Zima skončila, ale................?

11 nepřečtených
  • Corbett

    Včera jsem se konečně odhodlal vyjet na nejvýše položené hřebeny zde v Hostýnských kopcích a omrknout situaci se sněhem. Jaké bylo mé zděšení když jsem zjistil, že sníh vlastně už není, pouze v hlubších žlebech kde mimo napadaného sněhu byl i sníh nafoukaný. Díky počasí se dá říct, že je sucho. Ale ta spoušť, co nám tu zima zanechala mě vyrazila dech. Pro místní a ty co jezdí Drásala – jel jsem úsek Troják – Tři kameny – Holý vrch a můžu konstatovat katasrofa. Tolik popadaných stromů bych tu absolutně nečekal. Ze Tří kamenů je to dál na Holý vrch vlastně neprůjezdné. Kdo ví jak to vypadá na Kelčáku, nebo hřeben od Komonce dál přes Ondřejovsko na Hrubou malíkovou. Myslím že lesáci budou mět co dělat, ale zase bordel a rozdrbané cesty co nadělají jak to mají ve zvyku mě nahání hrůzu. Jak to vypadá jinde v CŘ? Také v lesích máte takovou spoušť?

    0 0
    • Radek Broz  

      Je to po kazdy zime a proto z jara na nektery oblibeny trasy berem pilu.

      0 0
      • Corbett  

        Část úseku o kterém jsem mluvil: Tři kameny – Holý vrch je popadaných na 1,5 km tak 15 až 20 stromů. Myslím že kdyby jsi to vzal plošně, tak máš do podzimu co dělat aby jsi to zpracoval.

        0 0
        • TheIF  

          No nejpozději po Drasalovi je to OK a ještě pěkně uježděný :-)

          0 0
        • Radek Broz  

          Pokud je toho extremne hodne, tak to lesaci pomerne rychle odvozej. Ale nepodcenuj – rocne toho treba na Hammertrailu pokacime relativne dost;-)

          0 0
          • Corbett  

            Jasně, ale hold máme každý jiné pole působnosti. Děláte to pro sebe a bikery stejného nebo podobného vyžití. U mne je něco takového nereálné. Tím nechci říct, že proti vám něco mám, naopak, docela vám fandím. Takové projekty jako je – Hammertrail se mi líbí.

            0 0
      • goofy  

        Nam tady na nejoblibenejsim dropu popadalo asi 6 stromu primo do dopadu… Lesaci se k uklidu porad nemaji, a my to nejsme schopni odstranit… :o(

        0 0
    • Martula  

      Já tam byla dneska..silni­čařit:) První časovka a potom švih s týmem:) ..máte to tam moc pěkný..tady u Brna „zdechl“ pes..

      0 0
    • Chlupatej Bobr  

      Sice to nejsou hory, ale dnes jsem jel mojí oblíbenou trasu Plzeň-Bukovec-Darová-Libštejn…(prostě podél Berounky) a takhle jsem už dlouho kolo a terén neproklínal. Všude nánosy stromů, větví, bahna…v jednoum úseku dokonce tam kde byla cesta si teď Berounka vymlela nový koryto. Prostě děs běs.:(

      0 0
    • lubos  

      jojo, i tady :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.