• Tomcat

    Ze SCOTT MTB:

    Včera zrána v devět a deset minut zvoní můj mobil a na druhém konci se ohlásil pan Zdeborský z obce Černolice. Předmětem jeho využití služeb mobilního operátora byla snaha o jím tak nazvané ,, zklidnění situace,, ohledně zrušeného závodu ve Všenorech. Nejprve se mi pokusil mluvčí obce Černolic vnutit fakt, že já prý organizuji skrz svůj web v místě závodu jakýsi sraz sjezdařů. Když jsem jej upozornil, že tvrdí nesmysly, tak jsem se dozvěděl tři zajímavé důvody, proč nebyly závody povoleny. I dal jsem si tedy tu práci a celej rozhovor jsem nadatloval a tak si jej můžete přečíst – zde. Pozn.- Nicméně si myslím, že pokud vyjde počásko bude tuto sobotu na Všenorské trati dosti početná skupina závodů chtivých downhillerů.

    rozhovor z SCOTT MTB:

    Přepis kompletního rozhovoru mezi mojí osobou a panem Antonínem Zdeborským místostarostou obce Černolic ze dne 11.4. 2006 k problematice závod Všenory DH 2006. Slovosled pana Zdeborského je přesně tak, jak ho zaznamenala má nahrávací aparatura.

    Zdeborský – … nám už přes měsíc choděj anonymní mejly o vyhrožování dokonce i smrtí, i fotbalu, že nám bude jezdit na motorkách na fotbale a takový hle věci…Zrušení závodu nebylo nic proti závodníkům, zrušení závodu bylo v podstatě kvůli tomu,že prostě obec nemůže povolit někam…řeknu to …. jako kde je žaloba, kde není určenej vlastník, nemůžou probíhat závody. Žaloba byla podána myslím 21. února 2006. Podklady jsme na to dělali skoro půl roku.

    Pulpi – No tak já se s Váma nepřu, spíš mi řekněte co ode mě potřebujete ?

    Zdeborský – Né, potřebuju,… chci se zeptat…jako …bylo by třeba možný nějak zklidnit situaci s těma Všenorama, prostě co je ?

    Pulpi – Já si myslím, že to nezklidníte, že jako lidi tam jsou naštvaný. Tím, že jste zrušili závody, tak jste si Vy sami vlastně zrušili páku na ty lidi, který já jsem vyzýval k tomu, aby byli slušný…

    Zdeborský – Víte jakej byl problém tam ? Protože my jsme chtěli vod října po panu Hudečkovi, aby nám dodal jak bude zajištěna bezpečnost. Kde budou sanitky, kde budou stát lidi i na křižovatkách ve vesnici, v obci a jak bude zajištěno jó kde co. Nedodal nám nic, přestože dvakrát mluvil se starostou, starostovi nic nedodal, jó, a v únoru nebo kdy to bylo nebo v březnu jsme se z webu vašeho dozvěděli,že Všenory jsou 15 toho dubna, na Velikonoce, kde se přijíždí hodně lidí na ty Velikonoce. Smutný bylo, že von pustil tu informaci dřív už v lednu aniž by s náma jednal a dal ňáký podklady a v tom je ten zádrhel. Že jsme do dnešního vlastně do tý doby do toho března nedostali žádný… Situace nastala od října, jo, a potom po nás chtěli jednou a podruhý, abychom jsme závody ňák povolili,že že předpokládaná soutěž, tak jsme mu odpověděli, že né, že nemáme žádné podklady. To bylo vše..Jó ?

    Pulpi – Já jsem to slyšel trošku jinak, že snad starosta proti tomu nic neměl a že jedinou osobou, která se postavila za to aby se to nejelo, byla osoba Vaše. Ale říkám, já jsem nebyl u žádného jednání, toto jsem pouze slyšel. Mě nepřipadá nikoho soudit, je to Vaše interní rozhodnutí…

    Pan Zborovský mi skáče do řeči -. Na tom webu taky píšete, že se sejdeme ve Všenorech a takvýhle věci….

    Pulpi – Ne, pozor ,pozor, pozor. To na mém webu nikde nenajdete.

    Zdeborský – Vždyť to tam bylo, že se sejdete někde…… to tam někde bylo, né ?

    Pulpi – Né, koukněte se na můj web a řekněte mi, já to tam mám přesně po dnech, kterej den jsem to tam napsal. Já Vám říkám, že to tam není. Jestliže koukáte na můj web, kterej má označení scottmtb.cz, tak mi řekněte kterej den to tam je napsáno, že se sejdeme ve Všenorech ?

    Zdeborský – Tady to je – 5.4 pro všechny ctitele Gaspiho, oznamuji že tento pán nebude chybět 15. dubna v lokalitě Všenor. Nó dobřé, není to …..

    Pulpi – Ale to lokalita Všenor , Vy jste Černolice. Já nevím jestli tam bude někde jezdit po lese dvacet kilometrů od Vás. Ale nikde jsem nenapsal, že se sejdeme v Černolicích nebo že tam budou jezdit. Já prostě vím, že Gaspi tam přijede a bude v této lokalitě jezdit. Ale jestli bude jezdit u Vás nebo na druhý straně, to nevím. Proto si dávám velký pozor na to co napíšu.

    Zdeborský – Jasně, tady jde vo to, že prostě… tady….jde vo jednu důležitou věc. Ten jsou Velikonoce, začínaj, nebo začínaj nebo je tu Velikonoční od soboty do pondělka, bude tady , v podstatě na tom hřbitově, bude tady rušno nejenom že vy si třeba přijedete, protože ty lidi na ten hřbitov jezděj docela ve velkým. Víte ten den je absolutně nevyhovující na cokoliv a to říkám, to nedopadne dobře, to jsem říkal i Hudečkovi, jak jste mohl vybrat patnáctýho, prostě to je absolutní věc! Na Velikonoce ! To je jak na Olšanech kdyby jste si chtěli udělat marathón na Olšanech. To je úplně to samý. To prostě, to je dost lidí…To prostě to.. to ještě dojde k ňákým úrazům…. Čert vem jako úrazy v týdle chvíli,ale ty lidi budou samy o sobě naštvaný, jo ?

    Pulpi – Tohle je Váš názor já si myslím, že ty Všenory se vždycky jezdili okolo Velikonoc, vždycky to bylo před tím svátkem a nikdy tam jako žádnej problém nebyl pokud se týče úrazů. Já plně respektuji že to je Vaše rozhodnutí….

    Zdeborský …a že tam byly ňáký stehenní kosti a takovýhle, že jo, to že tam projížděly sanitky, jo, to jste se ani třeba nedozvěděl, protože…

    Pulpi – Stehenní kost tam nebyla ani jedna. Co já vím, tak před třema rokama, si tam kamarád zlomil obě dvě ruce, ale to si můžete zrovna tak zlomit na fotbalu jako na kole.

    Zdeborský – Jasně, jasně. A potom je ještě věc. Jelikož je tady nějaká honitba, což nikdo neakceptuje,a existuje doba hájení zvěře a ta začíná teď kom v dubnu, tak vlastně v tom lese se nesmí, tam hájení zvěře, pobíhá ňáký, že jó, že se tam nesmí moct jako v podstatě ani střílet ani pořádat závody.To nikdo neakceptuje.To je taky jeden další z důvodů.

    Pulpi – Chcete říct, že ty závody nejsou z toho důvodu, že pan Hudeček do března nebyl schopen Vám předat podklady jak bude zajištěna bezpečnost…..

    Zdeborský – Ano, ano, ano

    Pulpi – Druhé důvod je,že je podaná žaloba na vlastníka lesa a třetí důvod je tam je honitba

    Zdeborský – Né na určení vlastníka. Z našeho pohledu vlastníkem jsme my, takže v podstatě je podaná žaloba na určení vlastnictví na celej ten les. To je rozdíl, jó.

    Pulpi – Druhej důvod je že je podána žaloba na určení vlastnictví…

    Zdeborský – Do doby vyřešení no prostě obec proti vyhlašování závodů do doby vyřešení vlastnickejch vztahů.

    Pulpi – A třetí důvod je že v době hájení……

    Zdeborský – No a ten je věcí lesů.Nebo mysliveckých a věcí myslivců do toho nechci moc zasahovat do tý myslivosti…..

    Pulpi – Ale myslivci to povolili myslím

    Zdeborský – Né, né né myslivci né. Myslivci se k tomu vyjádřili a napsali panu Hudečkovi taky dopis,m že se … že je vlastně hájení zvěře a že oni maj pronajmutej vlastně celej les, platěj lesům český republiky tady těch tisíc hektarů, takže si ty závody taky nepřejou. Takže to Vám Pan Hudeček taky nepředal asi

    Pulpi – Né, já nic nemám, já funguju jako médium a snažil jsem se aby tam nevznikly konflikty mezi kolařema a domorodcema. Proto jsem chtěl, aby mi pan Hudeček řekl nějaký pravidla, který budou muset kolaři dodržovat, to znamená vystupovat tam a tam,jezdit tam a tam atd. Tohle jsem dělal každým rokem. Já nikoho neobhajuju a nikoho nehaním.

    Zdeborský – Já neříkám, že vy to děláte špatně, jó ? Já Vám řeknu, že před rokem vznikla jedna věc, že včetně český inspekce životní prostředí bylo dohodnuto, že vlastně sejdou se orgány teď činný, že jó, životní prostředí, sejdou se za obec Všenory za obec Černolice zástupce a pořadatel. Kde se udělá schůzka, řekne se co kdo udělá, pozve se i ten člověk, provozovatel hotelu Zdenka, protože ten v tom má taky určitej vliv, udělá se team a je to co jsem říkal před rokem,nic víc nechci, musí se udělat team lidí, takže třeba i někdo z cyklistickýho svazu, jo, a potom jednat o závodech. Ale né pytlíkovat to, že někde za zádama se jedná, každej jedná extra, prostě říct ano bude za obec Černolice jedna osoba nebo někdo ze zastupitelů, za Všenory jedna osoba, Českej cyklistickej svaz, třeba, když budou chtít, každopádně tam musí bejt pořadatel, kterej to spunktuje a řekne- já udělám todle a todle a chci obce požádat, aby jste nás ten den tolerovali, jo, a nic víc. A máme to vyřešený. A potom tam musí být ten majitel toho lesa, protože majitel lesa je proti závodům už delší dobu, jó ten majitel pan Doležal. Na oficiálním papíře loňském roce je že si nepřeje aby závody byly. To upozorňuju. Pan Tobolka,hospodář lesa podepsal jiný papíry než si přál ten pan Doležal

    Pulpi – Já se s Váma nepřu o tomhle pozadí. Já do toho nevidím, neviděl jsem žádný papíry a nebyl jsem u žádného jednání.Já pouze chci informovat lidi o tom co se děje,to znamená, závody budou nebudou.Tam je škoda, že nedošlo k dohodě mezi organizátorama a Vámi, protože si myslím že to jsou dobrý závody a já nejsem schopen těm klukům nařídit aby těd nejezdili. Ba naopak, já když jim to nakážu, tak tam pojedou na just. Na druhou stranu není moc, která by jim mohla zakázat používaní veřejnoprávních ces­t….

    Zdeborský – Tam není žádná cesta,

    Pulpi – Aby vyjeli autem…

    Zdeborský – Musej jezdit pouze po vyznačenejch stezkách anebo cestách. Museli by jste si vzít lesnickou mapu a v lesnický mapě si vytáhnout jaký jsou lesnický cesty.

    Pulpi – Né já myslím dopravu na start, to znamená autama…

    Zdeborský – Víte co, jeli teď vo víkendu, měli na kouli lano a táhli se nahoru prostředkem silnice. Jeden seděl bokem a držel kolo ještě. Takhle jezdili o víkendu

    Pulpi – To je daný tím….

    Zdeborský – Vždyť to máte podpásovku absolutně. No jó, Vy máte háček, když vlastně potom někdo napíše, že závody budou i na podzim, s tím že budou dva tréninky dopředu…

    Pulpi – No né, počkejte, já jsem teď napsal, že už nic nebude

    Zdeborský – Já vím,ale to bylo v tom únoru nebo kdy.

    Pulpi – To bylo na základě informací pana Hudečka

    Zdeborský – Já vím ale to s nikým nejednal. Já vím von to tam pustil a tím naštval lidi neuvěřitelně tady z okolí.

    Pulpi – My jsme se snažili aby tam lidi nejezdili trénovat a nerušili domorodce hlukem z aut…..

    Zdeborský – Dva tréninky dopředu ani jste s nikým nejednali, to už máte tři tejdny co by se jezdilo.

    Pulpi – Ano, ale kdyby on se nesnažil udělat ty dva víkendy, tak Vám tam budou lidi jezdit od té doby co sleze sníh.

    Zdeborský – To by se dalo zajistit jinak. Kdyby se tomu dalo určitý pravidlo, jsou způsoby. Prostě říct, že ten závod je v určitý den, den dopředu by byl třeba trénink a ten víkend by to tady všichni lidi tolerovali, jo ?

    Pulpi – Tak to tam zkuste takto zavést, já si myslím že narazíte.I v baj­kové komunitě najdete lidi, kteří jsou rozumný ale pak tak jsou jako všude jinde i takový, co si postaví hlavu a budou psát výhružný dopisy a budou nadávat na fotbalisty…..

    Zdeborský – Ale ten fotbal v tom nefiguruje. Víte co je na tom to nejsmutnější, že ten fotbal za to vůbec nemůže. Tam se používaj názvy, že fotbal za to může, že fotbalista Macela je č…k, a takovýhle věci. Ten klub v tom nefiguruje To je to nejsmutnější, to je co mě na tom docela mrzí. Ať nadávaj na obec.

    Tak to je vše. Nakonec jsem požádal pana Zdeborského aby mi poslal písemné prohlášení. Slíbil a neposlal.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.