• L1

    Zdravím, mám dotaz jak sundat tohle pětikolečko, potřebuju vyměnit špici, a vůbec to nejde sundat. Jak na to, má to závit, nebo jak to tam drží? Dík

    0 0
    • Martin  

      na náboji je závit (pětikolečko má v sobě k němu „protikus“ – chová se jako matice). utahuje se to šlapáním, takže se to povoluje po směru volnoběhu pastorků.

      je k tomu potřeba stahovák, který je jiný než stahováky na současné kazety. já jsem sundávání řešil tak, že jsem si stahovák strčil do svěráku, na stahovák nahodil kolo a pak kolem točil. nebo se to dá povolit normálně velkym klíčem, ale je na to potřeba velká síla.

      0 0
    • kovar  

      má to závit. Stáhneš to drážkovaným stahovákem, podobným jako na kazety, akorát ty drážky jsou trochu jiné.

      0 0
    • jecnak  

      Viz vyse. Jen dodavam, ze jak jsem nakonec vzdycky skoncil u rozbrusovacky…

      0 0
    • Vrci  

      úplně na konci www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

      0 0
    • mechanik  

      Velamos stahovákem vyšroubovat v levo…

      0 0
    • martt  

      ked vsetky predchadzajuce rady zlyhaju, da sa to velamosacke kolecko rozobrat za tie dva male otvory vpredu na cele. Vysype sa Ti hrba guliciek, zapadky a podobne.

      Potom sa da spica vymenit.

      Pripadne sa da ten zbytok kolecka odmontovat hasakom.

      Bacha – poskladanie je celkom piplacka.

      0 0
      • TheIF  

        jj přesně tohle se mi furt povoluje (dotažení důlčík + kladivo se neujalo ) a už kolikrát se mi ta kazeta vyšroubovala celá :-) Ale asi nic nevypdalo

        0 0
      • tomaasz  

        Taky doporučuji rozebrat volnoběžku, sundání celého pětikolečka bývá problém, alespoň namažeš ložiska, při montáži si praporky svaž nití a pokud nnemáš obě ruce levý tak to zvládneš.

        0 0
        • Vrci  

          neni třeba sundavat celé pětikolečko ani rozebírat volnoběžku. Stačí pomocí dvou bičů vyšroubovat nejmenší kolečko a pak sundat ta ostatní. Tělo zůstane na náboji stejně jako u kazet zůstává ořech.

          0 0
          • Jakobo  

            Vyuziji uz zalozeneho vlakna pri prosbe o radu, nejlip nejaky odbornik, jak stahnout pastorek Atom (Made in France)? Pastorek ma vic drazek nez Shi a drazky jsou navic uzsi. Stahovak tady v zahranici nesezenu a pastorek bych rad vymenil za 6ti kolecko (stejny typ) (5ti kolecko ma jen max. 24 zubu proti 28 u 6ti kola). Moje otazka: Vi nekdo jaky stahovak potrebuju (ze bych si ho nechal poslat), muze to byt Regina? Druha otazka, pokud zbrousim pilnik nebo neco tak, aby se zasekl do drazek, praskne mi orech (vetsinou krehky), zkousel to nekdo?. Nebo, pokud sundam bicem pastorky atd a dostanu se az k vlastnimu orechu, lze jej upnout do sveraku a sundat bez poskozeni? Dik moc.

            Mimochodem, jedna se o nova silnicni kola Peugot a Hercules z 80 let a uz se desne tesim, az na nich budu drandit. Takze retro, ale dobry material, z toho Herculesa casem postavim fixku.

            0 0
            • juli  

              Typů vnitřního drážkování vícekoleček je tak 6–7. Těžko říct, co tam je. Mrni sem třeba to podle počtu drážek poznáš.

              0 0
            • Singlespeed  

              Tak tohle jsem kdysi řešil taky. V servisu mi to sundali za 20 Kč, takže na jedno stáhnutí se nic kupovat nevyplatí.

              0 0
            • Jakobo  

              Jen pro upresneni, prumer stahovaku by mel byt tak 20/21 mm, drazek jsem napocital dvacet a tvar drazek se zda byt trojuhelnikovy. Podle vseho se jedna o typ Regina. Proste, chce to jednoznacne stahovak. Ted ho jen sehnat, tady ne, takze nechat si poslat z Cech. Dik vsem.

              0 0
              • Singlespeed  

                Ale já nechápu, proč se bráníš servisu? Sundají ti to za deset vteřin za symbolickou cenu a nemusíš to řešit zbytečně na netu.

                0 0
                • Jakobo  

                  Nebranim, ale nemam zbyti. Jsem v Norsku, servis tu stoji za prd (naprosta nezrucnost, me treba provrtali pri montazi vazani na downhill skluznici) a je pekelne drahy. Pro srovnani, vyplet a centrovani kompletu by stalo v prepoctu 4500 Kc, nastesti umim. Toz tak.

                  0 0
              • Patar  

                Stahováků typu REGINA mám 67ks skladem . Rovněž 45 ks velkých stahováků SACHS . Kdysi jsem je vyráběl.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.