Zdravím. Zajímaly by mě vaše skušenosti s ochranou potravin proti vysokým teplotám..Aby se nám vitamíny v čokoládě neroztopily..Mají význam hliníkové krabičky z pionýrských dob?
Zdravím. Zajímaly by mě vaše skušenosti s ochranou potravin proti vysokým teplotám..Aby se nám vitamíny v čokoládě neroztopily..Mají význam hliníkové krabičky z pionýrských dob?
No tak jednoznacne nejlepsi ochranou potravin pred zkazenim je rychle je sezrat;-).
Toz nevym. Uvedomujes si na co tym tie potraviny premenis? :-))
Tak to vim nahodou zcela presne. Potraviny se sezranim zmeni na sezrany potraviny:). Potazmo tedy casem na nejake to hnojivo a zakladni ingredienci nutnou pro metabolismus tuku… no a to je zaklad cyklistiky:o). Takze CISTE TEORETICKY by melo byt vsechno v poradku, ba primo idealni;-).
Ale vazne. Cim dlhsie tie potraviny vezies tym vacsi hlad mas a tym menej ti vadi ich stav. Pri dostatocne velkom hlade ziskavas aj patricnu imunitu. Priroda je mocna carodejnica a vie riesit aj zdanlivo neriesitelne.
Většina teorií končí tam, kde začíná teorie jiná. Tou teorií je tady ta Darvinova, prostředkem k odstranění hodně slabých jedinců (v tomto případě duševně) a hraničním prvkem mezi teoriemi je botulotoxin nebo též botox.
Ked uz chceme vazne tak ak si dobre vzpominam tak botulotoxin sa inak vola klobasovy jed. Rec bola o cokoladach a pod ak sa nemylim. Pokial si niekto da mierne nazelenaly salam tak tam sa tazko hladaju namety na vtipkovanie.
loool…vzdycky se rad zasmeju, kdyz lidi zacnou debatovat o cem nemaj sajnu :))) – nic proti, to je vseobecne clostridium botulinum je bakterie, ktera produkuje toxin botulotoxin pouze za podminek anaerobnich…dale se to muze stat pouze o masnych potravin u kterych pri vyrobe nebylo pouzito dusitanove solici smesi/anebo kdy to clostridium melo moooore casu vyklicit a rust… zelena barva nema s clostridium botulinum ABSOLUTNE nic spolecneho :)
btw: jake vitaminy u cokolady predpokladas a co minis tim roztopit?
Mám na mysli, že různé zdravé, ale nedobré věci bývají zality v dobré, ale nezdravé čokoládě…:-) Různé ty musli tyčiky apod… A při celodenním letním výletu se tyto tyčinky začínají roztékat… Ale léto zatím nehrozí :-(
a co zkusit takovy ty „termoigelitky“ a do nich mrazici „pytliky“…sorry,neznam presnou terminologii:)
No… mozna to chce musli tycinky BEZ cokolady, mozna jsou o neco mene dobre (coz je sporne, kdyz chci cokoladu, tak si ji nekazim musli, kdyz chci musli, tak ho nekazim cokoladou;-), ale rozhodne jsou mnohem odolnejsi. Potazmo susenky, jako jsou ruzne Bebe a tak. Rozhodne je (dle meho nazoru) snazsi si vybrat veci, kterym transport neuskodi, nez si komplikovat zivot montazi lednicky na nosic;-).
Idem sa ticho hanbit do kuta. Na tie vitaminy v cokolade sa musis opytat defengera.
Nevím jak ty ale já si NIKDY neberu sebou nic čokoládového . Jelikož si to dávám do kapes na dresu tak by to bylo nepoživatelné . A kvůli tyčince nezastavuji a jím za jzdy. Doma nakoupím musli tyčinky v jogurtové polevě a natrhu hořejšek abych je mohl za jízdy pohodlně vytlačit a spapat. Jinak mám pocit že čokoládu nic nezachrání…teda pokud se nebavíme o transibiřském bikování…
presne-na svihy cokoladu nebrat! dela bordel… ja vozim tycinky normalni/nebo s jogurtovou polevou (rostlinny tuk a s jogurtem to nema nic spolecneho stejne jako cokoladova poleva, kdy je CB – cocoa butter nahrazen CBS – cocoa butter substituent nebo CBR – coca butter replacer) to jen tak :)
Jogurtová poleva taky teplem teče a dělá binec. Vozím gely, tablety, hrozinky a jiné sušené ovoce, tyčky bez polevy.
gely,tablety…a mas je radsi krvavy nebo pekne propeceny?:)
No to je skoro jako poradne propecena cokolada s krvavou jogurtovou polevou:o)))
Tie suche tycinky bez polevy sa vedia strasne nalepit medzi zuby. Vozim jogurtove tycinky a iontak. Kde sa da a treba doplnim pivom a cestovinami alebo polievkou. Nemal som este problem, ze by sa mi tycinky rozpustili a stalo sa, ze som na ne nesiahol dobrych par hodin.