• Stancek

    Zdarec, dosluhuje mi stara prehazka na kole a chtel bych tam nasadit XTcko, mam na kole krom brzd a kol, ktery casem taky ceka vymena vsechno cerny, existuje cerna XT prehazka? Po netu je na obrazkach vsude jenom stribrna…

    0 0
    • kubajs mtb  

      nikde sem to neviděl. si kup sram ten je čerenj

      0 0
    • wroum  

      myslis takovouhle?

      0 0
      • TinkTink  

        Dyt je to modryyy :)

        0 0
      • Stancek  

        Nevim, chtel jsem tu XT je mezi nima rozdil jen par stovek a vis jak s tim razenim porad bojuju, tak bych uz konecne chtel aby to chodilo bez problemu a xt snad ma lepsi chod.

        0 0
        • wroum  

          IMHO ten chod zavisi spis na packach nez na saltru.

          0 0
          • Stancek  

            Nestras… jesta packy? Mmam obyc. deore…

            0 0
            • mar_tin1  

              tak to cely vymen za sram x7 v cerne a hotovo…

              0 0
              • Stancek  

                To jsem chtel puvodne udelat, ale co se vidam s klukama, tak maji razeni deore a prehazky LX / XT a chodi jim to v pohode… tak bych usetril za sram packy.

                0 0
            • wroum  

              s deore packama nepoznas jestli mas vzadu alivio nebo XT. naopak s XT packama bude i alivko radit jak divy. Deore packy sou fakt spatny (co se chodu tyka). Mam je na jednom biku a je to nejhorsi komponent na kole, na dalsich kolech mam X7 a XT rapidfire a je to nesrovnatelny s Deore. Jestli chces lepsi razeni, tak zacni u pacek a ne u saltru.

              0 0
              • ddd - andy  

                S tim se da souhlasit.

                0 0
              • Mofo  

                Co je na těch Deore páčkách tak špatného? Mám je na kole (pravda je, že jiné sem neměl) a řadí to docela slušně…

                0 0
                • enjoy  

                  zkus neco lepsiho a pochopis.mam 2 kola,na jednom XT,na druhym deore,packy.no jak to rict?ty deore proste neradej.ne a ne a ne!:-))

                  0 0
                  • Mofo  

                    jasně, ale v čem to je? ten krok páček by měl být stejný, ne?

                    0 0
                    • enjoy  

                      stejny vubec neni.do XT jenom cvrknes a radis.u deore si to musis zaslouzit:-).je to proste takovy dlouhy a gumovy.

                      0 0
                • LukasX  

                  Prechazel jsem predloni quli novymu komplet kolu z LX na Deore … byl to bes! Moooc dlouhej chod, celou sezonu me bolely palce. Letos jsem si udelal radost a koupil XT razeni a svete div se! Rozdil v tom je .. to stoprocentne! Razeni jak z partesu ;o) Podepisuju se pod to, ze primarne menit packy az potom prehazku…

                  0 0
                  • RFK  

                    Mohl by to byt problem i u me? Tedy Paky Deore, smyk XT, kdy musim pri prehazovani jakoby „domacnkout“ tu packu.. Dost me to vadi..Jakmile zacnu stelovat cokoliv, tak to bude zacne skrtat o retez, nebo se tomu nechce prehazovat atd.. Prehozka funguje zatim ok, ale u toho smyku se mi to nelibi jak to facha.. Opravdu je v tech pakach takovej rozdil? Jsou opravdu jiny? Nejni to jen jinej plast na krytu ?

                    0 0
        • martt  

          ked synator urval XT prehadzovac, dal som mu tam Aceru lebo nic ine sme v sobotu nezohnali a v nedelu boli preteky. Tvrdi, ze nevidi rozdiel. Ma ju tam asi rok a v pohode. Packy su XT.

          Manzelka tiez odtrhla XT prehadzovac, teraz tam ma LX a neciti ziaden rozdiel. Packy ma LX.

          Takze to imho nie je az take dolezite, XT prehadzovace uz nekupujem aj tak nikdy nevydrzia viac ako par mesiacov. Pokial sa jazdi MTBO, casto sa ide po takych terenoch, kde je pravdepodobnost, ze Ti tam nieco vleti a odtrhne prehadzovac natolko velka, ze riesit otazku ci ma XT vacsiu zivotnost ako LX je uplne zbytocne.

          0 0
          • Stancek  

            Takze cokoliv mimo deore? No budu to resit pristi tyden o vyplate ;-) , selu odjedu jak jsem ted zvyklej, kdyz potrebuju o jedno kolecko lehci, cvaknu na packach o dve a jednou vratim, chtel jsem si pomoct tou rolnou od avidu, mam objednanou, ale nedosla :-(

            0 0
            • wroum  

              zkus dat novy lanko a bovden k razeni, vypada to ze by to mohlo pomoct.

              0 0
              • Stancek  

                Uz mam letos 2. lanko a asi 6. bovden… pomuze, ale jen na par dni :-( bordel dela ten posledni konec… uvidim co potom jak dojde ta rolna…

                0 0
            • fousek  

              No to co popisujes nemusi bejt uplne problem pacek (i kdyz ma wroum pravdu) tohle bych rek ze sou vynamtany cepy na prehazce a tim ma prehazka vuly

              0 0
              • Stancek  

                Vakl mirnej ma, proto ji davam po vikendu k ledu… taky se mi ji parkart podarilo pekne natahnout kdyz se mi namotal retez na prevodnik… proste nova me nemine, jen otazka jakou…

                0 0
                • fousek  

                  No resil sem ten samej problem a vyresil sem ho acerou, no proste nejlevnejsi prehazka co je zrovna k dostani, s tim ze se kazdej rok vymeni

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  Eště tě nalákám na Durolux, protože má kladky na průmyslech jako XTR, ale XTR který mám na druhým kole se s Duroluxem nemůže měřit.

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  Řešila jsem teď to samý, měla jsem i stejný problémy Vyměnila jsem řazení i šaltr za X7 a rozdíl je nepopsatelnej.

                  0 0
                • vlk  

                  mírnej vakl nevadí x7 jej mam od výroby, alespoň co jsem měl možnost vidět.Spíš zkus nejdřív vyměnit bowdeny,srovnat patku apod.Jinak sramy nevypadaj špatně a ty inverzní xt a nové xt taky supr, mají o dost šiší čepy.Absenci takové jakovy kladky co shimano oproti sramu nemá jsem vyřešil dokoupením kolečka od avidu, nepopsatelný rozdíl.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Tak je třeba si uvědomit, že vakl u Shimana znamená jistou smrt (nevim jak s rolla majig), kdežto u SRAMU je malej vakl z výroby, což přináší i větší toleranci např. vůči ohnutý patce.

                    0 0
                    • vlk  

                      to mi připadá jako dost velká blbost.Já jezdil se shimano stx několik let a měl jsem vakl jak kráva a furt řadil skvěle.Opravdu ten hlavní rozdíl to co dělá sramem tak nenáchylným je to vedení lanka a to u shimana zastoupí avid, dříve to dělali i u XTR -nechápu proč už dnes ne.Shimano se poslední dobou polepšili-už má také široké čepy.Shimano XT,XTR +avid rolla.. se plně vyrovná sramu X7,X9.Obě jsou dobré, ani jeden ze soupeřů nemá výrazně navrch.Záleží jak komu co vyhovuje.Jinak shimano má ještě plovoucí tu kladku co je nejblíž u pastorků.Zkuste si tam dát klasiku pevnou pokud máte přehazku již vyglajdanou.Shimano má plovoucí kladku,sram zase počáteční vakl.Jak říkám abě varianty jsou dobré.Jen u shimana si je potřeba si ještě připlatit za kladky apod.

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        No vidíš a Durolux má špičkový kladky už z výroby a eště za ty prachy… Jinak vytasit se s STX némá s dnešníma iverzama nic společnýho. Až budeš mít hnutou patku, tak tam zkus dát inverzní XT, nebo SRAMa a dej vědět jak to dopadlo. BTW: zkus si zajezdit na inverze s vaklem bez majigu.

                        0 0
                        • vlk  

                          ján hnutou patku měl uřž s inverzní přehazkou 2 a nikdy žádný problém.

                          0 0
                      • Mofo  

                        můžeš mi to nějak osvětlit s tím Avidem? Moc tomu nerozumím…

                        0 0
                        • rock  

                          Avid vyrábí takový chytrý udělátko www.cyklozitny.cz/…llamajig.jpg díky kterému může být poslední díl bovdenu před přehazovačkou rovný (jako u SRAMu). Zmenší se tření lanka v bovdenu, takže se zlepší a zpřesní chod přehazky.

                          0 0
                          • Mofo  

                            a je to fakt poznat na funkci? U moc lidí sem to neviděl…

                            0 0
                            • rock  

                              Dovolím si citovat vlk (05.05.2006 22:12:44) 83.148.49.xxx Absenci takové jakovy kladky co shimano oproti sramu nemá jsem vyřešil dokoupením kolečka od avidu, nepopsatelný rozdíl.

                              0 0
                              • JSt  

                                to se jako zlepsi nebo zhorsi? :)) protoze lx 03 s deore pakama bez avid bazmeku haze minimalne stejne rychle jak kompletek x7. ja o tom rollamajigu (nebo jak se to pise) taky uvazoval a tuto myslenku zazehnal. proc si davat na kolo „blbost“, do ktere se bude akorat chytat blato, kdyz mi kolo dobre funguje bez toho…

                                0 0
                                • vlk  

                                  popravdě, já mám alivio páíčky 8s nějak se mi nechce do 9 rychlostí.No moje inverzní XT řadila vžy tiše, ale teď je to prostě cvak ono to tam okamžitě zapadne a jde to lehce a hlavně v bahně když jsem musel tu páčku ještě strohu přitáhnout po tom cvaknutí.Dnes jsem s tím jel Šelu všichni ti potvdí že dost hodně bahna a přehazka fungovala až do cíle zcela přesně.

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    loni na drasalovi sem taky nemel problem s razenim. celych 115km nonstop blata to fungovalovalo bez vetsich obtizi. jen brzdy se odporoucely… kdybych mel s poslednim bowdenem u saltru nejaky problem, asi bych se to tim avidem pokusil resit. ted to nepovazuju za nutne…

                                    0 0
    • McBlacky  

      černej je saint…

      0 0
    • náčelník  

      Celočerný se snad nikdy nedělaly. Maximálně byl černý paralelogram – tak před deseti lety: www.tribodopedalselvagem.com.br/…traseiro.GIF

      0 0
      • lidumil  

        Takovou nějakou mám ještě doma v krabici – ale pružina to už má za sebou :-(

        0 0
        • RFK  

          A to by neslo nechat novou prehozku nekde nastrikat? .. On se nikdo nezabyva tunningem u kol (tedy ne jenom supr komponenty), ale i nejakej zakaznickej design ?

          Mozna by to mohl byt zajimavy obor pro podnikani :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.