• peky

    Vím že tu je spousta takových dotazů. Pročítám fórum včetně hystorie už delší dobu (je jich tu hodně moc). At se dostanu k tomu hlavnímu vybírám si nový kolo. Nechci poradit značku ani peníze za kolik. Chtěl bych poradit s tím co je vůbec využitelné pro moje ježdění (komponenty vidlice, tlumič a řám)nechci kupovat kolo na XTRku nebo X.O. když ho nevyužiju a bohatě mi bude stačit X.7ka. K tomu co jezdím co nejmíň silnice tak 10%, většinou polňačky, les, loňi 6000 letos bych rád najel 7000. V tom jsou zahrnutý cca 2–4 maratony (Malevil)(Jestřebí hory)(Český ráj)(Král Šumavy). Tohle sem do ted absolvoval na kole za 10.000,– a taky to šlo. Jen sem musel každý rok dopořizovat to co odešlo (krom rámu a představce uplně vše :D) a takle to šlo každý rok, což mě přijde zbytečný. Mám rád rychlejší sjezdíky a s kolem se rozhodně nemazlím a nevybírám nejpohodlnější cestu kudy jet. Občas prostě netrefím cestu a musím s kolem na zádech poposkakovat po skále. Měl by to být full. Jde mi spíš o Vaše osobní zkušenosti „ne kámoš říkal, nebo jak by ste to viděli, kdyby ste byli v mé kůži“ jen to co už máte za sebou prosím. Když Vám bude vadit, že tu máme těchto odpovědí moc nekomentujete to prosím a nechte vyšumět. Když budete mít co poradit, poraďte prosím. Díky

    0 0
    • HonzaV  

      Napiš do časopisu VELO, tam teď mají poradnu a nějaký takový kola tam teď testovali. Je to ve VELU č.04/2006. Takže mají čerstvý osobní zkušenosti s fullama modelovy řady 2006.

      0 0
    • McBlacky  

      stejně to budeš zase měnit, jen to bude dražší… 7000 svižnějšího XC je pro dost komponentů tak akorát. Když se k tomu přidá pár crashů tak je to tutový :)

      0 0
      • peky  

        Pochopil sem teda správně, že nemá cenu vybírat komponenty dle kvality protože v tomhle stylu to odejde vše a pořídit něco, na co budu mít každej rok na obnovu? Takže rám je základ dobrá vidle „přemýšlel sem nad rebou“ brzdy „avid juicy 7“ a ostatní je spotřebák....­.nevěřil sem tomu, ale když to říkáš. Asi jo. OK díky

        0 0
        • Misfit  

          stacia aj avid juicy 5 brzdia rovnako:)

          0 0
          • peky  

            Jo já vim, že jsou na tom podobně. Jediný rozdíl by měl být je ve stavěcím šroubku. Ale 5 nebo 7 to už bude jen detailík co doladím dle nálady :). Ale díky.

            0 0
            • black.horse  

              rozdíl je ještě v půlený objímce, ale to je taky detail:-) jinak Blacky má pravdu, všechno je vlastně spotřebák, dokonce i rámy:-) bohužel doba, kdy se vyráběli poctivý držáky, je dávno pryč:-(

              0 0
        • McBlacky  

          no jo no je to tak, bohužel. kromě pohonu jsou nejvíc na ráně kola a pak už je to podle stylu jízdy :)

          0 0
          • peky  

            Takže pokud budu vybírat ze SRAMU, protože Shimano neci ani vidět natož jezdit, tak stačí v poho řazení X.7 a smyk X-gen. Takže jediný můj problém jsou už jen kola. U všeho ostatního jste mi potvrdili to co sem si myslel, ale kola jsou pro mě záhadou.

            0 0
            • Pekáček  

              Klasika bude vždy opravitelnější než komplety, ale Crossridery stlačily cenu dost zajímavě nízko.

              0 0
              • peky  

                No když už si v těch kolech takle kovanej tak bych měl otázku. Jaký je rozdíl v těch Crossridrech a Mavic Crossland Black s CenterLock. Můj sen sou kola DT Swiss…ale co nebudu tu brečet.

                0 0
                • Pekáček  

                  Jéé, já je právě vůbec neznám :o))) Sám mám náby Deore a ráfky Remerx, o DT si taky nechávám zdát, no třeba někdy budou ;o)

                  0 0
                  • Lister  

                    Tak to máš teda příjemné sny, v těch mojich po mě většinou někdo střílí nebo vylítávám ze zkoušek........taky bych si někdy nechal zdát o tom jak jezdím někde v alpách, ale můj mozek tohle nějak nezvládá :o))))))))

                    0 0
                    • peky  

                      To chce pečlivou přípravu na HLADINĚ ALFA. Uvidíš, zlepší se to. Sny se dají částečně programovat.

                      0 0
                      • Lister  

                        ale abych ti tady neplácal jen nesmysly tak ti schvaluju volbu X-7, kdybych vybíral tak beru asi taky tohle, z kolama ti asi moc neporadím, moc jsem jich zatím nejezdil, ale jestli si občas něco poskočíš a dáváš tomu zabrat, tak bych šel asi do klasiky, dá se to líp servisovat a když něco zrušíš tak z toho finančně nevykrvácíš

                        0 0
                        • peky  

                          Je pravda že kámoš na pozemku má takový dva panely na ktrejech už sem udělal dva rávky za minulou sezonu. :) jsou to takový debilní schody dva na sobě na písku a tak akorát na dýlku kola takže první sem udělal když sem se je snažil vyskočit a to byla díra ktera fakt nešla srovnat a napodruhý sem zase šel přes řidítka protože sem je vyskočil ale málo sem zabral na řidítkách a ty mi spadly na druhý straně dolů. Takže předek i zadek. Trošku rozkecanej panáček :))) …sory.

                          0 0
                • VencaV1  

                  Ja bych rek, ze crossridy maj plochy draty, nejsou pro bezdusovky a maj klasicky upevneni kotouce. Kdezto crosslandy maj kulaty draty jsou UST a delaj se i ve verzi pro kotouce s uchycenim cemterlock. Oboje jsou i pro vecka. Jo a rek bych ze oboje jsou hezci stribrny.

                  0 0
                  • Jogador  

                    Mě se víc líbí černý, ale jinak jsi měl svatou pravdu, vedle sebe je dám asi tak do měsíce, jen stim,že crosslandy jsou dražší…

                    0 0
                  • peky  

                    z čehož vyplyne logicky otázka jakej rozdíl je v kulatých a plochých drátech s ohledem na jízdní vlastnosti. Kulatý budou pevnější s větším odporem? Pak když si kopnu tretru s hrotama do výpletu jako správný hovadu (povedlo se mi to loňi při vyskakování na obrubník) jaký dráty vydrží víc.

                    0 0
            • McBlacky  

              x gen radši ne, shimano XT to jistí, anebo starý LX do roku 2004 top swing, top pull. To je podle mě nejlepší cena/výkon smyk. Ještě se dá sehnat. Ty nový dual pull chytaj vakl.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.