• Dave.6

    Ahoj, je zkouskove obdobi a pres zimu moc nejezdim. Resim prestavbu kola. Potreboval bych poradit. Merim 197 cm. (+ boty a prilba)

    Kolo mam v profilu a do sezony jsem jej chtel prestavet na 29" (superior ram, reba, kola)

    Jenze po propocitani me vyslo ze do toho dam tak jak tak dost penez a ze by za stejny peniz byl canyon XC 4.0..

    Ted se rozhoduji zda teda prestavba na 29" ale jen HT a nebo prekousnout 26" kola ale mit fulla i kdyz hur osazeneho a v XLku (22" u canyonu) ktery podle fotek vypada fakt dost velkej. Cenove me to vyjde nasteno a fakt nevim jak se mam rozhodnout. V pripade rozhodnuti pro fulla bych svoje kolo prodal to je jasny.

    Nevim jestli bych ja fulla zase uzil jelikoz jsem z Pardubic a nejblizsi hory jsou zelezny a takze celkem dost casu stravim i na asfaltu. Jednou nebo dvakrat do roka jedeme na kola na dyl – Jizerky, Orlicky, Sumava na moravu atd. tam uz by se full uzil hodne ale nevim zda to zase za to stoji.

    Stacil by me vas nazor jak by jste se rozhodli vy v moji situaci.

    Nejak dobre vychazejci ram na 29" fulla jsem fakt nenasel :)

    Moc moc dekuji

    Anketa: Jake nove kolo? (197 cm)

    0 0
    • chupas  

      po rozmlsani fullem je ht zimak cirym utrpenim. dat mi nekdo na vyber full x 29ht tak mi v podstate nedal na vyber. full by vzdy vyhral. no a co, ze ziju v miste kde nejsou kopce. i takove obrubniky ve meste jsou zaludny. nebo schody v podchodu na karlovine ;)

      0 0
    • Skater  

      Jelikož seš z Pardubic, hodně jezdíš po asfaltu a měříš kolik měříš, tak bych bral HT 29. Měl bys univerzální a rychlý kolo. Full je full, je fakt, že když si na něj zvykneš, už HT nechceš, ale připadá mi, že jezdit na dětským kole po asfaltu je zbytečný…

      0 0
    • Kinetic  

      Canyon XC 4.0 by ti byl určitě. Já mám XC 3.0 2007 a měřím 198cm, Honza z Radotína má XC 4.0 tušim 2005 a měří taky jako já, a to má delší nohy.

      Popravdě chtěl jsem původně ht, nakonec když sem se začal pohybovat cenově okolo 35tis. a objevil Canyony, váhal jsem. Ale po projíždce na Canyonu bylo rozhodnuto. Navíc si z něj vždycky htéčko uděláš přepnutim propedalu na foxovy na trojku a zamknutim přední vidle dílo dokonáš. Pak je to vážně (až na ty gumy) jak „silnička“. Ale když přijde polní cesta, máš pohodlí, kterýho se nevzdáš, když přijde kopec, máš trakci o jaký se ti nesnilo. Zkrátka univerzál. Navíc tlumič si nafoukáš jak budeš chtít…

      Jestli to v Pardubicích využiješ? To nevím. Ale myslim si, že se honit za lepšim osazenim než má XC 4.0 už postrádá z hlediska funkčnosti smysl. Ušetři nebo kup fulla. Navíc je to lehoučký, takže na silnici je mi líto jen toho Nobby Nicku, protože je v terénu skvělej a novej stojí jak guma na auto.

      Jinak k tomu můžu říct jedno-chtěl jsem to kolo na Vysočinu a Novohradsko, ale mám ho doma v Praze a vyřážim do okolních celkem plochejch lesů a na polní cesty. Nemůžu bez něj bejt. Starý sem hodil na chalupu, tam sem málo. A navíc vlak je vždycky poblíž a pro mě to i za ten jeden, dva výlety měsíčně za Prahu do kopců vážně stojí.

      Ale je fakt že na 29 sem neseděl. Ale viděl jsem je. Univerzálnost zadního Foxe ale rozhodně nevynahradí!

      0 0
      • Kinetic  

        A na pardubickej asfalt si kup jetou silničku. Nebo radši auto vzhledem k provozu ;-)

        0 0
      • Phoebe  

        Určitě Canyona, potvrzuji slova Robina.

        0 0
    • roud  

      HT :O)

      0 0
      • dieegoo  

        Nechceš trpět sám, že jo? :D

        Fulla. Nebudeš litovat. Snad.

        0 0
    • Belin  

      Měřím úplně stejně jako Ty a na podzim jsem řešil podobný problém. Je fakt, že jsem se neprojel na 29", ale jakmile jsem vykoušel fulla (GT, Specialized) bylo rozhodnuto, že HT už nechci. Nakonec jsem koupil Sondermodell XC 7.0 od Canyonu (je to v podstatě lehce upravená XC 7) a jsem absolutně spokojen. Na podzim jsem na něm objel celkem asi 500 km včetně jedněch závodů a byl jsem opravdu nadšen. Teď se sice trápím na starém HT a už se těším, až trochu povolí ledy a aspoň trošku zmizí bahno.

      0 0
    • karel III  

      Jsem pro 29" podle toho jaký si nastínil profil tratě. Sám jezdím na superioru 929. Při rozhodování se řídím fyzikálními vlastmostmi. To znamená zvládnout danou trať s minimálním úsilím, co největší rychlostí. Na slušnou silnici používám silničku. 29 používám na smíšený terén a delší tratě v tom je nepřekonatelná.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.