Ani hrubou silou nedokážu roznýtovat řetěz???

43 nepřečtených
  • Lister

    Mám fakt blbý dotaz, koupil jsem si tenhle nýtovač (viz obrázek). Zkoušel jsem s ním nýtovat: položím řetez na tu zarážku, zajistím z druhé strany dorazem, přitlačím hrot na čep a točím, chvíli to leze i když z tuha, ale po vytlačení čepu asi tak o 0,5–1mm se to zasekne a prostě nemám sílu na to točit tou kličkou dál. Což je divný, nikdy jsem neviděl, že by se při nýtování musela použít větší síla. Zkoušel jsem to na Deore a LX řetězu vždy se stejným výsledkem :o( Pak jsem zkoušel ještě rozdělat řetez co mám na biči ke stahování pastorků a to šlo naprosto bez potíží. Je možný, že jsem koupil nýtovač nevhodný pro moje řetězy, je snad víc druhů nýtovačů??? Prosím poradte Lamerovi, už se mi nechce s takovou blbostí jako nýtování řetězu otravovat v servise :o)

    0 0
    • Lišák  

      Sh řetězy se nýtují speciálními černými čepy. Jdou blbě roznýtovat i pokud je chceš zkrátit, ale jdou. Na snýtování je nutný ten černý čep, protože s tím původním se ti to může rozjet. Někdo tady psal, že pohžívá Sh řetěz se SRAM spojkou. To je asi dobrý řešení. Osobně používám SRAM řetězy a tyto problémy nemám.

      0 0
      • Lister  

        Tak jediný řešení, který by asi zabralo u mě je tak pomocí dvou hasáků, pak bych s tím možná otočil :o( Ale je to divný, když jsem viděl jak mi mechanik zkracoval ten původní Deorečkovej tak mu to šlo lehce a měl to za 3 min hotový a použil původní čep :o?

        0 0
        • Lišák  

          Tak to nevim. Sh sem nikdy nepoužíval, jenom pokud byl na novym kole. To o těch černých čepech sem někde četl. Vlastní zkušenost mám, že roznýtovat šel vždycky blbě. Vyťukni ten čep kladivem a důlčikem.

          0 0
          • default  

            Presne, kladivo a dulcik… …kdyz to nejde silou, jde to vetsi silou. ;-)

            0 0
            • Bleda tvar  

              imho nevim

              0 0
              • nadrazak 2  

                jezdím shimano řetězy ig51 a hg73,93.jsou hodně tvrdé.používám k nim spojky sram již několik let i na závody a naprosto bez problémů.jinak se tyto řetězy dají dobře spojit pouze černými čepy.klasickými to jde sice taky,ale už na pohled se tomu nedá moc věřit.při spojení se na destičce řetězu udělá otřep a tam by to pak zlobit.ale s roznýtováním řetězu jsem problém nikdy neměl.mám podobnou nýtovačku s protilehlým šroubem(cyclus tools) a jde to v pohodě.

                0 0
                • Extremist  

                  Zapomel jsi poznemenat, ze uz jsi taky retez diky spojce ztratil…

                  0 0
                  • zirecek  

                    Jezdil jsem cca 4 řetězy na jedné spojce. Držel furt, ale jezdit dlouho jednu spojku je špatné. Spojka je slabší než články řetězu, takže se vytahává hodně. Když jsem ji ojížděl více řetězů…no, raději jsem ji neměřil.

                    0 0
            • volvej  

              a když to praskne je to vada materialu.

              0 0
              • default  

                Nevim co by melo praskout, ale jestli mas na mysli ten retez, tak urcite… ;-)

                0 0
    • zac  

      nekdy lepsi kdyz to nejde… ted jsem prijel z vyjizdky a na cyklostezce mi najednou rupnul retez a ja hodil neskutecnou tlamu, ze jsem se tam jeste 15 minut vzpamatovaval… :( no a pak jsem musel vedle do servisu aby mi ho snytovali. :)

      0 0
    • mm  

      pokud se jako laik nemylim, nema nahodou shimano neco jako dvojite nytovani retezu? jako ze je v cepu jeste dulek. cili proto to jde tak blbe. low cost retezy jdou zcela lehce. a campa zase este mnohem hur.

      0 0
      • dodydody  

        Mam podobny nytovac a roznytovat a snytovat retez shimano nemam problem

        0 0
    • Paja  

      Mam jeste obycejnejsi nytovak, dokud jsem jeste nytoval retezy (uz nekolik let sram spojky) shimana sly normalne snytovat i bez pouziti cepu, ktery se s retezem dodava. Musis vic zabrat:o)

      0 0
      • Lister  

        No fakt to nejde, jsem dokonce i lehce ohnul to tyčku, která slouží jako páka toho nýtovače, jsem fakt zabíral ze všech sil :o(

        0 0
        • JSt  

          mam tu samou a docela vpohode – na zadny retez nebylo treba vynalozit extremni silu (shimano, sram, kmc). na shimano retezich se mi libi, ze je pekne citit, kdy je nyt u konce – nikdy sem ho pri roznytovavani nevytlacil uplne, narozdil od sramu. kde by mohl byt problem me nenapada, snad jen jestli nemas zapomenuty nyt (treba i otrep z vyroby apod.) v tom protisroubu (ale na to bys asi prisel… ;)

          0 0
        • tomek  

          Asi to chce pořádný nýtovač… www.tandem-bike.cz/…robnosti.php?…

          0 0
    • zirecek  

      Tahle nýtovačka je špatně vyrobena, má moc stoupavý závit, takže musíš vynaložit obrovskou sílu, abys „utáhl“. U mně to končilo obrovským kusem hadru v dlani, vší síla a stejně vytlačený důlek do dlaně od tyčinky. Je špatná, chce to lepší nýtovačku s jemnějším závitem. Nidky jsem neměl problémy s nýty u jakýchkoliv řetězů při „normální“ nýtovačce.

      0 0
      • Lister  

        tak s tím závitem mě to napadlo, taky jsem si všiml, že ten závit rychle stoupá, asi v tom fakt bude zakopaný pes

        0 0
        • zirecek  

          Je tam, je nevrlý a štěká, chce vyměnit, :-).

          0 0
      • Lister  

        a nějaký tip na jinej nýtovač, tenhle byl jako bonus, buď zaplatit poštovné nebo přetáhnout objednávku přes 2 tis a pak bylo poštovné zadarmo, tak mě nezabije koupit si nějaký pořádný :o)

        0 0
        • zirecek  

          Nýtovačku jsem kupoval vždy v kameňáku, ta cena i úspora není taková na e-shopu, prohlídnu si ji pořádně, pokukám stoupavost závitu. Výrobců je hodně. Co jsem koupil před touhle špatnou, tak stála cca 150,–. Ušetřit tady 60,– je zbytečnost.

          0 0
      • ota  

        souhlasím,mám ji taky.zázračně zapůsobilo,když jsem ten závit pořádně namazal-šlo to o dost líp

        0 0
    • Trojci  

      kladivo.. a když to nepomůže – větší kladivo..

      0 0
    • juli  

      :) Tak jak to píšeš v závěru jsem koupil nýtovač nevhodný pro moje řetězy, je snad víc druhů nýtovačů. Přesně totéž jsem si prožil s tímto kousem před časem. Jednoduče, čep nýtovače kterým vytlačuješ čep řetězu má větší průměr, než otvor v článku devítkového a tuším, že i některých osmičkových řetězů. Zaoblená špička čepu nýtovače pouze povytlačí čep řetězu a díky většímu průměru se opře o článek a dál neleze. Velkou zilou dosáhneš pouze toho, že zdevastuješ článek řetezu. Kup nýtovač na devítkový řetěz.

      0 0
      • Lister  

        přišel mi taky nějaký široký, napadlo mě že se tam nevleze tak proto se ptal, ale ten řetez na kterém jsem to zkoušel je rozpojený, takže tam musí být někde díra kde se to dá vyzkoušet, proč to jen člověka nenapadne když to dělá :o) No teď sice vypadám jako totální retard, ale co :o))))))

        0 0
    • gobike  

      Pri nytovani Shimano retezu (IG51 a HG73) jsem znicil 2 nytovace, tak jsem se nastval, koupil rychlospojku a je klid.

      0 0
    • lidumil  

      za tyhle love bych ho teda nekoupil, cena je velmi podezřelá. Taky kupuju nýtováčky v kameňáku, no problem. Kup něco kolem 200k a budeš mít vystaráno. Já mám ten poslední už cca 5 let a vše OK. A ještě Ti určitě prodavač poradí, jestli je vhodný na 8mu nebo 9…

      0 0
      • nadrazak 2  

        extremistovi:pravda jednou jsem ztratil řetěz díky spojce,ale byla od connexe a jel jsem tehdy v terénu na pevné vidli.

        0 0
    • Lister  

      Tak pravdu měl s nějvětší pravděpodobností zireček. Dneska jsem koupil jinou a s tou nemám nejmenší problém řetez roznýtovat a zpět snýtovat. Trn je tam stejně široký, ale stoupavost bude určitě menší, cítím jen malý odpor než se čep pohne a pak to jde lehce. Jinak je to nějaká obyč Cyclus Tools za 130Kč ale mechanik co mi to prodával, říkal že ji už několik let bez problémů používá v dílně.

      A když jsem u těch nýtovaček, má někdo nějaký dobrý tip na samostatnou skladnou, která se bude hodit do batohu na cesty pro případ nouze, ale aby byla funkční.

      Takže varování tuhle určitě nebrat, je to obrázek z Bagbiku, nic proti tomu obchodu, mám ho rád, ale tohle fakt nevyšlo :o(

      0 0
      • lidumil  

        Já ho mám na multifunkčním nářadí a není problém. Ale zase musíš dát bacha na matroš – kdysi jsme měl hliníkový tělo a zničil jsem tím řetěz. Dobrý dělá Author nebo ParkTools nebo Crank

        0 0
        • Lister  

          já nářadíčko mám, jediný co tam chybí je ten nýtovač, na Artura jsem se díval nevypadal špatně, zkusím pohledat na netu jestli nenajdu, který to byl.

          0 0
      • Raydowe  

        ja na cestym balim tento www.crankbrothers.com/…ulti1719.php

        oskusany ho este nemam, ale v zhladom ze je to CB, tak myslim ze sa tomu da verit snad…

        0 0
        • lidumil  

          ježe cenou je někde úplně jindě, než Author nebo Acor. Ale příště si na něj taky připlatím, páč se mi moc líbí :-) Tady ho maj www.901bikes.com/modules.php?…

          0 0
          • Raydowe  

            ano je to drahsi kousek, ale ja som moc navyber nemal. Toto bol jediny z tych lepsich, ktory mi mohol predat hned, potom uz mali len poloplastove artury a pod. Hoci boli o dost lacnejsie, nepacili sa mi a neposobily na mna doverihodne. Ako kukam na tu cenu co si poslal, tak som ho mal za celkom fajn cenu. Myslim ze to bolo 800 cosi..(SK)

            0 0
        • lidumil  

          jen ta práse s ním bude asi trochu nepohodlná – musíš točit celým nářadím, u Authora vlastně točíš jen imbusem v jedný polovině. Ale je to asi jedno.

          0 0
        • lidumil  

          Ještě jeden pokus

          0 0
    • OCG  

      Měl jsem úplně stejný problém s HG53, nešel roznýtovat, tak jsem použil černý čep a šlo to krásně. Jinak nikde nepíšeš, jestli jsi ten řetěz čistil. To podle mě pomůže hodně. Teď jsem zkracoval novej HG73 a šlo to bez problémů-je ale pravda, že jsem musel použít trochu hrubé síly. Zkus ho v místě, kde ho budeš roznýtovávat vyčistit kartáčkem a nějakým roztokem a pak to zkus. Jinak nevím. A ten nýtovač mám taky, přijde mi v pohodě.

      0 0
    • goofy  

      Zdalo se mi, ze mam stejnou jako tahle, ale asi ne, protoze jsem zatim nemel zadny problem retez roznytovat a spojit…

      0 0
    • Lone1  

      Tahle nýtovačka,jde upravit,pak je výborná.Bez úpravy s tím nejde nic roznýtovat,protože se hrot vždy ohne.Tvůj problém,vypadá na to,že ti nýtek po vytlačení o 0,5mm neprochází drážkou,ale opře se ti o stěnu.Vylep­šení:vyšroubuj šroubek s nýtovacím hrotem ven a upni silně za hrot do svěráku.Vyraž šroubek ven a trn zahoď.Do uvolněného otvoru pasuje přesně nastřelovací hřeb do betonu!Musíš pouze sbrousit špičku tak aby prošla volně okem řetězu.Je to krásně tvrdý materiál.Od té doby se mi trn neohnul ani jednou.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce