• Petr_67

    Teprve po roztání sněhu a projetí se po našich silnicích, mohu s uspokojením konstatovat, jak jsem dobře udělal, že jsem loni vyměnil silničku za krose. Mám Meridu Special Edition a je stavěná na lehký i středně těžký terén, což naše silnice splňují. Takže vlastně jezdím ve svém živlu :-)Je mi líto cyklistů na silničních kolech, jak se zoufale soustředěným kyselým výrazem ve tváři kličkují mezi krátery. To já se na krosu cítím mnohem bezpečněji. Velmi doporučuji tuto variantu. A zkušenosti po roce s Meridou? Paráda, na kolo jsem si zvykl, žádné defekty, šlape jak hodinky.

    0 0
    • fousek  

      Me je lito tech co jezdej na HT kolech:-)

      0 0
    • JMT  

      raci soustredenej vzray ney krosa stejene je nejlepsi poradnej bajk

      0 0
      • R.1  

        zozozo!

        0 0
      • Petr_67  

        Přepni si klávesnici. Co máš proti krosu konkrétně?

        0 0
        • wroum  

          idealni na cesky silnice. mimo silnici/zpevnenou cestu ma velky omezeni. omezenej vyber komponentu oproti MTB, subjektivne horsi vzhled :-). jo a na krosu nejde skakat :-P

          0 0
          • fousac  

            z ceho tak usuzujes?

            0 0
            • wroum  

              z vlastni zkusenosti.

              0 0
              • fousac  

                mam zcela opacnou..

                0 0
                • wroum  

                  ses vyssi a tezsi. na me ma kros moc velky kola, vysoko teziste a tak se hur ovlada (prijde mi to neovladatelny a nekompaktni asi jako jizda na ukrajine – jet na tom jde ale to je asi tak vse). bunnyhop maximalne tak na obrubnik a to nemuze byt ani rec o nejakem stylu – proste bud a nebo. jako dopravni prostredek idealni, treba pro moji mamu :-) jako sportovni nacini pro me uplne ale uplne nahovno :-)

                  0 0
        • enjoy  

          sterba-kola.cz/clanky/ko­na170605/kona170605­.php?id=534

          neco takovyho v lepsi vybave bych fakt bral!tu meridu,ne:-)

          0 0
        • Tomcat_1  

          Nevim co ma proti krosu JMT, ale ja osobne bych krosa bral – na silnici. Na nejakej stredni teren ani nahodou – ne ze by to neslo, ale to kolecko na tom bude dost trpet. O moznostech nejakyho fatalniho defektu nemluve – ty krosovy ramy mi prijdou prece jen o dost min festovni. Ale treba je to jen subjektivni nazor. Na cestu do prace po mizernym asfaltu nebo ujetym poli bych to klidne bral.

          0 0
          • Petr_67  

            Hm,na cestu do práce, no snad kros se špičkovým vybavením dovede posloužit nezávodním cyklistům jako plnohodnotné tréninkové vybavení.. Některé krosy mají rámy fakt solidní a nebýt uzších gum, nebyl by výrazný hendikep ani v terénu. Zato ale pěkně sviští po silnici. Jaký fatální defekt máš na mysli, používám sadu XT.. No možná kdo nezkusil bude mít pořád nedůvěru, ale co je nevyvratitelné, na české silnice v současném stavu je bezkonkurenční. Je opravdu velký rozdíl jet ve stresu na silničce nějaký větší sešup a najednou před Tebou minové pole. Na tom krosu to krásně přepluji, živý a zdravý! Na silničcce nevím nevím.

            0 0
            • Vymi  

              no nevim jestli by si zrovna s krosem preplul diry ktere jsou na nekterych ceskych a moravskych silnici… na biku bez mensich problemu… ale s krosem a silnickou… „muj nazor“

              0 0
              • Petr_67  

                No uznávám, že na některé díry (a že jich je) by byl asi i můj krosík slabej, to by chtělo asi spíš fulla, ale raději s větším zdvihem.. Zrovna včera jsem zažil situaci, kdy mě auto nepustilo objet díry a musel jsem natvrdo do nich, myslím si, že být na silničče je po mně.

                0 0
              • fousac  

                ovsem velmi zcestny nazor.. na krosu se da jezdit to samy co na XC biku.. 2 leta zkusenost..

                0 0
                • Vymi  

                  jo to verim… nejsem proti… ale prece je to vec zvyku… jsem spise pro MTB…

                  0 0
                • Peslezedirou  

                  Když jsme jeli na night bajking na sněhu tak s náma jel týpek snad má nick Twister tak dával v pohodě uplně to samé co my na bajkách. Možná bych řekl, že průchodnost jeho uzkých pláštů byla v mokrém sněhu lepší než na bajku.

                  0 0
                  • Vymi  

                    jo to urcite!!!

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      :o)

                      0 0
                      • Vymi  

                        kamos ma krosa a jezdi s nim do prace…nemuze si ho vynachvalit… ale parkrat jel semnou na mensi projizdku a dost nadaval ze ho bolej ruce a tak… nevim… kdyz jsem na tom chvili jezdil… tak jsem si pripadal a mel pocit ze to kolo nemam pod kontrolou…

                        0 0
                • wroum  

                  to samozrejme jde, ale je to pozitek nebo boj o preziti? me osobne to pripada spis jako boj o preziti a o pozitku nebo jen dobrem pocitu se mi muze akorat zdat. Kros patri do terenu asi jako bike na silnici a je to asi i tak stejne nahovno.

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    Někdo spíš preferuje svištění po silnici a v terénu se pohybuje minimálně tak v tom případě je to ideální volba. Mě by třeba vadila menší hravost 28 palcového rozměru a určitě menší pohodlí plus další věci, tak jedině bike – full. Proti gustu…

                    0 0
            • kurýr na bajku  

              Jako agitace – dobrý ! Teď skládám dohromady starý MATO od Apache, taxem zvědavej co na to budeš řikat ;-)

              0 0
            • enjoy  

              a co teprve kdyby ta merida mela funkcni vidlici.zkus na tom postelovat.

              0 0
              • Petr_67  

                Vidlice je opravdu slabší článek, je strašně tvrdá a skoro nepruží. Ale momentálně nejsou prachy na lepší a mechanik nejsem. Ale nejhlubší díry ve vysoké rychlosti pobere.

                0 0
              • Tomas_001  

                No u mě třeba už funkčí vidli merida má, ale s původním modelem se to kolo nedá srovnat. Mam ho teď celkem univerzální. Ale až budu mít v bytě místo půjdu do fulla a silničky.

                0 0
            • Tomcat_1  

              Myslim treba to, ze si nedokazu predstavit, ze by krosovej ram vydrzel to co MTB. A ze MTB ramy praskaj, o tom pochyb neni. O sade, jakou je ten ram osazenej, to az tak neni. Ja leta jezdim Alivio a myslim ze si neni nac stezovat. Dalsi vec je, ze mas na krosu v terenu uplne nekde jinde teziste… Proste, srovnavat MTB s krosem moc nejde. Kros je daleko vic o kompromisech, coz je vykoupeny tim ze po asfaltu uhani jak drak…

              0 0
              • Petr_67  

                No a to je taky důvod, proč mi kros tak vyhovuje. Do terénu moc nechodím, jen když si někde zkracuji cestu, jinak se pohybuji z 90% na okreskách. A při jejich současném stavu bych se na silničce trápit nechtěl. Takže nic pro bikery, i když si myslím, že na Meriďáckém rámu by se dal postavit slušný bike na velkých kolech. Ale o to mi nejde. V mém prvním příspěvku jsem se spíš pokusil poukázat na alternativu, řešení pro lidi jezdící podobným stylem jako já, kupující si horská kola na silnici, netušíc, že kros by jim prokázal daleko lepší služby. A že na cestě jede jak drak, to je pravda :-)

                0 0
    • kurýr na bajku  

      Já myslim, že o crossech všichni víte úplný prd a jenom já to vim nejlíp :) !!! Kolikrát byste nevěřili jakej bunyyhop se dá vystřihnout na crossu. Není totiž cross jako cross a model na kterým se jede jak na ukrajině je sice speedy, ale bunnyhop je přinejmenším složitější, ne-li neproveditelný. Ovšem výše uvedená KONA je na kravinky naprosto v pořádku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.