sk fotku s nazvom enjoy na drope a mal si tam na hlave integralu a nejaky bajk uz nepametam presne nejaky full s doradom ? mozno pamatam zle

                      0 0
                    • Boris  

                      nevím, proč se do každýho navážíš. Já jsem vyjádřil jen svůj názor. Ale asi máš velkou potřebu se bránit… Snad proto že jsi sám?…

                      0 0
                      • enjoy  

                        nevis?ale spis bych se te zeptal kdo se do koho navazi,ale nad tim uz asi nepremyslis,ty jenom vesele tukas do klavesnice,protoze je tu takovych jako ty dost,takze se nemusis bat ze bys setrel. sam rozhodne nejsem,jestli myslis ze jo tak nevim no. tady sam jsem,protoze ostatni vidi co se tu deje tak radsi nevylejzaj.jentak dal borci,skatulkujte si,helmar,nehelmar atd.. co bude priste?nenosim elastaky,to taky nejsem biker?

                        0 0
                        • figur  

                          Nedej se Enjoyi.Dárci orgánů jsou taky užitečný…

                          0 0
                          • enjoy  

                            a takovy dementi jako ty jsou uzitecny k cemu? uz fakt koncim,tohle se muze lehce stat nekonecnym,protoze se chovate hodne detinsky a jentak vas to asi neprejde. co ted budete delat kdyz vam nebudu odpovidat?hlavne klid,najdete si jinou zabavu.

                            0 0
                            • Dumbo  

                              ty asi nebudes ten visbyho spolujazdec co vozi integralu ? prave som spoznal druheho enjoya :-) platonicky

                              0 0
                            • figur  

                              To enjoy: tak to vypadá,že názory dementů,co jezděj v přilbě,nebyly tak docela od věci a třeba tě trochu postrčily,že v ní končíš taky.Ale gratuluju(bez he­cu).

                              0 0
                              • enjoy  

                                taky bez zlyho umyslu muzu rict ze me mozna postrcily,ale v trochu jinym smyslu…,nejsem ovce,sam jsem se rozhodl. hlavne se nesnazte takhle tlacit na nekoho dalsiho,snad jste se uz dost vyradili.

                                0 0
              • Boris  

                To je jako s pásy v autě. Občas někdo řekne: proč si zapínáš pás, když jedem jen kousek… Ale jsou situace, který na silnici neovlivníš (stejně jako na kole) a může to být třeba jen kilometr vyjížďky… Proto si na výjezd radši přilbu beru.

                0 0
        • Smazaný účet  

          No, já uznávám že enjoy je výbornej technik a že na něj dalece nemam. Na druhou stranu, to že umí, ho nezachrání. Když sem se po několika týdnech šel podívat na místo, kde sem se vyflák, zaboha jsem nemoh přijít (a doteď to nevim) na to, proč jsem spad. Nebylo tam absolutně NIC záludnýho, rovná pěšina 2 m široká. A já se vymáz tak že sem se už nezved. A mam okno, pamatuju si jenom pár záblesků ze kterejch si nedovedu uspořádat co se stalo. Helma v řiti, hlava ok, jenom tak 2vteřinová tma, zůstal jsem při vědomí, taxem aspoň moh říct co mi je. Zkazil jsem den kamarádum. Nechci se do enjoye navážet, je to dobrej kluk, ale díky tomu zážitku mám strach o každýho kdo ten blembák nevozí.

          0 0
          • Hadilow  

            Nestalo se Ti to loni při sjezdu z Dlouháče při Kruzbergu? Kde jsi se tam vymázl?

            0 0
            • Smazaný účet  

              No jasně, to sem byl já. Na tý pěšině pod schodama, nalevo plot, napravo les. Kde to nevim, to bysme se museli zeptat asi Davida nebo někoho kdo mě vodnášel. Myslim že kousek nad vsí, jak se to rozšiřuje. Z toho co si pamatuju sem to nepoznal.

              0 0
              • Hadilow  

                Jo, jo, já jsem Kruzberg ještě nejel, i když na Dlouháč je to můj oblíbený výjezd, asi jako každého z LTM. Je fakt, že ten sjezd je zrádný. Na tý šotolince nabereš hodně přes 60 km/h. Říkal mi o tom pádu Martin Talpa, jestli ho znáš. Jinak hlasuju všema deseti za přilbu. Loni kámošovi u Komárky zachránila kebuli a to byla taková víkendová pohodovka s klukama z práce. Vnutil jsem borcovi svoji přilbu, že jinak, že s náma nepojede. Dlouhý sjezd, v zatáčce písková náplavka po dešti a už ležel. Přilba promáčklá na více místech. Odnesl to jen se zlomenou klíční kostí a 14-ti denní neschopenkou. I když beru i názor „Endžoje“. Je zkušený a jede si na svý triko. Bohužel jsou věci mezi nebem a zemí, které se nedají předvídat. Potom tyhle borci připravují docela drama manželce a kámošům v nemocnici, kteří je dávají dohromady. Bohužel si všichni platíme zdravotní pojištění, že? asi by bylo správné zavést to, že bez přilby, pásů v autě, atd. by náklady na léčbu šly z Tvé kapsy…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No, Martin Talpa mě odtamtud tušim taky nes. :o) Řikala kamarádka. Jsem od Selly něco kupoval, ale už si Martina nepamatuju, dycky jenom zjitim z výsledků že na nějakym závodě taky byl… Zahlíd jsem ho myslim v seznamu userů, třeba by se moh vyjádřit. Já moh v tu chvíli jet tak max 25 řek bych. Ale šleha to byla, to teda jo. Helma bájo, skelet pevnej, zvenku vypadala v pohodě, jenom na jednom místě ze strany promáčklá, vevnitř popraskaná od špičky tak do 2/3 dýlky. Skoro mi bylo líto jí měnit v krámě za novou, dyž na mě byla tak hodná. :o))

                  0 0
          • enjoy  

            no,dekuju za uznani.taky jsem si myslel ze to docela zvladam nez jsme se byli projet s ddd:-) helmu si samozrejme koupim…,v posledni dobe dostavam mirny varovani v podobe nesmyslnejch padu,nastesti bez nasledku.asi psychika:-)

            0 0
            • Hadilow  

              :-))) Po tom jak tady do tebe všichni šijou se ani nedivím. taky bych z toho byl rozhozený :-)))

              0 0
    • fousac  

      teda panove, rozjeli ste to pekne… :))) skoda ze sem to propas…

      to enjoy: KOUKEJ SI KOUPIT NEJAKOU KOKOSKU AT S NAMA MUZES I NA ZAVODY, KDE JE HELMA POVINNA!!!!

      0 0
      • Man  

        2enjoy:nenechaj si skakat po hlave a vydrz!!! o chvilu ti kazdy bude radit, kedy sa mas ozenit…:))) skus zarytych prilbistov presvedcit o vyhodach nenosenia prilby: vietor vo vlasoch…

        0 0
        • Gatier  

          Ano, ano! Vietor vo vlasoch. Len som sa prednedavnom nechal ostrihat, tak uz mi je to jedno. Enjoy: Vies, podla toho co tu pises, si uz mal nejaky vazny pad. Nerad by som Ta urazal. Ani ja som si na treningy na ceste nebraval prilbu. Vedel som o nebezpecenstve a nakoniec som si uvedomil, ze ju bude treba. Vies, divim sa, ze to tu tak obhajujes. Ja som si priznal chybu. Inak MS v hokeji sa zial vo finale nestretneme :-) A tych dvoch enjoy ov som registroval uz davnejsie :-)

          0 0
      • pepino  

        Tak jeden prispevecek:včera v byv.voj.pasmu Jince,Brdsko,ja s kamosem (ja helmu vozim,kamos ne),prijedeme k jedny pevnustce,na ni pet cyklistu bez helem,ja si dole steloval presmykac a slysim,jak jeden říká druhymu:“Hele ho,sportovce, ten by se s tebou nebavil,pac nemas helmu.“Tak sem se usmal,ja si sice myslim,ze bez helmy to něco spolecnyho s darcovstvim organu ma,ale když ji někdo nevozi,je mi to sumafuk a klidne se s nim budu bavitJ Ale spis mi to prislo,ze tu za chvili budou tabory helmaru a bezhelmaru,a ty spolu budou svadet ruzny utkani a poulicni bitky na pumpicky-tam budem mit my s helmou vyhoduJHowgh.

        0 0
        • pepino  

          A sakrys,smajliky se mi z Wordu nejak divne premaskovaly,je videt,ze jsem novacek:-)

          0 0
          • Pavlos  

            a proc pises do wordu?

            0 0
            • pepino  

              Bych to sem moh rychle fouknout,pac nech bych to nadatloval,tak se uplatim:-)

              0 0
              • Pavlos  

                :) uprimnou soustrast:)

                0 0
              • Pá-dlista1  

                Dalsi „spokojeny“ zakaznik Ceskeho telecomu :)))) Se fakt musim smat jak nas ojebavaj a jak se nektery nechaj.

                0 0
                • Pavlos  

                  At zije wifi:) 366kc mesicne za 24h on-line:) Ja vim ze se opakuju ale ono to jinak nejde:) :) :) :)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Tady muzes mit sdilenou 512ku od 90Kc mesicne vcetne DPH (v cene je 300MB). Za to muzes u telecomu serfovat pres 28 minut nesrovnatelne pomaleji :)

                    0 0
                  • saly  

                    ta cena docel jde. Ja platim 1000,– Kc mesicne za 24 hod bez omezeni dat…

                    Odkud jsi?

                    0 0
                    • Pavlos  

                      od ostravy

                      0 0
                      • saly  

                        Halt velkomesto. Tam je alespon nejaka konkurence. Ja tady na venkove (Kamenice nad Lipou – Jižní Čechy) musim calovat co si vymyslej…

                        Ale dialup uz bych nebral

                        0 0
                        • Pavlos  

                          reknu to takhle bydlim v male vesnici vzdalene od Ostravy asi 22km a protoze by nikdo stejne nevedel kde Novy Svet(cca 105obyvatel:)) je tak radsi reknu od Ostravy:)

                          0 0
    • Honzajs  

      No, já bych k tomu řekl, že je to každýho volba. Kuřákům do toho taky nikdo celkem nekecá… Každý máme odpovědnost za sebe a pak za svoje děti a co se dětí týká, tak tam jsem nekompromisní

      0 0
      • Marosh  

        JJ taky si myslim, ze je to kazdyho vec… Ja jsem diky helme neprisel o ucho, tak ted bez ni ani ranu.

        0 0
        • Jogador  

          Si až tak nemyslím. Když se vám něco stane, tak komu se první udělá špatně jsme mi s helmou, první kdo vám bude muset pomoct jsme mi s helmou, a Ti co za vás platí v daních na vaše zbytečné léčení jsme mi s helmou. Prostě při pádu přiděláváte starosti lidem kolemjdoucím, navíc když se vám něco stane, tak to odskákaj příbuzní, který maj minimálně skažený večer:)

          0 0
          • Marosh  

            A kdyz ty si zlomis nohu, tak ti treba zase budou pomahat ti bez helmy. Je to jako s kourenim, poutanim v aute… porad se to akorat omila dokola. Akorat kdyz sedi v aute nekdo nepripoutanej za tebou, tak te muze vzit s sebou… viz. http://www.funpedia.net/…idiot016.zip

            0 0
            • enjoy  

              mooc dobry.uz jsem videl dobre udelany triky,ale tohle je vazne slusny. a jogadore,jestli budes remcat o helmach tak s tebou nikam nejedu:-)

              0 0
          • ravo  

            Jogodare, dej se na politiku. Demagogie ti jde skvěle a čeština taky…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Dalo by se soudit, kdo dalsi tady nenosi helmu :) Ne z formy (to bych si nedovolil:), ale z obsahu tvych prispevku :))

              0 0
              • ravo  

                Máš samozřejmě naprostou pravdu. Přilbu zásadně NENOSÍM, nýbrž vozím, na hlavě a to dokonce vlastní. Ale jsem zásadní odpůrce stupidních argumentů a lidí, kteří mají patent na rozum a všechno okolo. Zcela výjimečně nehovořím o tobě:-)))

                Enjoy se už od dob starého BF nestydí přiznat k tomu, že jezdí ( možná už je to čas minulý) bez škopku a spousta jiných nemůže překousnout ne to, že jezdi nahoře bez, ale že tady polemizuje a má svůj, navíc odlišný názor.

                „Voz helmu, děláš to pro svoje zdraví“ – to je argument, všechno odstatní jsou kecy… rozebírat to nebudu, je to ztráta času. Ale to jak se tady někteří experti do enjoye navážejí mi už prostě nedalo…

                0 0
                • Pebe  

                  Bravo, musím s tebou souhlasit! Když jsem si to tady pročítal, tak mi ho bylo líto. Myslim si, že je to každýho věc. Sám jezdím převážne lehkým terénem, pařim se v tý helmě jako prase, ale říkám si, když padneš na hlavu, třeba to pomůže. A to za tu tisícovku stojí.

                  0 0
                  • vlk  

                    Dnes jsou již dobře odvětrávané přilby a přestože přilby prý ochrání jen při malých rychlostech.tak já když spad v rychlosti něco okolo 50–60km/h a narazil hlavou do sloupku u plotu tak mi to zachránilo život.

                    0 0
                • Thorn  

                  Je pravda, ze bez helmy uz nevyjdem ani na par km, ale tento „prilbovy fasizmus“ stylu „s tym, kto nema helmu, nejazdim“ je nechutny. Kym helma nie je zo zakona povinna, tak je to kazdeho zodpovednost a slobodna volba – a odsudzovat niekoho za jeho vyber je trochu mimo. Mimochodom statisticky je ovela viac sposobov, ako sa zabit kvoli vlastnej blbosti, ako nenosit helmu – chodit na cervenu, jazdit s discmanom, fajcit…

                  0 0
    • JohnLee  

      Tak jsem si taky koupil konecne helmu (Giro) a k memu uzasu jsem odstranil pro me velky problem…a to,ze mi pri jizde stekal pot z cela do oci…:)))

      0 0
      • Excel  

        :-)..jen musíš po trošku delší chvíli zastavit a vyždímat :-))

        0 0
        • JohnLee  

          :))) tak nejak,ale lepsi nez kdyz mi to stekalo do oci…premyslim nad nejakym satkem nebo celence…Ze by Moira?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.