Převodníky to mají za sebou - rada

13 nepřečtených
  • wbiker

    Ahoj. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký univerzální návod, jak poznat, že je čas na výměnu klik. Mám konkrétně tenhle problém: Vozím kliky Suntour MD 310, mají najeto cca 8000km. Minulý týden jsem vyměňoval řetěz a na nejmenším převodníku zůstává viset řetěz (jakoby se navíjí zpátky nahoru po převodníku). Moc nechápu proč zrovna na nejmenším, řekl bych, že na ten řadím nejmíň. Známý mi doporučil opilovat strany zubů, jsou tam takové vytlačené přesahy. No a kliky jsem sice rozdělal, jenže střední placka s nejmenší jsou snýtované, takže jsem ty zuby opiloval jen z jedné strany. Jedná se mi o to, jestli se tenhle jev může nějak podepsat na životnosti řetězu a je teda čas na výměnu klik, nebo se s tím dá v pohodě jezdit a měnit až budou úplně v pytli.

    0 0
    • MartinXC  

      Pokud ti to morálně nevadí, tak na nich jezdi a až začnou sukovat, zas opiluj, dokud budou zuby zabírat. Řetěz by to žrát nemělo. Jsi-li ale „pinktlich“ – vyměnit ! :-)

      0 0
    • Thomas  

      Me to delalo taky. Ale problem byl v retezu.

      0 0
    • wbiker  

      Neporadil by mi s tím ještě někdo?

      0 0
    • Bully  

      Nemam v umyslu zakladat novy thread, ale mam podobny dotaz: prevodniky XT, prostredni nelepi, nestrili, ale uz cca od prvniho ujeteho 1000 km rachoti. Pri prehozeni na + – stejny prevod s malou nebo velkou plackou to nerachoti, stejne tak ani s tou prostredni, kdyz mam cerstve namazany retez (ale tak po 40 km se to ozyva znova). Cim to?

      0 0
      • Garyk  

        Mám naprosto stejný problém s novými převodníky LX. Od první vyjížďky prostřední rachtá, jako kdyby to měl už za sebou :-( Trochu pomůže hustý vosk na řetěz, ale po 30 km to začne znovu rachotit. Vzhledem k tomu, že prostřední placky u těchto sad stejně nic nevydrží, tak to asi brzo vyřeší výměna. Jenom zatím nevím, za co…

        0 0
        • wbiker  

          To teda nerad slyším, zrovna tyhle si chci objednat.:-(

          0 0
        • lubos  

          myslim, ze by meli byt kompatailni treba s FSA, Truvativ nebo tak.

          0 0
          • Garyk  

            S kompatibilitou by problém bejt neměl, spíš jsem zvědavej, co slušnýho se dá sehnat jako samostatnej kus. Ale vzhledem k tomu, že na těch klikách je najeto cca 300 km, budu si muset na to rachtání zvyknout. Přece qůli tomu ten převodník nevyhodím…

            0 0
    • fíha  

      Tak jak pises, pilnikom obdizajnuj zuby a malo by to fungovat, mne to funguje skqele

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.