"nový" Velo - aneb reklamní trhačka za 65,-

407 nepřečtených
  • Trojci

    Koupil jsem si nový Velo (kvůli tomu, že tam je návod na servisování vidlic Manitou) a čuměl jsem jak velryba když potká ponorku :/

    Hned po rozbalení plastovýho obalu na mě vypadlo půl kila „spamových“ reklamních letáků a po pů hodině zoufalého listování a hledání něčeho jinýho než reklam (jsou úplně všude) se mi ten časák doslova a do písmene ROZPADL V RUCE ! . Jednotlivý listy se samovolně uvolnili z lepený „vazby“ a teď se ten časák bojím otevřít, abych nemusel lézt po zemi a sbírat vypadyný listy.

    Zajímal by mě váš názor:

    0 0
    • Radek Broz  

      Muj nazor na Velo je „Sice to docela jde diky Robynovo obrazkum, obcas jsou fakt dost mimo (ale aspon je sranda:o), zajima me z toho mensi cast, ktera moc nestoji za ty penize“ (toto v ankete chybi;-) ) Skoda, ze v CR neni zadnej casopis obsahove koncipovanej jako MBA.

      0 0
      • Trojci  

        Hmm – souhlas.. já ten thread myslel spíš jako narážku na to salátový vydání – je logický, že se jim to kvůli těm reklamám ani nevejde do sponkový vazby :))

        0 0
        • senožrout  

          No Chip nebo PC magazin jsou taky v lepený vazbě a rerozpadává se to… Asi jde o to kterej lepič to lepí…

          0 0
          • senožrout  

            … přečetl jsem rubriku Svět kol, Minitest, něco z testů hardtailů, kouknul na Na trhu, přečetl o XTR, dál Na kost – test vidlic, prostudoval servisní manuál k vidlím Manitou, přečetl First class – Scott Ransom, domácí bikový revír, Velšský singel track, Francie QUEYRAS, prohlédl si multiklíče, trochu omrkl silničky a kliky, řídítka brýle… No a zbytek už by tam ani nemusel být. Zajímaj mne hlavně technický informace, testy komponentů, servis, domácí dílna a tipy kde jezdit. To ostatní mi přijde jen jako vata …

            0 0
            • Radek Broz  

              Tak to toho prectes jeste docela dost. Me zas treba zminena dilna, servis a kde jezdit nezajima vubec a testy jen malokdy (testujou veci, ktery me nezajimaji).

              0 0
              • lidumil  

                Tak co Tě na tom teda zajímá, drby? O moc víc než píšeš tam toho néjni. A já kupuju Velo u známýho v krámě za pětku. Je sice 2 měsíce starý, ale zase za ten rozdíl mám 2 pivka :-)

                0 0
          • tulda  

            Nebo kterej rozbalovač to rozbaluje :-) Mně se zatim žádný velo nerozpadlo.

            0 0
    • dada  

      ja ani nevim kolik stoji…proste si to dycky koupim, dam to na zachod a pak se mi u toho dobre sere…

      0 0
      • Trojci  

        Tak si dej bacha aby ti nevypadaly volný listy do sr…k :)

        0 0
        • dada  

          no to už mám vychytaný…prostě vím že v tom velu ten spam bude tak ho dycky před čtením vyklepu stranou…jinak sem si všiml že sem asi divnej když píšu sprostý slova celý…ty tečky tam dýáváte kvůli tomu že tady funguje cenzura nebo ste prostě tak strašně slušný?

          0 0
          • Trojci  

            Nechtěl sem bejt za za trotla co kazí malý děti :))

            0 0
            • dada  

              dyt je po 22:00…no nic to nebylo jen na tebe-vsichni sou tady takhle slusny a ja si pak pripadam divne-ja normalne mluvim sproste, je to asi pracovni deformace no a tak nejak mi prijde ze tady si muzu dovolit psat jak mi klavesnice narostla…

              0 0
    • Páník  

      no me zatim drzi…ale stvou me clanky typu „modni pruvodce…“ – to si muzu koupit Kvety. Ty cyklisticky reklamy me celkem bavi,aspon vocihnu co je novyho a uprime bez nich by 230 stranek (i kdyz 75% vo h…u) na voskovym papiru stalo krapet vic…budme radi za ty „dary“:)

      0 0
      • Trojci  

        Hmm to je přístup ala TV NOVA..

        Pamatujete jak tehdy Železný prohlásil, že můžeme bejt rádi za ty hory reklam v televizi? A že kdyby bylo po jeho, tak by tam nacpal reklam ještě víc?

        Mě tedy reklamy nebaví. A za 50 stran dobrýho bajkovýho čtení bych klidně kilčo dal – miliónkrát lepší než 230 stran humusu.

        0 0
        • Trojci  

          Jediný rozdíl od TV NOVA je v tom, že NOVA je zadarmo …

          0 0
          • j-c  

            No pokud si k tomu pripoctes toho flastra co republika dostala k zaplaceni, tak nejmenovana televize a kolace sledovanosti nebudou jeste dlouho zadara:)

            0 0
            • pepek  

              To se rozepíše na těch 200 poslanců a radu pro"cosi", kteří mu tu zlodějinu odkývali, ne? Nebo su naivní?

              0 0
            • senožrout  

              Však se zubí na billboardech a vyzývý k dělání „odvážných věcí“. Nevím, který to jsou. Jestli myslí to přeskakování mezi parlamentama který ho ještě nevydaly ke štíhání… No jo no, čím si ty Znojemáky koupil…??? Mimochodem anio Nova není zadarmno. Platíš ji jí v cene zboží, který tam reklamujou… :-).

              0 0
        • Páník  

          to neni pristup ala Nova,to je realita…myslim,ze bys k tomu kilcu musel jeste pritlacit,viz.MBA (a tam tech reklam je taky dost)…ale to je jedno,ja to proste beru,ze nic lepsiho v nasich luzich a hajich proste neni,tak se snazim prizpusobit:/

          0 0
        • pepino  

          A díval ses někdy,kolik zabíraj místa reklamy a inzeráty třeba v německym Biku ty přivolávači starých časů,stranou sponzorovaných časopisů?:-))

          0 0
        • ryllos  

          V časaku mužeš tu reklamu přeskočit, otočit list nebo je z tama vytrhat, ale na nově ja čumíš na něco co tě zajímá a jebnou ti do toho 8 reklam, které přetočit nemůžeš tak je to něco jiného.....

          0 0
          • blue  

            můžeš přepnout program, nebo jít na záchod, nebo vypnout zvuk, nebo delat neco uplne jinyho…

            0 0
            • ryllos  

              ale chci hned svuj program.V casaku ctu, ctu, ctu, pak je reklama tak ji preskočím a čtu zas dal…Neříkej že sis nikdy nezanadaval, když ti do tvojeho filmu nebo pořadu hodili reklamu na lepidlo na protezy…

              0 0
            • Manas  

              Prodat televizi.

              0 0
    • wbiker  

      Můžu se jen zeptat, jestli jsi podobnou „informaci“ psal i do Vela? Je sice super, že si tady zanadáváš, jak debilní časopis to je, ale přijde mi to jen jako prázdný tlachání. Stejně tak bych se vsadil, že všichni co tady napsali a určitě ještě napíšou negativní názor, se nikdy nic nesnažili změnit (mýlím-li se, tak se omlouvám). Nevím do jaké míry by to pomohlo, reklam by určitě míň nebylo, ale ohledně témat článků by určitě páni z Vela zapřemýšleli nad takovými reakcemi. Dle mého názoru ti v té anketě chybí ještě jedna položka „Časopis, který čtu rád ve svém volném čase, ikdyž mě nezaujmou všchny články.“

      0 0
      • enjoy  

        jo prazdny tlachani to do urcity miry je:-),ale kdyz se na to podivas z ty stranky,ze panove(damy nevim) z vela to tu taky sleduji,tak by to mohlo byt lepsi reseni,kdyz se tu treba techto nazoru sejde vic,nez kdyz jeden clovek napise jednu reakci. to si akorat reknou,jejda,prisli jsme o 65 korun mesicne,dalsi uz nas nebude kupovat,sakra:-))).

        0 0
        • zirecek  

          Jenom tu tlacháme, mlátit do klávesnice je pro čechy tak jednoduché. Kdo chce koupit, koupí, kdo nechce, nekoupí. Já už nekupuju, raději bajkuju dokud kolo drží. Už neřeším detaily, jedu ven, pádím do větru. Redaktoři Vela – je to jejich práce a sakra se ohání, aby zaujali a prodali Vela co nejvíce. Je to jako TV Nova, každý nadává, aledívá se, dívá, dívá… . Každému co jeho jest. Nemyslím si, že by tuhle debatu sledovali, :-), na co?

          0 0
          • enjoy  

            nemusi zrovna ted,to nevim.. ale obcas sem neco napisou.ale stejne nejlepsi je borec (kany) z cykloservisu,toho by nemeli vubec nechat psat do verejny diskuse za svoje noviny:-)). jinak,mozna nekdy dospeju do stadia,kdy budu tak „dobrej clovek“ a budu jenom jezdit a nebude me nic zajimat,co a jak,nebude proc velo kupovat. zatim kupuju,pripadam si,jako kdyz jsem lip v obraze ve veci,o kterou se zajimam.

            0 0
            • zirecek  

              Zabili Kanyho, parchanti! :-) Jsem hodne mimo standart, tabulky, takze pro mne tam neni moc veci. Co se dozvim na netu, mi staci. Na kole uz bylo v podstate vse vymysleno, nebavi me sledovat reklamni tahaky tipu, nas system odpruzeni je nejlepsi – hlavne ze ho maji kazdy rok jiny, :-)).

              0 0
      • LUKAS  

        a proc si myslis, ze zrusili na iVelo diskuzi?? :-))

        0 0
      • hanz  

        to že si můžu nadávat na cokoliv a nemusím s tím nic dělat je moje svatý právo. Takže velo je a bylo vo hov.ně a nikam do redakce psát nebudu, jejich testum se dále budu vysmívat a říkat to budu všem známím…protože i když se budu snažit to změnit tak nakonec budu za trotla já…takle sou to oni :-))

        0 0
        • pepino  

          " to že si můžu nadávat na cokoliv a nemusím s tím nic dělat je moje svatý právo" To je pravda, to nám jde:-) Dřív od toho byly hospody.

          0 0
          • hanz  

            tady nejde o postoj „kdybych to dělal já já bych to.....“ taky jezdíš po českých cestách, chodíš na poštu, kupuješ benzín…pochybuju že si ted na výmolech libuješ, že na benzínce necháš s radostí obsluze kili spropitné …však víš co myslím…Prostě velo nikdy dobrý nebylo a asi ani nebude, nejspíš kuli malému českýmu trhu, kde by se časopis pro užší skupinu bikerů asi neuživil. Jenže to neznamená že jim tu krutou komerci odpustím.

            0 0
            • pepino  

              Řidičák nemám a plechový piksly mě se..u čím dál víc,hlavně když v nich sedí jeden člověk.Ale je pravda,že v dnešní době jsem do muzea:-)

              0 0
              • pelt  

                Houby do muzea… na tuhle zem jsi tak 20 let napred:)

                0 0
              • Pá-dlista1  

                Rad bych se s nekym svezl a podelil o naklady a zachoval se i ekologicky… , kdyby nekdo jel ve stejny cas ze stejneho mista na to misto co chci ja. A proto mam auto. Jinak bych se mohl pokouset premistovat treba vlakem.

                0 0
                • pepino  

                  No ne že bych do auta nevlez,svezu se se znamym anebo právě jedu vlakem nebo busem.Dostala mě známá,milovnice přírodních krás,že právě její Favorit jí do tý přírody doveze.Mně to připomnělo jeden super film se Svěrákem:-)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Vlakem nebo busem… no kdyz myslis. Jen takova uvaha nad tim nejbeznejsim cestovanim, do prace. V mem pripade to vlakem trva trikrat tak dlouho nez autem (nepocitam pravidelne spozdeni). Kdyby se s takovou peclivosti co se snazi nahanet spozdeni snazili drzet jizdniho radu bylo by to super. Jezdim s nim i kdyz je to casove a nervove narocny. Nastesti mam nadrazi 6 minut chuze a z prace obdobne. Stejne jsem v praci driv na kole nez vlakem. A to i presto, ze jedu vzdy delsi trasu nez vlak. Autobusem by to bylo jeste dvakrat delsi nez vlakem. Tj. 6× delsi nez autem. Ujel bych 3× delsi vzdalenost a zaplatil 4× vic nez vlakem. A to mi autobus stavi v ulici a hned pred budouvou kam dochazim do zamestnani.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      jj Nehledě nato změřte co za sajrajt do vzduchu pouští tadový lodní motor co je v lokomotivvě, nebo ulák v karose …to dá za pár desítek aut ;-)

                      0 0
                    • borda  

                      no jo, ale musíš brát v potaz, že většina lidí, co jede tím autobusem, nebydlí tam co ty a nedělá tam co ty :-) takže objížďky jsou nutné, jinak by to nebyl autobus ale taxík

                      0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak ty se rychle prober, protože žiješ na obláčku.

        0 0
        • wbiker  

          Proč na obláčku? Nepřijde mi to až tak nereálný. Určo se nic nezmění do dalšího čísla, ale když se takových názorů sejde v jejich redakčním mailu víc, určitě s tím něco udělají. Nemám rád přístup „štve mě to, ale nic s tím dělat nebudu, protože to stejně nepomůže“. Připomíní mi to lidi, kteří nadávají na vládu, ale k volbám nejdou, aby pak mohli nadávat na tu další.

          0 0
    • Corbett  

      Nemám s tím problém. Reklama už neodmyslitelně patří k dnešníku modernímu světu a ve Velu si přečtu to co mě zajímá. Je těžké uspokojit tak obrovské spektrum čtenářů. Ve chvíli, kdy by jsi byl s Velem spokojený ty, přestalo by se líbyt někomu jinému. Házet někomu špínu na hlavu, to mumí každý .....

      0 0
      • OCG  

        mno, on ten Cykloservis na tom neni o moc lip. Cislo sest – prezentace novinek Shimano – dobry, ale můžu říct, že vzhledem k tomu, že pokud se něco nevysere, tak kupovat nový komponenty asi jen tak nebudu a když ano, půjdu do starších modelů (fin. důvody). Cislo sedm – historie XTR a jeho inovace pro 07. Nepopírám, že to je zajímavý, ale já si XTR asi nikdy nekoupím, stejně jako drtivá většina lidí, co Cykloservis čtou. Zdánlivě zbytečný článek.

        Velo předplácím, jsou sekce, který čtu až v případě, že už nemám co jinýho na práci (sakra, k čemu inliny?), reklamy okouknu a jdu dál. Kolega Páník se vyjádřil naprosto přesně – bez reklam to prostě nejde. A co se obsahu týče, tak redakce musí ve své podstatě najít kompromis mezi tím, co chce chrt, který jezdí 5000 + ročně a hobík, který něco najede a kecání kolem kol ho baví. A jen tak mimochodem, Velo si mě dostalo tím, že mi dvakrát nedošlo (teď to po nálezu kusu černýho igelitu na dně schránky vypadá tak, že mi ho někdo kradl), ale po dotazech mi byla automaticky poslána nová čísla, včetně toho CD.

        A další věc je, že kolo, stejně jako čtení o něm, je podle mě primárně zábava. Když někomu nevyhovuje čtení ve Velu, má možnost ho nekupovat :o)

        0 0
        • pepino  

          „mno, on ten Cykloservis na tom neni o moc lip. Cislo sest – prezentace novinek Shimano – dobry, ale můžu říct, že vzhledem k tomu, že pokud se něco nevysere, tak kupovat nový komponenty asi jen tak nebudu a když ano, půjdu do starších modelů (fin. důvody). Cislo sedm – historie XTR a jeho inovace pro 07. Nepopírám, že to je zajímavý, ale já si XTR asi nikdy nekoupím, stejně jako drtivá většina lidí, co Cykloservis čtou.“ To je sranda,že jo? Že si to nekoupíš,tak tam ty články vůbec neměli dávat.No to snad ne:-)Co třeba teorie černých děr?Asi se tam nikdy nepodívam,tak proč o tom píšou.Lidi,pro­boha!:-))

          0 0
        • orca  

          Skoro fšechny weby české informovali o novinkách Shimana tak proč by tak nečinil Cykloservis ? Že si ty ho nekoupíš neznamená že si ho nekoupí nikdo jinej .
          A drobnej příklad časopisy o autech a tuningu si kupují lidí co si kupují pravidelně nová auta a nebo většina čtenářů si to kupuje a čte jenom pro zajímavost a že ráda o tom čte a chtějí bejt informováni co se děje ?? A myslím že čech vystřídá za život více NOVÝCH kol jak aut …

          0 0
    • Maara  

      Velo čtu pravidelně a myslim si, že je to celkem kvalitní časák. Žil jsem ňákou dobu v Kalifornii a kupoval si tamější časáky, vyzkoušel jsem jich několik a nakonec zakotvil u MBA. Rozhodně si ale nemyslím, že by v MBA bylo míň reklam, právě naopak. I když v posledních letech ve Velu přibývá „nesmyslných“ článků typu bajkování v bahně, testy blatníků, móda 2006 apod., myslím si, že je to i tak hodně kvalitní časák.

      0 0
    • Kol.ista  

      No resi se tady neco jinyho, ale o cem presne psali v tom clanku o servisovani vidlic manitou? Abych vedel jestli si to mam koupit. Nechce se mi jezdit do mesta jenom kvuli prohlidnuti casaku abych pak zjistil ze to za nic nestoji. Dik

      0 0
      • rasto  

        mno, velo je zatavene ve folii. nevim nevim jestli by Ti to nekdo dal na krame prolistovat :-) k te vidlici: sli hooodne do hloubky :-) rozborka je popsana myslim na 5 A4.

        0 0
    • orca  

      REKLAMA – Byla je a bude , a pokud ne tak za časák já rozhodně 500 či více dávat nehodlám…
      OBSAH – postihnout co nejširší sperktrum čtenářů. Spočítal si někdo kolik je odvětví cyklistiky a kolik časopisů věnovaných výhradě cyklistice je v čr ??? Je tolik komponentů tolik firem vyrábějících kola doplňky oblečení výživu že se každému věnovat by asi nestihl ani deník. Cestopisy – na světě + čr je tolik zajímavých míst že je těžké se zavděčit každému .

      Kritika je fajn ale pokud není adresná tak je to jen takové hospodské kecání . A pokud se někdo urazí není nic snažšího než si založit svůj vlastní časopis a vyplnit mezeru na trhu a KONEČNĚ doplnit časopis o pravé a kvalitní články a recenze.

      0 0
      • Meesha  

        naprosto s tebou souhlasim!

        0 0
      • kurýr na bajku  

        No jo, to je fakt. Není nic snažšího… :-DDDDDDDDDDDDD

        0 0
      • Radek Broz  

        Ono to zas tak snadny neni.

        0 0
      • cabbage  

        // Je tolik komponentů tolik firem vyrábějících kola doplňky // a to by Velo sem tam nemohlo zařadit neco jinýho než authora s meridou?

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Protože je to reklamní leták nevalné úrovně a píše se tam jen o těch co si to zaplatěj.

          0 0
          • cabbage  

            mmt, reklamní leták je zadara k dostání v každé poštovní schránce- to si o Velu tvrdit netroufnu;)

            0 0
          • Radek Broz  

            No jako korelace mezi inzeraty a zobrazenymi vecmi mimo inzerci (v testech atd) je hodne velika, ale to je vsude.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Taky právě proto by nezávislej časopis byl poněkud finančně náročnější a né naopak, jaxe někteří domnívají výše.

              0 0
            • Honzas  

              no zas na druhou stranu kolik z firem, ktery tam neinzerujou, poskytnou kolo k testu? zejo;-)

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak v Pelotonu se vobčas něco takovýho vyloupne.

                0 0
                • Honzas  

                  tady podle mne taky. ale moc casto to neni. si myslim, ze to je neochota dovozcu spis nez vela. si myslim, ze kdyz jim nabidne nekdo neco zajimavyho do testu, tak neodmitnou. ale jak to je ve skutecnosti fakt nevim;-)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Tak to víš, že je to neochotou dovozců. Pokud já budu např. firma SKIVELO, která v čechách zastupuje Rotwild u kterých prodej v republice rozhodně netrhá rekordy, tak určitě nebudu toužit po Rotwildu v každym čísle. Navíc je asi každýmu jasný jak takový kolo po testu vypadá. To už ale nechávám na lidech co píšou oborové časopisy. Je to jejich boj, jaxe ke kýženému dostanou a pokud chtěj aby měl časopis nějakou úroveň, tak nelze jen čekat co jim kdo nabídne ke zničení.

                    0 0
                    • Honzas  

                      nojono, s tim se asi musime smirit a kdyz si budeme chtit precist test na Rotwild, tak si koupime nemeckej bike. nepredpokladam, ze jakejkoliv casopis kdekoliv, at ho bude delat kdokoliv, bude za to, ze testuje neci kola, platit. to by v nem bylo xkrat tolik reklamy a / nebo by stal xkrat vic. si musime uvedomit, ze ta „reklamni trhacka“ se dela predevsim proto, aby uzivila redakci a vydavatele (mozna v opacnym poradi) a az na druhym miste je ukojeni nasich choutek. jo a ta vazba se vazne moc nepovedla:-(

                      0 0
        • orca  

          Nebudu asi daleko od pravdy když řeknu že cena časopisu spolkne z velké části distribuce a tisk .
          Testovat se dá ze dvou hledisek buď co si někdo osobně koupil a něco k tomu napíše a nebo výrobce poskytne sám k testu výrobek . A problém je že asi ne každej je ochoten poskytnout něco k testu s pofidérním výsledkem a ještě za to zaplatit .

          0 0
          • kurýr na bajku  

            No to ano. To už si ale já jako vydavatel takovýho časopisu musim zařídit sám, abych pokryl co nejobšírněji značky zastoupené na českém trhu.

            0 0
          • pelt  

            To poskytnuti do testu (pokud ta vec neni neco tesco-like) je skvela reklama – takze je nelogicke, ze by o to vyrobci/dovozci nemeli zajem.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Stojí to prachy + zničený kolo. Pak taky tebou poskytnutý výrobek nemusí dostat ve Velu 4× 10 bodů, ba co hůř, může se najít kolo, které je levnější a má víc bodů než to tvoje. Pak je skvělá reklama v pr…

              BTW: Tabulky ve VELU sou jejich nejodvážnější kritika, ovšem pořádnou kritiku si nedovolí žádné ze tří zde probíraných periodik.

              0 0
              • pelt  

                No stejnak si nakonec pekna spousta lidi vybere podle toho, jak to tomu kolu „slusi“ na ilustracni fotce… on vizualni dojem je velmi casto podstatne silnejsi nez racionalni uvazovani, at se to cloveku libi nebo ne… (ostatne z pohledu reklamy jim staci, kdyz to bude pusobit jen na pulku lidi – stejne maji stranku v casaku).

                0 0
    • kurýr na bajku  

      Naopak ty vago, NAOPAK ! Ty reklamy sou z VELA to nejlepší co tam je. Jako motoristovi nebude vadit reklama na Cadillaca, tak nikomu z vás nebude vadit reklama na Canyon. Ovšem pokud ve VELU podporujo inlinery, kteří sou naši „největší nepřátelé“ a obsazují nám cyklostezky, pak mi to příde asi jako dyby tam testovali novou Tatru šestikolku. Chlapi z Vela maj v hlavě nasr…

      0 0
      • tulda  

        Ty jezdíš po cyklostezkách? To je mi tě líto, mně teda rozhodně víc vaděj majitelé koní… A reklama na Canyon by mi vadila :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          Sice jsem na asfaltovy cyklostezce jel jednou v zivote ta kilometr (jel jsem vratit testovany Demo8;-) ), ale taky mi bruslari ve Velu neprijdou uplne vhodny. Za chvili by tam mohl byt test jezdeckych bot a biciku a na plakatu kobyla ve skoku:o)

          0 0
          • tulda  

            Bruslaře ve Velu taky nemusim, ale v reálnym životě mi opravdu nijak nevaděj. Setkám se s nima prakticky jen když projíždim Stromovkou a neni to nijak tragický. To spíš ty koně po lesích mi sajou krev a rubou záda :-( Je to jak jezdit po pražcích…

            0 0
            • Radek Broz  

              Jezdi v terenech, kam se kone nedostanou:o) ALe jo, taky kone v lese nemusim – dela to mnohem vetsi bordel nez my, ale kone sjou tak nejak tolerovany. U nas to moc rozjety neni – ty, co maji v okoli kone, maji k tomu pronajaty i louky.

              0 0
              • tulda  

                Bohužel v pražskejch aglomeracích si lidi stavěj luxusní sídla a pro svoje princezničky pak kupujou koně, na kterejch ven vyrážej nejlíp po dešti, když kůň nadělá největší paseku. Většina lesních cest na severu prahy (okolo Okoře, Horoměřic…) z člověka vytřese duši.

                0 0
        • kurýr na bajku  

          Si děláš řiť, ale cyklostezka Kačerov-Braník už je postavena tak aby tam ta svoldž neobtěžovala. Naproti tomu Výtoň-Komořany připomíná chvilkama zimní stadión.

          0 0
          • tulda  

            Tak to nemůžu posoudit, jezdim na severu prahy, tam je to v klidu

            0 0
          • enjoy  

            a uz si byl na vypichu??na ty cyklostezce?to je boj o preziti!jel jsem tamtudy jenom prakrat..,je to tam teda dokonale uzpusobeny pro bruslare,ale stejne je to furt cyklostezka.snad pokazdy si tam musim svoje misto slusne vybojovat.teda ne ze by to byl problem:-)

            0 0
            • rasto  

              mno, specialne kvuli teto cyklostezce jsem na obe kola namontoval zvonky :-/ nejvic me s.re, jak se koleckari mnohdy roztahujou pres dva pruhy… takze tam vyzvanim jako o zivot :-)

              0 0
              • enjoy  

                mne piskaj brzdy a kdyz nic,tak gumuju.nejdriv jsem klidnej,ale priznam se,ze tak v pulce uz mam z toho velmi skodolibou radost:-).ale pak uz jsem zase v klidku. ps:budu pritelkyni kupovat brusle.ja pojedu na biku.a upozornuju ze jestli ji nekdo na biku ohrozi,tak si ho dojedu a zkopnu,beze srandy:-).samozrejme pojedeme ohleduplne. to jenom tak,aby to nevypadalo ze bruslare nesnasim,jenom proste hodne z nich ma tendenci k sobectvi na cyklostezce.

                0 0
        • enjoy  

          tak zrovna na kone v lesich bych si asi nikdy nedovolil stezovat.sice se obcas slusne natrasam,kvuli tem stopam po nich,ale myslim ze kdybych takhle nejakyho konare prsvedcoval o tom ze tam patrim ja a ne on,tak by se mi asi krute vysmal!nevim jestli do lesa patri spis kun(odjakziva) anebo kus hliniku nebo zeleza..

          0 0
          • BorisFR  

            Kus hliníku všude nesere, a nekurví cesty. Nejlepší je, když jsme mívali ještě traily na jednom blízkém kopci, a přijel jsi tam, a skoky byly rozdupané od koní a rozježděné od motorkářů. Nehledě na to, že všude bylo nasráno.

            0 0
            • enjoy  

              kus hliniku ne,jenom ten kus gumy,ktera se dotyka zeme:-). rozdupany..,nas­rano.. jo to kone delaj!:-).i tak patrej do lesa mnohem vic.

              0 0
              • BorisFR  

                Do lese patří tak možná srnky, ale už jsi tam někdy viděl divokého koně? Já teda ne.

                0 0
                • enjoy  

                  tyy jo,takovy argumenty:-). no zrovna v dnesni dobe tam ty srnky uz mozna co delat nemaj,jsou to chudaci,akorat je furt plsai nejaky blazni na kolech:-D. jednou videl,ale to za sebou nechal jezdce.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Kone s nanynkama tam jezdej teprv chvili, takze tam nepatri:o)

                    0 0
                    • goofy  

                      Ale kone lesaku tam jsou pomerne dlouho… ;o)

                      0 0
                      • cabbage  

                        ty vidim radsi nez traktor…

                        0 0
                        • BorisFR  

                          To sme dva. Ale jak se tam začnou producírovat „nanynky“ tak mě chytá fantas.

                          0 0
                        • goofy  

                          To ja taky. To ja jenom ze kone jsou v lese uz hodne dlouho…

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Doba se meni – dinosauri tam byli driv a mnohem dyl nez kone a kde jim je konec:o)

                            0 0
                          • Radek Broz  

                            BTW: Kone tam jsou dlouho je stejnej argument, jakej pouziva KČT na to, ze maji vetsi pravo pouzivat les nez bikeri.

                            0 0
                            • enjoy  

                              a ted uz vis,ze nejsou horsi nez bikeri.podivej se na zdejsi argumenty proti konim. ps:ja vlastne kone nemam rad,teda nemam k nim vztah,jenom se mi tohle nelibi.

                              0 0
                              • Manas  

                                Uz jsem se lekl ze mas jeste vztah s konem … :-)

                                0 0
                              • pepek  

                                Ty máš asi superpohodlnýho fulla a zdravý záda, když ti koně (s českými kovboji) nevadí

                                0 0
                                • enjoy  

                                  tak ty me ocividne vubec neznas:-))).ani moje fuully antipatie:-))

                                  0 0
                            • goofy  

                              No jasne, a mezi tim se tu prohaneli Mamuti. :o) To se se po lesich prohaneji konari mi celkem nevadi. Sice projet se po takove stezce, kde radi jezdi je pro muj zadek neco jako umuceni Krista, ale nebudu jim nic zakazovat, a nebudou si snad ani oni stezovat na nas. Nesnizim se na uroven KČT a budu hanit vsechny kromne bikeru. A to, ze nici trailsy, to je bohuzel smutna vec, ale za to muze skupinka par lidi, kteri proste nemaji ohled a chovaji se stejne na koni, kole, nebo pesky. Pak plno lidi na Endurech, a dalsi, ale nebral bych to ciste z toho hlediska, ze to jsou konari. Mne treba ustavicne likviduje skoky bynda asi 10ti letych spratku, kteri mi jeden odraz dokonce rozkopavali na mych ocich, kdyz jsem delal na zkoku 20 metru dal. A bohuzel nic jim nemuzu udelat. Stejne tam zase prijdou, a budou hrat pred holkama machry…

                              Uff, to sem se zase rozepsal. .o)

                              0 0
                  • BorisFR  

                    Jo tak plašime je určitě, ale alespoň nemají faldy. ;-) Prostě koně do lesa u nás podle mě nepatří.

                    0 0
                    • enjoy  

                      a kam bys je odsunul,povidej!:-).fakt me to zajima.a pokracoval bys s cim?treba se mnou co?:-))

                      0 0
                      • BorisFR  

                        Z tebe by byl hnusný salám, z vola to vždycky stojí za prd. ;-) :-P A nevidím důvod, proč bych zrovna tebe měl někam odsunovat. Máš koně? Pochybuju, takže v klidu. :-)))

                        0 0
          • cabbage  

            kůň v lese? od nikdy, patří do stepí…

            0 0
          • tulda  

            Já nikoho nepřesvědčuju, že do lesa patřim víc, než kdokoli jinej a proti koním taky nic nemam. Jen jejich majitelé by se mohli chovat trochu víc ohleduplněji a občas se podívat, jakou spoušť za sebou zanechaj (stačilo by, aby nejezdili po dešti nebo když je půda rozměklá). Kromě ježdění na kole taky chodim pěšky a to je po takhle rozrytejch cestách taky dost nepříjemný.

            0 0
            • enjoy  

              no,po desti jezdi hodne.taky jsem si toho vsimnul,asi v tom bude neco jinyho:-)).treba to je tem konum prijemnejsi:-). ps:nevim,co bys delal a rikal,kdybys zil driv,kdyz bylo koni mnohem vic.asi bys mlcel,vubec by te to nenapadlo.

              0 0
              • tulda  

                A co sem taháš „kdybys žil dřív“? Dřív by mně třeba taky vůbec nemuselo napadnout, že ve městě bude kanalizace a že obloha nebude jen pro ptáky. Třeba by mně taky nemuselo napadnout, že vůbec bude nějaký kolo… to sou kecy…

                0 0
                • enjoy  

                  jako kazdej kdo presvedcuje ostatni ze kone nepatri do prirody.. tomu uz se snad ani nesmeju.slusna omezenost.. ale nic osobniho. ps:s tou oblohou je to dobrej priklad.treba ptaci na letistich,spacci ve vinohradech atak dal.. dalsi priklady toho,jak si lidi mysli,ze jsou pany sveta.ale to uz je trosicku mimo a nerikam,ze se mame vratit na stromy.hlavne v klidku.

                  0 0
                  • cabbage  

                    // lidi mysli,ze jsou pany sveta // jo přesně proto si pořád někdo myslí že sem patří kůň, v Evropě(střední) nemá co dělat jako nepůvodní a zavlečený druh..

                    0 0
                    • enjoy  

                      skrytej rasismus?:-)

                      0 0
                    • orca  

                      Všichni tady voláme po ekologii , třídění odpadů černé skládky v lese a podobně . A když se opravdu někdo v lese objeví „ekologickej“ (myšleno kůň s jezdcem) tak už najdnou nejsme ekologové… Jděte někam .. to je ale tolerance… Všechny lesy v čr jsou free a open – co budete dělat až si ty lesy budou ohrazovat a nebo s cedulkou pouze pro pěší ??

                      0 0
                  • tulda  

                    „jako kazdej kdo presvedcuje ostatni ze kone nepatri do prirody“? vzhledem k tomu, že je to odpověď na můj příspěvek, tak to beru, že já sem podle tebe ten kdo přesvědčuje… Asi ti trochu uniklo, že proti koním nic nemam (píšu to tu jen podruhý, asi máš zamaštěnej monitor:)), vaděj mi majitelé a jejich chování. Koukám, že jediný na čem se my dva shodnem je, že nás baví ježdění na kole…

                    0 0
                • kurýr na bajku  

                  Tak je všechny sežerem a bude po starostech :-D

                  0 0
    • Tomcat  

      No Velo se bohužel podle mne nerozjelo. Na začátku jsem čekal, že nahradí starý BIKE, protože Peloton nestíhal. Jenže nestalo se.

      Stal se z toho pro mne dost jednotvázný časopis, který propaguje dost jednostraně určité věci. To, že by kopírovali od jiný časopisů by bylo možná dobře, jen to přizpůsobyt tomu že většina nás žije v ČR a i nakupuje v ČR.

      Reklama jako taková mi nevadí, pokud by opravdu k něčemu byla. Takže by zaplatila náklady časopisu a čtenáři by přinesla informaci, že tu je zboží xyz a prodáváho firma xyz. Reklamu ve Velu jenže už neberu. Často ,totiž to co mne oslovilo, nebylo nikde skladem, nebo dokonce ani nebylo dovezeno do ČR. No pokud to člověk dal dohromady s né moc recnzemi . Byli takový bezpáteřní aby žádného poskytovatele neurazili. Ikdyž se ukázalo, že to mohlo být rozhodnější.

      Naproti tomu Cykloservis který jedna velká novinová reklama, mi připadá čtivější, pestřejší. recenze je podle mne hodnotnější (ikdyž jestli pravdivá ukáže čas)

      0 0
      • OCG  

        Zajimalo by mne, jakou roli v tvem hodnoceni Cykloservisu hraje jeho cena… To by me fakt zajimalo… Z toho, co ctu predpokladam, ze kdyby stalo Velo tri petky, tak nikdo nerekne ani popel. A kdyby stal cykloservis dvojnasobek, tak je nespokojenost i s nim. A neprijde mi, ze znacky testovanych kol v C. se vyrazne lisi od tech testovanych ve Velu…

        0 0
        • Radek Broz  

          Proste Velo ma v ocich spousty lidi spatnej pomer cena/uzitek no.

          0 0
        • Tomcat  

          Hele kopupoval sem německej BIKE mnoho násobek Vela a ikdyž jsem stejně se zajímal o polovinu, tak to byly dobře investovaný peníze. To samý MBA atd…

          Ne značky se „nelišej“, ale liší se způsob. Ve Velu nikdy i kdyby to byla pravda, nenapíšou že to kolo je šmejd. V C napíšou, minimálně že je zpoň nic moc.

          Velo podle mne rezenze nemá. Dostali se do pozice kde už nemohou věci (kola komponenty) recenzovat a doslova je jen představují. Jsou defakt dáni na pospoas našim sqelým dovozcům. Věřím i tomu, že zkušební jízdy jsou i jen výmysl „z hlavy“.

          Řešením pro Velo by bylo brát věci do recenzí od koncových prodejců. Ne rovnou od dovozce, velkoskladu atd… tak se vyhnou povinosti pozitivního hodnocení všeho.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            No ale to by ty kola museli zaplatit, nebo je brát na barter na což taky není každej zvědavěj (nemluvě o cca.30% marži maloobchodu).

            S tim pozitivním hodnocením máš pravdu. Za vše mluví hodnocení brzd Hayes Sole na všech kolech co testovali. Možná další problém je kolik na tom najedou.

            0 0
            • Tomcat  

              No ale to by ty kola museli zaplatit …proč? Prodávám , kola , chci reklamu a vy obsah a trochu si zajezdit. To kolo nesměj zničit,ale taky ne že jim pošlu katalog a tím, že na zboží na stránce 20 chci reklamu bez toho že by to viděli.

              Dělat vše tak pozitivní, je krátkozraký. Z blbýho kola , „dobrá recenze“ dobrý kolo neudělá teda né na dlouho. Pokud to lidi zjistěj, tak potom už dotyčný honocení neberou.

              Taky se tady střetává vztah prodejce-prodejce a koncový prodejce-koncový zákazník. A to je rozdíl.

              Často je vydět, že se toho velko prodejce chce co nejrychleji zbavit směrem k koncovému prodejci. A teprve až potom ce proflákne že to zboží není ono :o)

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak ta obustranná výpomoc, čili zboží za služby se nazývá barter. Ovšem nemám představu nakolik efektivní by to bylo (vezmeme-li navíc ještě v potaz, že to kolo by se po testu vrátilo obchodníkovi) a jak moc se může cena reklamy ve Velu srovnávat s různými hodnotami kol. Další problém bych viděl v tom že od většiny cykloobchůdků bys těžko moch žádat kola za 150 klacků a navíc většina prostě o nějaké předražené reklamy ve Velu nemá zájem. No a dyby jim Velo dávalo reklamu výměnou za zapůjčení kola, tak by asi moc penízků za reklamu nevybrali.

                0 0
              • Vrci  

                Tak už vidim prodejce jak se do toho žene, chce prodávat kola, kterých ma na skladě že neví co s nima, v podobné situaci jsou i prodejci v jiných městech, nedejbože i ulicích ve stejném městě. Tak veme kolo, který zaplatil nebo bude muset zaplatit a dá ho do vela. Tam objektivně napíšou je to šunt – rychlá cesta do pekel. Nebo napíšou je to dobrý kolo a on pomůže při růstu pouze svých nákladů k prodeji i ostatním – opět si tím vůči své konkurenci nijak nepomůže.

                0 0
    • dieegoo  

      a stoji ten navod na servis Manitou aspon za to?

      0 0
      • gumid  

        Zcela jistě ne, bude lepší, když to jeden chytrolín koupí a pajcne všem ostatním vychcánkům zadax. Ach jo, tahle česká vyčůranost. Jako tahle diskuse o Velu a jeho poměru cena/výkon(přínos). Pokud mne kola baví, může mne bavit i čtení o problematice s nimi spojené. Bike je zábava a za zábavu rád investuji přiměřený peníz. Tak jako žádný z těch remcajících šetřílků netahá „lahváče“ se superhypermarketu s sebou jen proto, že jsou přece o x Kč levnější než v hospůdce na trase a pivo je pořád pivo. Je ale možné, že jsou „osvícení“ a potřebují jen jeden, dva články a ostatní ve své genialitě nemusí – holt, jsou i takoví mezi námi. Jen nechápu potřebu všech těhle vysíračů a kolenovrtů přesvědčovat zbylou většinu o tom, že zrovna tenhle časák je špatný. Až Velo padne, tak budou mít asi dobrý pocit – sice si ho.no přečtou, ale zase je nebude prudit a iritovat svou cenou a obsahem. Konečně najdou něco jiného, do čeho se budou montovat. Zábava musí být.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Tak nevim, jestli to hlavní co se tu řeší je cena ? Já osobně cenu vůbec neřešim. Ty „vysírači“ jak píšeš sou bohužel na u tvorby tohodle plátku a dyby Velo padlo, tak koupim sud a pozvu všechny „klenovrty“ :-DDD

          Vůbec nechápu kohokoliv, kdo se pouští do „klenovrtů“ ? Vyhledáváš konflikty nebo jak to je ? Měl by si spíš jezdit, číst velo a ne sem pouštět, takový příspěvky.

          0 0
          • gumid  

            Konflikt? S Tebou ne, určitě ne. Jen pro pořádek: kolenovrt a klenovrt – tot¡rozdíl. A díky za radu ohledně ježdění – jezdím, u komplu taky sedím – nemám s tím problém. A můžu psát, co se mi zlíbí, nebo už ne? Pokud ne, tak neser, bo chytneš demokraticky na klec. :-))))

            0 0
      • Trojci  

        No, vlastně stojí.. alespoň jsem zjistil, že se do toho sám pouštět nemám (ale to je chyba Manitou a ne Vela)..

        0 0
        • dieegoo  

          kůli čemu? Nechceš mi jen tuhle stránku naskenovat nebo vyfotit prosím?

          0 0
    • tjuren  

      Uz dloho si ho nekupuju, neni tam nic o co by clovek nemohl prijit. Skoda, jeden cas jsem byl i abonent, ale to uz je davno. Prisel jsem na to, ze je to takovej stredni proud o ceske cyklistice.

      0 0
    • JMT  

      me teda to novy mile prekvapilo a katalog od sensoru sem uz dlouho shanel ) a navic to vypada ze sensor dela dres bez rukavu :-)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Sensor nebrat !

        0 0
        • JMT  

          ???

          0 0
        • JMT  

          proc ? sem s nima docela spokojenej, dost se toho pose.. ale v ramci reklamaci zatim vse ok, porad novy hadry… :-) az na lonsky kratasy snad vsechno ok…

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Právě kalhoty se rozpadaj, ale není to zdaleka jen problém Sensoru. Preferuji Biemme.

            0 0
            • JMT  

              problem lonskejch, letosni se jevej jako ok, uz sem je dvakrat pral, lonysky sly do kytek na prnim svihu, letosni vypadaj fak dobre

              0 0
    • Páník  

      tak uz se mi taky zaclo rozpadat…BTW: docela me pobavilo,jak pan Rudolf zasvecene radi bikerkam,jakou si maj poridit podprdu:)

      0 0
      • Trojci  

        :D moje přítelkyně (má vyvinuté poprsí) označila tu podprdu od senzoru za kus hadru..

        0 0
    • PIWNIK PONURY  

      ne me je zase nastvana postacka, musela mi casak prinest nahoru, pac se nevesel do schranky:-) jeste ze jsem bylo doma…

      0 0
    • Smazaný účet  

      O obsahu nediskutuju… reklamy mi nevaděj… aspoň se pak nemusim na bikeforu ptát „kdo k nám dováží …?“. Ale ta vazba mě naštvala, rozpadá se to velkolepě. A jelikož se nevešlo do schránky, je pěkně vodřený.

      0 0
    • Daník  

      a já myslel, že to tisknou schválně na jednotlivé nesešité listy, abych si to mohl sám nechat svázat do jedné velké knihy…:)

      0 0
    • wroum  

      jestli se rozpada, tak je to jednoznacne chyba kniharskyho zpracovani a skoro bych si tipnul ze byla spatna teplota tavnyho lepidla na lince V2. urcite to je na reklamaci (Velo by melo reklamovat v kniharne). Nicmene stane se, i kdyz by nemelo.

      jinak sem si velo driv kupoval, ale ted je mi tech penez nejak lito za casopis co prelouskam za 5 minut. konkurence Vela v podobe nejakeho opravdu odborneho casopisu by nebyla na skodu.

      0 0
      • Honzas  

        to by asi nebyla, ale nevim, kdo a proc by ho delal;-)

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Kdo-to nevím, proš, pro koho-myslím, že zájemců by se našlo dost.

          0 0
          • Honzas  

            Dost na to, aby to zaplatilo provoz casopisu? Tomu proste neverim. Casopisu pro fajnsmekry v ruznejch oblastech uz tu bylo.

            0 0
    • Tomáš Taich  

      Zdravím riders!!! Skoro si říkám, že už je to dost obehraná písnička…Velo je takový, je makový…právě, že narozdíl od benzínu anebo monopulu České pošty si ho každý kupovat nemusí…přeci, ne??? nicméně je dobře znát názory – diskuse iVelo.cz ale nebyla zrušena pro nechuť redakce znát názory druhých, ale pro skutečnou inflaci výkřiků ze tmy.....je hloupé, když se časopis rozpadá (můj ale drží?!), na druhou stranu neškodí určitá míra objektivity při posuzování – při nezvednuté ceně je ten časák přeci nacpanej infem, což? a to věčné srovnávání se zahraničními časospisy…zrovna německý Bike nestojí poslední dobou skutečně za následování – tváře usměvavých redaktorů připomínají snad propagační obrázky komunistů z Koreje nebo Číny, testy jen německých značek…asi ukončím předplatné…a dozlatova natíraný MBAction???? na jednu stranu Richardovi Cuninghamovi a spol. nelze než závidět blazeovaný přístup k věci, ale ne každé číslo je stejně bohaté a třeba report z testování nějakého „exkluziv“ produktu měsíce po zvěřejnění osattními umí vykouzlit úsměv na tváři…myslím také, že se už milion osmsetkrát pětkrát vysvětlovalo i, jak je to s testy a značkami – v princpiu jsou značky v testech ty, které jsou schopny kolo poskytnout a poskytnout k seriózní zkoušce. hlavně ale, že už nesněží a že to teďka začne lítat, což!!!!???? mír, Tomáš Taich, VELO mag.

      0 0
      • wroum  

        svym zpusobem mas pravdu, ale proc MBA nebo i Bike prectu temer cely a Velo i pres nesporne velky stranovy rozsah prelouskam za 5 minut? a to me zajima leccos. Velo mi prijde takove, jak bych to… no… asi ridke…jo to bude to spravny slovo. A taky je to psany tak, ze to je citelny i pro lidi co kolum nerozumej, chapu ze to je mozna ucel, ale pro cloveka co kolum opravdu rozumi, to nema vyraznejsi hodnotu a ani ho to nebavi cist. Pri testovani vice kol ve stejne kategorii mi chybi treba srovnani konkretnich casti kola – treba: " na Kone jsou nove Sole, brzdej na prd… naproti tomu ma Artus Avidd BB5 a ty brzdej dobre… a kellys ma vecka a s ostatnima nejde v tomto smeru srovnavat." Proste urcite srovnani v oblasti konkretnich komponentu. tak jak to delate vy, je v testu u jednoho kola ze brzdy brzdej a u druhyho je napsano ze saltr radi a u tretiho ze gripy padnou – tzn informace ktere jsouz pro porovnani danych kol nesmerodatne – nic neporovnavaji. Velo sem si vzdycky kupoval (uz kdysi) ale pak sem zjistil, ze to nestoji za to a prestal ho kupovat. po case sem vzdy opet koupil nekolik cisel a bohuzel zjistil totez. Myslim ze kdyz napisu ze Velo ma ridky a neodborny obsah, tak presne vystihuje to co si myslim.

        0 0
        • orca  

          K těm testům – přemejšlel jsi jak by měly vypadat jak je hodnotit kde nastavit mustr ?? Jsou věci které jsou změřitelné a pak jsou věci které jsou jaksi subjektivní a přeci jenom obtížněji postihnutelné .

          Brzdy ?? – udělat čáru – konstantně se rozjet a pak za to vzít ? a dělat si čáru ??
          Přehazka ??- nějakej automat co bude přehazovat třeba 5000 x a která to vydrží ??
          Pláště ?? – projet bahnem a porovnávat které mi ustřelí a které ne ?
          Rám ?? – 10 rámů přestříkat do „neutrálna“ a posadit se a na kterém se někomu sedí lépe ??

          Nevím nevím .. Dle mého udělat objektivní test je nesmírně těžký . jednak jsou kola v různých kategoriích cenových a ke způsobu použití . A vůbec jsou někde ve světě nějaké „standarty“ pro testování aby ten test o něčem konkrétním vypovídal ??

          Možná jsem šťoural ale nic ení černobílé…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Pocitam, ze mel na mysli skutecne porovnavat ty kola co se „porovnavaji“. (testujou najednou)

            0 0
            • Trojci  

              Orca má pravdu – naposled jsem viděl hodně velkej ústřelek v podobě rozdílného hodnocení brzd Hayes Sole.

              V té samé testované skupině kol byly tyhle hayesy jednou hodnoceny kladně a jednou záporně (u dvou různých kol).

              To mi připadá jako výsměch alespoň té minimální míře objektivity. :)

              0 0
              • zirecek  

                Orca má pravdu, ale když si přečteš test celý, tak zjistíš, že vše je šedivé. Je to až moc zevšeobecněné. Trošku subjektivity neškodí, když dodá něco úsměvného.

                0 0
          • kurýr na bajku  

            Myslim, že sis to vyložil tak nějak po svém. On přece nezatracoval subjektivní hodnocení, pouze žádal konkrétní srovnání komponentů na testovaném, ve stejné kategorii.

            0 0
          • wroum  

            nekteri bystrejsi to pochopili. samozrejme volam po tom, aby kdyz testuju 4 kola stejne kategorie, aby bylo jasne receno ze to a to ma lepsi brzdy (klidne subjektivne – ono to ma dostatecnou vypovidaci hodnotu pokud to srovnas s ostatnima v testu), to a to ma lepsi plaste… proste aby si clovek (i uplnej laik) dokazal podle takovyho testu rict, ktery kolo je pro nej nejlepsi z testovanych a aby vedel, co muze cekat. nic z toho tedka nezjisti, protoze informace co ziska nedokaze vyhodnotit. je to asi jako bys testoval 4 auta v kategorii a u jednoho napsal ze ma dobrej volant a u druhyho ze brzdi spatne, u tretiho ze ma nahovno sedacky… nevis z toho nic. kdyz bude napsano nejhorsi volant ma:xxxx druhej nejlepsi:xxxx treti najlepsi:xxxx a totez napises v urcitych kategoriich (porad maj ty auta, potazmo kola spoustu veci podobny – treba riditka, sedlo, brzdy… maj vsechny, tak proc se vyhybat srovnani v dany kategorii? Me osobne v takovym pripade zajima prave to srovnani a ne nejaky bezduchy kecy ktery akorat zaplacnou misto a splnej hlavni ucel – vydelaj penize

            0 0
            • zirecek  

              Nevidím do zákulisí půjčování kol do testu/reklamy. Nevím, kdo komu platí za test. Skoro mi připadá, že přece nemůžu shodit kolo chlebodárce. Ale nevim jak to chodí, domněnka.

              0 0
              • wroum  

                to taky nevim, ale kdyz to jde udelat takhle u testu aut, hodnotit jednotlive casti a mezi sebou je porovnavat, tak proc ne u kol? nemusi nutne vyznit ze jedno je sracka a na druhym se da jet svetak. muze byt napsano ze jedno je vhodne na:xxx a druhe je vhodne spis pro:xxx. nikoho to nenasere a vypovidaci hodnota alespon castecne zustane. ale me to muze byt vlastne fuk, pac ve velu stejne testujou zajimavy kola jen obcas a to si klidne necham ujit.

                0 0
      • Kozel  

        Zdravim tez,

        Velo kupuji pravidelne od prvniho cisla, doposud jsem nevynechal ani jedno. Souhlasim, ze Velo je takove jake je a nikdo nas nenuti to porizovat, bohuzel posledni dobou nabyvam stale vetsiho pocitu, ze Vam jde jen o pocet stran, nikoli o obsah. To, ze precteni mi trva posledni dobou max. 15min a pak marne hledam, co by me zaujalo, je mozna muj osobni problem, ale proc si mam v casopise o kolech cist clanky o inline bruslich? Dobra, jednou za rok, proc ne. Ale ve dvou cislech po sobe? Proc vsechny testy jsou jak pres kopirak ( nekdy mam pocit, ze snad mate mustr ve Wordu a jen menite nazev kola ) bez jakekoliv vypovidajici hodnoty. A tech veci je posledni dobou vic.

        0 0
      • aaabiker  

        Mám dojem že jsem v poslední době neviděl větší drzost než to, že časopis (Velo) zruší diskuzi, protože se jim nehodila, protože tam byli kritizováni a nějaký redaktor Taich je tek drzej že se začne motat do diskuzí tady na bikeforu. Taichu, raději sem nelez a veďte se na svejch stránkách tu vaši rubriku „Odpovíme jen na to, na co chceme“. Tvá kritika zahraničních časopisů je také zajímavá. prolistoval sis někdy vůbec to vaše Vlevo nebo jen napíšeš článek a o ostatním obsahu nevíš nic? A mimovhodem, tůj příspěvek jsem okopíroval a poslal do Bike jestli skutečně vypadají jako komunisti z Koree nebo Číny.

        0 0
    • Ascalabrus  
      1. Proč se tu polemizuje o ceně časopisu, resp. o poměru reklamy v něm, aby jen o pár řádků od takové polemiky někdo naplno požádal o naskenování příslušné stránky bez toho, aby si ten časopis koupil? Bezpochyby tedy jde o informaci, která dotyčného skutečně zajímá – ani tak si ovšem Velo nekoupí. Něco na adresu těhle zlodějů (ano, je to zlodějna, něco někde ukrást): když mě zajímá článek v archívu německých BIKE nebo Mountain Bike, jichž jsem mimochodem předplatitel, nenapadne mě napsat někam do fóra, zda-li mi to někdo naskenuje a pošle. Za čtyřstránkový článek dám 2 Eur, jelikož jej chci.
      2. Komu se Velo nelíbí, ať si ho nekupuje. Prudiči ať nespouštějí diskuse, jak je nové číslo zase o ničem: napište do redakce, co dělat líp, staňte se jejich dopisovatelem – zajisté to Velo uvítá.
      3. Pokud má mít časopis úroveň, musí si jej koupit určitý objem lidí, aby byl zájem o reklamu v něm. Bude-li vycházet časopis zaměřený na úzkou cílovou skupinu, nezaplatí se. Rovnou předesílám, že mě nezajímají například testy kol za 20.000 – pokud by mělo Velo reflektovat můj zájem, pak 98% čtenářů neosloví. A naopak. Čímž chci říct, že vzniká-li něco pro širokou cílovou skupinu, mělo by to být většině srozumitelné a pro většinu zajímavé. Uvědomte si, kolik lidí na kole jezdí, kolik lidí je ochotných utopit v kole 20.000 – _tohle_ je masa tvořící skupinu 400.000 nebo kolika cyklistů u nás, ne deset freeridistů v lese (jimž fandím, podotýkám). V německých časopisech se naprosto normálně hovoří o biku za +/- 2.500 Eur – za ty „hvězdné“ se považují stroje stojící o 100% víc. Kolik lidí u nás ovšem bude považovat kolo za 70.000 za poměrně normální stroj? Celé je to o kupní síle a ochotě/možnostech utrácet. A tomu odpovídá obsah masového časopisu.
      4. Realita v českém cyklobyznyse je taková, že někdo vyrobí jeden prototyp nebo někde na veletrhu získá jeden vzorek, případně tedy jeden kus něčeho odebere, a dá jej k recenzi. Je pak chyba v tom, že se věc nedá koupit, na straně dovozce nebo vydavatele? Napadlo vás někdy zeptat se „dovozce“, proč tyhle recence nechává publikovat, když věc není schopen dodat? Nechce se mi jít do historie, ale např. na adresu Pell's tu tohke konkrétně víckrát zaznělo.

      X. Do Vela nedopisuju ani s ním nejsem nijak spojený. Jen tohle české vzdychání nesnáším. Komu se Velo nelíbí, ať si kupuje MB Action. Jsem zvědavý, jestli se tu někdy objeví thread, že v posledním čísle MBA bylo až moc reklamy.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Veris, ze jsem poznal jakou mas znacku kola jeste predtim nez sem se ti mrknul do profilu? :) Btw.: V poslednim MBA bylo reklamy stejne jako v predposlednim ;)

        0 0
        • Ascalabrus  

          Tohle snad není o značce kola.

          Se*e mě fňukání, že něco stojí tolik a tolik, na než bezprostředně navazuje nestydatá žádost o naskenování zajímavého článku. Umocněné rozčarováním nad objemem reklamy apod. V dnešní době můžu klidně číst australský časopis o vačnatcích, budu-li o to stát a bude-li to uspokojovat mou specializaci, ale ne že za každou cenu (ano, tak mi to často přijde) pomlouvat cokoli vznikajícího v tuzemsku.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja ani nerikam, ze nesouhlasim a uz vubec, ze to je o znacce kola… ta se s tim tak nejak veze :)

            0 0
            • Ascalabrus  

              Když má někdo kolo s Lefty, automaticky lze čekat, že ho se*ou pobídky na naskenování článku z Vela? ;-)

              Já se s touhle neomaleností setkávám i jinde a drzost těhle lidí mě umí stále překvapovat.

              0 0
              • Luka  

                Kdyz ma nekdo lefty, tak mu na vidlici proste nedali jednu nohu. :) Za takovou lemru je to fakt dost penez ;)

                jinak s tebou souhlasim. Ja si velo kupuju kvuli reklamam a obrazkum. pismenka moc nectu, radeji si prohlizim a ctu jen to zo me opravdu zajima.

                0 0
                • Ascalabrus  

                  Výrobci kvůli tomu asi psát nebudu. ;-) Je to k světu se mající a hezká lemra. ;-)))

                  Škoda, že mnoho lidí, i mladých, nevidí nic špatného na porušování autorského zákona – takto veřejně a i v případě, kdy je v konkrétním čísle nějakého časopisu něco vysloveně zajímá. Ale to je jen filozofování a samozřejmě si uvědomuju, že je zbytečný přesvědčovat kohokoli o opaku. Netvrdím, že jeden zkopírovaný =nekoupený článek způsobí, že bude ve Velu ještě víc reklamy a/nebo ještě víc ´univerzálních´ článků. Jde o princip. Až frajerovi někdo ukradne kolo, bude to totiž to samý.

                  0 0
          • kurýr na bajku  

            Víže na tom něco bude. Po tom co sem ochutnal piva Zlatý Bažant a Sing-Ha si už nejsem jistej, zda-li je český pivo opravdu nejlepší na světě. No ty by sis taky český kolo nikdy nekoupil, tak si nemáme co vyčítat ;-)

            0 0
        • speedy gonzales  

          hmm..pride mi zes prave prekonal obvyklou hranici hloupeho vtipu

          0 0
      • kurýr na bajku  

        To je jasný. U nás taky nikdo netestuje Tescobiky ;-)

        0 0
      • Trojci  

        Přesvědčils mě, abych to fakt naskenoval a dotyčnému poslal – a klidně mě žaluj, kamenuj, nadávej.. ale hlavně mi polib prdel! 

        PS: pokud je ta kopie pro osobní potřebu dotyčného, tak to podle zákona krádež není – laskavě se zamysli, ať zase neplácáš nesmysly :)

        Kua, vono se to týmuje :))

        0 0
        • Ascalabrus  

          Jsi mi zcela lhostejný.

          Snad jen – až se budeš zase někdy ohánět rádobyznalostí autorského zákona, opírej se raději o jeho přesné znění a ne o tlachy vožralců u piva, kde přijde zrovna řeč na to, je-li zkopírování čehokoli krádeží či nikoli.

          0 0
          • Trojci  

            Moje slova.. :) právě proto nebudu poslouchat ty tvoje tlachy!

            Šíříš tu bláboly.. magory co potřebujou denně plný znění zákona aby dobře spali JSME TU FAKT JEŠTĚ NEMĚLI :!

            Vím, že mám pravdu – jinak bych už byl dávno za mřížema a se mnou celá Západočeská univerzita.

            Přesdtaň sem cpát svý nenávistný a lživý žvásty.

            HOWGH !

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No to nevim jestli mas pravdu. Skoro bych rekl, ze si muzes poridit legalne jednu kopii pro svoji potrebu. Jednu kopii z toho originalu co sis pro svoji potrebu zakoupil, aby bylo jasno.

              0 0
              • Manas  

                Tak tak nacelniku. Vsechno ostatni je kradez.

                0 0
              • Ascalabrus  

                Já se s anarchistou přít nebudu. Pravdu máš ty, píšeš to přesně. Skenovat můžu celý dny, digitální verzi tištěné předlohy ovšem nesmím bez úhrady autorského poplatku a pochopitelně svolení autora šířit dál.

                Má-li Západočeská univerzita zájem, odkazuju na www.sagit.cz/…birkatxt.asp?…..

                Řekl bych, že plný znění zákona denně potřebujem všichni, jinak nikdo ani první křižovatku ráno neprojede, ale je to point of view každýho. Jen mě zaráží, jaký typy dnes navštěvují VŠ (?).

                Ano, trpím nenávistí vůči zlodějům, demagogům a anarchistům pletoucím si systém s chaosem.

                0 0
        • gumid  

          Většina normálních pracuje, aby měla. Zkus zajít do shopu, aby Ti „pajcli“ 20dkg salámu – to pojedeš asi hodně rychle ven.......

          0 0
      • Modrásek  

        SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT SKENOVAT

        KOPÍROVAT

        0 0
      • max78  

        Plne souhlasim s tim, co jsi napsal, vcetne dalsich diskuzi ohledne porusovani prav dusevniho vlastnictvi.

        Soucasne pro nektere ucastniky teto diskuze dodavam, ze vlastnim kolo, jehoz hodnota neprekracuje CZK 25k, nicmene si uvedomuji, jakou hodnotu ma prace jinych lidi, stejne jako si uvedomuji, jakou ma hodnotu prace moje. Pokud redaktori vela delaji svou praci dobre, nevidim duvod, proc by nemeli ziskat penize od zadavatelu reklamy a soucasne i od ctenaru. Pokud svou praci delaji spatne, tak budou ztracet ctenare a nasledne i zadavatele reklamy.

        Abych se ale vratil zpet k tematu tak opet vyslovuji souhlas s Ascalabrem v tom smyslu, ze radeji nez stezovat si by mel nespokojeny ctenar reagovat tim, ze prestane casopis kupovat.

        0 0
    • vili  

      tak uz se rozpadlo, vydrzelo cely 3 prolistovani :-)

      0 0
    • Krutohlav  

      Komu nevyhovuje Velo a nevie anglicky alebo nemecky môže si vybrať z bohatej ponuky slovenských bajkerských časopisov.

      0 0
      • Tomáš Taich  

        Wade Simmons s váma, bikeři! Jenom stručně ještě k těm testům – ale je to fakt dokolečka…: tož: jak mohou být testy ve srovnání objektivnější, než přiřazením bodových hodnocení, např. právě v kategorii brzdy???? a proč je nesouměřitelné srovnávat v dané kategorii véčka a disky, když jsou právě v JEDNÉ kategorii biků???? a že jednou brzdí Hayes Sole v témž testu nějak, a podruhé v témž testu zase jinak, to je dáno leckdy skutečně jinou účinností stejného modelu, pochopitelně s přihlédnutím k zajetí…zeptejte se mechaniků – ne všecko téhož typu funguje stejně…jsou i takové věci na tom našem světě…jo a p.s.: MBA umí leckdy moooc povedený basic články: o ježdění, o kolech kolem 500 dolarů, etc…prostě všechny časopisy čtou fajnšmekři i začátečníci, tedy zcela rozdílná obec, tedy se zcela rozdílnými požadavky… a že někdy (leckoho poslední dobou často) Velo neuspokojuje a prolítne jím jak Vanderham sekcí??? může to být věc vkusu, štěpením Vela na biky i silnici (není to MTB mag, ale cyklistická revue!)…anebo prostě vývojem jedince – taky mám teď radši americkej Bike mag, než MBA…(i když Cunninghamovi úvodníky jsou leckdy lahůdka)…ten rád holky, ten holki.....Slunce v duši, Georgi Bushi, tt.

        0 0
        • speedy gonzales  

          tak a ted cekam peknou prednasku o zarazovani prispevku…zadna protekce

          0 0
        • enjoy  

          tak jestli to berete takhle…:-) jedna vec by me ale zajimala,tak nejak pro priklad.zatim jsem moc neprudil,tak bud hodnej:-). napriklad testy kol a ciselny hodnoceni brzd..kola dejme tomu do dvaceti tisic a vecka,pro priklad dostanou treba cca osmycku.opravdu nevim.jenom pro priklad.a v jinem testu,drazsich biku dostanou HFX9 dejme tomu sedmicku a vecka neco kolem trojky ctyrky,dejme tomu. me tohle neprijde absolutne spravny.proste hodnotil bych vsechno stejne,ikdyby v testu levnejsich kol mely brzdy mit samy jednicky dvojky nebo trojky.proc ne.anebo je to tim ze by pak platci reklamy koukali jak puci,co ze to vyvadite?

          0 0
          • Radek Broz  

            Nejka mi unika, k cemu by to bylo – u brzd, ktery jsou na vsech kolech stejny, dejme tomu, ale jak bys posuzoval komponenty, ktery se dost lisej podle urceni? (tj. asi vsechny ostatni) Kdyz to prezenu, tak jak chces spolu porovnaat XC a DH vidlici? Srovnani ma smsl jen v ty vybrany skupine kol stejneho urceni a cenovy relace – mezi vsema kolama absolutne je to nesmysl.

            0 0
            • enjoy  

              ale jo,takhle smaozrejme jo.nenapsal jsem to ocividne dost do detailu:-).proste posuzovat kategorie do kterych spadaji naprosto stejne.proste XC bike za 60 tisic s foxem za 9 a XC bike za 20 tisic se suntourem za 2. a doufam,ze lidi nejsou tak blby a pochopi to. ale vlastne to jak jsem to myslel bylo asi takhle,jeste jednou.. dva testy,stejny typy kol,velmi rozdilny ceny.a na obou HFX9(vzdycky mi utkvi v pameti:-)) v levnych kolech 10,v drazsich treba 7.tak jsem to puvodne myslel.proste maji hodnotit kvalitu ty brzdy,ne co je pro chudsiho dost dobry a pro majetnejsi uz ne. ale taky dalsi vec.jak hodnoti akceleraci,kom­fort,vedeni stopy,technicke pasaze.. jednomu biku daji vic tam,jinymu zase tam.. a pritom to vsechno ovlivnuji(az na geometrii) malickosti ktery jdou lehce zmenit.nemam nic proti tomu,aby se kolo hodnotilo takovy jaky je,ale prijde mi to jako kdyz vubec nepocitaji s upgradem..,jakoby snad nebyl mozny.mozna kdyby poradili,jak to a tamto,co nebylo nejlepsi,vylepsit.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Hodnotit to s upgradem by bylo nefér, ale doporučit by ho mohli.

                0 0
              • kurýr na bajku  

                I když, jak hodnotili moje kolo, tak ho museli upradenout aby si chudinci nezničili záda ;-) Pokud si chlapci neuměj vybrat velikost tak ať držej hubu o nataženým posezu ! To bych blil !!!

                0 0
        • kurýr na bajku  

          No to máš právě pravdu, ale od toho ste tam vy abyste nám vysvětlili, proč na Herculovi Icona funguje Suntour NEX 4000 jako dobře zajetá Maruška, kdežto na Apache Matto se pohne sotva o 1cm. Je to sice 2 roky starej příklad, ale jistě dobře víš o čem mluvim. Bojíš se o tom napsat do VELA, nebo prostě nevíš jak je to možný ? Vim že reagovat nebudeš, ale je to zajímavý, ne ;-)

          0 0
        • zirecek  

          Tome, jsem mile překvapen, že tu někdo dorazil z Vela argumentovat proti přesile. Ten rád holky, ten holki, Velo teď nekupuju, možná zas jednou koupím. Tohle hádání jsou formality. Mě trápí velký rozvoj aktivit tipu: „hurá do přírody“. Chce to trochu osvětu pro trochu pokory, zdravou úctu k přírodě. Zařaďte tam nějakou osvětu, :o).

          0 0
        • Páník  

          v tom mas recht

          0 0
        • milan1  

          Rád bych aby všichni nadávači ocenili přístup redaktora Taicha. Diskuzi jistě nezrušil on, stejně tak jako on nerozhoduje o obsahu časopisu. On se tu snaží reagovat na mnohdy nemístné napadání své práce. Nmísto toho aby se rozjela diskuze o něčem smysluplném se tu třeba dozví jaká je to drzost vstupovat sem do tohoto hájenství „odborníků“ Pánové, chtělo by se to taky trochu chytit za nos. Redaktor Taich jistě nezmění přístup Vela. Pstavte si ale to, že tuhle diskuzi a spoustu dalších čte člověk, který o tom opravdu rozhoduje a co z toho vyčte? Asi tohle. Skutečný zájem o nějaké hloubkové a přesné testy má jenom malá část opravdových nadšenců. Ze způsobu vyjadřování zde,to jde krásně vyčíst. A tahle část bohužel časopis neuživí. Navíc, když se najdou takoví vychcánci, kteří okamžitě využijí každou příležitost jak se dostat zdarma pouze k části obsahu. Kdyby byla vidět dostatečná opora čtenářů, opravdu velký zájem o přesnější informace, nebojte se, že by Vám je někdo nedodal. Musí Vás být ale dostatek a musíte být schopni to zaplatit. To je celé. Na to, co se tady mnohdy předvádí je odbornost Vela ještě na velmi dobré úrovni. Takže zkuste měnit to, co je tady a třeba se Vám i Velo podaří přesvědčit, že to za to stojí.

          0 0
          • jakub  

            jako s timto plne souhlasim… komu se zda ze velo neni dost odbory tak at ho proste necte… nevim co je na tom tak tezkyho… jinak taky ale souhlasim ze kritika je zdrava vec ale jen do jiste miry. Nazor od laika jako jsem ja… velo je super bavi me fakt… PS: diky za upozorneni ze se novy velo rozpada.. chovam se k nemu tak aby vydrzelo :-)))

            0 0
          • vili  

            Myslim ze to tady necte jenom Tomas Taich, ale i dalsi redaktori, takze nejakej vliv na obsah a formu casopisu mit urcite budou. Co jsem to tak procital tak z novyho vela je z 230 stran cca 70 stranek reklamy coz se podle me jeste da tolerovat, ale nechapu co tam dela reklama na in-line brusle,seat alhambra ci jak se to auto jmenuje a este cosi o hokejovym teamu coz je znovu reklama na seat. Takovy reklamy me dost rusi. Je fakt, ze posledni dobou mne precteni vela trva tak 15 minut a pak uz musim hledat co bych si jeste procetl, ale mozna je to taky tim ze se v tom vic orientuju a nektery veci uz mne neprijdou tak zajimavy jako treba loni. Testy kol, zejmena HT uz tay skoro nectu..je to furt dokola (je tezke vymyslet neco novyho,ale myslim ze by to melo jit…) taky ty prehledy (napr bryly v poslednim velu) sou uplne k hovnu, ceny sou vetsinou dost jinde nez se daji bezne sehnat napr kdekoli na internetu a jelikoz je tam jen par kusu tak mne to prijde spis opet jako reklama. Radsi kdyby tam byly treba patery podobne kategorie, ale aspon trochu otestovany…jinak co mne posledni dobou potesilo je o dost lepsi provedeni fotek a rozborky vidlic( udelal bych i krosovy- myslim ze trekari ctou velo taky), (btw. nezustal bych jen u vidlic a tlumicu, ale sel bych i napr do kazety orechu)…proste dopodrobna s fotodokumentaci. Tohle si myslim oceni kdokoli at uz vsehoznalej biker nebo zacatecnik..

            0 0
            • zirecek  

              Máš pravdu s těma rozborkama, ořech, náby.

              0 0
            • blue  

              prijde mi celkem logicky, ze automobilka, ktera sponzoruje nejmenovanyho bikera a financuje i zavody, chce mit reklamu v cyklistickym casopisu

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A rozhodne vetsi procento ctenaru jezdi autem nez televiznich divaku pouziva vlozky. Ale reklama na vlozky by tam byla taky trefna ;)

                0 0
              • vili  

                zavody nesleduju takze vim prd o tom ze nekdo neco,nekoho sponzoruje… proste se mi jen ta reklama tam nelibi – stejne jako nejaky dalsi (nektery obsahem a nektery totalne hnusnou grafikou) se tam nehodi. Btw nikomu to nevnucuju, jestli si nekdo chce cist o mladych hokejistkach jezdicich v seatu je mne jedno..ja bych se bez toho obesel

                0 0
                • rock  

                  Vidíš, vidíš … kdybys četl Velo pořádně a pozorně, tak by Ti neuniklo, že ten „nejmenovaný biker“ čas od času neopomene ve svém sloupku zmínit, jakým autem jezdí, takže by Tě to nepřekvapilo … stejně tak kdyby ses věnoval pořádně bike-foru, neunikla by Ti v levém sloupečku reklama na závod, co ho ta koncernová značka sponzoruje … všechno velmi dostupné prameny :-))) …

                  0 0
                  • vili  

                    asi si nerozumime :-) mne je uplne jedno jestli jezdi skodovkou nebo seatem a mas pravdu, na reklamy ne bike-foru nekoukam, jinak ho sleduju celkem pozorne si myslim

                    0 0
                • Radek Broz  

                  Pokud se SEAT rozhodl podporovat fourcross a ne treba fotbal, tak snad muzeme byt jedine radi. Nevidim duvod, proc by ta ¨m mely byt jen „cyklisticky“ reklamy.

                  0 0
          • kurýr na bajku  

            Já třeba vůbec neřešim cenu, ani VELO nekopíruju. Naopak myslim, že dokonce i některý připomínky, který tu padly sou celkem k věci. Další věc je že nás nikdo nenutí VELO kupovat, stejně tak jako tebe nikdo nenutí abys to tady četl a škatulkoval nás do skupinek rádoby odborníků a jiných podobných. Proto nejsi o nic lepší než ten největší diletant kritizující VELO.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              BTW: Hays Sole je sratchka, ti ve VELU nenapíšou a to dost možná i z toho důvodu, že nikdo z redaktorů na nich nenajel 20tis a vůbec nemaj tucha jak to s nima ve skutečnosti je. Proto sem přesvědčenej, že B-F má mnohem vyšší informační hodnotu než VELO (ivelo) a to co potřebuju se tu narozdíl od VELA dozvím během dne.

              0 0
              • Radek Broz  

                Co na b-f psano jest, pravda jest!;-)

                0 0
              • wroum  

                hayes Sole sou uplne obycejny a levny hydraulicky kotouce se kterejma se da sjet v pohode i sjezdova trat ve Vsenorech. zadnej zazrak to neni, ale na druhou stranu to neni ani sratchka jak pises. A jestli si s nima „v praci“ najel 20 tisic km a oni to nevydrzeli, tak bude chyba spis ve vyberu nez v brzdach. Jsou to uplne obyc brzdy a podle toho je nutne je hodnotit. Me brzdej a splnily moje ocekavani a klidne s nima budu nejakej cas zit.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  dokonce i diletanti ve VELU uznali, že sou horší než mechaniky, tak nevim cos očekával ?

                  0 0
                  • wroum  

                    nez jaky mechaniky? nez BB7 asi jo, ale nez treba jakykoliv mech. shimana urcite ne. nebo sem mel kliku na slusnej kousek. nerikam ze chod paky je super a ze sem nadsenej, ale cekal sem to horsi a prijemne me prekvapily.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Já ti nevim, ale furt z toho vylejzal nějakej imbus, žralo to desky i při ozkoušení více kotoučů a když bylo na deskách míň masa, tak mě to jednoduše nedokázalo zastavit (např. v Sezimovce).

                      0 0
            • milan1  

              Kurýre, jsem nucen ti připomenout tvojí anabázi s pokřikem na mrzký Suntour a všechny jeho produkty, vše založené na tvé naeznalosti toho, že i levné modely Suntouru jsou z magnézia, které neošetřované a s poškozeným lakem snadno podléhá korozi. To, že jsi se křikem a agresí domáhal své pravdy a že jsi zde nalezl dostatek podpory, to je to, že zde vůbec neběží o nějakou přesnější informovanost a odbornost. Tvůj případ byl přesně ukázkou boje skupinek o své pravdy. To, že se cokoliv z toho rozřešilo později není v žádném případě jejich zásluhou a nestalo se to tady ale právě v klidnější diskuzi na I velo. Právě tenhle boj dovedl bike-forum na jeho současnou úroveň a říkat tomu, co je tu v poslední době odbornost, to je opravdu výsměch. Z tohohle pohledu je přístup Vela cosi, k čemu můžete vzhlížet jako k nedostižnému vzoru, ta zdejší úroveň je prostě hluboko pod. Jsou tu samozřejmě jedinci, na které tohle neplatí, ti ale atmosféru Bike-fora netvoří a zapojují se do zdejších bojů a rádoby vtipností, čím dál, tím méně.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Ta vidle vždy koroduje zevnitř jakoby od náboje, takže dodnes pochybuji, že to mohlo bejt odřený, ale v tu chvíli už to nezjistíš (možná je to tim že Suntoury maj u náboje, takou prohlubeň ve který to dycky vykvete). BTW: Žádná jiná značka tomu zatim nepodlehla, i když rozdíly v materiálech neznám, tak jen čekám až se to stane. Atmosféra B-F je jaká je, protože dnes už je tu mraky lidí.

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Přes všechny záležitosti co tu popisuješ jako negativa je síla B-F právě v tom, že je tu mraky lidí a paxe logicky mnohem dřív dovim to co potřebuju a mám k dispozici mnohem víc názorů. Sám dobře víš jak to frčí jinde… I když cyklodiskuze má taky něco do sebe, tak je to tam chcíplý.

                0 0
                • zirecek  

                  Teď si lámu hlavu, kdo tady komu naposled technicky opravdu pomohl. Tohle není ironie, fakt přemýšlím. Ja vidím klady b-f v pokecu tady, srandě, dojedná se nějaká vyjížďka, akce, poznat nové lidi, nové cesty. Co se týče techniky, odbornosti, konkrétního dotazu, jsem skeptický.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Co ten kluk co se mu uvolnil náboj ? BTW: Nemusí to bejt jen technicky, ale taky co kde sehnat, čeho se vyvarovat, jak obout na to či ono, zkušenosti s e-shopama atd. atd.

                    0 0
                • milan1  

                  Nejdřív k tomu prvnímu, tehdy ta diskuze nesměrovala k takovému objasnění. Rýpat se v tom dál by ale rozhodně neprospělo. To, že jiné fóra jsou ještě horší, to máš pravdu ale jsou i lepší a hádej, kam směřuje tohle fórum? Když si potom přečteš vyjadřování některých hlasitých, že už vlastně vědí všechno, tak teprve poznáš, že to tady slouží akorát k tomu zabetonovat se na pozicích a společně si notovat jak že jsou tu dobří. Nevím, jestli pamatuješ éru militantních marzochistů, kteří tu už jenom dožívají, myslíš, že zanikly sami od sebe a nebo to byl výsledek bojů a nepochopení? Přečti si schválně vyjádření o Marzocchi Grand fondo dnes, je to v nedalekém thredu a je to pravda. Ta vidle je zcela zavržena, jedná se o tu samou vidlici, který zde byla před dvěma roky dávána za vzor. Když jsem o ní napsal tehdy pravdu, byl jsem nepřítel číslo jedna. Časy se mění i poznání se dostaví ale zhrzelí odborníci se musí náležitě pomstít.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    No to máš pravdu, já se v tom rejpat taky nechci, ale prostě počkám jak to bude vyvíjet dál.

                    Na to Grand Fondo se musim podívat, ale nebude to tim, že dneska už je na trhu něco jinýho než tenkrát a taxe nadává na to co se dřív chválilo ? Du si to přečíst.

                    0 0
                    • milan1  

                      Víš, ono to bylo s tou vidlí pořád stejné a lepší varianty existovaly už tehdy. Ten přístup je ale stejný lidi mají rádi jasné věci, které se zažerou pod kůži a takový pokřik, kup Marzochu a nikdy nebudeš litovat znáš dodnes. Tenhle kult ale nebyl utvářen na základě skutečné kvality ale právě společným křikem neznalých. Informace o kvalitě mají totiž setrvačnost těch, kteří mají rádi jasno a jenom opakují přečtené. Marzocha si prostě získala pověst pružinovými verzemi a to, že vzduchové zůstaly této pověsti hodně vzdáleny byl fakt, který se prostě přebíjel napadáním jiných a hledáním nedostatků u ostatních. Tohle je prostě příklad postupu, který funguje a se skutwečným hledání a sdělování zkušeností to nemá co dělat. vyvrátit zažité omyly není ale jednoduché a jak jsem naznačil vyrábí to zaryté nepřátele.

                      0 0
    • dada  

      tak už to mám taky za sebou…a to sem to jenom vzal do vany a překládal na půlku…ale moje chyba to není-kdyby to bylo sešitý tak se to nikdy nerozpadne!!!!! :)))­))

      0 0
    • Darkson  

      já jen k tý reklamě. bikový časopisy jsou jedny z mála, kde mi reklama vůbec nevadí. samozřejmě je to tim, že ve Velu jsou čistě bikový reklamy, jejichž informační hodnota je prakticky stejná jako u některejch článků nebo recenzí. koukat na inzerci novejch komponentů s odkazama na netový stránky s více informacemi mi fakt vůbec nevadí. naštěstí ve Velu zatim nemusim koukat na půllitry nebo silikonový dámy přes celou stránku to by mne s.alo!

      0 0
      • Tomáš Taich  

        Zdar. Určitě se mi zdá podnětné hodnotit kola v testech prostě jednou stupnicí, kde potom začátečnický oř za 10 tisíc bude se pohybovat maximálně do trojky a superbikes budou v nejvyšších hodnoceních…Tohle se v redakci řešilo již několikrát. Nicméně všecko má plusy a mínusy – potom je třeba totiž pro lepší kola apriori vyhrazeno pár číesl v horním spektru, řekněme 7 – 10, což nenabízí takové rozpětí pro vyčíslení rozdílů…takže zatím přistupujeme k hodnocením vždycky v rámci třídy, kde 10 je v ní špice , pět průměr a nula totální propadák. O různosti hodnocení téhož komponentu již bylo psáno – prostě ne vždy funguje stejně…Jak kdosi trefně poznamenal, reklamy typu Dakine určitě časopisu neškodí na grafice. Lze jen s potěšením kvitovat, že jich bude čím dál víc v tomto provedení. A k poměru reklama/text snad není, co dodávat – Velo je časopis pokrývající náklady na výrobu a redakci z předprodeje, ceny na stánku i v shopu, stejně jako reklamy…jsou jistě i časopisy bez reklam, například některé vědecké, vycházejí ale v hodně základním provedení…Téma přírody a pohybu v ní je určitě dneska aktuálnější, zdá se, než zda je SPV lepší, než ProPedal…otázkou je , do jaké míry může časopis jako Velo předepisovat někomu, jak se chovat a moralizovat.Ono je to s tím nabádáním ošemetné a myslím, že se zatím pořád držíme na nějaké přijatelné hranici: téma probíráme , ale bez zbytečného peskování a sekýrování. Bikováním za lepší svět,tt.

        0 0
        • rock  

          Co se toho hodnocení týká, napadl mne stejný argument na enjoyův návrh … a hned jsem si ho vyvrátil, od čeho máme desetinná místa nebo hodnocení do stovky místo do deseti … výsledkem by pak mohl být test, v němž by loser dostal např. 15 bodů a vítěz 25. Dostatečně jemné hodnocení na rozlišení jednotlivých kousků a současně vypovídající o tom, v jaké části spektra se pohybujeme … a propos, ta vazba je fakt nepovedená, prolistoval jsem zatím jednou extrémně opatrně a tuším, že napodruhé už mi budou zůstávat listy v ruce …

          0 0
          • mastihuba  

            to mi připomíná bodování vína. Když příjdeš na nějakou regionální ochutnávku, tak jsou tam stejný body jako na krajské nebo na celostátní výstavě. Kdo dává k dispozici zdarma vzorek ať už vína nebo kola, tak většinou nemá zájem srovnávat se s jinou kategorií. Body prostě nejsou minuty ani sekundy a proč si kazit náladu srovnáváním se s elitou.

            0 0
            • rock  

              Na jednu stranu máš pravdu, na druhou je to způsob, jak si udělat obrázek o tom, jestli např. hydra za desítku je opravdu o tolik lepší než ta za dva a půl. Opravdu nemám na to, abych testoval na svém biku až po koupi metodou pokusu a omylu a jen malému množství lidí prošlo rukama (a měli možnost je vyzkoušet) tolik kol a komponentů jako těm redaktorům …

              0 0
              • orca  

                Myslím že ještě jeden problém bych viděl a to ten že nakupující má v celku velkej problém získat oběktivní informace a rady od prodávajícího . Schválně kolik z vás si Opravdu nechá poradit od prodavače . Přijde s jedním názorem a odejde s druhým protože usoudí že prodávající má pravdu je zkušenější a je odborník svému řemeslu a věří mu že by ho nepodvedl ??
                Není to spíše tak že prodavač jen prodává a jedno co a komu a s jakou kvalitou – hlavně aby prodal ??
                Pokud bude většina prodejců seriozní tak většina si asi nechá poradit tam a ne zde kde ty rady jsou často pofidérní a mnohdy nezaložené na osobních zkušenostech a oběktivitě.
                Já osobně jsem našel „prodavače“ kterému důvěřuji a jeho rady jsou seriozní .

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  To je jenom nedostatek zkusenosti :)

                  0 0
                  • orca  

                    Dle mého čech je známej tím že je to takovej ferda Mravenec fšechno zná fšemu rozumí a často už je spíše jako brouk Pytlík .
                    Dle mého každej nemusí rozumnět fšemu ale měl by být schopen najít někoho kdo mu fundovaně poradí. Přeci mi nechceš tvrdit že pro každej nákup se stane s tebe odborník pro danou věc ? (počítač, foťák , kolo,lednice, TV) Proč má já fšemu rozumět a hlavně jak já nezávodník neprodejce mám získávat oběktivní informace o haldě výrobků které si potencionálně chcy koupit ??

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Já osobně jsem našel „prodavače“ kterému důvěřuji a jeho rady jsou seriozní. Konkretne na tohle jsem reagoval :)

                      0 0
                      • orca  

                        Nerozumim … co je na tom pokud někdo někomu či něčemu důvěřuje ?? Copak ty fšechno zkoušíš sám aby jsi si na fšechno utvořil pouze vlastní názor ??

                        A nebo jsem neporozumněl dotazu…:-(

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Na nic jsem se neptal. Jen jsem komentoval, cim to je, ze si myslis to co jsi napsal v posledni vete. Nic vic. Nic min v tom nehledej :) A jinak… ano snazim se pred nakupem dulezitejsich veci udelat neco proto, abych se v sortimentu orientoval.

                          0 0
                          • wroum  

                            ad posledni veta: ja taky a to primarne proto, abych poridil opravdu to co chci a ne to ceho ma prodejce nadbytek. v dobe internetu to neni zas az takovej problem a je jedno jestli to jsou auta, kola, RC letadylka nebo nova lednice. do obchodu jdu pro vyrobek, nikoliv pro radu. prijde mi to tak lepsi, ale chapu ze sou lidi co maj radi prodavace co do nich husti jedno moudro za druhym :-)

                            0 0
                          • orca  

                            To já také ale ne vždy obsáhneš občas skryté niance které nejsou nikde psané a ví jen odborník a nebo již uživatel.

                            Tou poslední větou jsem naznačil že info zde beru jeko povšeobecné (často jsou zde dosti protichůdné a nejdnotné)ale hlavní váhu při rozhodování nechávám na svém „prodejci“

                            0 0
        • Nikdo  

          U testech kol mi neni moc jasne, jak (a jestli vubec) hodnotit akceleraci,komfort, kdyz ma jedno kolo brutalni balonove pneumatiky do terenu a jine uzoucke lehoucke skorohladke – to se na hodnoceni podepise vic nez jine komponenty (coz je skoda, ze asi nejcasteji menena komponenta za par stovek dokaze vyrazne ovlivnit test). Kdyby byly vsechna kola stejne obuta, tak by to bylo o necem jinym.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To by byl vyber… :) Kdyz tohle udelas s kazdym komponentem co ovlivnuje test, tak nebude co porovnavat.

            0 0
          • blue  

            mas pravdu, ze casto staci spatny plaste, gripy nebo sedlo a dojem z kola je o tridu horsi, jenze kola se prave hodnotej tak, jak jsou seriove osazeny a jak je v kramu dostanes, to je asi smysl toho testu, protoze jen mala cast lidi si koupi kolo, aby hned pulku veci vymenila… na druhou stranu kazdej ma na kolo jiny pozadavky a prave diky takovymu testu muzes odhadnout, jestli takovy kolo koupit a neco (treba casem) vymenit, nebo si rovnou vybrat jiny

            0 0
            • Ascalabrus  

              Stačí přidat 2 hodnotící kritéria:

              • nejlepší věc na biku
              • nejslabší článek

              Pak si kupující udělá představu o tom, kolik evtl. investovat do upgrade, aby se (třeba zásadně) zvýšila kvalita kola.

              0 0
              • zirecek  

                To může být zkreslující, míra slabosti/silnosti věci na jednom kole může být jiná než na druhých.

                0 0
    • Lance  

      Muj nazor na velo: jako casak se mi libi (barvy,fotky,pa­pir), jeste lonsky rocnik jsem si kupoval a od ledna uz nic, proste uz me nezajima, stejne jako jejich katalog kol, nechapu jak jsem si ho moh kupovat, taky jsem ho vzdycky proletel behem 15–30 minut, je tam plno veci , ktere me nezajima, nehlede na to, ze nevidim „rozdil“ ve velu pred 5 lety a nyni, vsechno je porad na jedno brdo, na kole uz nic PREVRATNEHO NEVYMYSLIS a zajima me vice mene to na cem jezdim ja, nebo co chci. Hrabat se v tlumicich vidlicich apod. me nebavi a ani se o to nezajimam, i proto je mi fakt jedno na jake vidli jedu. Jasne vyslechnu si nazor, ale v koneecne fazi si udelam dle sebe a je mi fuk co si mysli druhy. A stejne je to s casakama ostatnich odvetvi. Zruseni jejich diskuse mi taky prislo divne,ale beru to a uz tam nechodim, protoze dle me ta diskuse byla nejlepsi co velo mohlo nabidnout. Co chci najdu na netu. No to jsem se zase po dlouhe dobe rozepsal.

      0 0
    • pos3k  
      1. Diky za upozorneni (lepenou vazbu nema Velo bohuzel dokonalou, viz minula cisla)
      2. Ten „spam“ mi nevadi, spise ho vitam. Koho trosku kola zajimaji tak se snad neurazi (co vidam na vystavach tak sposta lidi „spam“ sbira).
      3. Velo kupuji uz nejaky patek, bike-reklamy mi nevadi, spis je opet vitam. Nebikovou reklamu v bike casopisu nemusim a je pouze na Velu jestli se timhle smerem chteji ubirat
      4. Velo ctu na etapy, tak abych mel do prsitiho cisla stale co cist (priznavam se ze ctu nejradeji na wc)
      5. Velo mam v planu nadale kupovat
      0 0
      • divinol  

        taky ctu Velo na h..... ,z Vela mi napsali,že se omlouvají a,že jestli chci, pošlou nové číslo ale to asi nebude rozdíl,jestli byla chyba v tiskárně tak bude asi stejná celá dodávka takže je to fuk.....

        0 0
        • wroum  

          cim vetsi je naklad, tim vetsi je sance ze bude vadna pouze cast. nahore nekdo psal ze jeho vytisk je v poradku.

          0 0
    • Eila  

      uz to nekupuju, staci ze to obcas proletim u blacka.. v posledni dpbe se zasmeju nad neodbornosti clanku treba o vyzive atd. hlasky typu po pate nezrat a zamknout lednici a podobně jezi chlupy kazdymu dietologovi i sportovnimu doktorovi.. nehlede na zasvecene clanky na tema zenska cyklistika, kde se nerika nic jinyho ze zenky potrebujou kyticky a cerveny kola a vlastne o nic jinyho ani nejde

      0 0
      • Pá-dlista1  

        No koukam, ze si asi zase nejaky prectu :-D

        0 0
      • blue  

        to asi ctu nejaky jiny velo

        0 0
        • Eila  

          no pred casem, kdy jim clanky na vyzivu delai jeste doktori to bylo dobry, ale ted kdyz si to zcela evidentne pisou sami je to jedna kravina vedle druhy… nejist po pate muze jen clovek co chodi spat v sedm, coz ti rekne i tvuj praktickej lekar..

          0 0
          • blue  

            nic takovyho, ze nemas po paty jist, tam nebylo… pokud se pamatuju, bylo tam pouze o tom, ze po ty paty by ses nemela cpat deseti knedlikama s veprovym, ale zadny striktni zakazy jist

            0 0
            • Eila  

              to teda bylo v jednom z jarnich cisel zcela urcite, jeste si pamatuju jak jsem se tomu smala… myslim tak unor, mozna i brezen

              0 0
              • JancA  

                jo,Matějka, Říha jako odborníci asi jsou, ale ty jejich články jsou úplně o ničem.

                0 0
            • zirecek  

              Deset knedlíků až po desáté… .

              0 0
      • Luka  

        no, nevim jak s tou patou hodinou, ale ja si na vlastni kuzi vyzkousela jak rychle roste vaha kdyz papas jen jednou denne, vecer a poradne se nacpat… bylo to neuveritelny!.

        a clanky o zenske cyklistice se mi fakt nelibi. Nectu je. A krome damske pliny a mekkych pruzin do vidle, damskeho sedla a mensich gripu neuznavam nic „damskeho“… protoze to je proste blbost.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          :-D Pruziny zavisi na hmotnosti a nikoliv na pohlavi, sedlo na prdeli (a ta uz na pohlavi muze a nemusi zaviset, vzdyt kolik dam jezdi pohodlne na „panskych“ sedlech) a gripy na rukach… leda by tam byl kalamar na lak na nehty.

          0 0
          • Luka  

            vtipalku…

            zenska vetsinou je lehci nez chlap, fungujici vidle je zaklad, to bys mel vedet ne? … sedlo… no… po nekolikalete zkusenosti na panskych sedlech zacinam verit ze damske bude lepsi volba… ale kazdemu co jeho jest, proste si myslim, ze zensky zadek je jiny a potrebuje jiny pristup co se tyka sedla.

            gripy? ktera zenska ma ruce srovnatelny s chlapem?… siroky gripy jsou na nic, boli z nich ruce.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Souhlasim, ale mam pindika. Pruziny v me vidlici nejsou ruzove, vozim stejny sedlo a gripy co pritelka. Nevzal bych si jeji kratasy, protoze bych vypadal jako *****. Ale ty kratasy jsou panske… takze tohle o pohlavi neni :)

              0 0
              • zirecek  

                *****, :-)). Ještě k ženskosti – ženská geometrie je určitě OK. Ženy mají kratší ruce. Buď to neideálně doženeš kratkým představcem na panské geo. nebo jiná geo.. Je to ale jen marketingové slovíčkaření ke zvýšení prodeje. Někdo to nazve ženskou geometrií, někdo řekne, že každý má jiné proporce → nejlépe vlastní geo.. Třeba nezavdeli po vzoru ženské geo.. geometrii zireckovu. Taky nás není málo, :-).

                0 0
            • goofy  

              Sirka by snad nemela v nicem vadit na? Spis jenom tloustka (prumer)…

              0 0
              • Luka  

                rejpale.. jasne ze tloustka

                0 0
              • Pá-dlista1  

                Tohle vyjadrovani je dalsi zenske specifikuum… a pak, ze to je blbost :)

                0 0
                • goofy  

                  To jo no. Nejvic mne dostanou informace od mati nebo babky… Treba: Videl jsi toho souseda? Ne? Ma nove auto. Vis takove cervene. Takove vetsi… „Asi jak Octavka?“ No mozna? „Nebyl to Volkswagen, Renault, Ford, Peugeot?“ Nevim, ale bylo cervene… Klasicka diskuze o nicem… :o) P.S.: auto byla nakonec visnova metaliza, a byl to Renault Scenic…

                  0 0
                  • zirecek  

                    A klasïcký PS dovětek muže. Muž a žena, dva pojmy, dva různé druhy, :-).

                    0 0
                    • goofy  

                      Jo jo. Ja vedel, ze na to nekdo bude narazet. Ale pod pojmem cervene si proste predstavim cervene a ne skoro fialove :o)

                      0 0
                      • zirecek  

                        Já to chápu, :-)). Jen, že muž a žena jsou dvě různá pojmenování, dva různě uvažující lidé. Myslím, že pro ženu bylo hlavní, že auto jiného muže je novější, větši než auto jejího dosavadního muže, :-).

                        0 0
            • lubos  

              Ani zeny nemaji stejny zadek :) Statisticky prumer je snad jinej u zeny ale .. :) A taky to neni jenom o zadku.

              Ruce .. jsou divky, ktere maji dlouhe prsty a nemaji uplne male ruce. Ja treba taky nemuzu moc tlusty gripy.

              0 0
          • Eila  

            no pansk sedla.. je trba se uvedomit ze zenska kdyz si sedne tak se ji vice rozevrou sedaci kosti, totiz na uzkym panskym sedle si muze docela dost trpet, samozrejme jsou i vyjimky, kdy ma zenska uzsi panev a panske sedlo ji vyhovuje..

            0 0
        • Manas  

          S tou patou hodinou to je opravdu kravina. Ja jim obcas i v 10 ale s mirou. Kdyz neni Mira tak s Janou (pritelka). Ale musis vedet ze se cpat na noc ani jist tezky jidla proste nevyplati :-) Hlavne jist umerne s vydajem energie :-)

          0 0
          • Manas  

            Kazdopadne nijak nenarazim na to co pises, proste jen info :-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já si dám v osum večeři s Janou :o) a v deset si dám kafe a v půl jedenáctý se du vykadit… takže na váze nepřiberu. :o)

            0 0
            • Manas  

              No, bez te informace s tim co delas po kafi, bych se docela dobre obesel. :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Dyž ta je tam právě důležitá… :o) Nenechat žaludek to jídlo strávit… :o)

                0 0
                • zirecek  

                  Kakáš rovnou ze žaludku jo, netrávíš ve střevech? :-D

                  0 0
                  • Manas  

                    Tzv. Prutokovy ohrivac.

                    0 0
                    • zirecek  

                      Takže vlastně jídlem pouze hubne – netráví ho, jen zahřívá, takže energetická bilance záporná, :-).

                      0 0
                  • Lance  

                    takze se tu zase bavime o hovne, jako skoro vzdy

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No někdy mam skoro takový pocit. Když to změřim špenátovou metodou… :o)

                    0 0
                    • wroum  

                      jen pro info, jakou mas krevni skupinu?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ??? tak to netušim.

                        0 0
                        • wroum  

                          zpusob traveni (rychlost a vyuziti) ma kazdej jiny a da se to kategorizovat podle krevni skupiny. treba ja muzu zrat kolik masa chci, v podstate cehokoliv kolik chci a moje telo si vezme co potrebuje a zbytek vys… a to tak ze to netrva dlouho, kdezto myslim skupina AB ma mnohem efektivnejsi vyuziti toho co sezere a taky tolik nesere :-) jo a ja ma 0 rh+

                          0 0
                          • Lance  

                            tak to ja bych moh srat bundesligu

                            0 0
                          • Luka  

                            jeje, a co B+?? ........schvalne, jesti se trefis :)

                            0 0
                            • Toams  

                              Ja mam B Rh+ tiez a do extraligy by som sa tiez asi dostal, pribrat z 67 na 72 mi trvalo asi 6 rokov … vcul urobim par sklapaciek a som zase na 70kg

                              0 0
        • JancA  

          souhlas, pred tejdnem sem zacala vozit prvni kratasy s damskou vlozkou, jinak panska a zadnej rozdil. Damsky sedlo nikdy nepochopim. Neda se na tom sedet:((((.Z ru­zovyho dresu bych blila. Asi sem chlap:)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem si neska ráno vzal to Velo na záchod a musim říct, že příběh o panu Modrém mě docela pobavil. :oDDD

      0 0
    • honzarb  

      hele neco na tom bude, taky se mi dnes rozpadlo v ruce…

      0 0
    • Cejlon  

      Z toho časopisu se stala parodie na cykločasopis.95% stran jsou vata.

      0 0
      • zirecek  

        Že to víš tak přesně.

        0 0
      • rasto  

        obavam se, ze prehanis… to, ze Tebe nezajimaji nektere clanky, neznamena, ze nezajimaji i jineho!!

        0 0
    • RomanH  

      Diky stehovani jsem nemel moc casu si nove Velo precist. Vcera jsem mel konecne chvili klidu a tak jsem jej vytahl. Po kazdem otoceni stranky v prvni tretine casopisu mi zustala stranka v ruce. Je to opravdu hodne spatne udelane.

      Obsah ted nehodnotim. Osobne mam z poslednich cisel pocit, ze to jde obsahove dolu. Zatim me to ale porad podvedome nuti kupovat dalsi cisla, tak uvidime, kdy me prestane bavit jako Peloton, Cykloturistika, a Cykloservis.

      0 0
    • enrico  

      reklamná trhačka, to je fakt, po piatich minútach sa mi ten časák úplne rosypal v rukách, toho viazača by som dal zavrieť, dá sa to nejako reklamovať?, chcem vrátiť peníze, ale nie 65,– ale 99,– my to máme kruci v slovenských

      0 0
      • enjoy  

        reklamce by byla na miste.beze srandy.obcas ctu i pocitacovy magaziny,nebo herni casopisy a nikdy se mi nestalo ze by vypadla jedina stranka.

        0 0
    • mastihuba  

      Tak mě už se taky rosypalo. :)

      0 0
      • RomanH  

        Jsem zvedavy, jestli se k tomu tady nekdo z redakce vyjadri…

        0 0
        • mastihuba  

          vyjádření bych nečekal, ale čekal bych že další číslo se už rozpadat nebude :)

          0 0
          • RomanH  

            Tak ja docela jo. Nahore taky TT reagoval, ale bohuzel jen na obsah. Nemeli by ignorovat ceske nejvetsi forum.

            0 0
            • mastihuba  

              velouni to tady čtou tak uvidíme příští měsíc. „Chci důkaz místo slibů“ :)

              0 0
          • Keram  

            ......PSSSSSSSST…ať nás někdo nezruší........

            :-D

            0 0
    • wbiker  

      Teď to bude vypadat jako anální speleologismus (jak říkala naše dějepisářka), ale když už se tady sneslo tolik stížností na hlavu Vela, zaslouží si i pochvalu. Nové Velo mám už skoro měsíc a vazba je pořád dobrá a listy drží. Nevím, do jaké míry s tím něco udělali, ale přežilo i několikerou jízdu vlakem v batohu a v pohodě.

      0 0
    • erbeckar  

      Velo jsem prestal kupovat a se mnou i 10 dalsich lidi (v prvni vlne) po tom, co zrusili Forum na netu. To byla posledni kapka po tom, jak mne uz dlouho stvali s 350 mm kotoucovkama a zdvihy 580mm pro ultra zavodni XC po asfaltovych tratich, bezcennymy testy stale stejnych kol a celkovym pristupem, z ktereho na mne dycha pocit, ze uz je to davno nebavi, ale ten casopis delaji pro to, ze nic jineho neumneji. Hodne mne nadchl Peloton prave pro to, ze maji v redakci lidi od XC chrtu pres silnicare a hobiky az po freeridery a z tech clanku tak nejak dycha radost nad vlastni praci. To se neda naucit, to se musi delat od srdce. NO MORE VELO.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Velmi trefně řečeno. Ještě bych možná dodal, že pokud není pro VELO dovozce ochoten zapůjčit kolo na test (resp. netlačí do redakce prachy), pak můžeš zapomenout, že by se o něm někdy někdo z VELA zmínil. Z jejich pohledu, jako by ani nebylo na trhu. Ovšem v PELOTONU není žádnej problém si kolo půjčit např. od šťastného majitele, bez toho aby z něj ždímali prachy za každou cenu. VELO už NIKDY !

        0 0
      • Radek Broz  

        Freerideri v Pelotonu? Svet se definitivne zblaznil:o), asi nejakej Peloton proverim, jestli nekecas.

        0 0
        • enjoy  

          jo tak to taky udelam!protoze jeste nekdy pred necelym rokem jsem si ho odvazne prolistoval(v ca­rrefouru) a byl to casak neskutecne o nicem!to se jentak nevidi..jako jo,vsude byl text a nejaky ty obrazky:-)

          0 0
    • gobike  

      Novy cislo zase potvrdilo tvoji teorii, koupil jsme si ho vlastne kvuli jednomu clanku a to o Rozebirani Rock Shox vidlic- Nic novyho sem se nedozvedel. Mozna me zaujal test HTxFullxEnduro a par drobnosti. Jinak si ho ale beztak za mesic koupim znovu, ani nevim proc:)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        saláte ! Nebo salát je ten tisk ? Teď sem zmatenej :-o

        0 0
      • enjoy  

        ja ho taky kupuju z principu.. zrovna nedavno me napadlo,ze poslednim trem dilum jsem venoval asi tak jedno rychly prolistovani.plus posbirani odpadlych listu v predposlednim vydani.

        0 0
      • mike!1  

        Jo tak to se tak ptá samo sebe více lidí:-) A zůstala vám aspoň polovina vela vcelku??? Mě už pohromadě drží asi 10 stránek…:-P

        0 0
        • Trojci  

          řečeno slovy klasika:

          „pravda vždy vyplave na povrch – jako olej nad vodu“

          :o))

          ps: poslední vydání se mi zdá o krapet lepší.. eště víc než půlka mi drží!

          0 0
        • gobike  

          hehe, predposledni vydani sem vyskubal(slo to samo) a archivoval do sanonu:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.