Vidlice Splice a regulace tuhosti

21 nepřečtených
  • jirkag

    Nazdar, po procitani prispevku zda koupit Axela nebo RS J4 tady plno lidi vychvalovalo vidli Splice 100–130mm. Tak sem sel do kseftu, tam mi rekli ze je fakt lepsi a tak sem ji koupil -Splice bez lockoutu- a namontoval. Jenze ouha, prvni desitky km a zjisteni, ze vidle je na mych 95kg az moc mekka. Po polnacce to bylo super, tlumila krasne, ale kdyz sem chtel nadhodit predni kolo pred koreny a vetsimi kameny v lese, tak se predni kolo ani neodlepilo od zeme. A pri jizde do kopce ze sedla se bori tak vo 6cm. Je tam origo pruzina do 77kg a pry se da vymenit za tvrdsi pruzinu nad 77kg. Ale otazka zni: Kdyz si necham vymenit pruzinu za tu tvrdsi, zlepsi se vlastnosti vidle? Pripominam ze vazim 95kg. Ma to cenu vrazit dalsi cca 1000kc do vymeny pruziny? Mate s tim nekdo zkusenosti? Diik za rady.

    0 0
    • Páník  

      hmmm…95kg na Splice,to musi bejt fakt zazitek:).Ja mam 75 a i tak je to docela zvejka.Myslim,ze tvrdsi pruzina bude lepsi,ale moc vic bych od toho necekal.Spis sis mel koupit nejakou vzducharnu

      0 0
    • Manas  

      No, ja mam Splice 70 – 100 a je to mekky. Uz jsem kvuli tomu i zhubnul na 74kg a je to furt mekky :-) Asi zacnu gramarit :-)

      0 0
      • fousek  

        Ja mam opacnej problem bych na drop-offa potreboval kapku pribrat:-)

        0 0
        • Manas  

          V tom bych nevidel problem. Staci se jen stravovat jak ja a nesportovat :-)

          0 0
    • jirkag  

      A tu pruzinu ste zatim nikdo nemenili?

      0 0
    • Jim  

      Tak proč sis nesehnal vzduchovýho Splice, určitě lepší než na pružinách a je i s lockoutem.

      0 0
      • jirkag  

        Protoze kdyz to clovek nemuze otestovat v terenu, tak je to na houby. A navic vzduchova Splice byla vo par tisic drazsi.

        0 0
        • jirkag  

          Tak co?

          0 0
          • Trojci  

            Hele, já sem měl ten samej problém u Blacka 05.. taky mám okolo devadesáti a původní nastavení tuhosti pružiny bylo taktéž krizový :(

            taky jsem si nadával, že jsem si nekoupil vzduchovku, ale už je to za mnou.

            Objednal jsem si tu nejtvrdší pružinu, co vůbec existuje a nechal si to při garanční prohlídce (po cca 400 km) v servízu vyměnit. Dohromady mě to přišlo (i s výměnou oleje) na 400,– za práci a cca 600,– za pružinu.

            Vlastnosti vidlice se radikálně změnily. Je dobře poznat přitvzení kroku, ale není to až tak na úkor počáteční citlivosti. Maximální kapacita Blacka je 120mm a to je s tímhle nastavením tolik, že by se to snad hodilo i na nějaký dropy (ale to by zase nevydejchal rám). Skoro bych i řekl, že je teď na mě trochu moc tvrdá.. Asi si při příští rozborce nechám vyndat tu malou dolaďující pružinku..

            Ale k vému dotazu. Výměna pružiny se ti rozhodně vyplatí. Považuji Splice za levnější variantu Blacka a myslím, že v tomto směru bude mít chod podobný..

            0 0
            • jirkag  

              Diiky za zkusenost z praxe. Oni mi to ted ve ksefte taky tvrdi, ze ta tvrda pruzina to vyresi. Jenze kdyz sem si tu vidlu kupoval, tak mne zas presvedcovali, ze Splice je tvrdsi a ze nic menit nebudu muset. Proste rikaji, co se zrovna hodi. Tu tvrdou pruzinu sem si uz objednal tak doufam, ze budu spokojenej jako ty.

              0 0
              • Trojci  

                Ještě k těm typům pružin. K Blackovi (a asi k ke Splice) se nedodává pružina s označením „extra tvrdá“. Dodává se jen „tvrdá“ a k ní taková úzká pružinka, co se do té velké našroubuje. V Servisu mi řekli, že „tvrdá“ spolu s tou úzkou dají dohromady tu charakteristiku „extra tvrdá“.

                Myslím, že měli pravdu. Pokud budeš využívat tu tvojí vidli na horní hranici zdvihu (120 – 130 mm), doporučoval bych ti nechat si tam dát jenom tu samotnou „tvrdou“ bez té úzké. Jinak ta vidle při xc/enduro ježdění nebude využívat plný zdvuh, ale jenom tak 2/3 zdvihu – a to je podle mě škoda.

                Jsem přesvědčen, že to ještě navíc zjemní chod a citlivos na malé hrboly.

                Jestli tu vidli budeš jezdit na zdvih okolo 100mm, tak si tam nech dát ty pružiny obě. (nebudeš riskovat propálení vidlice až na dno). Ten rozdíl 30mm zdvihu navíc je skutečně velmi znát :o))

                0 0
                • Trojci  

                  A k těm kecům lidí z některých shopů – fakt se najdou ti, jež chtějí prodat cokoliv za každou cenu.

                  Když se v manuálu píše, že to je dělaný na 77 kilo, tak je záhodné tomu věřit :)

                  0 0
    • bivoj  

      To samý jsem řešil minulý týden. V progress cycle jsem koupil tvrdou pružinu( dělají pouze s červeným pruhem, tvrdší si prý nedělá), vyměnil jsem za měkčí ( s modrým pruhem) a vidle naprosto v poho. Mám taky 95 kg. I když proti MX comp eta 120 na bahňáku horší, ale už alespoň nejde na doraz.

      0 0
      • jirkag  

        Tak tos mel asi stesti, protoze v progress cycle mi rekli, ze uz ty tvrdy pruziny nemaji a budou snad az za mesic :-( Tak ted obvolavam obchody a ptam se, jestli tam nemaji nahodou nejakou na sklade. Kdyby ste ji nekdo mel, tak mi dejte vedet. Diik.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.