• lOlA

zdravicko.mohli by jste mi prosim nekdo vysvetlit co je m-system a paralelogram u V-Brake brzd? maji to primo zde…primo zde → //kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=29_30&produc­ts_id=88

a jeste poradte jestli ma cenu vrazit penize do techto brzd kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=29_30&produc­ts_id=88 nebo staci si koupit jen tyto kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=29_30&produc­ts_id=319??
    Me se teda osobne vic libi ty prvni- BR-M760. pac se tam da nastavit predpeti pruzin.puuzivate to nekdo?dikec

Anketa: ktere brzdy?

0 0
    •  

google našel, že SHIMANO M systém – Speciální složení brzdových špalíků zaručuje dostatek brzdné síly i ve vlhkém prostředí

a paralelogram slouží k tomu, aby plocha brzdovýho špalíku byla rovnoběžná s plochou ráfku a tím se špalík opotřebovával rovnoměrně… bez paralelogramu opisuje špalík kruhovou dráhu a spodní hrana tak dosedá na ráfek dřív než horní, takže se špalík sjíždí šikmo

0 0
      • lOlA  

aha takze je to celkem k dobru pac tak mam i vetsi brzdnou plochu spaliku.

0 0
        • enjoy  

no to ani ne.oni to zase u shimana vymysleli tak,ze bys mel spaliky nastavovat do sipu,vuci rafku.

0 0
          • zirecek  

To je logicke, bo špalek povětšinou užší než ráfek, takže abys tam nevybrzďoval obdelníkový profil, :-). Tak či onak, mi se to zdá jako velký přínos.

0 0
            • enjoy  

jo takhle:-).no tak jsem to nemyslel.

0 0
              • zirecek  

jak tedy, kde šíp?

0 0
                • enjoy  

jako na predni strane(ve smeru jizdy) dal od rafku a na zadni bliz:-).jestli to teda jde pochopit takhle:-)

0 0
                  • Lišák  

Naopak. A jak píše pode mnou blue, tak u canti.

0 0
                    •  

pokud se nemylim, kompenzoval se tim slabsi brzdnej ucinek cantiku

0 0
                      • Lišák  

Taky šlo o to, aby nerezonovaly. Když byly nastavený rovnoběžně, tak se občas šíleně rozdrnčely.

0 0
                  • zirecek  

Tak jsem to myslel/tak nastavuju.

0 0
          •  

neplatilo tohle nahodou driv u cantilevru?

0 0
            • enjoy  

to je taky mozny.ale kdyz jsem pouzival cantilevery(resp. ony zneuzivaly moji trpelivost) tak to bikeforum jeste nebylo a odjinud to vycteny nemam.

0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
        • zirecek  

M-systém je jen kravina u gumiček, špalků Shimano, vyjma XTR gumiček, ty jsou hodně ok. Jinak stejně, myslím, nebudeš jezdit špalky/gumky Shimano. Takže pojem M-system nic. O nic nejde. Paralelogram je hodně dobrá věc dle mě. Rozhodně ty XT.

0 0
        • Páník  

no jsou tu lidi ktery na to nadavaj a jini,kteri na to nedaj dopustit…me osobne se ty maly plisky a nytky moc nelibi…radeji bych toto (ale je to uz drazsi) eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=797&ka­t=609&trideni=ID_KAT&po­cet=10&PHPSES­SID=778e1902016db7661b2c­59f53f7e81a0

0 0
          • enjoy  

tak to,jestli me pamet neklame,tu lidi spis pomluvili.

0 0
            • Páník  

toho avida? no ja jsem o nem procital thready tak pred dvema mesicema a myslim,ze dopad docela dobre…ale osobne jsem nezkousel,ale pripada mi to takovy echtovnejsi

0 0
            • slou  

Tož nevím, které sa tu pomlouvali :) na těch mojich Avid Arch Rival 40 mám cca 12kkm a zatím bez problémů. Je pravda, že mi na nich jedny špalky pískaly ať sem dělal co dělal. Vyřešila výměna špalků.

Tož tak.

0 0
          • zirecek  

váha, :-))

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Daf  

Paralelogram je dobra vec pokud jde o rovnomernost sjizdeni spaliku (nemaji tendenci sjizdet pod rafek pri vetsim opotrebeni) Na brzdnej vykon to ma minimalni vliv tedy jestli vubec nejakej :)

0 0
      • Mamut  

Presiel som z V-cok Sram 7.0 na LX-ka a bol to poriadny rozdiel (k dobru) co sa tyka brzdnej sily. Na LX-kach brzdove gumicky za cca 160Sk na cely bike. Vydrzali asi 9000km vratane niekolkych jazd v snehu kazdu zimu. Odkedy mam LX-ka, tak uz o V-ckach neuvazujem iba ako o medzistupni ku kotucom, ale ako ku ich alternative. Shimano velmi nemusim, ale brzdy (az na brzdove gumicky) robia fakt dobre.

0 0
        • Tomcat_1  

Souhlas, i kdyz…mam LX vecka asi pul roku, predtim to byly Alivka. Vic se mi libily a prisly mi i tuzsi. Jedina nevyhoda byla v brzdovych spalkach, nebyly tam cartridge. A mozna byly o trochu tezsi.

0 0
    • kafac  

Spis bych videl jako hlavni vyhodu to, ze se nemusi brzda vubec stelovat. U normalni brzdy jak se sjizdi spaliky to chce jednou za cas seridit. Na brzdeni jako takovy to ale vliv nema.

0 0
      • jonti  

s paralelogramom to ma zas tendenciu ist vyssie nad rafik, kde to moze predrat plast, co je o dost vacsi problem, ako ked ide trochu dolu.

0 0
        • djano  

???

0 0
        • kovar  

blbost

0 0
        • Daf  

Tak tohle platilo u starych XTcek, kde byla takova vule ze s ni clovek musel pocitat uz pri stelovani gumicek. Tam opravdu mela gumicka tendenci jet nahoru. U novejch brzd je to zanedbatelne.

0 0
          • Extremist  

U novych XT se to vyhoni taky. Nevyhoni se to u tech prostrednich (do r. 2003)

0 0
    • Rybnik  

No tak nevím, ale dávat víc peněz za větší hmotnost?! (pokud mají popisky správně, ikdyž se mi to nezdá) Jen proto, že jsou to XT? Možná ale mají na kupkolo chybu nebo jsem udelal chybu nekde já? XT 455g P+Z 1340,– LX 360g P+Z 890,– No dle mého není nad čím uvažovat. No a u toho paralelogramu bacha na udržbu hlavně v zimě a dešti. Může se stát, že se to přidře. Osobní zkušenost :-(

0 0
      • enjoy  

10 deka na brzdovych celistech?tak tomu bych fakt neveril.

0 0
        • Pá-dlista1  

Myslis, ze to je malo? Ja jsem nedavno montil na kolo Vecka a rikal jsem si jak jsou ty mrchy tezky… co ty lidi maji s tezkejma kotoucema?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.