SC Heckler... sestava k posouzení

39 nepřečtených
  • black.horse

    Zdárek, plánuju pořízení fulla… sice to není můj první full, ale je první na XC/enduro, takže raději Vás požádám o posouzení, připomínky, návrhy atd:-) Budu kupovat rám, vidlici a zbytek asi přeházím z CRXka a něco možná dokoupím… u věcí kde ještě nejsem plně rozhodnut tak dám otazník a napiště mi prosím Vaše názory na tuto variantu případně nějaké jiné doporučení. Jinak kolo by to mělo bejt takovej kompromis kolem oblasti enduro… chci bajka, na kterým budu moct jet delší švihy, ale zároveň se vyblbnout, takže zdvihy 130/130mm hlavně spolehlivé komponenty, spíše pevnější, ale bez zbytečné hmotnosti navíc:-) prostě kolo na blbnutí:-)

    • Rám: SC Heckler
    • Tlumič: Fox Float RP3 ?(zatím nejpravděpodobnější verze, přemýšlím, ale o něčem s Lockem (na vidli LO nechci, ale pod prdelí bych ho možná bral))
    • Hlavový: ? tady se rozhoduji mezi těmito možnostmi: 1)sehnat CaneCreeka 2)sehnat ChrisKing a splnit si sen:-) 3)nasadit nejdřív FSA(Pig) co mám doma a rozhodnout se pro něco hezčího později
    • Vidlice: ? asi největší oříšek pro rozhodnutí, ale největší favorit je asi jasně Nixon Elite TA… váhám ještě nad Pike, jinak mě asi nic nenapadá… vidlice by měla mít pokud možno rozumný kompromis pevnost/hmotnost určením na enduro, měla by občasnou skočku a svižnější sjezdík přežít, navíc velmi silně přemýšlím dát dopředu velkej kotouč, takže radši pevnou osu…radši určitě:-)
    • sedlovka: ? tady mě láká Thomson pro jeho spolehlivost a nebo něco od RAceFace, abych to měl „v sadě“
    • řidla: RaceFace EvolveXC vlaštovky
    • představec: RF EvolveXC
    • řazení a spol.: zatím přehodím kombo Sram páčky + LX a časem (až budou peníze nahradím asi komplet Sramem)
    • brzdy: Juicy7, k nim nejspíš časem seženu dopředu 203 a dozadu 180 kotouč:-)
    • kliky: RF EvolveXC
    • kola: použiju taky z CRX, Author náby + Alex FD26 ráfky… ale jelikož chci pevnou osu, tak budu přeplétat přední nábu. kvůli univerzálnosti tam chci dát nábu, která se dá adaptérama přestavět na 20mm i RU, poraďtě pls nějakou…
    • pneu: RR 2,25 a k nim asi ještě NobbyNic 2,4… už je někdo máte? jaký jsou?:-)
    • sedlo: Nissene

    tak děkuji za názory a hlavně za doporučení v místech, kde ještě nejsem rozhodnut:-) priorita bude rám + vidle, abych měl na čem jezdit a detaily budu ladit až postupně, jak budou nebo nebudou finance:-(

    0 0
    • JMT  

      lock tlumice bzch dal tak max pro 50kg jeydce, oodelava to cepy a ram, a vyhledem k tvz vaye mi pride ten heckler jako docela ligweight…

      0 0
    • MartinXC  

      Na blbnutí … Pláště asi raději Alberty než RR. Nebo nějaké Contíky ? Přední nába – podobojí myslím jsem viděl DaBomb za cca 1300,– a Novatec taky tak nějak. Ale já bych dal natvrdo 20mm osu – třeba Ringlé Abbah – moc pěkná. Sedlo ti nejlíp doporučí tvůj zadek :-) Představec RF mi přijde docela subtilní – s ohledem na pevnou osu dole. Když laškuješ se sedlovkou Thomson, pak do sady představec jedině Thomson (a ChKing to později korunuje :-) Kinga seženeš, ale bude to kolem 4t nejmíň – do začátku bych dal to FSA. Vidle Nixon ani Pike mi k tomu rámu nejde (kdyby tak Vanilla měla pevnou osu), ale pravda – vidle pod 20 slušně tuhá, lehká se zdvihem kolem 140mm a nejlíp s pevnou osou prakticky není. Pokud by nevadilo závaží, pak třeba Z1 Light.

      0 0
      • dodydody  

        Zavazi sto vystih : )

        0 0
      • black.horse  

        přední nábu podobojí sem viděl zatím jen Novatec, DaBomb a Funn. Sice by bylo fajn, tam dát nějakou pěknou rovnou na jen na pevnou, ale předpokládám, že ty kola budu někdy zase chtít použít na jiným bajku (třeba si k fullu postavím HT nebo zachovám současný) a pak bych narazil na problém s osou… jinak na rám s tlumičem budu mít, ale s tou vidlicí to bude horší… tam bych to přes 15 neviděl:-( add Z1, to už si tam můžu dát rovnou starou Dropoffku z dirťáka (má ale asi 2,4–2,5kg a to se mi zdá už zbytečně moc:-( přeci jen primární určení toho kola bude jízda stylem čundrkántry vpřed:-) )

        Použít časem to duo Thomson mě hodně láká:-) ale představec a řidla RF mám už doma a jen bych to přehodil ze současnýho kola, navíc mám představec 100mm a t se mi zdá nadměrně dlouhý:-) váham tam dát něco 70–80mm… aby to bylo obratnější, ale musel bych to vyzkoušet. stovka mi sedí na delší jízdu a krátkej na blbnutí… tak uvidím…

        0 0
      • black.horse  

        gumy RR sem vozil celej rok a byl sem z nich nadšenej:-) celkem držej a hlavně rychle jedou:-) Contíky nemusím, prostě je mi i ta značka tak nějak proti srti, stejně jako třeba Ritchey… ideální gumu bych bral něco lehkýho a zubatýho… prostě RR s většími zuby:-)

        0 0
    • vifon  

      Zdar, mal som teraz rovnaku dilemu pri stavbe SC Blur LT. Vyriesil som to takto: Rajdy: Syncros Sedlovka: Syncros Predstavec: RF Evolve Hlavovka: FSA Orbit Extreme Pro Nába: Ringle Abbah – pevna osa Vidlica: RS Pike 454 Air U-turn Ráfky: Alex DP20

      Pozeram, ze mame to skoro rovnake…:-) Rajdy som chcel povodne tiez RF ale nasiel som adekvatnu nahradu.. Ak sa rozhodujes medzi Pikom a Nixonom, je to tazka volba- ja som bral Pika (mal som ho za super cenu k ramu). Rafky mam teraz FD 26 ale budem menit za DP 20 – viac vydrzia, pricom maju iba o 40g viac (mam to zvazene). Na a ako spomalovac som zobral Sh. Saint (180 kotuce). Mam teraz doma 2 pneu na vyskusanie:

      • Conti Vertical 2,3 a WTB Moto Raptor 2,24 – WTB ma vyssi dezen, uvidime…
      0 0
      • Dijck  

        Tie rafy alex dp20 su blato, mal som ich…asi po 3 mesiacoch mi odisiel zadny:/ Tie neber.

        0 0
      • black.horse  

        dovolím si nesouhlasit:-) FD26 vydržej fakt hafo, párkrát sem je zahlídnul i na 4×:-) jinak brzdy už mám doma, to je vyřešený… jen zvažuju výměnu za větší kotouč:-)

        0 0
        • vifon  

          No v zásade sú FD26 v pohode, aj ked predne som dost rozhasil. Vzadu ale napodiv drzi dobre. Kedze som ale chcel nieco odolnejsie a nie prilis tazke rafky myslel som, ze DP 20 by boli ideal. Co spominali chlapi v predajni tak aj nieco vydrzia. Nie som ale celkom rozhodnuty-mam este tyzden na rozhodnutie. Inak by som bral Mavic XM 321, keby ale neboli take tazke (o cca. 100 g viac ako FD26). Co predna naba a vidlica? Uz sa priklanas na nejaku stranu?

          0 0
          • black.horse  

            zatím buď Pike vs. Nixon (jiná varianta mě v této cenové hladině nenapadla) a nebo počkat a našetřit a připlatit na Fox36… problém je v tom, že ty první dvě by se snad daly ošéfovat nějak levněji, ten Fox už asi těžko:-(

            0 0
            • vifon  

              Ram kupujes v CR? Ja som nevahal, pretoze som mal toho Pika (najvyssi typ) za 14kkc. Co je myslim velmi dobra cena. servis v porovnani s foxom je o dost lacnejsi. Inak som povodne pokukoval po talaske ale ta cena ma dostala :-(. Budes davat nieco s menitelnym zdvihom? Ak ano, tak na vyber vela „odolnejsich“ vidlic nie je.

              0 0
    • BB  

      zauvažuj o vidli Maverick DUC32. Videl jsem tu kombinaci v Probiku, podle ohlasu na MTBR se to s Heclerem dost vozi. Samotnou vidli jsem mel moznost vyskouset na jinem kole a byl jsem unesen, hodnotim jako lepsi nez Fox Float XTT, kterou mam na svem BLT. V Programcycle se urcite dohodnes, ze by ti tu vidli na kolo zapujcili na vyzkouseni. Popis kombinace z webu www.03probike.cz : „Paroubek“, tak tuto přezdívku si vysloužil tento stroj. Důvod proč, je velice jednoduchý. V terénu se chová stejně jako náš premiér v politice, je to prostě buldozer a rozhoně ho jen tak nic nezaskočí. Až neuvěřitelná prostupnost terénem. Tento stroj je prostě „Paroubek“.

      0 0
      • JIRA  

        Kde a za kolik jsi kupoval řídítka?

        0 0
        • BB  

          v programcycle, asi 4 kkč, nevim přesně.

          0 0
      • Radek Broz  

        Tak kolo s prezdivkou Paroubek bych nasmeroval nekam pod nakladak;-)

        0 0
      • black.horse  

        jojo, v Probiku sem se byl na SC kouknout a i na tu vidlici, ale podle mě to je pro mě cenově nereálný (kolik vlastně stojí? pochybuju, že pod 15:-D)… krom toho, narovinu, je to hnusný jak psí pr*** :-)dvou brejle patří na sjezďáka, na takovejhle bajk se mi vůbec nelíbí:-( to už radši Fox36 když něco bytelnýho..

        0 0
        • MartinXC  

          Stojí cca 28t, což je srovnatelné s 36van. Ale váhově určitě ne – Maverick pod 2kg, 36van 2,3kg. V tomto případě bych sáhnul k Foxům.

          0 0
    • McBlacky  

      ralfa ani nice neee já teda na XC/endurko rozmýšlím že alberta 2,25 nahradím 2,25 verticalem, a to hlavně kvůli úspoře váhy 140gr na 1 kusu :) kdybych měl kelarový alberty neměnil bych

      0 0
      • black.horse  

        pročpak nee?:-) RR mám doma, ty tam půjdou 100% a k nim bych časem sehnal něco zubatějšího, ale furt bych rád zachoval tu hmotnost:-) RR sice na mokru moc nedržej, ale narvinu se přiznám, že sem člověk, kterej nerad jezdí na blátě… mám rád sucho (klidně i prašno…) a v blátě dobrovolně nejezdím:-D proto se mi zalíbil NN, „lehký a zubatý“

        0 0
      • enjoy  

        jsem ted nedavno byl s Bajkrem na tocny a na snehu drzely ralphy (2,1") jak pribity!jsem delal skoro co jsem chtel.zato Bajkr na Conti explorerech se nejak nechytal:-).mel jsem je na 35psi.

        0 0
        • Lister  

          Stejná zkušenost kominace RR+sníh, jen teda velikost 2,25, fakt jsem byl celkem v šoku, to jsem od těch pláštů nečekal :o)

          0 0
        • cabbage  

          no neke.. zeby prvni povrch na kterym ty plaste drzej?;)

          0 0
      • lubos  

        Vertical ? No fuj :) .. a proc nemas kevlaroveho alberta ?

        0 0
    • Pebe  

      Po zkušenostech s Nixonem na QR bych pořídil pouze 20mm osu a ještě bych se hodně rozmýšlel na tím ušetřený peníze za ChKinga, Thomson sedlovku a představec vrazit do Fox 36. Můj Nixon pod mýma 95kg a 185mm diskem není z nejpevnějších, natož pod tebou a 203 diskem.

      0 0
      • black.horse  

        no, taky mě to napadlo:-) sedlovku ale stejnak budu muset koupit a právě toho Thomsona bych měl nejspíš možnost sehnat trošku levněji než MOC:-) ale Foxka je lákavá, ale bohužel tolik peněz na ni dohromady asi nedám:-( budu rád za Nixona…

        0 0
        • Pebe  

          Když seženeš Thomsona levnějc než RF, tak do něj jdi, jinak bych koupil RF. Budeš to mít komplet a ušetříš i za Thomson představec ;-) Jinak Nixon je krásně citlivej, zdvih je ke konci progresivní, jsem s ním moc spokojenej.

          0 0
    • Beeda  

      konecne jsi prestal ji resit naky zimni hubnuti, ze by priznak bliziciho se jara? :-) Bohuzel jak to ma vic nez 100mm zdvihu tak moc neporadim:-) B.

      0 0
      • black.horse  

        zimní hubnutí šlo posledních pár dní do „kytek“ páč začal semetr a poslední dobou nevím co dřív a už mě to se*e:-( už aby bylo hezky a člověk se aspoň těšil na kolo:-)

        0 0
    • kesu  

      vzhledem k tvoji vaze bych bral radsi pika,vydrzi toho docela dost a ma zavirani ktery neprorazis.Krom toho ze vedle 36 je vyrazne levnejsi a neni ani zdaleka tak tezkej jako Z1.Nixon je sice super vidle ale radsi bych se vykaslal na tech 200gramu ktery ma pike navic za jeho vyssi tuhost.Co se tyka tlumice,ja mam rad lock ale vzhledem k nabidce tlumicu na trhu je to RP3 asi idealni volba,manitou ma sice vyhodu v tom,ze v jakymkoli pripade ti ho reklamujou do dvou tejdnu,ale dat to na SC by se mi nechtelo.jinak mi to prijde super.Hele jeste bych se chtel zeptat,pises ze zvazujes nizena sedlo,jaky je a kolik realne vazi.dik a cao

      0 0
      • black.horse  

        no, zatím je nejreálnější souboj Pike a Nixon… 36 na mě bude stejně moc drahá:-( LO na vidlici nijak nepotřebuju, nikdy sem po tom netoužil, ale pod zadkem by se mi něco na „vylepšení jízdy do kopečka“ hodilo…:-) tak váhám jestli LO a nebo RP3 a prostě dát PP na max… bohužel nevím jaký to je v praxi, vždycky sem měl tlumiče bez těhle „udělátek“:-) jinak Nissena už mám, necelej rok a je super. mám ho momentálně na HT, je to spíše větší a pohodlný sedlo a je „vysoký“ (vzdálenost ližin a sedací plochy) takže mi pomáhá, páč mám 350mm sedlovku prakticky na maximu:-) reálnou váhu, bohužel fakt nevím…

        0 0
        • BB  

          mam RP3 a propedal spoledhlive funguje. Trochu me pripada na Heclera subtilni, nebyl by lepsi DHX Air ?

          0 0
          • black.horse  

            heh, bude to znít blbě, ale přeci jen bych na tom měl nerad gramy „navíc“:-))) a ten 3polohovej PP, jak se to chová v jednotlivých polohách? je to hodně znát?

            0 0
            • BB  

              oni je dodadavaji v nekolika verzich, podle toho, co ktera konstrukce vyzaduje. Podle maleho piktogramu se pozna, zda je to verze s velkou ucinnosti PP, stredni, nebo malou. Protoze Blur se sam moc od slapani nepohupuje, tak k nemu dodavaji RP3 nastavenou na nejmensi cinnost PP. Takze v terenu vubec nic nepoznam. Pouze po rovine, na hladkem asfaltu, pokud mam hodne lehky zaber, tak vidim (neni to citit, pouze se musim mrknout dolu), ze se zadni stavba lehce hybe. Kdyz dam PP do polohy max, tak se prestane hybat. Jinak vubec nic nepoznam.

              0 0
            • wroum  

              kamos ma Canyona s RP3 a ja osobne tam ten rozdil moc nevidim. prijde mi to porad stejny, ale nevim, na jinym RP sem nejel.

              0 0
    • black.horse  

      Tak a další dotázek:-) Manitou Nixon (Elite TA) vs. RS. Pike(nevím kterou verzi, podle ceny a dostupnosti) ? ani s jednou nemám osobní zkušenost…

      0 0
      • kesu  

        ja davam hlas pro pike,je pevnejsi coz pri svy vaze ocenis.Kdybych si mohl volit ja sel bych do 454 uturn air,protoze ta vzduchova verze chodi skvele a je o 200gramu lehci nez pruzina.Ale myslim ze neprohloupis ani s tou nejlevnejsi verzi,ale mam zkusenosti jen s tou nejdrazsi pruzinou a ta je skvela.nicmene volil bych kvuli vaze vzduch no.A jeste k tomu tlumici,kdyby se ti povedlo sehnat fox float s lockem ani bych to neresil ale myslim si ze uz to nedelaj,aspon ne normalne,protoze treba spesl ma sice RP3 ale jedna z tech poloh je lock.A RS tlumice jsou nesehnatelny takze zbejva jedine manitou a s tim nemam zkusenosti.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.