• Frankie

    Aloha,

    jsem hromadka nestesti, vcera jsem si omylem smazl (shift-delete) vsechna svoje fota za posledni asi 3 mesice (nezalohovana).

    Kdyz vynecham detaily jako proc, jak, ze jsem pako apod. :) Neporadil byste nekdo neco jineho (a uzitecneho), nez nechat si to odbornou firmou najit asi za 3000,–Kc?

    Diky moc.

    FV

    0 0
    • grafik  

      projdi si slunecnice.cz a zkus najit obnovovaci program, hlavne s hdd ted nic nedel – nic needitu, nic nekopiruj, ty sobory tam jsou stale, jen jsou prislusne clustery oznaceny jako prazdne … koukni po specializovanych forech.

      0 0
      • Frankie  

        Jo, jo, ted jsem tam na odkaz kamose byl:

        www.slunecnice.cz/…Restoration/

        Zda se to az moc jednoduche :)) Snad to bude fachat, jestli jo, tak si pak taky otevru firmu na zachranovani dat za 3000,– :))

        Diky

        FV

        0 0
        • mdk  

          restoration som pouzival dakedy wn 98…teras us system mechanic pro a facha super i ked pouzivam asi ras za desatileti :-)

          0 0
          • Frankie  

            Nemuzes mi to poslat na mail nebo dat odkaz na stazeni nebo neco?

            Diky

            FV

            0 0
            • Smazaný účet  

              kde čteš ten mail a stahuješ ty soubory z internetu? jestli na tom PC, kde sis smazal ty data, rapidně si snižuješ šanci na jejich záchranu…

              kruci, vykopávka :-)

              0 0
              • Josef Panek  

                Obligátní reakce: fakt si myslíš, že to za těch 9 let nevyřešil??;-) (pro méně chápavé smajlík)

                0 0
    • blue  

      jo, z tyhle blby klavesovy dvojkombinace jsem taky uz vylecenej :-)

      0 0
      • pos3k  

        ja taky, vycvakl jsem pravej shift (velvo taky neco chybi :) a je pokoj, doporucuji :-) jen bacha at si nezvyknete na druhy sift :o)

        0 0
    • Frankie  

      Tak jsem ted v praci vyzkousel ten samy postup – vytvoril soubor, naflakal do nej pro jistotu par fotek (aby to bylo jako doma :)), smazl ho natvrdo shift+delete a ten programek ze slunecnice mi ho nasel…

      No nebudu chvalit dne pred vecerem, ale vypada to nadejne…

      FV

      0 0
      • klerik  

        A kdyz to nasel, tak jsou ty data funkcni? :-)

        0 0
        • Frankie  

          Jo, jo, jsou uplne v cajku, ted jsem to pro jistotu overil :))

          Ale doma jaksi nejsou, vetsina se zobrazuje jako ikonky bez nahledu fotek a kdyz na ne kliknu dvakrat, tak to napise „neznamy typ“ nebo neco podobnyho… Nektery fotky tam jsou, ale maji spatny nazev – treba fotka kamarada s pritelkyni v hospe a pod nima nazev „skokan hnedy“, ktereho jsem vyfotil o rok pozdeji…

          FV

          0 0
    • kankrlicek  

      Zkus se podívat sem: www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…

      0 0
      • Frankie  

        Aaaaa, koukam, ze v tom nejsem sam :))

        Diky

        FV

        0 0
      • Frankie  

        To Kankrlicek: Clovece, tak jsem zkusil i ten programek, co ti doporucil ADMxxx, ale nic moc to nenaslo, prakticky tedy nic… Nevim, jestli delam nekde chybu…

        FV

        0 0
        • kankrlicek  

          Ono je to už dýl, zatím jsem ten program nepotřeboval, ale výsledek byl opravdu dost dobrý. Zkus nějaký jiný nastavení :) (Takzvaně hraběcí rada)

          0 0
    • mawerick  

      zkus tu slunečnici nebo něoc podobnýho, ale pozor na to… když se ti to nepovede obnovit tak už s tím ani profíci nejspíš nic neudělaji… kámošovi se stalo něco podobnýho, vzal na to takovejhle prográmek, ten to nezvládl a pak ho ty data stály skoro 10k…

      0 0
    • Smazaný účet  

      To nic néni, to dělám běžně. Dokud jsi ten disk nezaplnil něčim jinym, je dost prográmků co to uměj obnovit. Jenom je třeba vybrat ten, kterej pracuje s tvým systémem souborů (asi NTFS). Kdybych si to pamatoval, tak bych ti i řek, kerej mam doma… ale nevím.

      0 0
    • Frankie  

      Tak ten Restoration ze Slunecnice skutecne neco nasel, ale je to tak 50/50… v nekterych slozkach se vratily tak 2/3 fotek, v nekterych jen treba dve nebo tri – a samozrejmne zrovna ty, ktere bych nejradeji, chybi…

      No, jeste zkusim neco projit, jestli na neco nekapnu… Kdybyste nekdo na neco prisel, tak dejte vedet, diky moc.

      FV

      0 0
      • blue  

        zalohovat, zalohovat, zalohovat… akorat si ted nemuzu vzpomenout, kdo to rekl… :-)

        0 0
      • kemo  

        No radim ti asi pozde, ale kdyz si takhle omylem smazes data, tak to nejhorsi co muzes udelat je na tom pocitaci dal pracovat, protoze si ty smazany data postupne prepisujes jinyma datama a pak uz neni co obnovovat… Idealni je to hned vypnout, na jinym pocitaci si pripravit program na obnovu dat (nebo idealne bootovaci cd ktery to umi) a pak to zkusit.

        0 0
        • Frankie  

          Ani ne, nahodou jsem neco podobnyho tusil, tak jsem jen chvilku zkousel hledat a po asi 10min jsem to vypnul, ale vcera vecer jsem tam jeste musel nainstalovat zase nejakej jinej programek – ten PC inspector – tak tim jsem to asi zas trosku zapikal, ale nebyla jina moznost, jinej komp nemam…

          FV

          0 0
    • mar_tin1  

      ja mam celkom dobru skusenost s fast file undelete. posielam ti mail.

      0 0
    • Blade  

      Tak v techhle pripadech pouzivam PC Inspector File Recovery. Nemuzu si stezovat. Ale na druhou stranu DEL+SHIFT je hovno. Ja si jednou disk s fotkama a vsim naformatoval. To je krapet horsi :-)))))))))

      0 0
      • Frankie  

        Tak to nevim, taky jsem to s nim vcera zkousel, ale bohuzel nenasel vubec nic, mozna jsem nekde udelal chybu nebo kdyz jsem ho instaloval, tak jsem to mozna navzdy prepsal…

        FV

        0 0
        • Blade  

          mozny to je. je dobry mit disk rozdelenej na 2 casti, na system a data. na prvnim mit system,progra­my,hry… a na druhym fotky,filmy… a kdyz se neco takovyho stane tak zachrannej program instalovat na systemovej disk.protoze data i kdyz je smazes tak na disku zustanou do te doby nez je prepises necim jinym. Holt chybama se clovek uci..Bych moh povidat co to dalo usili nez sem prisel jak na to, aby vsechno slapalo jak ma :)

          0 0
        • Blade  

          ale zase ji divny ze bys malym programem prepsal nekolik desitek nebo stovek mega fotek…

          0 0
          • Frankie  

            Jo, jo, taky jsem si rikal, ze kdyz tam neco malo frknu, tak max o neco malo prijdu…

            Ale treba opravdu nekde delam chybu. Budu se opatrne snazit dal, nez se na to mrkne kamosuv znamej, co se v tom trosku vyzna…

            FV

            0 0
            • Toams  

              aj nieco malo moze narobit relativne dost skody, ked ti tie clustery rozhadze po celom harde:-/

              0 0
    • Pekáček  

      Použil jsem PC Inspector File Recovery a ono to zachránilo cca 95% fotek, u některých chybí část obrázku, ale i tak díky za ty dary! A díky za nápovědu Kankrlíčkovi :o)

      0 0
    • Frankie  

      Zatim jsem nezkousel znovu PC, ale jeste prubnu, jestli by se nedalo neco zachranit primo z karty. Uvidime…

      FV

      0 0
    • emkaa  

      GetDataBack je skvelej

      0 0
    • Frankie  

      Nejakej link na stazeni? Diky. FV

      0 0
    • alinceb  

      Prosím o pomoc.

      Veškerá svoje osobní data (fotky, videa, práce z VŠ) mám nahraná na cca. 5 let starém přenosném HDD WD Passport. V pátek mi po připojení k PC nečekaně zahlásil, že pro použití je třeba naformátovat.

      Neznáte nějaký prográmek na diagnostiku poruch, který by to dokázal opravit? Disk se normálně točí, svítí, funguje… Věřím, že data na něm pořád jsou, ale je nějak poškozené mapování. Berte v potaz, že jsem laik.

      Pokud by na to nic nebylo, tak bych prosil o doporučení firmy, která se obnovou datových nosičů zabývá. Ideálně, kdyby to bylo poblíž LBC/JBC, abych to nemusel nikam posílat a mohl se s nimi osobně domluvit.

      Předem moc dík za jakoukoliv pomoc.

      0 0
      • MirosPikos  

        Jak to bylo naformátované? Tak jako tak, jestli to budeš chtít zachránit doma, chtělo by to se trochu vyznat v linuxu.

        http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

        nebo také

        http://download.cnet.com/…5279786.html

        a spoustu jiných…

        Hlavně, pokud chceš data opravdu zachránit, tak ten disk zbytečně nepřipojuj, pokud si nejsi jist tím, co děláš.

        0 0
        • alinceb  

          Pokud se nepletu, tak sem zrušil původní systém správy souborů, který na to WD instaluje, a naformátoval to na NTFS (kvůli nelimitované velikosti souborů).

          Připojené to bylo 2× na služební NTB (poprvé hláška a podruhé, jestli se neumoudří), jednou na můj domácí NTB (abych vyloučil, že je to chyba počítače) a pak jednou na set-top-box (jestli to náhodou nepřečte).

          Teď mi tu leží a přemýšlím, co s ním dál. Do firmy „bez dozoru“ to posílat nechci. Mám tam citlivá data vč. např. certifikátu k bankovnictví, fotek atp.

          Jo a s Linux neumím ani pustit. Sem klasickej vokýnkář…:(

          0 0
          • MirosPikos  

            Nikoho známýho nemáš? Pokud ne, tak budeš muset něco málo nastudovat.

            http://www.linuxsoft.cz/article.php…

            Ale zaberete to fůru času, tak je potřeba zvážit, jestli by se přesto nevyplatilo zadat práci profíkovi. Tam je to ale samozřejmě o důvěře. Nedovedu si představit ale, že by profík měl čas, chuť nebo náladu zkoumat cizí citlivá data a snažit se je pak nějak zneužít. Certifikát do banky, by si musel zrušit a udělat nový (nevím jak přesně to funguje, banku řežím vždy jen v kombinaci s mobilem a připadá mi to jako dostatečné zabezpečení).

            Zkusil bych na to poslat tohle a pokusit se zjistit, zda vidí názvy souborů a složek, pak by mohlo jít relativně snadno partition obnovit.

            tohle zdá se je zadarmo legální:

            http://www.partition-tool.com/personal.htm

            A pak jsou tu kradené produkty:

            http://uloz.to/…very-2–0-rar

            nebo

            http://uloz.to/…v5–3–717-rar

            nebo

            http://ulozto.cz/…ble-8–05-zip

            Zkoušel bych popořadě tak, jak jsem poslal odkazy. Většinou si člověk připraví co chce udělat a až pak je tam někde tlačítko, které zahájí celou operaci. Tím se má předejít nějakému neuváženému kroku. Uvidíš sám, bohužel nemám, kde bych to vyzkoušel. Dlouho se mi nic podobného nestalo, ale jednou přeci ano a pamatuju si, že jsem to vyřešil. Možná zrovna utilitou od EaseUS.

            Tím Linuxem tě straším proto, že profíci to s tím většinou (možná vždycky) dělají. Linux se moc s něčím nesere, což je veliká výhoda, pokud člověk ví, co dělá. Obnova ve Windows je většinou zbytečně složitá a komplikovaná, což ovšem neznamená, že by byla nemožná.

            0 0
            • Ruprt2  

              hlavně by měl začít tím, že to kuchne, a zahodí usb kabel.

              IMHO bude už jenom to samo o sobě stačit.

              0 0
      • MirosPikos  

        Tenhle článek by ti mohl pomoct… http://www.zive.cz/…default.aspx

        Myslím si, že bude „jen“ poškozená tabulka systémových souborů. Pro začátek bych to jen analyzoval a nic víc nedělal, až si budeš jist, tak uvidíš. Existujou programy, který ti obsah disku uloží do obrazu disku, ať je na něm cokoliv a pak se v tom můžeš pitvat na jiném disku bez rizika, toho, že by si něco nenávratně pokyndal.

        0 0
      • Deckard  

        škoda že ti to nekleklo včera, to jsem byl ještě v Liberci. Jinak by to mělo být snadné – pustil bych na to Recuvu nebo Restorer 2000, oboje si s ntfs partisnama poradí. Kdyby byl náhodou problém v komunikaci přes ten usb šuplík, vždycky je lepší to připojit napřímo, abys vyloučil třeba vadný usb řadič v externím doku. Prostě ten disk vyndej z tý krabičky a připoj ho Sata kabelem jako normální disk do základní desky.

        0 0
        • alinceb  

          Teď mi to běží v práci na EaseUs, tak uvidím, co z toho bude. Mapovalo to strašně dlouho.

          Připojení na SATA doma neudělám, mám jen NTB…:(

          Jinak mi to kleklo už v pátek, ale o víkendu nebyl čas to řešit…

          0 0
          • alinceb  

            Tak EaseUs udělal scan a teď nevím, co dál. Vyhodilo mi to tabulku (viz. obrázek), kde je 92 partitionů. Nevím, co znamenají tu Suggestion. Mám označit jen ten partition se suggestion „high“ a nebo všechny? Na zpracování mám čas do konce pracovní doby, tj. tak do půl páté…

            0 0
      • kolombo  

        Poblíž je třeba Praha, z Liberce Ti to všichni stejně pošlou tam.

        TDP Ontrack, na Pankráci, Praha.

        0 0
    • polymer  

      Je dobrý to udělat co nejříve po „nehodě“ dokud nejsou data přepsaná. A pokud jde o fotky, mě se osvědčila „RECUVA“ a to jsem kolikrát dohledal i to co jsem nechtěl o dost delší dobu na zpět :) tak můžeš zkusit.

      http://www.stahuj.centrum.cz/…_dat/recuva/

      Ale asi bych nečekal, že obnovíš 100% obsahu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        2006

        0 0
        • Deckard  

          řekl bych že se jen uklikl při odpovědi, Alinceb tu řeší aktuální problém s daty.

          0 0
          • polymer  

            Jo přesně jak říkáš, naklik jsem si zaktualizovaný téma ale přečetl původní post (2006).

            Nevadíí no, v pondělí za blbce, tak snad už mě to do neděle nepotká.

            0 0
            • Smazaný účet  

              nic si z toho nedělej, já se taky nachytal

              0 0
              • alinceb  

                Nj, tak sorry, že tahám mrtvoly. Jen mi prostě i offtopic témat přijde jako nesmysl zakládat kvůli každému prdu nový thread… a hlavně když pak někdo něco takového hledá, tak se ty informace netříští…

                0 0
    • wenda.simon  

      Napiš do CIA prý tam vše zálohujou…

      0 0
    • pegas  

      Zdravim, starý vlákno,ale aktuální problém…

      3 soubory na extením disku (filmy, hudba, fotky), při připojeni disku k noťasu se hlási vždy hláška viz příloha..vždy dám pokračovat bez kontroly a vše je ok…dneska jsme prostě trefil pokračovat s kontrolou..kon­trola probehla (s jednim zasekem- disk se sam odpojil po chvilce, takze jsem ho znovu pripojil a kontrolu nechal udelat novou)…a ze 3 souboru jsou rázem jen dva (filmy a hudba- ty jsou naprosto ok)..složka fotek je v prdeli…ALE!! Misto na disku fotky zabírají – prostě Giga na disku sedí jako by tam ty fotky byly…(skrytý nejsou)…prosím help..mám tam fotky za celej život :-(

      0 0
      • Smazaný účet  
        1. kdyz ti zacne tahle hlaska vyskakot, je na case koupit novy disk…jinak se ti stane, co se ti stalo,
        2. projdi si nejake programky na hdd recovery atreba neco zachranis…je potreba mit misto na nejakem jinem disku, na ktery to budes zachanovat…
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.